Şimdi Ara

Hesaptan Anlayan Arkadaşlar Bir Bakın Bakalım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hesaptan anlayan arkadaşlar bir gelin bakalım.
    KONU: Kredi ile ev aldık, şu an oturuyoruz. Taksitlerini bir an önce bitirelim diye vadesini çok uzatmadık. 1500 civarı taksit ödüyoruz. Eşimin maaşı ile taksit ödeyip benim maaş ile geçiniyoruz. 20.000 civarı edecek bir arabamız var. Başkaca büyük bir borcum yok. Ufak tefek taksitler var işte.
    SORUN: 2,5 yaşında bir oğlum vardı, birde kızım oldu. Bu açıdan aslında SORUN değil BEKLENMEYEN BİR GELİŞME bizim için. Eşim ocak ayında doğum yapacak ve mart nisan gibi ücretsiz izine ayrılacak. Hesap buradan sonra karışacak biraz. Biraz hazırlıksız yakalandık. Elde avuçta olan birikimide ev alırken kullanmıştım. Eşimi ücretsiz izine en az 1 yıl ayırmayı planlıyorum. (Çocuk sahibi arkadaşlar bu durumu anlayacaktır).Eşim ücretsiz izine ayrıldığı zaman aylık 1500 TL olan banka ödemesi ve ev geçindirmenin altından kalkamam.
    ÇÖZÜM NASIL OLUR: Krediyi Halk bankasından 0,72 ile çekmiştim. O zaman kredi oranları bir hayli düşüktü. Şimdi bakıyorum krediler neredeyse 1 civarında. Aklımda birkaç çözüm var. Ocak ayı itibari ile 47.500 TL ana para toplam 53.800 TL borcum var, bu rakamların üzerinden konuşursak
    1- Arabayı 20.000 TL civarı satıp 7-8 bin liralık bir araba alırım. Elimdeki 12 bin lira ile zamanı geldikçe taksitleri öderim. Para bittiği yerde hanım işe başlar. Bu halde 10 ay filan idare edebilirim gibi.
    2- 20.000 TL ye arabayı sat, başka bankadan 27500 kredi çek, taksitleri 800 civarı ayarla. Bu şekilde kira öder gibi taksit ödeyip arabasız hayata devam etmek.
    3- Arabayı sat, Halk Bankasına git benim 20.000 TL var, bunu alın ve ana paradan düşün, borcu yeniden yapılandırın. Fakat bildiğim kadarı ile borcun olan banka ödediğin toplu parayı taksit sayısından düşüyor. Banka bunu kabul eder mi bilmiyorum.
    4- Halk Bankasına git, benim kızım oldu hanımda çalışmayacak şu benim 1500 TL taksitleri aylık 800 TL civarına çekelim, borcu yeniden yapılandıralım. Bunu yapar mı, yaparsa güncel faiz oranlarından mı yapar yoksa benim kullandığım oranımı esas alır?
    5- Başkaca çözüm önerileriniz nedir arkadaşlar.

• Öncelikle yeni bebek için hayırlı olsun diyeyim Allah sağlık, sıhhat, mutluluğu hanenizden eksik etmesin.
    Çözüm önerilerinin hepsini sıralamışsınız sanırım bence arabasız olmaz hele hele küçük çocuk varken; bu yüzden 2 ve 3. maddeleri ben KENDİ ADIMA elerdim. 1. madde mantıklı ama 4. madde belirttiğiniz gibi banka ile görüşmekte olur ama banka bugünkü faiz oranlarını baz alır sanırım.
  • Rabbim ailenize bir can daha katmış ise o da kısmetiyle beraber gelir. Herşeyin hayırlısı olsun. Benim tavsiyem arabınızı satıp , yeni araba almayıp, şu an çalıştığınız bankayla bu sebepten ötürü borcunuzun yeniden yapılandırılması üzerine iletişime geçmek olmalıdır.

Bu söylediklerim size bir yerden tanıdık geliyor mu?

