Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ### (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
30
Favori
86.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Size özel bir yorum ve tavsiye değil, sizden izah beklediğim kanısı yaratacak bir mesajda değil. Alıntı olduğu için birşeyler yazmak zorunda hissettiniz sanıyorum, iyi bir şeye vesile olsun iyi bayramlar dilemiş olayım.

1 milyon dolar konusuna gelince, böyle uyanıklar çıkar arasıra, nedense hiç kimse başvurmaz !!!! Hep bu iddiada biri bulunur, kimsede meydan okumaz. Saf olmayalım 1 milyon dolar için herkes baş vururdu, sonuçlarda iddia sahibini destekler olsa sayfalar dolusu bilgi olurdu fikir değil. Yine aynı şeyi söyleyeceğim, şüpheci olmak olayları diğer taraftanda düşünmek lazım. Şüphecilik bir kablo 10 bin dolar etmez, adam 1 milyon dolarlık iddia açmış demek değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bile sırf dac ayarlarını 24 bitten 32 bite aldığımda aradaki farkı hissedebiliyorum.şimdiye kadar 24 bitte kullanıyormuşum 32 bite alınca detayın ne kadar arttığına inanmak istemedim ama öyle oldu.
    bahsettiğimiz bir cihaz.cihazlar için farkındaysan böyle bir iddiası olan yok daha iyidir bu daha kötü çalar diyebiliyoruz.
    ama olay kablo olunca biri çıkıp "kör dinlemede aradaki farkı anlayana benden 1 milyon dolar hodri meydan" diyebiliyorsa ve buna karşı bu işin mühensdisi uzmanı dahil 1 kişi çıkıp meydan okuyamıyorsa kusura bakmasın kimse ben buna artık şüpheyle bakarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

birader adam bu konuda kendine güvenmese herhalde 1 milyon dolarlık ödül vadetmez.o kadar kendine güveniyorsan ben aradaki farkı anlarım diyorsan git 1 milyon doların olur fena mı?
    bu "ben senelerdir bu işin içindeyim herşeyi ben bilirim" tavırlarından bıkkınlık geldi bana bu forumda.birşey söylüyorsak bizde bu 1 milyon dolarlık ödül için kendine güvenen adamın bir bildiği vardır diye düşünerek konuşuyoruz.tabiki 10 dolarlık, 50 dolarlık kablo ile 8000 dolarlık arasında fark vardır ama bir yerden sonra fark kalmıyor yada kulakla duyaracak kadar anlaşılmıyor demekki, anlatmak istediğim bu.
    bir kişi de çıkıp diyemiyor mu,paraya ihtiyacı olmayan biri bile olsa sırf "yeter lan senin bu bilgiçlik taslamandan bıktık ..dinlet bakalım hangi kablo.al bu kablo bu bu kablo bu.ne oldu ayırt edemiyormuymuşuz sen bizi ne sandın?alın bu 1 milyon doları da şu vakfa bağış yapın bi dahada gözümüze gözükme"demek için cesaret edemiyor mu yani?demekki insanlarda farkındaki cesaret edemiyorlar rezil olmayı göze alamıyorlar.
    fiyatını ,hangi kablonun hangisi olduğunu bilerek dinlersen belki beynin sana oyun oynuyor olabilir.arada fark var gibi hissediyor olabilirsin kör dinlemede aradaki farkı algılayamıyor demekki beyin.bu dinleti yaptırıp test ettikleri adamlar sokaktan çağırıp "gel birader şunları bi dinle arada fark varmı söyle" dedikleri adamlar değilki hepsi bu işin içindeki odyofil uzman diye tabir ettikleri adamlar.bunlar aradaki farkı anlamıyorsa demekki bir yerden sonra gerçekten anlaşılmıyordur.
    tıp deneylerinde "bilmemnenin çaresi" diye hastalara verdikleri ilaçların aslında hiçbir işe yaramayan şeyler olduğu ama hastaların gerçekten iyileştiği örnekler var.tıp bunu hala tam olarak açıklayabilmiş değil.2 kablonun arasında beyin fark yaratıyor bumu şaşılacak birşey?

