Şimdi Ara

'Herkezin En azından Bir kere Göz Atması Gerek'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yazımda isim ve şahıs olarak kimseyi belirtmeyeceğim.

Muonline hakkında bütün gerekli bilgiler üst konularda belirtilmiştir.

Koreliler tarafin dan yapılmış olan bu rpg (role playing game) oyun Türkiye'de fazla yaygın olmamasına karşın Dünya'da bir çok kullanıcı ya sahiptir.

Bunun nedeni diğer ülkelerde açılmış olan pvp serverlara sahip çıkılmasıdır. Türkiye de bunun başlıca örneği AdanaMu'dur.

Mu Online oynandıgınız zaman sizleri saatlerce ekrana kitleyebilecek bir oyundur.

Bizim zamanımız da sevilerek oynanan herkesin internet cafelerde saatlerce zaman geçirdiği güzel arkadaşlıkların ve ortamların kurulduğu ve şimdi

ise Türkiye'de yerini bir çok online oyuna bırakan Mu Online tekrar kazanılması gereken bir oyun olduğunu düşünüyorum.

Bazı arkadaşlarım belki bu fikrime saygı duyacaktır, bazıları ise belki bu fikrime karşı çıkacaktır.

Arkadaşlar yeni nesilin hiç tanışmadığı bir oyun Mu online ve zaman geçtikçe yeri daha farklı oyunlara bırakıyor.

Bazı düşünceli arkadaşlar bu oyuna sahip çıkmaya çalışıyorlar bazıları ise bu çalışmaların bu emeklerin hırsızlığını yapıyorlar.

Bir Türk server'i açıldığın da bu oyuna destek çıkılacağı yerde Türkler oyuna girer girmez akılları ilk önce 'hack' olayına çalışıyor.

Bu gibi emek hırsızlarından olmayalım ve gösterilen çabalara ve yapılan emeklere saygı duyalım.

Türkiye Mu Online Ekibi olarak teşekkur ederiz.

• İyi güzel yazmışsında amacı tam olarak anlayamadım
  • arkadaşım yazdığım yazı da bir amaç yok sadece Türkiye'de Mu online oynuyanların sayısının az olduğunu ve bu oyuna sahip çıkılması gerektiğinden bahsettim.
  • Yazdıgın mesaja aynen katılıyorum Emre sadece şunu belirtmek istiyorum 2007 7Temmuzdan itibaren MuOnline Adminliği yapıyorum. 60 yaşında oyuncularımda oldu 10 yaşında oyuncularımda oldu. İnsanları memnun etmek zor o nedenle MuOnline adminliği yapmak inanın en zor işlerden birisi. Ayrıca şunuda söyleyeyim forumlarda gördüğüm bir olay var bazı muonline playerları kendilerini çok bilmiş sanıyorlar yorumlarında karşıdaki adamın yaptıgı işin zorluğunu bilmeden atıp tutuyorlar bu bizim şevkimizi kırmıyor değil kırıyor fakat aynen işimize bakıyoruz. Şurada açılmış Türk oyunları varken halen yabancı oyunlara gidip oynayan insanları görüyoruz. İnsanlar özgür istediği oyunda oynayabilir nerede zevk alıyorsa orada oynayabilir buna ben dahil hiç kimse karışamaz zorlayamaz. Ama şunuda unutmayın ki bir tane yunanistanlı bir tane bulgaristanlı bir tane Rus oyuncu gelip Türk Serverinde oynamaz. Helede İsrailli oyuncular hiç girmezler. Sözlerim ülke vatan millet konusuna gidiyor. İnanın bana ben AdanaMu yu yabancı bir serverda Türk olupda banlandiğim için açtım. Bir Türk düşmanlığı var dışarıda ama bizlerdede bir yabancı sempatisi var. Birlikten kuvvet doğar lafını boşa dememiş atalarımız yabancı serverlarda oynayacagınıza gelin Türk Serverlarını güçlendirin onlara destek olun.

Herkese saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

AdanaMu Administrator Lee

• quote:

Orijinalden alıntı: eskiyegörezor

arkadaşım yazdığım yazı da bir amaç yok sadece Türkiye'de Mu online oynuyanların sayısının az olduğunu ve bu oyuna sahip çıkılması gerektiğinden bahsettim.

Haklısın dostum
  • Bunu böyle düşünen tek ben değilim bir çok kişi var sadece uygulamaya geçmemiz gerek.
  • MU Online artık yeni oyunlar varken sıfırdan başlancak bir oyun gibi gelmiyor bana, dışarıdan bakarak söylüyorum tabi. Yoksa ben MU Online'ın üstüne online oyun oynayamıyorum mesela. Geçen bir servera girdiğimde arkadaşlar şahit, serverın full clientini indirip oyunu tam ekran açıp müzikleri, oyunun sesini dinledim, @ yazarak guildden konuştum bol bol, hasret giderdim.

