Şimdi Ara

herkesin kapitalizmi kölelik düzeni olarak anması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uyuz oluyorum buna. eskiden sanki cennette yaşıyorduk da birileri bizi oradan aldı getirdi dünyaya verdi elimize bir sabah 8 akşam 5 çalış dedi... sanki eskiden m.ö. 10 bin mesela her şey çok güzeldi, kırlar böcekler felan asdasdasd

• Gerçekten çok çarpıcı bir analiz olmuş. Bu analiz sosyalisti kapitalist, imansızı müslüman, cahili alim eder felan asdadadass .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

Gerçekten çok çarpıcı bir analiz olmuş. Bu analiz sosyalisti kapitalist, imansızı müslüman, cahili alim eder felan asdadadass .
    uzun yazsaydım bana yorum yazacak mıydın be kulağını sevdiğimin
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Varsa yazacak bir şeyin yazsaydın be. Burası felsefe forumu, amaç bildiklerini aktarmak. "mö. 10 binde kırlar böcekler felan" yazmandan iyidir. Okurdum ben de, yazdıkların cevaba değecek bir şeyse yazardım. Hoş pek öyle bir izlenim vermiyorsun analizini sevdiğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 15 Şubat 2020; 12:58:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

Varsa yazacak bir şeyin yazsaydın be. Burası felsefe forumu, amaç bildiklerini aktarmak. "mö. 10 binde kırlar böcekler felan" yazmandan iyidir. Okurdum ben de, yazdıkların cevaba değecek bir şeyse yazardım. Hoş pek öyle bir izlenim vermiyorsun analizini sevdiğim.
    kes.

"birasi felsefe forimi" gören de proflar doçlar takılıyor burda zannedecek. burası benim konum istediğimi yazarım . naş.
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Bye

• felsefe bölümünde literatürden,tarihden anlamayan akademik veya edebi yazamayan sığ,cahil,fakir insanların otomatik banlanması lazım veya konu açma yetkileri ellerinden alınmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 15 Şubat 2020; 14:27:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

felsefe bölümünde literatürden,tarihden anlamayan akademik veya edebi yazamayan sığ,cahil,fakir insanların otomatik banlanması lazım veya konu açma yetkileri ellerinden alınmalı.
    Hiç kimse idam edilmeyi hak etmiyor.

Mesajım konu sahibinden bağımsız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 15 Şubat 2020; 13:32:32 >
  • Kölelikle hayat zorluğunun farkını öğrenmen lazım knk.

• Ayrıca popülist düşünceleri boklamaya başladığına göre eskisi gibi aklına açacak konu gelmiyor heralde .d

• Kölelikte kölelikten çıkış olmaz. Bu nedenle hatalı düşünmüşler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

felsefe bölümünde literatürden,tarihden anlamayan akademik veya edebi yazamayan sığ,cahil,fakir insanların otomatik banlanması lazım veya konu açma yetkileri ellerinden alınmalı.
    tetiklenmedim bro tekrar dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redmi K20 Pro

Ayrıca popülist düşünceleri boklamaya başladığına göre eskisi gibi aklına açacak konu gelmiyor heralde .d
    nickinin nerden geldiğini bilmediğim ama beni bildiğini sandığım 2013 girişli kişi, kısmen de olsa evet. ama önceki açtığım konularıma cevap da gelmiyor. uzun uzun yazıyorum cevap gelmiyor, böyle kısa yazıyorum bu sefer neden uzun yazmadın diyorlar. kulaklarına 2 posta gazetesi attıklarımın kapasitesi yetmiyorki diğer konularıma :D bir de gelmiş konuma nefret kusuyorlar :D :D işte bunlar hep cinsel işlevsizlikten kaynaklanıyor asdasasasd.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Redmi K20 Pro

Kölelikle hayat zorluğunun farkını öğrenmen lazım knk.
    bak şimdi. sene m.ö. 20 bin. medeniyet gelmemiş dünyaya. avcı toplayıcısın. gözlerin karanlığı görmüyor, kulakların olası avcıları impalalar gibi 1 km'den duymuyor. burnun bir şeyime yaramıyor. ellerin mastürbasyon çekmekten başka bir şeye yaradığı da yok i.e. pençe değil. 6. hissin de yok gibi. survival kitini tanrı yaratmamış. o zaman av çıkarsa yakalayacaksın ki şansın çok düşük saydığım etmenlerden dolayı, çıkmazsa yaprakla besleneceksin-aç gezeceksin. aslanlar kaplanlar seni avlayabilecek her an altına kaçırabilirmiş gibi korkudan gezeceksin. dişlerin çürüyecek acısını çekeceksin, karşı klanla savaşacaksın elini kolunu kıracaksın sakat sakat gezeceksin doktor hak getire 3 güne gebereceksin. hasta oldun mu zaten yaprağı yedin bir kere yani yaprak da antiseptik gibi ama ilaç değil sonuçta ( xd ) . yani uzun lafın kısası medeniyetten önce yaşam demek sçtın anlamına geliyor.

medeniyetten sonra ne güzel, yazmaya bile gerek yok. ne ala. sadece zamanından feragat etmek zorundasın. asgari ücretle geçinmek bile avcı toplayıcı hayattan kat kat iyidir.

