Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ### (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
30
Favori
86.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tamam arkadaşım sensin.ben hiçbirşeyden çakmıyorum herşeyin en iyisini sen biliyorsun.hatta sen orada oturduğun yerden benim duyabildiğimi duyamadığımı farkettiğimi farkedemediğimi bile bilebiliyorsun.özel yetenekler tahsis edilmiş sana.
    yeterlimi senin için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 9 Temmuz 2016; 18:41:36 >
  • Merhaba aracımın oto ses sisteminde pioneer a class amfim var. dandik rca kullanıyorum şuan. ama kaliteli rca sipariş verdim bekliyorum. Sizce seste kalitede herhangi bir hissedilir fark olacak mıdır ?
  • Konu gitgide ilginc bir noktaya gidiyor aypon diye yeni bir teknik terim eklendi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

tamam arkadaşım sensin.ben hiçbirşeyden çakmıyorum herşeyin en iyisini sen biliyorsun.hatta sen orada oturduğun yerden benim duyabildiğimi duyamadığımı farkettiğimi farkedemediğimi bile bilebiliyorsun.özel yetenekler tahsis edilmiş sana.
    yeterlimi senin için?

Okuduğunuzu anlamak mı istemiyorsunuz işinize mi gelmiyor?
    Diyorum ki sizin duyduğunuz farklar olduğu gibi başkalarının duyup sizin duymadığınız şeyler de olabilir. Başkalarının ilettiği ve duyduğunu yazdığı şeyleri ön yargı ile karşılamayın diyorum.
    Nasıl ki ben sizin yaptığınız bu Değişikliği ben denediğimde fark olmuyor, bir teknik açıklamaya da uymuyor dediğimde itiraz ediyorsanız, başkalarıda duydukları farkları yazıp siz muhalefet ettiğinizde itirazlar gelecektir.
    Hoparlör yerleşimi ile fark duymayıp da 24/32 bit ayarı ile fark duymak mesela bana çok Anlamsız geliyor. Siz kör testi yaparsınız ve bu fark varsa ben tecrübe etmiyorum diye fark yoktur diye bir sonuç çıkmaz. Aynısı kablo, hoparlör yerleşimi vs vs birçok başlık için de geçerlidir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ya arkadaş adamlardaki egoya kibire bak sensin dedim en iyi sen biliyorsun ben birşey bilmiyorum tamam dedim yetmedi ya hala vırvır.
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Ya Hocam vırvır eden sensin yazmayım dedim duramadım temeli olmayan bişeyi denedim oldu çokta güzel oldu diyorsun nasıl oldu bu deyince mantıklı bir açıklaman olmadığı için oldu işte diyorsun bizde sana saygı duyuyoruz madem oldu yapacak bişey yok işte o bahsettiğin plesebo etkisi varya onu yaşıyorsun kabloda senin olaya benziyor derinlik artıyor sahnede çok para ödeyince açıklaması gerçi seninkinden daha mantıklı kablonun yinede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgaripozer -- 10 Temmuz 2016; 5:08:31 >
  • Forumun en kötü tarafı bu maalesef, kendi kafasına yatmayan birşey oldumu itiraz et sürekli aksi şeyler yaz ancak birisi kendi yazdığına muhalefet ettimi hemen saldırganlaş hakaret et. Şu kadar senedir şurada bir şekilde iyi kötü bildiklerimi paylaşmaya çalışıyorum karşındakinde bilgi olmadımı birkaç yazışma sonra yazacak birşey kalmayınca olay hep saldırıya, kişisel yazılara ve agresifliği döndü.
    Neden medeni bir şekilde burada bilgilerin tartışması yapılamıyorun cevabı forumun da ülkemizin geneli gibi bilgi sahibi olmadan sürekli fikri olan insanlardan oluşuyor olması. 1 saat internetten birşey okuyan konunun uzmanı oluyor, yıllardır bu işe maddi manevi yatırım yapmış, okumuş, araştırmış, denemiş , tecrübe etmiş insanlara ahkam kesiyor.

Foruma üyeliğimden beri kadar kişisel içerikli, hakaret eden veya laf ebeliği yapacak şekilde yazışmalar yapmamaya Özen gösteriyorum, Karşımda yapan hobidaş da diyemeyeceğim artık her şeye at gözlüğü ile bakan kullanıcılara kendi seviyesinde cevap da vermiyorum. Insanın yazdığı zaten ne kadar bilgisi olduğu ne kadar Altının dolu olduğunu gösteriyor, ortamda forum olunca gram bilgi bile Aslan kesiyor insanları laf ebeliği ile hep son Mesajı yazma çabaları ile sonuçlanıyor, bu düşünce yapısının forumun ana işlevine ne faydası var inanın anlamıyorum.