Bir önceki mesajınız bu üslupta değildi, neden değiştirdiniz anlamıyorum.

İlk olarak benim yazdıklarımdan rahatsızsanız bloklamanızı, söylenmemenizi öneriyorum.

İkincisi, sisteminde bolca ürün deneyen, üstelik bu hobbyde belki %1-5 in deneme, kullanma imkanına sahip olduğu ürünleri canlı kanlı deneyen birinin, deneyimleri ve aktardıkları size ukalalık olarak geliyorsa, problemi paylaşanda değil, kendinizde aramalısınız. Ne yani siz mutlu olun diye 500 dolarlık kablo ile 10 bin dolarlık kablo arasında o kadarda fark yok mu diyelim. Dağlar kadar fark var. 6 binlik ile 8 binlik arasında da dağlar kadar fark var. Ayrıca, siz fikirden ibaret paylaşım yapınca ukala olmuyorsunuz, ben deneyimimi paylaşınca yukardan bakıyor, ukala oluyorum, hiç adil değil. Milyon dolar konusunun cevabı bir önceki mesajımda.

Üçüncüsü, bu forumdan şu an aktif olan olmayan pek çok kişiyi evimde ağırlamışımdır. Tabi bu kişilerin hiçbiri sizin gibi bir tavırda sergilememiştir. Kişiler olumlu sosyal ilişkiler kurdukça zenginleşir, milyon dolar falan hikayedir, azmeden, ahlaklı, kafası çalışan herkes para kazanabilir. Neyse bu sıcakta uzun ve gereksiz oldu. Ben denize dalıyorum sizede tavsiye ederim.

• arkadaşım yukarıda açıkladım belkide beynin sana oyun oynuyor fiyatını özelliğini bildiğinde sen gerçekten arada dağlar fark var hissediyorsun.örnekte verdim insanlar tedavi için ilaç aldıklarını sanarak iyileşiyorlar dedim.tıp açıklayamıyor dedim.
    adamda bu gibilere hodri meydan demiş kendi deyiminle uzun,ukala laflar yapacağına git ıspatla haklı olduğunu.fark var diyorsun o da yok al ıspat et 1 milyon dolar diyor,bundan daha iyi bir meydan okuma mı olur?50 dolar 100 dolar demiyorki 1 milyon dolar diyor.yapacağın şey de zaten bildiğini iddia ettiğin "bu kablo bundan daha iyi,arada fark var"mevzusu.matematik,quantum fiziği teoremi çözmeyeceksin.

neyse yine döndük dolaştık "benim param var sende azmet kazan"a geldik.tahmin etmeliydim başından.halbuki ben buna hiç girmedim gene diğer şahıs gibi sen özellikle belirttin.senin zenginliğin bu kafayla en fazla para,mal mülk zenginliği olur o kadar.
    ha usluptan şikayet edeceksende birine karşı bir şey söylerken senin yaptığında bekara karı boşamak diye girmeyeceksin mevzuya.nasıl başlarsan öyle karşılık alırsın benden.düzgün uslupla konuşup benden bu şekilde karşılık alan daha görülmedi bu forumda.2002 den beri buradayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 8 Temmuz 2016; 15:48:15 >

• quote:

arkadaşım yukarıda açıkladım belkide beynin sana oyun oynuyor fiyatını özelliğini bildiğinde sen gerçekten arada dağlar fark var hissediyorsun.örnekte verdim insanlar tedavi için ilaç aldıklarını sanarak iyileşiyorlar dedim.tıp açıklayamıyor dedim.
    adamda bu gibilere hodri meydan demiş kendi deyiminle uzun,ukala laflar yapacağına git ıspatla haklı olduğunu.fark var diyorsun o da yok al ıspat et 1 milyon dolar diyor,bundan daha iyi bir meydan okuma mı olur?50 dolar 100 dolar demiyorki 1 milyon dolar diyor.yapacağın şey de zaten bildiğini iddia ettiğin "bu kablo bundan daha iyi,arada fark var"mevzusu.matematik,quantum fiziği teoremi çözmeyeceksin.

neyse yine döndük dolaştık "benim param var sende azmet kazan"a geldik.tahmin etmeliydim başından.halbuki ben buna hiç girmedim gene diğer şahıs gibi sen özellikle belirttin.senin zenginliğin bu kafayla en fazla para,mal mülk zenginliği olur o kadar.
    ha usluptan şikayet edeceksende birine karşı bir şey söylerken senin yaptığında bekara karı boşamak diye girmeyeceksin mevzuya.nasıl başlarsan öyle karşılık alırsın benden.düzgün uslupla konuşup benden bu şekilde karşılık alan daha görülmedi bu forumda.2002 den beri buradayım.