• Allah Allah niye öyle anıyorlar acaba yauvv
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heinz Guderian

Allah Allah niye öyle anıyorlar acaba yauvv
    Avcı Vatandaş baya bir çok anti-kapitalist unsur var demek istemiş olmalı .

Yoksa dünyanın en az %75 seçimle geldiği ülkelerde kapitalizmin iktidarda oluşunu unutmuş olabilir mi ? Sanmıyorum.

80 de %90 oy oranı ile hem anayasaya hemde Kapitalizme Evet oyu vermiş bir coğrafya da yaşıyoruz.

Ülke halen şu gün seçim olsa en az %80 kapitalizme evet der.

Haa emperyalizm ..
    Emperyalizm nemi kapitalizmin üst aşaması olabilir mi ?
    %80 emperyalizmden kurtulursak kalan kapitalizmde bide köşeyi dönersek umudunda olan açlık ve yoksulluk sınırında sürüm sürüm sürünen kesimi mi atıfta bulunuyor sn @avcıların bilmem nesi sn @avcı.

Sanmıyorum ama . Vatandaşın biraz daha bilim okuması ve pratik yapması gerek.
    Eğer emperyalizmin uşaklığını yaparak kapitalizme övgüler yapılıyorsa vah ki halimize vah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hatior

Avcı Vatandaş baya bir çok anti-kapitalist unsur var demek istemiş olmalı .

Yoksa dünyanın en az %75 seçimle geldiği ülkelerde kapitalizmin iktidarda oluşunu unutmuş olabilir mi ? Sanmıyorum.

80 de %90 oy oranı ile hem anayasaya hemde Kapitalizme Evet oyu vermiş bir coğrafya da yaşıyoruz.

Ülke halen şu gün seçim olsa en az %80 kapitalizme evet der.

Haa emperyalizm ..
    Emperyalizm nemi kapitalizmin üst aşaması olabilir mi ?
    %80 emperyalizmden kurtulursak kalan kapitalizmde bide köşeyi dönersek umudunda olan açlık ve yoksulluk sınırında sürüm sürüm sürünen kesimi mi atıfta bulunuyor sn @avcıların bilmem nesi sn @avcı.

Sanmıyorum ama . Vatandaşın biraz daha bilim okuması ve pratik yapması gerek.
    Eğer emperyalizmin uşaklığını yaparak kapitalizme övgüler yapılıyorsa vah ki halimize vah.

Alıntıları Göster
    Yeşil kuşak projesi vb. Ilımlı İslam zamanlarında sol sosyalizm öcü gibi gösterildi aynısı şuan Kemalizm Sekülerlik için yapılıyor. Bunun gibi cahillerden bıktım iyice verdiği oylar bizi de etkiliyor.

• Heinz Guderian kullanıcısına yanıt
    Biz göremezsek de ben çocuklarımız için umutluyum.
    Savaş bu, Düşmanına saldırırken her yol mübah . Yılgınlığa gerek yok .
    Adamların 2000 yıllık iktidar deneyimi var. Sıra elbet bir gün ezilenlere gelecek.
  • 8 milyar insanı yönetebilmenin kolay yolu (henüz) yok. Tüm dünya 300 milyon olsaydı da kolay olmazdı gerçi. Çünkü insan, diğer canlılar gibi bencildir. Ama nüfus arttıkça sorunların katlandığı da bi gerçek.

Kapitalizm, monopoly oyunudur. Her zaman bi süre sonra para birisinde toplanıyor. Ama paranın sahibi olan kişinin daha çok zevk alabilmesi için oyunun devam etmesi gerekir. Oyun biterse parası bi işe yaramaz. Arsaları ipotek olarak aldıktan ve oyunda daimi birinciliği garantiledikten sonra, diğer oyunculara her turda 300-500 para verir.

O paranın geri gelmemesi önemli değildir. Artık önemli olan 2 şey vardır. Onlarda az, sende çok paranın olması ve oyunun devam etmesi.

Kölelik gönüllü olmaz. Ama alt gelir tabakası olarak ölene kadar sistemde kalmak gönüllü biçimde olur. Çünkü insanlar lüks yaşamı görür ve isterler. Arada bir çapsız adamlara da iyi yaşam sağlanırsa, herkesin içinde bi umut olur. Sistem sürer gider.

Mesela komünizm iyidir ama insanların zenginlik umudunu körüklemez, diğerlerinden daha iyi yaşam vaadetmez, kibirin karşısında yer alır ve kaybeder. 1000 kişiysen belki, ama bu nüfusla imkansız.

Kabile yaşamından sonra krallık-kölelik 2.sürümdü. Kapitalizm 3.sürüm. Belki bir gün nüfus azalır, insanlar kibirlerini bastırabilir, kültür seviyesi de artarsa 4.sürüm kurulabilir. Hayal kurmak güzel, gidişat fena değil bence. Ama türkçesi "düzen" olan işleyişten çok mu şey bekliyoruz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 19 Şubat 2020; 0:42:58 >

• İlki 200 bin yıl sürmüş. İkincisi 10 bin yıl. Üçüncüsü için 500 yıl uygun heralde. Geçişler de gitgide daha kanlı olmuş. Dördüncüye geçiş sürecimiz "çok kötü" olacak sanki.

Uzağa, en uzağa...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.