Şimdi Ara

Hi-Fi ile alakalı makalelerim hakkında düşünceleriniz neler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu daha çok mobil Hi-Fi'ye yönelik bir yazım.

http://www.muhendisbeyinler.net/hi-fi-nedir-ve-hi-fi-elektronigi/

Bu yazının avantajı "Hi-Fi nedir" diye aratınca Google'da ilk sayfaya gelmesi. Şu anda ilk sayfaya geliyor. Daha sonra ne olur, bilemem.

Bu daha başarılı bulduğum bir makalem;

http://www.muhendisbeyinler.net/ses-sistemleri-hakkinda-bilgiler/

Bu ise son yazım, görece daha genel ve basit ama SNR değeri hesap yöntemini bütün olarak içermektedir.

http://www.muhendisbeyinler.net/hi-fi-terimleri-101/

Arkadaşlar, abilerim, kardeşlerim, eleştiri yaparken lütfen bu yazının "genel halka" sunulduğunu unutmayın. Benden elektrostatik amfilerin iç devre yapısının devre analizini ve vakum tüplerin kapasitans değerinin transistöre oranla kıyasını matematiksel verilerle sunmamı falan beklemeyin. Genel olarak eleştirin, bir insana Hi-Fi nasıl tanıtılır ve daha ilgili olanlar için Hi-Fi en sade halde ne derece karmaşık hale getirilebilir, bunu düşünerek eleştirin ve en önemlisi ukala davranmayın. Eleştiriye açık biri de olsam, olayı hakaret boyutuna getirenlerinizi görüyorum, bu yüzden söyledim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazılarınızı okudum, yazılar çok genel olmuş detaya pek inilmemiş. Dürüst olmam gerekirse beni pek etkilemedi. Ben biraz daha detay ve gerçek hayattaki pratik ölçümlere dair bilgi verilmesini beklerdim. Örneğin SNR değerini gerçek ortamda nasıl ölçebiliriz bunun yöntemleri nelerdir. Ayrıca Balanced çıkışına dair görüşlerinizi destekleyen daha detaylı bilgiler ve kanıtlar sunabilirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogen

Yazılarınızı okudum, yazılar çok genel olmuş detaya pek inilmemiş. Dürüst olmam gerekirse beni pek etkilemedi. Ben biraz daha detay ve gerçek hayattaki pratik ölçümlere dair bilgi verilmesini beklerdim. Örneğin SNR değerini gerçek ortamda nasıl ölçebiliriz bunun yöntemleri nelerdir. Ayrıca Balanced çıkışına dair görüşlerinizi destekleyen daha detaylı bilgiler ve kanıtlar sunabilirmisiniz.

Görüşleriniz için teşekkür ederim. Gereğinden fazla detay var yazılarda. Bu yazılar dünya çapında bir "Hi-Fi dergisine" sunulmuyor. Genel halka sunuluyor. Gidip de özel ölçüm cihazlarının sonuçlarını ele alıp, daha doğrusu o ölçümlerin nasıl yapıldığına, hangi tekniklerin kullanıldığına değinmem yersiz olur. Bugün Stereo Mecmuasında bile çok daha karışık denklemler sunulmuyor. Kişisel görüşler de yoğunlukta. Yine de eleştirileriniz önemli elbette. Daha önce de benzer bir konum olmuştu. Yemediğim hakaret kalmamıştı. Konuyu açmakla tekrar hata ettiğimi fark ettim. Dilerim daha iyisini sizler yaparsınız.

• Bence de hata ne detay var ne doğru bir bilgi bu birler le sıfırlar mevzusunu bizler geceli çok oldu.
  • Neyse, en azından küfür yemedim.

• Dying of Humanity D kullanıcısına yanıt
    Bence alınganlık yapmanıza gerek yok. Bu tip yazılar yaziyorsaniz ve buradaki insanların görüşlerini soruyorsanız hem olumlu hemde olumsuz görüşlere açık olmanız gerekir. Arkadaşların yorumlarında herhangi bir hakaret yok bu nedenle daha iyisini siz yaparsınız gibi bir alınganlık göstermeniz bence hoş olmamış. Her türlü yorum yazılarınızı geliştirmeye katkı sağlayacaktır. Yorumları bu açıdan degerlendiremeyecekseniz bence hiç yorum sormayın ve konuyu kapatın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

Bence alınganlık yapmanıza gerek yok. Bu tip yazılar yaziyorsaniz ve buradaki insanların görüşlerini soruyorsanız hem olumlu hemde olumsuz görüşlere açık olmanız gerekir. Arkadaşların yorumlarında herhangi bir hakaret yok bu nedenle daha iyisini siz yaparsınız gibi bir alınganlık göstermeniz bence hoş olmamış. Her türlü yorum yazılarınızı geliştirmeye katkı sağlayacaktır. Yorumları bu açıdan degerlendiremeyecekseniz bence hiç yorum sormayın ve konuyu kapatın.

