Şimdi Ara

.hex dosyasını editlenebilecek bi formata getirmem lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir mikroişlemciye yazılmış bir programı editlemem gerekiyor ancak hatalar debugger la veya gözle görülemeyecek durumda çünkü kod tamamen mikroişlemciye ve o mikroişlemciye bağlı devreye göre düzenlenmiş/yazılmış. manuel bir şekilde bilgisayar karşısında ben başa çıkamadım. esas sorum:

elimde bu kodun düzgün çalışan bir .hex dosyası var, bir de düzgün çalışmayan .c source file ı var. bu hex dosyasını ve .c dosyasını aynı dosya formatına çevirip düzgünü çalışmayana eklemek var aklımda, başka bir çözüm de bulamadım. her yeri kurcaladım ancak yardımcı olabilecek bir şey bulamadım.

.hex dosyasını ve .c dosyasını aynı formata nasıl çevirebilirim ve hangi dosya formatı olmalı bu?

• .hex dosyasını c'ye çeviremesin.Şimdiye kadar herhangi bir converter yazılamadı.

.hex dosyasını .asm çevirmeye bak.Ordan birşey çıkarmı bilemiyorum.Büyük ihtimalle karmakarışık düzensiz bir .asm dosyası elde edeceksiniz.
    Basit bir iş değil,Uzmanlık ister.
    Zaten bu konuda uzman olan adam da kalkıp bu işe uğraşmaz ,oturup yeniden yazar.

Yada elinizdeki mevcut c kodunu düzenlemeye çalışın.En azından kodu bir yere yükleyin,forumda bu konuda uzman arkadaş varsa belki yardımcı olabilir.Başka bir yol görünmüyor.
  • Gömülü sistem uygulamaları özel yazılır. Senin bulduğun c kodunun düzgün çalışmamasının sebebi kullandığın mikro denetliyicinin özelliklerine göre yazılmamasıdır. Piyasada belli bir ücret karşılığında bunu yaptırabilirsin. Bunun dışında gömülü sistemlerde kod yazmak programlama bilgisinden çok fazlasını gerektirir. Kullanacığın mikrodenetliyicinin özelliklerini bilmen gerekir. Bunları bilmeden yazdığın kod muhtemelen çalışmaz .
  • .hex dosyasını disassemble edip asm haline getirebilirsin ama elle yazılmış asm kadar anlaşılır olmaz. Artı bunu yorumlamak için işlemcinin komut setine aşina olmak lazım. En iyisi c kodunu baştan yazmak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.