Doğrusu bu çünkü.
  • Hesap kitap yapmadan üstelik ilk çocuktan 3 yıl geçmeden neden 2. çocuğu yaptınız ? Eşiniz için tehlikeli bir durum. Maddi durumunuz ortada 2. bir çocuğu kaldırmak size ekstradan masraftır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg88

Hesap kitap yapmadan üstelik ilk çocuktan 3 yıl geçmeden neden 2. çocuğu yaptınız ? Eşiniz için tehlikeli bir durum. Maddi durumunuz ortada 2. bir çocuğu kaldırmak size ekstradan masraftır.

yazdıklarımı tam anlamadınız anlaşılan. ya da BEKLENMEYEN BİR GELİŞME cümlesini gözden kaçırdınız galiba.
    ilk doğumdan sonra doktorumuz en az iki yıl sonra kardeş düşünürsünüz demişti. şu ana kadar da eşimi ankara da bir prof, iki doçent gördü. aradaki zaman dilimini normal karşıladılar.
  • hocam bilfigim kadarı ile banka borcu yeniden yapılandırır...

acilen arabayı sat...

eger araba lazım değilse yenisini alma...

20 bin lirayı götür kredine yatır... ödeme süresini uzatabilirsin toplu para yatırdıgın için..

kalan borcunuda... aylık 750-- tl civarında ayarla taksitleri.....

işlem tamamdır...

kişisel tavsiye.. zaten borcun var...

ikinci bir kredi çekip yeniden borçlanıpda.. borcu borclar ödemeye kalkma...

dosya masrafıydı.. faizi idi derken.. 3- 5 bedavadan bankaya çalışmış olursun...

Allah analı babalı büyütsün insallah...

borcuda cok kafana takma...

her gelen rızkıyla gelirmiş..
    bir şekilde ödersin insallah...

ben 5. şık olmaz.. ama 4. şıkkı kesinlikle denemelisin diyorum

• Hayırlı olsun öncelikle, aile planlaması dersi vermeye kalkışan ergenlere inat..

Alternatifler arasında en mantıklısı aracı satmak. 7.000-8.000 TL'lik araçtan çok hayır gelmese de masraflarınız da eskisine göre düşük olur. Dolayısıyla sıkıntı yaşamazsınız. Krediyi krediyle yapılandırmak zor; bunu denemeyin derim. ikincisi, bankalar -bildiğim kadarıyla- yeniden yapılandırmayı güncel faiz oranından yapıyorlar, ama yine de danışın derim.
  • cevaplar ve iyi dilekleriniz için sağolun arkadaşlar. Allah olmayanlara da nasip etsin. ilk çocuğumuzu 4 yıl sonra kucağımıza almıştık. ikinci çocuk maddi olarak külfet gibi görünse de bizim için bir lütuf.

krediyi başka bankanın kredisi ile kapatmak pek akıllıca olmayacak gibi.

araba her durumda gidici. bir süre araba olmaz ise yakıt masrafı, vergisi, kaskosu, trafik sigortası, bakım masraflarıda olmaz diye hesap ediyorum. en kısa sürede banka ile de görüşüp bir karar vereceğim.
  • öncelikle ufaklık hayırlı olsun inşallah, ve yukarıda bir arkadaşın dediği gibi çocuk kısmetiyle birlikte gelir, Allah'ın izni ile sıkıntı çekmeden çıkarsınız bu işin içinden.

Benim tavsiyem arabayı 20.000'e satıp bu para ile direk ödeme yapmanız, bu kadar erken ödeme yapınca da banka karını azaltıp sizin taksitleri düşürebilirler. böylece 14-15 taksit aradan çıkmış olur. bu 14-15 aylık süre dolmadan zaten inşallah eşiniz tekrar çalışamaya başlayacak ve sıkıntı ortadan kalkacaktır.

bu arada dediğiniz gibi araba olmayışı, yakıt vergi gibi bir çok gideri de oldukça azaltır.

son bir ek, bankalar yapılandırmaları güncel faiz üzerinden yapıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senefro -- 6 Kasım 2012; 16:07:51 >
  • bence en mantıklısı 1. seçenek.
    arabanızı satıp 7-8 bin tl ye temiz bir broadway aldınızmı işlem tamamdır kalan parayla taksitleri zamanı gelince yatırırsınız.(bu devirde artık arabasız olmaz.)
    söylediğim arabanın fazla masrafıda olmaz vergisi çok az, kasko yok bakım masrafı çok düşük. yakıtı çok az.
    daha sonra satarkende zarar etmezsiniz tutulan bir arabadır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.