Çok haklısınız, daha sonraki yazılarımda bu görüşler bana katkı sağlayabilir. Biraz acımasız eleştiriler var gerçi ama fikir değerlendirmesi yapmak her zaman olumludur. Bundan sonra eleştirileri sadece okuyacağım bu arada, özellikle cevap vermem gereken veya soru soran kişilere cevap vereceğim sadece. Daha önce açılan bir konuda olay hakarete varmıştı, bir üstteki yazım bu yüzdendir.

Teşekkür ederim. Haksızlık ettim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Anlayışınız için kendi adıma teşekkürler. Tabiki her yoruma cevap vermenize gerek yok ama her geri bildirimi alıp sizi pozitif yönde geliştirecekleri dikkate almak daha doğru olur. Yazılarınızda başarılar dilerim.

• Üstat eğer ki bir insan digital analog dönüşlerin de gerek dac gerek cd player gerek benzeri cihazlar icin ya 1 var ya sıfır var yorumunu yapıyorsa kablo iletti iletti iletmedi iletmedi böyle bir mevzu yok okadar çok değişken varki böyle düz düşünmek Ciddi cehalet

Bir seyler bilip insanlara öğretmek tamam güzel bir anlayis

Bu denli oturup ugrasilmis bir yazının biraz gerçeğe dair bilgilendirmesi Laz'ım

Yoksa bilgilendirmek icin yazdığınız şey insanlara yarar sağlamak tan çok çok fazla zarar verecek

Yapmak istediğiniz güzel ama

Yazdıklarınız hata
  • quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Üstat eğer ki bir insan digital analog dönüşlerin de gerek dac gerek cd player gerek benzeri cihazlar icin ya 1 var ya sıfır var yorumunu yapıyorsa kablo iletti iletti iletmedi iletmedi böyle bir mevzu yok okadar çok değişken varki böyle düz düşünmek Ciddi cehalet

Bu denli oturup ugrasilmis bir yazının biraz gerçeğe dair bilgilendirmesi Laz'ım

Yoksa bilgilendirmek icin yazdığınız şey insanlara yarar sağlamak tan çok çok fazla zarar verecek

Yazdıklarınız hata

Yazdıklarım hata değil, bu işin mühendisliğini okuyorum ve bu konuya özel dersler aldığım gibi, projelerim de oldu. Bölümüm üzerine ülkedeki en iyi ikinci üniversite. 1-0 olayını siz bayağı yanlış anladınız bu arada ama yeterli mühendislik bilginiz yok sanırsam, bu yüzden yanlış anlamanız fazlasıyla normal. Cahil hakaretinizi aynen iletiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dying of Humanity

quote:

Üstat eğer ki bir insan digital analog dönüşlerin de gerek dac gerek cd player gerek benzeri cihazlar icin ya 1 var ya sıfır var yorumunu yapıyorsa kablo iletti iletti iletmedi iletmedi böyle bir mevzu yok okadar çok değişken varki böyle düz düşünmek Ciddi cehalet

Yazdıklarınız hata

Yazdıklarım hata değil, bu işin mühendisliğini okuyorum ve bu konuya özel dersler aldığım gibi, projelerim de oldu. Bölümüm üzerine ülkedeki en iyi ikinci üniversite. 1-0 olayını siz bayağı yanlış anladınız bu arada ama yeterli mühendislik bilginiz yok sanırsam, bu yüzden yanlış anlamanız fazlasıyla normal. Cahil hakaretinizi aynen iletiyorum.