• tgaripozer T kullanıcısına yanıt
    adama tamam sensin ben bilmiyorum dedim birader bide senmi çıktın şimdi başımıza?

bide ben bilmiyorum sensin tamam deyince nasıl bir hakaret etmiş oluyoruz ,niye uzatıyorsunuz hala arkadaş onu anlamadım ben?tamam dedik işte ne diyeyim kulun kölen olayım yapma abi rezil ettin beni dur artık bunu mu istiyorsun?bu ne arkadaş ya?forumuna da başlatacaksınız artık zaten beni burada tutan pamuk ipliği gibi birşey tabiri caizse.sensin arkadaş sensin ben yanılmışım kulağımda sağır duymuyorum ben senelerdir.ne yazayım daha?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 10 Temmuz 2016; 12:22:23 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Çok uzun cevap vermeye gerek yok anlaştık ozaman

• yaklaşık 3-5 mesajdır aynı şeyi yazıyorum.daha yeni anlaştıysak ona da şükür bari.
  • Ayıp be bir soru sorduk kibir ve ego almış yürümüş birbirlerine laf sokmaktan kimse cevap vermedi herkes laf yarıştırma derdinde. Bilgi falan yok hiç birinizde boş bari yapmayın :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydarz

Ayıp be bir soru sorduk kibir ve ego almış yürümüş birbirlerine laf sokmaktan kimse cevap vermedi herkes laf yarıştırma derdinde. Bilgi falan yok hiç birinizde boş bari yapmayın :S

Yazı yazan arkadaslar gereğin Den çok fazla bilgili merak etme ustat bunu zaten herkes biliyor fakat sizin bu konularda bilginiz olmadığı icin anlayamıyor sunuz azcik bilgisi olan anlar zaten

Ama siz gelirde oto sistemlerinde yazmanız gereken mevzuyu stereo ev sistemlerine yazarsanız cevap almayı beklemeniz hata zaten

Bahsettiğiniz araba sistemleri konusu ayrı bir dünya bu hoby ve o çok farklı bu bölümde bir kisi hariç uğrasan yok

Birde her soru soran sanki burası teknikservis edasında yaklaşması komik bir paramı ödediniz bugüne kadar bu bölümde bir katkınız mı oldu.
    Bahsettiğiniz arkadaşların her hangi biri kimdir nedir me is yapar bilginiz Varmi

Dolayısı ile konuyu bence dogru yere acın muhakkak yardım olacak insanlar tarafından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 10 Temmuz 2016; 14:22:12 >

• Herkese merhaba arkadaşlar.

Sherwood RX-4109 Stereo Amfi ve Pioneer CS-767 Hoparlör setine sahibim.

Kablo konusunda üstadlardan tavsiyelerini bekliyorum.
  • smyleface kullanıcısına yanıt
    Ttaf goldline serisi kablolara bakabilirsiniz şuan metrajla satılıyor fiyatları uygun.

• Kablo tavsiyesi isteyen arkadaşlar lütfen bütçe gerekli metreyi yazın. İkinciel kabloyada tanıdık bilindik olmadıkça bulaşmayın. Çakma kablo bol piyasada.

• Arkadaşlar konuyu katlettiğiniz için teşekkür ederim :) Espri bir yana kabloların sese olan etkisinin konuşulduğu bir konuda kabloların etkisizliğinden lütfen gidip başka konularda bahsedin. Ne kadar ekmek o kadar köfte.. Kullanılan malzemenin saflığı, içeriği, işçiliği, mühendisliği, markanın prestij unsurunun satın alınan kablonun fiyatına belli bir ölçüde yansıması gibi unsurları neden dikkate almıyoruz? Donanımhaber'in bu hali galiba 50 yıl geçse de değişmeyecek. Tartışma üslupları da aynı seviyede kalacak.. Buraya cevap yazan çoğu arkadaşı diğer malum forumlardan tanıyorum diğer forumlarda hiç bu şekilde tartışmalar yaşanmıyor en fazla iddialaşmalar oluyor ki o iddialaşmalar da altı dolu bazı teknik bilgilere ve tecrübelere dayanan iddialaşmalar.. Ve zaten bir süre sonra bir taraf yanıldığını genellikle kabul edebiliyor.. Aynı hassasiyet ve görgü keşke donanımhaber forumlarında da olsa.
  • Atalay bey, bir markanın prestijinin ses kalitesi üzerinde ne gibi bir etkisi olduğunu biraz daha detaylı izah edebilir misiniz lütfen?

Ecnebilerin bir deyimi var, "It's not rocket science" derler; uzaya roket göndermiyoruz arkadaşlar bu kadar abartmayın. Altı üstü yalıtılmış bakır kablo imalatı bu.

Bilimsel yöntemlerle, ölçüm aletleriyle yapılmış sonuçlar olsa ortada eyvallah; ama öne sürülen her görüş "ben farkı hissettim"den öteye gidemiyor. Bunlar subjektif görüşlerdir ve sizin kendi beğenilerinizi yansıtır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

markanın prestij unsurunun satın alınan kablonun fiyatına belli bir ölçüde yansıması

Tekrar okur musunuz cümleyi? Bu cümlede marka prestijinin ve hitap ettiği sınıfın kablo fiyatına yansıyabileceği yazıyor.. Sesine değil.
  • Daha dümdüz bir cümle anlaşılmamış ken

Kablonun sisteme farkını anlamak anlatmak Cidde'n zor

Artik bu islere kafa yormamak lazım

Farki anlamayan zaten alsın elektrikçiden kablo 5 lira kullansın

Farki anlayanda beğendiği ni alıp kullansın

İnsanlar ı tek kalıpta düşünmek yanliş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 8 Ağustos 2016; 0:52:47 >
  • Ses kalitesini etkisinden ziyade olay benim nazarimda su sekilde. Gidip 5000 10000 tl lik sistem topluyosun 500 600 tl kabloya vermeyip komik oluyosun:)

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.