Artık Türkiye'de MU Online'ı büyük çoğunlukta benim gibi insanlar oynuyor. Bu insanların da kendi beklentilerini karşılayan bir server olmadan oyuna başlayacaklarını sanmıyorum.

Bu noktada server adminlerinin de kendilerini sorgulaması gerek bence. Yeterince güzel bir server sistemi var mı? (Exp, reset, eventler vs vs.) Ve bu sistemi oyunculara en iyi şekilde aktarabildi mi, oyuncular bu sistemin farkında mı?

Oyuncularla iyi bir iletişim kurulup fikirleri ve olumlu olumsuz her türlü eleştirileri dinleniyor mu? Eğer oyuncu terslenmeyip dinleniyorsa, sadece dinlemekle de kalmayıp oyun yönetimi kendi arasında konuyu tartışıyor mu, yoksa iki üç kelam edilip geçiştiriliyor mu?

Bunlar gibi bir ton madde yazabilirim fakat insanın içinden gelerek yapması lazım bunları. Zorla değil, player gelir böyle yaparsam o zaman ben böyle davranayım diyerek değil. İçinden gelmeli... O zaman player zaten gelir.

Uxc zamanında 200'ün üzerinde online player vardı. Ben artık Türk oyuncularımıza posttan Türkçe konuşmayın, İngilizce konuşmaya çalışın. Adamlar kendi dillerini konuşmaya başlarsa işin içinden çıkamayız diye şaka yollu uyarıda bulunduğumu hatırlıyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkes güzel güzel düşüncelerini fikirlerini anlatmış. Hepsine katılıyorum hepsinde haklısınız ama ben player gözüyle bakarım oyuna. Mu Online'ı hiçbirimizin oyunun kalitesi grafikleri vs. için oynadığımızı sanmıyorum. Hepimiz sohbet muhabbet oyundaki güzel ortam için yıllardır bu oyunun peşinden koşuyoruz.

TR serverı yabancı server ayrımına gelincede AdanaMu yıllardır açık hakkını yememek lazım tebrikler. Ama yıllardırda görüyoruzki bizim ülkemizde açılan serverların bi çoğu sadece hayal kırıklığı oldu. Yabancı serverlara gelince adamlar zaten server açarken güven hissi uyandırıyolar. Mesela bikaç gün önceye kadar oynadığımız bi server vardı. Rekabet ortamını öyle güzel sağlamışlarki adamlar biz bi Selupan için 2 guildin 3er party'den 30kişi savaştığımızı hatırlıyorum. Ben oynadığım hiç bi Türk serverında böyle bişey yaşamadım mesela. Gelgelelim orasınında admini düzenbaz çıktıda neyse

Diceğim o ki buzamana kadar Türkiye'de Mu Online'nın gelişmemesinin tek sebebi adminlerdir. Her açılan server'a saldıranlardır. Birbirlerini çekemeyenlerdir. Sonradanda kimse MuOnline ülkemizde niye oynanmıyor herkes yabancı serverlarda niye oynuyor diye düşünmeyin. Bunun tek sebebi bencil kafa yapısıdır.com

• Kendi adıma konuşayım. MuOnline ın bu seviyeye gelmesinin tek sebebi Admin olmaya karar veren MuOnline playerlarıdır. Her önüne gelen bir server açarsa 10-15 gün açık tutup sonunda dar gelip kapatmak zorunda kalır veya saldırı alıp bir şekilde kapatırsa işte o zaman MuOnline Türk oyuncusu kalmaz. Sorun Adminlerde değil sorun bizim Kafamızda Kafa Kafa. Sorun orada arkadaşlar.
    Uğur UXC Zamanında yabancı oyuncularla yabancı konuşmak gerekli yazmışsında Türk serverindeyim Türkçe konuşuyorum ingilizce neden konuşayım ki. Biz ki Osmanlı Torunları olarak zamanında Avrupa kapılarına dayanmış Osmanlıca yı Türkçeyi resmi dil kabul ettiren o nesilin torunları olarak kabul etmiyorum bu giib bir durumu. Facebook Adresimde yabancı gruplarda ekli oldugum için çok çok fazla Güney Amerikalı çok fazla Rusya Romanya Filipinler den insanlar yaptıgım paylaşımlar sonrası bana Türkçe yazı yazdıklarını gördüm. Translate de olsa adamlar Türkçe yazıyorlar bana. Bu konuşma meselesi sorunumuz değil.

