Şimdi Ara

Herşeyi denedim görüntü yok. Yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bilgisayar normal çalışırken birden görüntü gitti. Önce elektrik kesildi sandım. Sonra baktım kasa çalışıyor. Reset attım ama monitöre hiç sinyal gelmiyor. Denemediğim şey kalmadı. Başka monitör, ekran kartı ve kabloyla denedim sonuç yok. Ramleri söküp tek tek denedim, bütün harddiskleri söktüm, biosu sıfırladım yine sonuç yok. Araştırdığımda cmos reset yapın diyenler olmuş. Anakartta cmos clear yazan yerde iki küçük çubuk var ama üstünde jumper yok. Yani bilgisayar açılıyor da görüntü mü gelmiyor yoksa sadece fanlar mı çalışıyor onu da anlamadım. Bilgisayarı açtığımda anakartın üstünde 4 tane led ışık var onlar sürekli yanıyor. Daha önce yanıyormuydu o ışıklar emin değilim. Aklıma anakart geliyor ama emin olamıyorum. Kendi imkanlarımla arıza tespiti yapabileceğim bir yöntem var mıdır? Ya da İstanbul avrupa yakasında arıza tespiti yapabileceğim güvenilir bir servis.

• gomez_hunt kullanıcısına yanıt
    anakart gibi gibi
    cmos için cd rom falan varsa onun arkasındaki jumper ı kullana bilirsin
  • arıza bulmak için kartlar var onları deniyebilirisn ama uygun bir servise götürmen bence daha mantıklı hatta garantisi devam ediyorsa
    servise ver toplama olması önemli değil anakart firmasına full kasayıda gönderebilirisin
    ha birde tık yoksa bilgisayarda işlemcinin hemen yanında anakarta giren pover kablosu vardır 4 lü bir kablo o iyice oturmuşmu yerine onu kontrol et birde olmassa power ı değiştir
  • Sorun ya anakartta ya da powerda gibi. Akşam eve gidince tekrar herşeyi söküp tekrar takıp bir deneyeceğim bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orfaz

anakart gibi gibi
    cmos için cd rom falan varsa onun arkasındaki jumper ı kullana bilirsin

Peki cmos için jumperı taktıktan sonra kasayı çalıştırmak gerekiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gomez_hunt -- 27 Temmuz 2015; 17:55:40 >
    jumper ı takınca cmos olması için power düğmesine basınca çalışmaması lazım
    çalışırsa diğer ikiye tak ondan sonra çıkartırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • orfaz kullanıcısına yanıt
    akşam deneyeceğim teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.