Sn. İlkerinanç,

Bekara karı boşamak kolay, yaygın kullanılan bir atasözüdür. Senin bana karşı mal mülk, kullanılan ürün, tecrübe farklılıkarı sebebi ile bir buruklığun varmış, ilk alıntıladığım mesajda senin ifade ettiğin, yada son mesajında yazdığın gibi. Üslubunun sebebi o, başka bir şey değil. Diğer bütün iddiaların ve sözlerinde bu temelden başladığı için yazışmaya değecek bir şey göremiyorum. Ben tekrar denize kaçar, kesin bir şeyler yazarsın sen duramazsın, ama cevap verebileceğimi sanmıyorum. Sözlerimi burada bitirken Allah'ın selameti üzerinde olsun diyorum.

• birader bana ne senin malından mülkünden ya aynı tornadan çıkmış gibi laflar etmeyin bana yahu?sen kendin söylüyorsun çalış seninde olur bilmemne diye.kafanıza güneşmi geçiyor nedir anlamadımki.yazmak istemiyorsan atlamayacaktın baştan benmi mesajıma yanıt ver dedim sana boğazına mı sarıldım allahaşkına bi gidin ya.
    bekara karı boşamak kolay atasözünü de git kendin gibilere veya samimi olduğun kişilere cevap yazarken kullan.bana kullanırsan karşılığında böyle cevap alırsın o da işine gelirse artık.
    hadi yüzerken dikkat et kafana güneş geçmesin abuk subuk laflar ediyorsun sonra.

ulan o kadar konuşuyoruz bi kişi de çıkıp arkadaş şu tarz kör test toplanalım bizde yapalım bakalım gerçekten anlaşılıyormu anlaşılmıyormu demiyor.birbirinizle devamlı temas halindesiniz kendiniz söylüyorsunuz, alın kabloları testi düzenleyen 1-2 kişi haricinde kimse bilmesin çeşitli marka model fiyat 3-5 kablo belirleyin 10-15 kişi dinlesin bakalım kaç kişi hangi fiyat aralığından sonra fark anlaşılamıyor anlaşılabiliyor ayırt edebilecek.bu kadar insan birşey söylüyor "ya ben farkediyorum hangisi olduğunu" demekten başka yaptığınız birşey yok.kanıtlayın kardeşim işte fırsat size.1 milyon dolara meydan okuyanın meydan okumasını tenezül edip(!) kabul etmiyorsunuz bari kendiniz yapın bu testi.kanıtlayın bize gerçekten fark olduğunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 8 Temmuz 2016; 19:29:25 >

• quote:

ben bile sırf dac ayarlarını 24 bitten 32 bite aldığımda aradaki farkı hissedebiliyorum.şimdiye kadar 24 bitte kullanıyormuşum 32 bite alınca detayın ne kadar arttığına inanmak istemedim ama öyle oldu.
    bahsettiğimiz bir cihaz.cihazlar için farkındaysan böyle bir iddiası olan yok daha iyidir bu daha kötü çalar diyebiliyoruz.
    ama olay kablo olunca biri çıkıp "kör dinlemede aradaki farkı anlayana benden 1 milyon dolar hodri meydan" diyebiliyorsa ve buna karşı bu işin mühensdisi uzmanı dahil 1 kişi çıkıp meydan okuyamıyorsa kusura bakmasın kimse ben buna artık şüpheyle bakarım.

