Şimdi Ara

Herkes yaşadığı şehri anlatsın. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
5
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: matsekeom

Konyaya gelmek istiyorum diyorsanız Her mahallede 4 5 tane tatlı su çeşmesi var hiç susamazsanız ama ilk önce karnımı doyuruyum sonra su içerim diyorsanız yine ayni şekilde heryerde fırınvar evde kıymanızı hazırlayıp fırına verip etliekmeğinizi yiyebilirsiniz onun dışında sosyal hayat için fazla iyi bir yer değil kız desen hepsi başörtülü başörtülü olmayanlarıda düşürmek cok zor bide siz gelip kısmetimizi kapatmayın

hahaahahahahaaa kısmetımızı kapatmayın mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslancaca

quote:

Orijinalden alıntı: MJabdulkadir

Durduk yere ağzımı bozmayım şimdi biliyon mu hacı.. Yozgatta oturuyorum da:D

Zaten odtü,itü tutuyordu da sen yozgat ı seçtin dimi zorla tutanda yok seni orda (Yozgatlıyım)

Üniversiteyi yozgatta okumuyorumm bizimoğlan, ben de yozgatlı sayılırım annem yozgatlıdır ve doğduğumdan beri yozgatta yaşıyorum:D Üniversite sınavına girdim ve Allah kısmet ederse bu sene Yozgattan ayrılıyorum inşallah.

• Yok mu Tekirdağ,Sakarya,Edirne'de okuyan orda yaşayan birileri

İstanbuldaki tercihler genelde bu bölümlere yapılıyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aslancaca

quote:

Durduk yere ağzımı bozmayım şimdi biliyon mu hacı.. Yozgatta oturuyorum da:D

Zaten odtü,itü tutuyordu da sen yozgat ı seçtin dimi zorla tutanda yok seni orda (Yozgatlıyım)

Üniversiteyi yozgatta okumuyorumm bizimoğlan, ben de yozgatlı sayılırım annem yozgatlıdır ve doğduğumdan beri yozgatta yaşıyorum:D Üniversite sınavına girdim ve Allah kısmet ederse bu sene Yozgattan ayrılıyorum inşallah.

aynı yaştayız bende denizli ye gidiyorum hayırlısı kardeşim

• Siirt çok küçük bir yerdir.hiç rahat değil sokakta yürüyemezsin mal mal oturular erkekler milleti izlerler.şehrin yarısı askeriyedir,.sosyal hayat 0 .sinema bile bu yıl yeni açıldı siirtin yerlilerinin çoğu zengindir hepsi İstanbul hayranıdır zaten hepsi istanbula gidiyor bütün paralarını yatırımlarını oraya yapar bu yüzden şehir gelişmez şehirde ayrımcılık çook vardır ister cinsiyet ister ırk.napalım şükür yinede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldupekitsk -- 9 Temmuz 2013; 14:39:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -FxCooN-

İzmir;

Öğrenci için birebir: deniz kenarı ;), yaşam rahat, çok pahalıda değil, sosyal hayat gelişmiş, ulaşım kolay, vs. vs.

