Türkiye'de 80 milyon insan var. Bunlardan nereden baksanız 60 milyonu internet kullanıcısı. Bunların da asgari 40 milyonunun her gün internete girdiğini varsayıyorum. Bu şartlar altında cayır cayır insan kaynaması gereken forumda neden hiç kimse yok? Sokağa çıksam daha fazla insana rastlarım. Forum bomboş. Eskiden çoğu bölümde donanımlı kaliteli üyeler vardı, konu dışında açılan konu anında efsane olurdu espriler on numaraydı. Nerede abi bu millet? Herkes tiktok'ta instagram'da mı takılıyor? Herkes gerçek hayatta tanıdıklarıyla whatsapp, dc falan mı kuruyor? |
Herkesin nerede olması
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
bu kadar insanın içinde yapayalnız insanlar...
-
Sanırım eskidi buralar 🤔
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 19 Şubat 2024; 22:31:1 > -
forum devri kapanıyor, forumlar hazırdan, kredisinden yiyor şu an... devrim niteliğinde birşey geliştirmezlerse sosyal medya hepsini yiyip bitiricek....
-
eskiden bir derdimiz olduğunda internette çözümünü bulma ihtimalimiz yoktu.
anlık olarak online insanları bulup çözüme ulaşabiliyor muyduk?
doğaldır ki insanlar böyle yerlerde toplanıyordu. millet burada ödev yapma derdindeyken şimdi insanlar yapay zekada lisansüstü tez yazdırıyor.
forumda son yıllarda, yılda max 1 konu açıp bir şeyler sormuşumdur. buradan doğru dürüst cevap alabildiğimi hatırlamıyorum.
bir de birçok sebepten, foruma yıllarca büyük emek vermiş insanlar bir şekilde buralara küstü gitti. doğal olarak da burayı dh yapan kitle de olmayınca buralar ıssız sokaklara dönüşüyor.
-
nerde çok luk orda mokluk demişler atalarımız boşa dememişler
-
Büyüdük kardeşim. Geçim derdindeyiz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
biz ne güne duruyoruz babayiğit
-
Çoğu insanın girdiği siteler
Fb
X
Instagram
Snapchat
Youtube
Bunlardan ibaret
Az bir kısmı eksiye ve reddit denen çöpe giriyor
Kalan kısım belki yuzde 3 falandir kimse forumlari falan bilmiyor disarsa ben dhye giriyorum falan dedi mi bilen kimse yok
Eskiden mesela youtubeda olmayan videolar baska yerlere duserdi mesela şu son testo taylan bilge adam reis videosu yarim milyon izledindi ama baska hicbir siteye gitmedi kimse indirip başka yere yukleme zahmetine bile girmemis
Maalesef internet beklenenden cok daha dandik ve kısır bir yer oldu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Forum kültürü bitti yeni nesilde bu kültür yok hepsi tamam ama sebebini bulamadığım nokta forumdaki o kaliteli diye tabir edilen eskiler nerede, tamam forumu bıraktılar ama bu adamlar şu an ne yapıyor, nereye gittiler?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sadece 2-3 kişi kaldı o kadar olsun
Tamam ama yüklü miktarda eski üyeler vardı onlar nereye gitti onlar da mı o sosyal medyalara geçtiler
Forumlar bundan 20 sene önce meşhur ve iş görürdü artık forumlar çöplük oldu eski bir teknoloji...
-
üniversiteden mezun olduktan sonra burada bir daha eskisi kadar aktif olmadım ben. yüksek lisans, ardından doktora yaptım. yarın doktora bitiyor. insan hayata odaklanıyor. tüm bunları yaparken burada da paylaşım yapılabilir ama burada niteliğe önem verilmediği hissedilince açıkçası buraya emek vermek için insanların bir sebebi kalmıyor işte. bir yerden sonra ekşi sözlük'ü de bıraktım ben. çünkü çöp içerik az ama nitelik içeriğe tercih ediliyor.
bu tarz yerler aslında sosyal medyadır. Ciddi konular için kültür bilim, siyaset, din bölümleri açıldı. Eskiden din ve siyaset yasaktı ama bir yere kadar konu dışı’nda konuşuyorduk. Ancak her konu için ilgili bölümler açıldı. Konu dışında kültür bilim konularının konuşulma sıklığı kayboldu. Din ve siyaset konuları çok yer kaplıyordu, o konular gitti vs. hatta konu dışını bile ciddi-gayrı ciddi olarak ikiye böldüler. Ne oldu? Günlük hayatta ciddiyetsiz olmayan konuları konuşacaklar konu dışına gelmemeye başladı.
Sandılar ki açılan her bölüm dolup taşacak, konu dışı da eski canlılığında kalacak. Açılan her bölüm konu dışından aldı götürdü. Ne oralar canlı kaldı, ne de konu dışının eski canlılığı kaldı. Yani ben buraya girdiğimde biraz ciddi bir konuya da yazıyordum, gündemle ilgili konuya da yazıyordum, siyasi konuda kavga edip banlanıyordum, ama mizahımı da yapıyordum. Bu aslında ekşi sözlük’te hala var. Twitter’da hala var. Ama artık donanımhaber bu değil. Bu özelliğini yitirdi. Fazla üye takıntısı da üye kitlesini niteliksizleştirdi. Sonucunda kimse buraya maaşla bağlı değil, takılmaz oldular.
Eskiden konu dışı’na girdiğimde ilgimi çeken başlıklara yazarken 2 dakika kuralı yüzünden başlıklara yetişemezdim. Şimdi sayfalarca bakıyorum, 3-4 tane yazmayı isteyebileceğim konu buluyorum. O kadar niteliksizleşmiş ki konular! Niye? Paylaşım yapılacak konular için artık yeni bölümler var.
-
Forum bitti
-
-
Burdayım be burdayım(bay kemalin sesiyle okuyun)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- ahsen isminin yanına yakışan isimler
- +18 hikayeler
- bir bayan bir erkeğe neden bakar
- cimer"e teşekkür yazısı nasıl yazılır
- evin tek erkek çocuğu askerlik dilekçesi
- suudi arabistan
- dünyanın en büyük vinci
- çay emojisi
- exxen de neler var
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X