Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ### (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
30
Favori
86.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sinema sisteminde pre/power arasında kullanılmak üzere alınmış ancak proje iptal olduğu için kullanılmamıştır.
    Kablolar sıfır değildir, bende ikinci el aldım.
    Kablolar 0,5 metredir.
    3 takım var elimde.
    İlgilenenler mesaj atabilirler.

https://www.dropbox.com/s/wskq4nxys3kvyax/conductor.jpg?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/tuli7xkfspolbf8/conductor2.jpg?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/owc5c2ju4qhmsbp/conductor1.jpg?dl=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 4 Kasım 2016; 13:36:38 >

• Bir iki kelam da ben edeyim.

İmzamdaki sisteme sahibim. Daha önce av receiver olarak yine yamaha nin farklı bir modelini kullanıyordum. Diğer bileşenler tamamen aynı. Görüntü ve ses olarak herhangi bir sıkıntı yoktu.

Sonra av receiver i değiştirdim. Diğer bilesenler aynı ancak av receiver in hdmi in 2 girişi haricindeki diğer hdmi lerden projeksiyon a aktardigim görüntüler de bazen karıncalanma ve bazen karlı ekran oluşmaya başladı. Kafasına göre bazen hiç sıkıntı yok.

Daha önceki sistemde sıkıntı olmadığına göre av receiver arızalı diye düşündüm tabiki. Ancak yinede işi kesinlestirmek için biraz masraf ettim ve audioquest pearl model 8 mt hdmi kablo aldım.

Sonuçmu ... Kablo gerçekten önemli elinizden geldiği kadar iyisini alın. Gözünüz arkada kalmasın.Her marka her marka ile uyum saglayamiyabiliyor. Ha görüntü kalitesi iyileşiyor mu derseniz kesin bir şey söyleyemem ancak sistemin daha stabil çalışmasında etkisi olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkese selamlar, yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama benim aklıma takılan şöyle bir durum var. Bir zincirin sağlamlığı en zayıf halkası kadardır mantığından hareketle hoparlör kablosu almadan önce elimizdeki kabinin içerisindeki kablolamada hangi marka ve kalitede ürün kullanıldığını öğrenmeye çalışmamız doğru olmaz mı? ve dolayısıyla alacağımız kablonun kabin içerisindeki kabloların kalitesinden çok daha fazla olmasının sese olumlu bir etki yaratmayacağını düşünerek maddi sınırımızı aşağı yukarı buna göre ayarlamak mantıklı olmaz mı? Eğer 2.000 euro luk bir kabinin içerisinde üretici tarafından metresi 50 euroluk bir kablolama sistemi maksimum performansı alabilmek için yeterli görüldü ve kullanıldıysa ve ben buna hala metresi 250 euroluk kablo takıp olumlu etki almaya çalışıyorsam boşa kürek mi çekiyorum? ha ileride muhtemel hoparlör değişimlerine yatırım olarak alınıyorsa bunu zaten konu dışı tutuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Vegass-

Herkese selamlar, yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama benim aklıma takılan şöyle bir durum var. Bir zincirin sağlamlığı en zayıf halkası kadardır mantığından hareketle hoparlör kablosu almadan önce elimizdeki kabinin içerisindeki kablolamada hangi marka ve kalitede ürün kullanıldığını öğrenmeye çalışmamız doğru olmaz mı? ve dolayısıyla alacağımız kablonun kabin içerisindeki kabloların kalitesinden çok daha fazla olmasının sese olumlu bir etki yaratmayacağını düşünerek maddi sınırımızı aşağı yukarı buna göre ayarlamak mantıklı olmaz mı? Eğer 2.000 euro luk bir kabinin içerisinde üretici tarafından metresi 50 euroluk bir kablolama sistemi maksimum performansı alabilmek için yeterli görüldü ve kullanıldıysa ve ben buna hala metresi 250 euroluk kablo takıp olumlu etki almaya çalışıyorsam boşa kürek mi çekiyorum? ha ileride muhtemel hoparlör değişimlerine yatırım olarak alınıyorsa bunu zaten konu dışı tutuyorum.