Hocam biraz daha ayrıntıya girebilir misin. Ege ye gelmeyi düşünüyorum da
  • Bursa güzel şehirdir
  • Kocaeli için konuşayım ben de Bana kalırsa tam öğrenci şehri. Sosyal yaşam günden güne gelişmekte İstanbul Ankara İzmir gibi büyük şehirlerden gelmiyorsanız bütün beklentilerinizi karşılayacak bir şehir. Neredeyse öğrencilere tahsis edilmiş kampüse yakın dünya bankası, bayındırlık evleri kiraları 500 tl civarı. Çok pahalı bir şehir değil. Kampüsü büyük ve hala büyüyor. Şehir merkezine biraz uzak ama otobüslerle 15-20 dk bi mesafesi var.
  • Mersin
    Tam okumalık şehir sahili var sahil şeridinde barları var kafeleri var. Çok pahalı bir şehir değil. Sosyal yaşamı bir çok anadolu kentinden gelişmiştir. Aç kalmazsın her yer tantunici Memlekete giderken de cezerye götürürsün
  • Erzurum iyidir. Doğu şehirleri arasında illa tercih yapacaksanız en iyi seçenek yine Erzurum'dur. Atatürk üniversitesi bildiğim kadarıyla en köklü ilk 7 üniversite arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enki -- 20 Temmuz 2013; 15:20:19 >
  • çanakkale merkeze gelebilirsiniz oldukça uygun fiyatlarıda öğrenci için hem deniz kenarı ama fazla gezilecek mekan yok bigadaki iibf ye felan sakın gitmeyin gelecekseniz merkezdeki bölümleri yazın
  • Bursa dan çok sıkıldım.Ama siz bana bakmayın belki de güzeldir. Ben çabuk sıkılırım uzun süre kalınca bi yerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Traue

çanakkale merkeze gelebilirsiniz oldukça uygun fiyatlarıda öğrenci için hem deniz kenarı ama fazla gezilecek mekan yok bigadaki iibf ye felan sakın gitmeyin gelecekseniz merkezdeki bölümleri yazın

Dün Çanakkale'den geldim ve aşık oldum şehre.Gerçekten müthiş bir havası var. Çok bir aktiflik yok ama sakin ve güzel bir yer arayanların hayat geçirmek için bile ideal bir şehridir bence Çanakkale. Hem İzmir'e hem istanbul'a yakın. Çanakkale yazmak istiyorum açıkçası.Sen Çanakkale işletme yazmayın mı diyorsun?

Ben Karabük'ü anlatayım.Saat 22:00'da avmler kapanır. Sosyal yaşam eksilerdedir. Hiçbir aktifliği yoktur. Safranbolu da akşamları güzeldir.Öğrenci iseniz karabük merkezden bir şey beklemeyin. Safranbolu'da takılırsınız genelde. Sonuç olarak 30.tercih olarak falan Karabük'ü yazın yoksa yazmayın derim ben.

Karabük'ün puanı 10 üzerinden 0,5 bana göre :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirariAdam -- 9 Temmuz 2013; 16:06:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FirariAdam

quote:

Orijinalden alıntı: Traue

çanakkale merkeze gelebilirsiniz oldukça uygun fiyatlarıda öğrenci için hem deniz kenarı ama fazla gezilecek mekan yok bigadaki iibf ye felan sakın gitmeyin gelecekseniz merkezdeki bölümleri yazın

Dün Çanakkale'den geldim ve aşık oldum şehre.Gerçekten müthiş bir havası var. Çok bir aktiflik yok ama sakin ve güzel bir yer arayanların hayat geçirmek için bile ideal bir şehridir bence Çanakkale. Hem İzmir'e hem istanbul'a yakın. Çanakkale yazmak istiyorum açıkçası.Sen Çanakkale işletme yazmayın mı diyorsun?

Ben Karabük'ü anlatayım.Saat 22:00'da avmler kapanır. Sosyal yaşam eksilerdedir. Hiçbir aktifliği yoktur. Safranbolu da akşamları güzeldir.Öğrenci iseniz karabük merkezden bir şey beklemeyin. Safranbolu'da takılırsınız genelde. Sonuç olarak 30.tercih olarak falan Karabük'ü yazın yoksa yazmayın derim ben.

Karabük'ün puanı 10 üzerinden 0,5 bana göre :)

Dediğim gibi işletme iktisat felan bigada orası çanakkale merkez kadar güzel değil

• Edirne... Öncelikle şunu belirtmek istiyorum Edirneli değilim,sadece 4 yıl lise okudum yatılı olarak. Bu yüzden size gayet objektif bilgiler verebilirim.