Bugüne kadar denediğiniz test ettiğiniz kabloları yazın görelim tecrübenizi

Buraya böyle mühendisim diye çok gelen oluyor daha öncede oldu

Yillar içinde gene olcak alıştık biz

Bir tanesi bir tane sistem oturup dinlemiş degil

İki tane interconnet kablo vereyim farkını elektrik kablosundan ayıramaz sonra ben degil siz cahilsiniz yazarsınız

Boş verin bu isleri

• quote:

quote:

quote:

Yazdıklarınız hata

İki tane interconnet kablo vereyim farkını elektrik kablosundan ayıramaz sonra ben degil siz cahilsiniz yazarsınız

Boş verin bu isleri

Bilgilere "tamamen" yanlış demek son derece küstahça bir yaklaşım. Bir Hi-Fi DAC'ın içini açtığımızda muhtemelen hangi mikrodenetleyicinin(veya mikrodenetleyicilerin) çeviri işlemi yaptığından ve herhangi bir kapasitörün ne işe yaradığından bihaber olacaksınız. Şahsen basit bir amfi devresi bile kuramayacağınıza bahse varım, "Phase Splitter" ilk defa duyduğunuz bir terim olabilir. Bir XLR konnektörlü kabloda yine soketteki bağlantıların ne için kullanıldığını bilmemeniz olası. Tek tecrübesi dinlemek olan birisi olmanız muhtemel. Şahsen yüz binlerce dolarlık sistemleri dinlemedim ama kendi çapımda yeterince iyi sistemler dinledim. Yanlış anlamayın ama bu hayatta sahip olduğunuz tek şey muhtemelen paranız.

• yazılarınızı beğendim. yazılarınızı beğenmedim,eksikler var.2 cümle yazdım yoruldum mu? hayır.kafama silah dayalı mı? hayır.iyi günler.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yazdıklarınız hata

Boş verin bu isleri

Bilgilere "tamamen" yanlış demek son derece küstahça bir yaklaşım. Bir Hi-Fi DAC'ın içini açtığımızda muhtemelen hangi mikrodenetleyicinin(veya mikrodenetleyicilerin) çeviri işlemi yaptığından ve herhangi bir kapasitörün ne işe yaradığından bihaber olacaksınız. Şahsen basit bir amfi devresi bile kuramayacağınıza bahse varım, "Phase Splitter" ilk defa duyduğunuz bir terim olabilir. Bir XLR konnektörlü kabloda yine soketteki bağlantıların ne için kullanıldığını bilmemeniz olası. Tek tecrübesi dinlemek olan birisi olmanız muhtemel. Şahsen yüz binlerce dolarlık sistemleri dinlemedim ama kendi çapımda yeterince iyi sistemler dinledim. Yanlış anlamayın ama bu hayatta sahip olduğunuz tek şey muhtemelen paranız.

Param Yok kriz var ülkede bende de kriz var

Sahip olduğun tek şey tecrübe ettiğim ürünler ve bunların birbirine olan farkları baska da bir şeyim Yok

Cahil olayına gelince ve sizin okuduğunuz okula gelince başarılar dikerim ama bu bizim alıp deneyip farkları yazdığımız birler ve sıfırlar dan ibaret olmayan dünyayı da kusura bakmayın da kasap lar marangoz lar yapıp yön vermiyor bu Hifi olayına
    Bunları da yapanlar oluşturan lar hepsi iyi deneyimli birer mühendisler

Dünyada bu okul bir size Yok bunu anlasanız yeter bana

O bahsettiğiniz anfi yapma işide enteresan

İsler düzelince yapmaya gerek Yok veririz ücretini aliriz

Her kes doktor herkes bilgisayar mühendisi her kes insaat mühendisi olması mümkün degil genel de bir seçim hakkımız var

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yazdıklarınız hata

Boş verin bu isleri

Param Yok kriz var ülkede bende de kriz var

Sahip olduğun tek şey tecrübe ettiğim ürünler ve bunların birbirine olan farkları baska da bir şeyim Yok

Cahil olayına gelince ve sizin okuduğunuz okula gelince başarılar dikerim ama bu bizim alıp deneyip farkları yazdığımız birler ve sıfırlar dan ibaret olmayan dünyayı da kusura bakmayın da kasap lar marangoz lar yapıp yön vermiyor bu Hifi olayına
    Bunları da yapanlar oluşturan lar hepsi iyi deneyimli birer mühendisler

Dünyada bu okul bir size Yok bunu anlasanız yeter bana

O bahsettiğiniz anfi yapma işide enteresan

İsler düzelince yapmaya gerek Yok veririz ücretini aliriz

Her kes doktor herkes bilgisayar mühendisi her kes insaat mühendisi olması mümkün degil genel de bir seçim hakkımız var

Böyle yazın canımı yiyin.