Sistem tabiki kaliteli olacak ama tüm cihazlar birbirine denk olacak kablolarda dahil

Bir çok arkadasa sistem kurduk sistemine denk kablo almadan sonuç vermedi koca sistemler

Tum cihazlar i organlar gibi düşünün kablolar da damarlar olmadan olmuyor

• -Vegass- kullanıcısına yanıt
    Evet olay aynı dediğiniz gibi denge önemli. Siz 100 bin dolarlık sistem toplayıp mp3 player ile dinlerseniz sisteminiz mp3 player kadar çalar.
    Aynı şey kablolar için de geçerli. 500 liralık hoparlör için metresi 500 liralık kablo almak çok mantıklı değil. Gerçi hoparlörünüzü değiştirmeyi planlıyorsunuz ama ondan önce kablo almanız gerekiyorsa direk kaliteli bir kablo almak kendi adıma daha mantıklı bir hareket olur.

Dediğiniz konuya gelince kablo ne kadar uzarsa kayıplar o kadar fazla oluyor. 15-20cm uzunluğundaki kablolarda kayıp düşük (belki yok sayılacak kadar az) olmakla birlikte kablonun materyali fark yaratıyor.
    Bahsettiğiniz kablo fiyat seviyelerine çıkmaya başladığınız zaman hoparlörlerinizi de markadan ziyade verim ve kalitesine göre seçmeye başlıyorsunuz. Zaten bir süre sonra da açıp crosoverını da kablosunu da kontrol edip upgrade yapıyorsunuz. :))
  • onkal kullanıcısına yanıt
    eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler, kablo değişimini hoparlör değişiminden öne çektim. Supra Ply 3.4S te karar kıldım. Can hifi'dan da fiyat aldım ancak üç haftadır bir türlü gidip alamadım. Ben gidemedikçe EUR yükseliyor sağolsun :) Atlas Hyper 3,5 şu an için kabloya ayırmak istediğim bütçenin dışında kaldı. Umarım Supra'nın etkisi farkedebileceğim oranda olur. Hatta hoparlörden önceye bir de pikap işini soktum. Onda da Thorens TD-206'da karar kıldım. Haftaya izinliyim, kısmetse bitirmek istiyorum. Benim anfiyle bu pikap arasına ne tavsiye edersiniz?
  • quote:

Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler, kablo değişimini hoparlör değişiminden öne çektim. Supra Ply 3.4S te karar kıldım. Can hifi'dan da fiyat aldım ancak üç haftadır bir türlü gidip alamadım. Ben gidemedikçe EUR yükseliyor sağolsun :) Atlas Hyper 3,5 şu an için kabloya ayırmak istediğim bütçenin dışında kaldı. Umarım Supra'nın etkisi farkedebileceğim oranda olur. Hatta hoparlörden önceye bir de pikap işini soktum. Onda da Thorens TD-206'da karar kıldım. Haftaya izinliyim, kısmetse bitirmek istiyorum. Benim anfiyle bu pikap arasına ne tavsiye edersiniz?

Atlas muhakak daha iyidir denemek lazım ama suprada idare eder giriş seviyede

• Bir odyofil olarak şunu söyleyebilirim."Kablonun etkisi yoktur" diyen büyüklerim çok olmasına rağmen ben bazı kablolar arasındaki farkı duymamak için sağır olmak gerektiğine inanıyorum.(kimbilir belkide büyüklerim dediklerim duyma yetisini yitirmiş olabilir.Zira ben 38 yaşındayım.Büyüklerimi siz hesap edin)

Ancak insanlarda şöyle de bir yanılgı oluyor ve bundan bahsetmek istiyorum.Mesela adamın 10.000 tl lik bir sistemi var.Bu sisteme (atıyorum) 200 dolarlık bir kablo yeterlidir.Ama 2000 dolarlık bir kablo da o sistemde 200 dolarlıktan daha iyi ses verir(genelde).Ve bu adımı atanlar var.Yani sisteminin çok üstünde bir kablo almaktan bahsediyorum.Şimdi burada ses bizi bir adım öteye götürdü diye 2000 dolarlık bir kablo almaktansa 2500 tl lik hoparlörümün üstüne 2000 dolar koyar çok daha iyi bir hoparlör alırım ve 1 değil 7-8 adım öteye giderim.Mantık bu olmalı bence.Sistemine eşdeğer kablo.

O 2000 dolarlık kabloyuda atıyorum,50000 dolarlık sistemi olan adam alsın.Zaten o adam da o kabloyu almazsa sisteminden max performansı alamaz.Sistemin diğer komponentlerine verdiği 50.000 dolar da boşa gider.Umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir.Herkese iyi forumlar.