İlk olarak hepinizin bildiği gibi Edirne ülkemizin batıya açılan kapısı ve bu çok olumlu bir özellik. Birçok turist geliyor Edirne'ye yurtiçi olsun yurtdışı olsun bu bir çeşitlilik sağlıyor. Ayrıca Bulgaristan ve Yunanistan'a karadan sınırının olmasi benim gibi çifte vatandaş olan biri için çok iyi bir fırsat pasaportumu alıp yemek yemeğe gidip döndüğüm oldu.
    Şehir bildiğiniz gibi açık görüşlü insanlarda oluşuyor. Mesela içkinizi alıp yudumlayabilirsiniz rahat rahat,dininizi de yasayabilirsiniz kimse ses etmez.
    Birkaç AVM bulunuyor şehirde,barlar,publar ve cafeler gayet iyi ve yeterli :) Yemek konusuna gelirsek TAVA CİĞER! Müptelası olabilirsiniz. Şhirde güvenlik sorun olmaz (bir gece kız arkadaşımla sokakta sabahladık). Ulaşım kolay ve ucuz. Taksiler pahalı onu söyleyeyim.
    Kısacası gelin burada özgürlügü yaşayın

Son olarak 4 sene boyunca ucuz ve kaliteli ekmek arası ciğer sponsorum olan 'Beyaz Izgara'ya...Yurttan kaçıp 4-5km yürüyüp gece 4te kokorec,kavurma yedigimiz 'tosun amca'ya ve samimi Edirne halkina tesekkuru borc bilirim /b]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fnrctdz1 -- 9 Temmuz 2013; 16:40:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ~REALİZE~

quote:

İzmir;

Öğrenci için birebir: deniz kenarı ;), yaşam rahat, çok pahalıda değil, sosyal hayat gelişmiş, ulaşım kolay, vs. vs.

Valla hocam sana şöyle söyleyim. Ben izmirde büyümüş bir insan olarak şu sekilde açıklayabilirim.

Ankara düşünmedim; çünkü deniz yok, rahat bir şehir değil
    Aydın, antalya vs düşünmedim; çünkü izmirdeki sosyal hayatı orda bulamassın
    Eskişehir düşünmedim; Ege vb. denginde bir okul yok
    .
    .
    .

Yani kısacası İzmir birçok kültürün birleşimi olduğundan düşünce özgürlüğü max.Bir Öğrencinin yapabileceği her şeyi yapma imkanın var(sosyal yaşam olarak düşün). Kışın ılımandır, ısınmak için istanbulda ankaradaki gibi uğraşmana gerek yok(kar yağdı mı bayram olur izmirde :). ) Kordonun keyfini başka şehirde bulamassın.Ulaşım rahattır= İstanbullu için rahat olan bir trafik izmirli için yoğundur :) .Ege'nin puanı düşüyor bu aralar ama eğitim olarak önde olduğunu düşünüyorum.puanın düşme nedeni açılan okul sayısında artış ve insanların istanbula tapması olarak düşünüyorum. Mesela ben 17k olmama rağmen sanırım ege bilg. yazıcam.Bir de şehrin en önemli özelliklerinden biri her şeyi elinin altında bulabilirsin. Ha birde eve çıkmayı düşünürsen okulun yanında bulayım diye bir derdin yok başka ilçelerden bile yarım saatte ulaşabilirsin ki metroya da yakın ege.Yani şöyle söyliyeyim Egeye gelenin şehirle kesinlikle bir sıkıntısı olmaz, ancak bir istanbul da bekleme sonuçta istanbulda fiyatlar ortada ve haliyle şehir dünya şehri ama ben izmirin öğrenci şehri olduğunu düşünüyorum. Ha yalnız bucaya çok bulaşma diyebilirim arada illallah ettirir :D

• ANKARA..............

ankara sanılanın akisine memur kenti vs değil arkadaşlar :) otobüslerin sabah ve akşam dolu olma nedeni merkez tek. (dışkapıdan başla çankırı caddesinden kızılay bakanlıklara kadar :) ) ankaradaki her otobüs kızılay-sıhhıye ya da ulusa kesinlikle uğrar.(bilmeyenler için bu 3'ü yan yanadır:D) kısacası ulaşım konusu sabah ve akşam sıkıntılıdır(en fazla gideceğiniz yer şehir dışından gelirseniz 1 saattir).