bu nasıl oluyor dacın ne ayarını 32 bite alıp detay artışı duydunuz? eldeki medya 24 bit dacı 32 bite getirince (neyi geldi?) ne değişti?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

ben bile sırf dac ayarlarını 24 bitten 32 bite aldığımda aradaki farkı hissedebiliyorum.şimdiye kadar 24 bitte kullanıyormuşum 32 bite alınca detayın ne kadar arttığına inanmak istemedim ama öyle oldu.

bu nasıl oluyor dacın ne ayarını 32 bite alıp detay artışı duydunuz? eldeki medya 24 bit dacı 32 bite getirince (neyi geldi?) ne değişti?

hocam bahsettiğim bilgisayar. yazarak izah ederken bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor.şöyle izah edeyim.

dac ayarlarında şöyle bir seçenek var bende 24 te duruyordu başından beri.
     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###

ben bu ayarı 32 bite alınca windows ses ayarlarından 32 bittte aktif oldu daha önce sadece 24 bit görünüyordu ayarlarda.

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###

tesadüfen farkettim bunuda.32 bite alınca seste derinleşme ve detayda artma farkettim bu duyabildiğim birşeydi defalarca deneme yaptım.ben öyle kolay kolay inandırmam kendimi yok hoparloru çapraz koydum ses derinleşti daha iyi oldu şu kabloyu yan çevirdim ses güzelleşti falan.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

quote:

hocam bahsettiğim bilgisayar. yazarak izah ederken bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor.şöyle izah edeyim.

dac ayarlarında şöyle bir seçenek var bende 24 te duruyordu başından beri.

ben bu ayarı 32 bite alınca windows ses ayarlarından 32 bittte aktif oldu daha önce sadece 24 bit görünüyordu ayarlarda.

tesadüfen farkettim bunuda.32 bite alınca seste derinleşme ve detayda artma farkettim bu duyabildiğim birşeydi defalarca deneme yaptım.ben öyle kolay kolay inandırmam kendimi yok hoparloru çapraz koydum ses derinleşti daha iyi oldu şu kabloyu yan çevirdim ses güzelleşti falan.

açıklama için teşekkürler ancak mantığını pek anlayamadım. sizin elinizdeki medya 24 bit ise çıkış ayarını 32 bite almak sadece medyayı padleyip (+8 adet 0 lardan oluşan bit ekleyip) göndermekten başka birşey yapmıyor olmalı.

ya dac 32 bit veri gelince farklı bir yolla işliyor veya dac her halükarda gelen her veriyi 32bite upsample ediyordu ve bu fazladan yük bindiriyordu diyeceğim ama çok mantıklı gelmedi seste fark olması.

kör test yaptınız mı buna?

• kör test yapmama gerek yokki ayarı değiştirip aradaki farkı duyabiliyorum.olmalı yapmalı denileceğine denemeli bence.

siz söyleyince aklıma geldi gözümü kapatıp dinliyorum hala farkı hissediyorum.
  • quote:

kör test yapmama gerek yokki ayarı değiştirip aradaki farkı duyabiliyorum.olmalı yapmalı denileceğine denemeli bence.

siz söyleyince aklıma geldi gözümü kapatıp dinliyorum hala farkı hissediyorum.

Kör testin ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Ne olduğunu bilmeden ayırt edebiliyor musunuz?

Dediğinizi bir çok dac ile birçok kere denedim fark almadım fark Olmasını gerektirecek bir durum da zaten bulamıyorum. Niye aldığınızı anlamaya çalışıyorum zaten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 9 Temmuz 2016; 0:23:20 >
  • biliyorum da arkadaşım evde bildiğim tek bir dacin kör test dinlemesini nasıl yapacağım onu düşünüyorum şu an.espiri yaptığınızı düşündüm ben orada.
    neyse uzatmaya gerek yok ben sorunuza cevap verdim gerisi sizin probleminiz.
  • Kör testi şöyle yapacaksınız, sizin haricinizde biri 24/32 değiştirip abx yapacak sizde 10 denemede tahmin yapacaksınız. Birden fazla dac olmasına gerek yok zaten farkı aynı dacta duyduğunuzu iddia ediyorsunuz.

