Şimdi Ara

HGST hdd alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar arşiv için kullanmak için hdd arayışındayım. İkisi arasında kaldım hangisini almalıyım sizce? Birisinde Sata 6.0 Gb/s yazıyor diğerinde ise SAS 12 Gb/s bu ne demektir?
    Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

HGST hdd alınır mı?

HGST hdd alınır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiB0 -- 6 Eylül 2020; 15:28:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SAS sürücüler, sunucularda kullanılır. SATA alman lazım.

HGST (Hitachi Global Storage Technologies)'nin kaliteli hard diskleri var. Genellikle piyasada pek bulunmazdı. Bilgisayarın içinde hazır gelirdi. Ben de kullandım. Hala laptopta kullanıyorum. HGST'yi
    Western Digital satın aldı. 2018'den beri bu isimle hard disk çıkarmıyor.

Alacağın hard diskte bad sektör yoksa, herhangi bir arızası yoksa arşiv amaçlı alınabilir.

Ben HGST hakkında genel olarak fikirlerimi söyledim. Hard diskin üzerinde 2013 yazıyor. 7 senelik hard disk... Hard disklerin ne zaman arızalanacağı belli olmaz. Sıfır hard disk bile arızalanabilir. Sonra senin lafına bakıp hard disk aldım, verilerim uçtu gitti deme... Bu işler biraz da şans işi.
  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle açıklamanız için çok teşekkür ederim. İlk fotoğraftaki benim için uygun o zaman. 2013 yılında üretilmiş bir hard disk ile 2020 yılında üretilmiş hard disk arasında ne gibi farklılık vardır ya da var mıdır?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TiB0 kullanıcısına yanıt
    Kullanılmamışsa pek fark yoktur. Önemli olan az kullanılması ve hasar görmemesi. Alacağın kişi bunun testlerini koymuş mu? Mesela kaç gün kullanılmış ve bad sector var mı gibi...
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Ürün paketinde duruyor, hiç kullanılmamış.

Bir darbe hasar almamış ve düzgün çalışıyor olması da önemli yoksa 2013 üretimi olması önemli değil. Sıfırsa ve fiyatı uygunsa sata 6.0 olanı al.
    600 TL fiyatı iyi mi sizce?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Eğer sıfırsa 4 tb lık disk için normal fiyat. Birkaç yerde buldum fiyatları 750-870 tl arası gibi. Merterelektronik sitesinde 879 tl mesela. N11 de 768 tl. Trendyolda 1000 küsür

www.merterelektronik.com
    Hgst 0F19847 4TB 7200 RPM 64MB 3.5'' Sata 3 Harddisk Fiyatı
    https://www.merterelektronik.com/urun/hgst-0f19847-4tb-7200-rpm-64-mb-3-5-inc-sata-3-harddisk

https://www.n11.com/urun/hgst-hms5c4040ale640-7200-rpm-35-4-tb-64-mb-cache-sata-3-hdd-933546?magaza=marketeve

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 6 Eylül 2020; 19:52:0 >

Satan kişi kamera sistemleriyle uğraşan birisi elinde kalmış anladığım kadarıyla o yüzden satıyormuş. O zaman alayım :)
  • HGST sağlamlık konusunda Dünyanın en iyi markasıydı fakat ürünün garantisi yoksa kullanılmamış olsa bile ikinci el ürün kapsamına girer bu yüzden 2013 üretimi bir disk için rakam yüksek sayılır. Disk'in refurbished olma ihtimali var. Garantisiz disk almak şans oyunu oynamaktır.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Diski aldım poşetini ben açtım. Şimdi bağlantılarını yaptım ve test aldım. Karışıma böyle bir sonuç çıktı 4 yıl kullanılmış görünüyor ben mi yanlış anlıyorum?HGST hdd alınır mı?HGST hdd alınır mı?HGST hdd alınır mı?

Öyle görünüyor fakat o programı kullanmadığımdan güvenilir mi bilmiyorum. Crystaldiskinfo programında "Power On Hours" bölümünde toplamda kaç saat kullanıldığını gösterir. Diğer veriler iyi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poko001 -- 7 Eylül 2020; 13:41:53 >
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    HGST hdd alınır mı?

Burada da aynı görünüyor :(
    Üzgünüm fakat o disk 42302 saat kullanılmış görünüyor.
  • Tam poşetine aldanmayın kesin refurbish ürün çıkacak diye mesaj atacaktım. Sayfayı kaydırdım ama baktım almışsınız. 2013 yılında ürütilen bir ürün rafta kalmış olma ihtimali çok düşüktü zaten.

Satıcılar artık hep böyle sahtekarlıklar yapıyorlar. İade edin mümkünse. Amazon.com.tr veya hepsiburada.com gibi doğrudan kendi sattıkları dışında hdd alınmaz. Çok üç kağıtçılık dönüyor.

• hemen iade edin! poko001 almayin demek istemis, refurbished demek alma demektir zaten.

• Herkese çok teşekkür ederim. Ürünü iade ettim. Dediğiniz gibi doğrudan satan bir yerden alacağım.

Geçmiş olsun.

Uzun yıllar boyunca kullandıkları diskin hikayesini bildikleri için kolayca geri almışlar.

Satıcıya, ufakta olsa yeni poşet masrafı çıkartmışsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epirus kullanıcısına yanıt
    İade ettikten sonra benim de aklıma ilk gelen şey bu oldu :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.