Öğrenciler için konya gibi beleş su falan yok :) onu söyleyim.. Halkın öğrenciyi kazıklamak gibi bir amacıda yoktur... Aksine ev tutan öğrencilere sık sık evde toplanıp parti vs yapmadıkları sürece ellerinden gelen yardım yapılır... "Siz siz olun ev tutarsanız sessiz bir aile gibi yaşamaya özen gösterin. " 2 çeşit otobüs bulunur. EGO(kartlı) ve özel halk otobüsü(paralı)... öğrenci ücreti 1.30 tl....

Eğlence vs ankarada parana göredir :) (tabiki heryerde öle ama burda başka) Tunalı,bahçelievler vs bar,disko çoktur ama pahalıdır... Diğer semtlerde bar yoktur :) eğlenecekler parayı gözden çıkarmalılar... Avm boldur... Piknik alanları boldur bkz(mavi göl,altınpark,harikalar diyarı,mogan,göksu vs vs vs...) Bİlmiyorum ya ankaraya gelipte sıkılan bence sırf arkadaş ortamından sıkılıyordur yada parası yoksa....

• Manisa

Gelmeyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara

ulaşım zor, ulaşımı pahalı, kiraları pahalı, yemek yenilecek yerler pahalı. ay dolmadan gelen elektrik su faturaları da cabası. Birde İ.Melih Gökçek var tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7gün25saat -- 9 Temmuz 2013; 17:19:25 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ~REALİZE~

quote:

İzmir;

Valla hocam sana şöyle söyleyim. Ben izmirde büyümüş bir insan olarak şu sekilde açıklayabilirim.

Ankara düşünmedim; çünkü deniz yok, rahat bir şehir değil
    Aydın, antalya vs düşünmedim; çünkü izmirdeki sosyal hayatı orda bulamassın
    Eskişehir düşünmedim; Ege vb. denginde bir okul yok
    .
    .
    .

Yani kısacası İzmir birçok kültürün birleşimi olduğundan düşünce özgürlüğü max.Bir Öğrencinin yapabileceği her şeyi yapma imkanın var(sosyal yaşam olarak düşün). Kışın ılımandır, ısınmak için istanbulda ankaradaki gibi uğraşmana gerek yok(kar yağdı mı bayram olur izmirde :). ) Kordonun keyfini başka şehirde bulamassın.Ulaşım rahattır= İstanbullu için rahat olan bir trafik izmirli için yoğundur :) .Ege'nin puanı düşüyor bu aralar ama eğitim olarak önde olduğunu düşünüyorum.puanın düşme nedeni açılan okul sayısında artış ve insanların istanbula tapması olarak düşünüyorum. Mesela ben 17k olmama rağmen sanırım ege bilg. yazıcam.Bir de şehrin en önemli özelliklerinden biri her şeyi elinin altında bulabilirsin. Ha birde eve çıkmayı düşünürsen okulun yanında bulayım diye bir derdin yok başka ilçelerden bile yarım saatte ulaşabilirsin ki metroya da yakın ege.Yani şöyle söyliyeyim Egeye gelenin şehirle kesinlikle bir sıkıntısı olmaz, ancak bir istanbul da bekleme sonuçta istanbulda fiyatlar ortada ve haliyle şehir dünya şehri ama ben izmirin öğrenci şehri olduğunu düşünüyorum. Ha yalnız bucaya çok bulaşma diyebilirim arada illallah ettirir :D

Kesin gelcek gibi bakam ya verdiğin bilgiler için çok saol hocam . İnşallah istediğin yer olur. Hocam birde şu formasyon işi nasıldır .Formasyon almak zormu egede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~REALİZE~ -- 9 Temmuz 2013; 19:12:59 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.