Sorun şu arkadaşlar Hilebaz bir yapımız var bu bir gerçek. Hangi servera gitsek ilk başta Hack çalışıyormu diye bakıyoruz. Yada Websitesine bakıp açığı varmı diye araştırıyoruz. Aklımızda oyunun güzelliklerine bakmak yok. Bakın herkes Delikanlı olsun ve şurada açıklasın. Hanginizin Bilgisayarında şuanda CheatEngine kurulu değil. Bana söylesinler. İşte bu Hileci yapımızdan kurtulup oyunumuza baksak işte o zaman biz kazanırız.

Uğur un bir sözünede cevap vermek istiyorum. Kendi adıma konuşayım Online oyuncularımı bir araya toplayıp Skype da genellikle yapacagım yenilikleri onların fikirlerini alarak uyguladım. Bunu en iyi bilenlerden birisidir EShine çünkü skype sogbetlerimizde oda bizimle beraber bulundugu zamanlar olmuştur.

Oyuncularımın GuildMasterlarımın fikirlerini isteklerini dinleyerek kararlar aldım her zaman.

Eventlerden gelecek WCoins olayından tutunda BloodCastle DevilAquare Castle Siege Vakitlerini zamanlarını Oyundaki Spotları nerelere eklenip cıkarılması gerektiğini aklınıza ne gelirse Shoplarda satılacak itemleri satılmayacak itemleri her zaman oyuncularıma sorarak koyduk.
    Ama yinede oyuncularımızı memnun edemedik.

Arkadaşlar kimseleri memnun edemeyiz. Şuraya yazsam nasıl server istiyorsunuz diye herkesin ortak bir noktada buluştuğu bir olay gerçekten yok. Egerki varsa Bigturtle sevgili yöneticimizden rica ediyorum. Büyük kitle çoğunluğun isteyecegi bir ayarda server yazın kurması benden.

Kullandığım Dosya IGCNetwork Premium Dosyalarıdır. Ex702 versiyondur. Season8 Güncellemesi yakında yapılacaktır.

Hepinizi sevgiyle selamlıyorum iyi Akşamlar.

• Benim anlamadığımda zaten saldırı neden Yapılır çekememe durumu nedendir? Abi adam senden daha iyiyse kabul edersin kırar bi tarafını oturursun. Bende aynı şeyi demiştim zaten bizde yanlış olan kafa yapısı.

Umarım öyle bi server kurulurda o eski günler tekrardan yaşanır ama bende dahil buna artık kimse inanmıyor. Bu arada bende yok Cheat engine kullanmayıda bilmem :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre server kurmak istiyoruz yardımcı olurmusun
  • Arkadaslar o konularla ilgilenmiyorum. Bu işi yapan şirketler var onlarla görüşün.
  • Big Turtle kullanıcısına yanıt
    +1
  • Herkez bir konuda başka konular çıkarta biliyor benim tek bildiğim çocukluğumun en güzel ve eğlenceli geçtiği yılların Muonline dönemidir.
    Değişik Ülkelerde değişik şehirlerde iyi arkadaşlıklar dostluklar kurduysam bu oyun sayesinde hepsi,
    herkezinde bildiği gibi suan görülen tek bir server var Adanamu.
    Bilgehan'ın bu konuda ki bilgeliğinden ve yöneticiliğinden yana hiç bir kuşkum yoktur.
    Tükiye' de sahip çıkılması gereken bir yapıt şuan Adanamu.
    Diğer açılan ufak tefek serveri hiç ele almıyorum çunki onlar açıldığında bir güvence vermiyor.
    İlk önce yöneticilerin bu kanıtlaması gerek.

Bilgehan'ı bu yönünden dolayı tebrik ediyorum.

Güzel ve içten yazılar için Türkiye Mu Online Ekibi olarak teşekkur ederiz.
  • bi ben acamadimya server icimde kaldi o neler yapicaktim neler :)
  • Akışına bırak dostum eline files alan açıyorda ne oluyor görüntü kirliliği vs.

Mesela bende öyleyim özel fixlenmiş filesları buluyorum üzerinde çalışma yapıyorum çinceyse japoncaysa ingilizceye cevirmeye calısıyorum üzerinde bazı değişiklikler yapıyorum açıyorum serveri 5 10 tane kendi arkadaşlarımla hevesimizi giderecek kadar oynuyoruz.