Burada benim problemim olan birşey yok ki, açıklaması olmayan birşeyin farkını nasıl duyduğunuzu anlamaya çalışıyorum. Hoparlün yerini değiştirip fark almıyorum deyip datanın kendisine etki etmeyen bir ayar ile fark yakalamak ilginç geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşım sorman gereken doğru soru ne dinliyorsun?flac mı mp3mü youtube videosu internet radyo?ben kaynağı değiştirmiyorum windowsta ses kartının bit ayarını değiştiriyorum.

dene gör sen farketmiyorsan o da senin bileceğin şey.bu müzik olayı göreceli konu dedik defalarca farkı anlarım bilmemne diyende sizlersiniz anlamadım gitti bu donanımhaber forumu ben.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Olay yanlış anlama yada kişilik farkı sebebiyle anlaşamama olmuş. Eğer dinlediğiniz playerda wasapi-direct sound varsa player sesi kendisi path ler. Eğer asio varsa ki dac da desteklemelidir bunu ses direkt gider. Her iki durumda da windows dan yapacağınız ayar ister 8-32 var etmez. Ancak kullandığınız player windows'un ses kısmını devre dışı bırakmaz ise dinlediniz müzik türü ne olursa olsun windows seçtiğiniz bit'e sesi yükseltir. Upmix denir buna. Genelde sesi bozar çoğu kişi böyle söyler bende dahil. O sebepten asio destekli playerlar kullanılır jriver foobar2000 gibi ve windows devre dışı bırakılır. Sebepi ise ne kadar az işlemden geçerse ses o kadar az kayıp yaşanır. Siz ise bir kör test yapın. 32 bir seçince daha iyi ses alıyorsanız zaten iyi bir şey önemli olan mutlu olmaktır. Ancak size arşivinizi jriver a taşıyıp wasapi kullanmanızı tavsiye ediyorum. Asio varsa dac da asio kullanın. Mp3 dinliyorsanızda flac kayıtları bulmaya çalışın. Umarım yardımcı olabilmişimdir okuyan herkese.

• Kablo tavaiyesine gelirsek fark çok fazla duyulabilirdir. Mesela van den hul d102mkiii kablolar ikincielde 250-300 liraya satılır. Ancak sıfırı 300 lira olan monster m1000 rca kablo çok çok daha açık temiz dinamik çalmaktadır. Ayrıca bu kabloyu herlese öneririm. D102mkiii'ler ise baygın durağan yuöuşak bir ses sahiptir. Daha çok aşırı parlak aşırı dinamik baş ağırtıcı sistemlere ilaç gibi gelicek bir kablodur. Yani konunun ilk mesajındaki gibi kablo parasına göre seçilmemeli benim gibi ve birçok hiend düşkünleri gibi bir çok zarar etme tecrübesi edinirsiniz.

• zaten arkadaşın doğru soruyu sormasını bekledim.flac te farketmiyorum,aslında fazla bir değişme hissetmiyorum diyeyim buna, mp3 veya youtube videolarında da ama tunein veya karnaval radyo gibi internet radyo uygulamasında biti değiştirdiğimde hemen farkediyorum kötüye doğru değil de bu değişim.değişimi farkettiğim için hatalımıyım ben şimdi onu anlamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 9 Temmuz 2016; 1:43:54 >
  • Sorulması gereken şeyi sordum cevabını aldım zaten, testi yaparken internet videosu ile yaptığınız gibi bir şey aklımın ucuna gelmedi zira farkları ortaya çıkaracak bir medya değil.
    Flacta te fark almayıp internet radyosu ile almak ilginç.
    Siz de bir sorun filan yok normal şartlar altında sıfır etkisi olması gereken bir değişiklik ile fark duyarak kullanıcıların da duyduğu farkların olabileceğini belki anlamışsınızdır.

• yeter ya fazla uzadı bu mevzu sorguya çeker gibi bu ne?ben fark gördüm diyorum nasıl olur olmamalı,olmaması lazım bilmemne.neye inanırsan inan kardeşim ben söyleyeceğimi söyledim yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 9 Temmuz 2016; 17:36:12 >
  • Ben yazdıklarınızdan anladım zaten anlayacağımı, konuya hakimiyetinizi gösterdiniz...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.