• Donup dolasip ayni yere geliyoruz...

Ucuk fiyatlara satilan kablolarin ses kalitesini iyilestirdigine dair bilimsel bir kanit yok. Altini tekrar ciziyorum, bu iddiayi destekleyecek, bilimsel standartlara uygun bir veri yok. Lehte sunulan tum gorusler "ben farki hissettim" gibi subjektif yorumlardan oteye gecemiyor. "Gel bu isi bilimsel standartlarla ve olcumlerle yapacagimiz bir testle ispatla" dendiginde de, uretici firmalar bile camura yatiyor.

Temel fizik yasalarini yeni bastan yazmaya niyetliyseniz, 2000 dolar para odediginiz bakir kablonun icinde elektronlarin daha bir ahenkle yolculuk ettigini iddia ediyorsaniz o baska tabii...

Duzgun sekilde yalitilmis ve kullanilacak mesafeye gore uygun AWG degerinde secilmis, makul fiyatla satilan bir interconnect veya hoparlor kablosu 100 dolarlik sistemde de, 10.000 dolarlik sistemde de ayni vazifeyi yapacaktir. Ben 10.000 dolarlik sistemime 10 dolarlik kablo takamam, sosyetem sarsilir diyen de kabloya bir 10.000 dolar daha yatirmakta ozgur. Sonucta serbest piyasa ekonomisinde yasiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyau -- 17 Kasım 2016; 23:58:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Donup dolasip ayni yere geliyoruz...

Ucuk fiyatlara satilan kablolarin ses kalitesini iyilestirdigine dair bilimsel bir kanit yok. Altini tekrar ciziyorum, bu iddiayi destekleyecek, bilimsel standartlara uygun bir veri yok. Lehte sunulan tum gorusler "ben farki hissettim" gibi subjektif yorumlardan oteye gecemiyor. "Gel bu isi bilimsel standartlarla ve olcumlerle yapacagimiz bir testle ispatla" dendiginde de, uretici firmalar bile camura yatiyor.

Temel fizik yasalarini yeni bastan yazmaya niyetliyseniz, 2000 dolar para odediginiz bakir kablonun icinde elektronlarin daha bir ahenkle yolculuk ettigini iddia ediyorsaniz o baska tabii...

Duzgun sekilde yalitilmis ve kullanilacak mesafeye gore uygun AWG degerinde secilmis, makul fiyatla satilan bir interconnect veya hoparlor kablosu 100 dolarlik sistemde de, 10.000 dolarlik sistemde de ayni vazifeyi yapacaktir. Ben 10.000 dolarlik sistemime 10 dolarlik kablo takamam, sosyetem sarsilir diyen de kabloya bir 10.000 dolar daha yatirmakta ozgur. Sonucta serbest piyasa ekonomisinde yasiyoruz.

Bu ve bir önceki buna benZer yazılardan etkilenen tüm arkadaş lar bende dahil sattık kabloları siz artık forum a giren arkadaş lari çok düşünmeyin hepsini uyardık

Kardesler elektrik var ondan aldık bi makara kablo bağladık tüm sistemlere. Cidden iyi oldu kurtulduk binlerce usd harcamaktan teşekkür ediyoruz fizik kanunlarını hatırlattığınız icin üstadımız

• siyau kullanıcısına yanıt
    Şimdi söyledikleriniz iyi hoş belki doğru da olabilir fakat sıfırı 650 tl olan bir hoparlörün kablolarını supra ply 3.4s kabloyla değiştirdiğimde elde ettiğim sahne, üst frekanslardaki netlik detay artışını bana nasıl açıklayabilirsiniz ? Dinlediğim ilk sistem kendi sistemimdir aldığım ekipmanlar ilk ekipmanlarım. Bu işte emek vermiş para harcamış kulağı çok iyi bir insan değilim. Standart kullanıcıyım ve bu hobiyle alakası olmayan arkadaşım bile bu farkı algıladı rahatlıkla.