Sonra yeni çalışmalar tabi merak çok önemli :)
  • adanamu tmm var ama iyi server oldugunu düsünmüyorum kusura bakmayin, bilge abi de yanlis anlamasin. cok basit bi server. oyunda bi amac yok. donate set aliniyor sonra res kasiliyor okadar.
    eski mu'yu ariyorum ben golden düstügünde direk tarkana kosup +5 kesmek trade atmak zeni zorla kasmak, zenli set dizmek. jeweller zor bulundugu bi serverda kasmak isterdim hep..adanamuda donatem var gecen sene costum setler vardi onlari cok seviyorum diye ve bosta param oldugu icin bende almistim. ama bi bakistanda insan mecbur kaliyor. 90% serverda donateli, tmm wcoin la yeni bir sistem uygulanmis full set aliniyor ama mu online bu mu yani...full setini cekmek ve oynamak..ben itemlerimi kendim bulmak isterim..eventler su an adanamuda sadece WCOIN kasmak icin var baska biseye yaramiyor. degisik eventlere degisik itemler dizilse keske. bu donate kalksa keske ve adanamu sadece türklerden oynanmasa KESKE diyorum. kaliteli bi server. bilge abi bi tarafadan server parasini cikarmaya bakiyor cok normal ama bunun basit yollari var. VIP yada WCOIN satmakla server parasini rahat cikarabilirsin diye düsünüyorum..20-50 online ile cikmaz tabiki. server güzel kurulcak ragezone ye verilcek ve herkes oynucak. bu oyunun daha bi yüksek online sayisina ulasabilecegini düsünüyorum. ama bu sistemle hep ayni yerde olucaz. donatesi olan donatesi ile oynucak resini kasicak ve oyun biticek. saygilar...adanamuyu kötülemek icin diye yazmadim.arada sirada bende oynayan bi playerim ve dedigim gibi benimde donatem var ama neyse..

• Bilgehan da diyor zaten hani herkez aynı konuda hem fikir olsun kurması benden diyor elinden geleni yapacağına da eminim ve bizde bu konuda ne gerekiyorsa yapma hazırız.

Ben kimseye diyemem ki onu yapma bunu yapma sadece sahiplenme duygu gerekli.

Bunuda yeni nesile bizim aşılamamız gerek :)
  • Arkadaşlar, öncelikler konudaki herkes Türkiye bazında MU Online'a katkı sağlamak için mesaj atıyor. Bu konuda hemfikiriz değil mi? Bence konu çok güzel ilerliyor.

Zaten bizim en başından beri düştüğümüz hata da hep bu oldu. Nasıl daha ileri gidebiliriz diye hep birlikte bir fikir alışverişi yapamadık doğru dürüst. Bu konuda bile ben biraz yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum. Yukarıdaki mesajımda sadece server adminleri de kendilerini sorgulamalı dedim. Siz böyle böyle yapmıyorsunuz o yüzden böyle böyle oluyor diye kimseyi hedef alarak yazmadım. Kendimce olması gerekenin o olduğuna inandığım için öyle yazdım yani.

Global bir server olmak istiyorsa, global bir dil olan İngilizce'yi server adminleri serverı yönetirken kullanmalıdır. Sonuçta bulunmaz hint kumaşı değil, mouse'u sallasan MU Online serveri. Kimse bir server adminiyle anlaşabilmek için her dakika translate kullanmaz. Tam tersini düşünün, siz olsanız kullanır mıydınız?

İnsanlara istediğiniz özellikleri belirleyin oy birliği yapalım derseniz kimseyi memnun edemezsiniz. Asıl yapılması gereken herkesin sevebileceği bir server oluşturmaktır. Sipariş usülü değil, ikram edip tadına baktırıp 5 paket satmaktır. Bunu da oyuna gerçekten güzel bir sistem getirip, her detayı en ince ayrıntısına kadar ölçüp biçerek serverı ayarlamak koşuluyla gerçekleştirebilirsiniz. Sistemin işleyiş şeklini ve tanıtımını da en güzel şekilde anlatmak gerek tabi. Aynı zamanda tanıttığınız serverın gerçek serverla birebir örtüşmesi en can alıcı nokta bana göre.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Batu muonline da iyiisniz. Evet. Gelinde Castle Siege yi şuan sahibinden alın cumartesi akşamları castle siege için kale için savasıyor benim oyuncularım. Cumartesiyi iple cekiyorlar. Bir amacı yok demişsin ya amacı var. Oyun reset kasmakdan ibaret degil. Savas Satranç gibidir. Oyunda duello atıp kazanırsın tek ama Guild olarak tek vücutmusun bakalım. Strateji orada baslar Oyunumun amacı bu kısaca belirtmek istedim.

Hertürlü eleştriye açığız. Söyleyeceğiniz herşeyi dinlemeye ve uygulamaya açığız. gerekirse 1 Server daha açarız. Exp:1 yada Exp:1000 yaparız. Sonucda hersey benim elimde. Tek Client çift giriş server.

İyi geceler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ADMLee -- 6 Mart 2014; 3:37:27 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.