Sizde o okulu bitirin tecrübelerinizi daha çok artırın Bu yazdığınız yazılar da ben ve benim gibi bu işin peşinden çok fazla koşan bu işi aşık insanları da biraz dinleyip bunu tek niye döküp yazarsanız bize de bu sayfaya bakan başkalarınada İleride kendinizi geliştirip belki çok iyi cihazlar siz yapacaksınız bize de bu lazım bu kadar kırılgan olmayın sizde bunları yapın benim canımı yiyin

• quote:

Sizde o okulu bitirin tecrübelerinizi daha çok artırın Bu yazdığınız yazılar da ben ve benim gibi bu işin peşinden çok fazla koşan bu işi aşık insanları da biraz dinleyip bunu tek niye döküp yazarsanız bize de bu sayfaya bakan başkalarınada İleride kendinizi geliştirip belki çok iyi cihazlar siz yapacaksınız bize de bu lazım bu kadar kırılgan olmayın sizde bunları yapın benim canımı yiyin

Tamamdır. :)

• Oncelikle bence yazi diliniz guzel,anlatiminiz akici.Elektronik bilginiz kesinlikle ortalamanin oldukca uzerinde.Ama benim gorusume gore hifi da,sistemden cok muzige odaklanmali.Bunu yapabilmek icin de muzigi,enstrumanlarin gercek seslerini iyi bilmeli.Ne insanlar taniyorum cok guzel sistemlere sahipler ama enstrumanlarin sesini,ayrisimini bilmiyorlar,konsere-canli performans a gitmemisler.Burda kesinlikle sistem onemsiz demiyorum,tam tersi cok onemli.Hatta bu iste ben soyle seviyorum ben boyle seviyorum demek de dogru olmaz diye dusunuyorum cunku amac muzigin,kaydin kendisini kayipsiz sekilde dinleyebilmek.Bu hobi malesef oncelikle bilgi ve butce meselesi bence,ikisinden birisi eksik olursa paranizi yanlis yerlere harcarsiniz.Bu bilgi,tecrubeye sahip olmak icin de cok arastirmali,dogru yerlerden tavsiye almali ve tabii ki kulaginizi gelistirmelisiniz.

• Zamanında bende bu tür elektronik işleriyle çok uğraş ve emek vermştim. Hi-Fi sistemleriyle ilgili 90 lı yıllarda 55 ekran tüplü televizyon kutusunu dolduracak kadar çok devre yapmıştım. Bir kısmının tasarımıda kendime ait idi. Fakat 2000 li yılların başında birşey farketmiştim. Elektronik alanındaki deneyim ve tecrübenin Hi-Fi cihazlarını tanımanın tercübe etmenin çok farklı olduğunu ve asıl önemli olanın dünya çapındaki bu firma mühendislerinin ortaya koyduğu ürünlerini yakından tanımak ve deneyimlemek olduğunu anladım. Çünkü elektronik alanında ne yaparsanız yapın her zaman mevcut piyasanın sunduğu cihazların hep gerisinde kalıyorsunuz. Çünkü bu firmalar son teknlojiyi kullanırken siz hiç bir zaman son teknolojiye erişemiyorsunuz. Her zaman geriden takip etmek bir süre sonra beni bıktırmıştı. Bende böylece bu herşeyi kendim yapmalıyım inadından vazgeçip piyasadaki cihazları yakından tanımaya karar verdim. Sonra gördüm ki alan çok büyük bilgi derya deniz öğrenecek o kadar şey var ki sonu yok gibi. Aradan 17 yıl geçmiş halen yeni bişiler öğreniyorum.
    Bu tıpkı artık sahada değil masa başında karar mercii olarak çalışmaya benziyor. Mühendisler sahada yapar deneyimli müşteriler de tecrübeleriyle ürünü yorumlar.
    Burada müşteri kelimesi sizi aldatmasın içlerinde öyleleri var ki firmalara yön veriyor.

• Hepsini okudum ,daha öncekilerinide okumuştum , başarılı ve emeğe saygı demiştim , fakat siz artı bir şey katmamışsınız son yazdıklarınızla . yüzeysel sıradan ,düşük IQ derecesine rahatlıkla hitap edecek , belki özellikle böyle yazdınız , sıkılmasın kimse diye fakat yazdıklarınızın benzerleri o kadar çok yazıldıki ,arkadaşlar yeni bilgiler istiyor , karşılaştırmalar ,ispatlar ,teoriler ,beyin fırtınası makalelerden derlemeler arıyor ,
    bu sitede en fazla 20 kişi gerçek bu işten anlayan arkadaşlar , diğerleri 2 kabloyu birbirinden ayırt edemeyecek durumda .
    kitlenizi seçin , MÜhendisliğinize yakışanı yazın yapın ,keyifle okuyalım .

Alınganlığa gerek yok , yerden yere vurmak hamurumuzda var millet olarak .Fakat Meyve verin taşlayalım , gülüp geçin
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.