Kabloya çok para yatırılması bencede mantıksız belli standartlara ulaştıktan sonra kablo yükseltmesi yerine farklı bir bileşeni değiştirmek daha faydalı olur. Ama kablonunda bu iş için yapılmış kendini kanıtlamış standartlarda olması da şart.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablo konusu malesef çok çetrefilli. Yazılanların pek çoğu doğru. 1000 usd lik bir sistemde 8000 dolarlık bir güç kablosunun etkisi olmayacaktır. Ama bu o güç kablosunun işe yaramadığı anlamına gelmiyor. 8000 lik kablo belkide gerçekten snake oil dir, buna bir lafım yok, ama bu kablonun yaratacağı farkı gösterecek bir sistemde bunu denemeden o kablo snake oil dir demekte mümkün değil bence.

Bu hobby de bilimsel ölçüm yapılan o kadar az şey var ve o kadar küçük kitleyi ilgilendiren bir konu ki herhalde kimse uğraşmıyor. Neticede tüketici, duyduğu farkı, istenen parayı ödeyerek satın alıyor. Yüksek meblağlı alım yapanlarda salak değil, bir fark duyuyor ki bu kabloları alıyor. Bu farkı dinlemeden duymadan, bu para boşa harcanmıştır demekte bir o kadar yanlış. Denemek, dinlemek, denk yerlerde bakmak lazım.

Genel olarak sisteme denk kablolar almak lazım. Üstü varmış, altı varmış hiç önemli değil. Önemli olan kişinin kendi sisteminde iyi cevap veren, beklediğini aldığı üründür. Böyle bir başlıkta, kablo işe yaramaz diye mesaj atmakta bence pek uygun değil. Başlığı açan bu farkı görmüş, dinlemiş, duymuş ve inanmış ki bu başlığı açmış. Burada da bu farkı duyabilenlerin tecrübelerini paylaşmak istemiş. Kablo fark yaratmaz diyen arkadaşlarımın oldukça güçlü tezleri, iddiaları olabilir ama, herhalde bir başka başlıkta bu paylaşımları yapsalar daha da uygun olur sanki.

• Merhaba arkadaşlar,
    30m2 lik bir salonum için ev sinema sistemine bütçemin el verdiğince adım atmış bulunuyorum.
    Pioneer VSX-1131 aldım kutusunda duruyor. Eşimin kocaman kolon ve kablo kargaşası görmek istememesi ve yaptığım araştırmalar neticesinde Definitive Technology ProCinema 1000 setini (Merkez hoparlör ProCenter 2000 olacak ) almaya karar verdim. Ön sağ sol ve merkez hoparlörleri için kabloları TV konsülünün arkasından kolayca gizleyerek istediğim kabloyu alma şansım var. Fakat surround ve atmos hoparlörler için kablolamalar büyük olasılıkla zamanında ev inşaa edilirken döşedttiğim sıva altı plastik elektrik borusu içerisinden gidecek.
    Bu bağlamda hangi kabloları almam tavsiye olunur. Salonda gerek müzik gerek film izlenecek. Kablolama için yapacağım harcamanın sahip olduğum ekipmanın mantığı çerçeveseinde olsun istiyorum.
    Hoparlörlerim Banana Jack bağlantısı kullanıyorlar.

Kablo seçiminde etkisi olur diye hoparlör bilgilerini de veriyorum:
    Frequency Response 42 - 30000 Hz
    Input Impedance 8 Ohm
    Sensitivity 91 dB
    Recommended Amplifier Power 10 - 200 Watt

Şimdiden ilgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YesimCirakli -- 18 Kasım 2016; 10:13:33 >

• Arkadaşlar ben bu işte uzman falan değilim. Müziğe olan ilgim daha küçücük yaşlarda babamın simsiyah ITT müzik seti ve ona bağlı dört adet yine ITT marka hoparlörleriyle başladı. Çocukluğum o sete bağlı kafam kadar kulaklıkla geçti. Ben de burada elimden geldiğince doğru soruları sorarak doğru sonuçlara ulaşmaya çalışıyorum. Tecrübelerim kendi deneyimlerimle sınırlı ve bu forumda bu konuda konuşacak insanlar varken elbette bana laf düşmez ancak ben bu işin "daha fazla para verdim o halde mutlaka daha iyi bir ses alacağım" şeklinde beyinde gerçekleşen bir placebo etkisi olduğunu hiç düşünmüyorum. Yamaha receiverların RX-A serisi çıktığında hemen bir tane edindim. Sinema tarafım çok çok düşük olmasına rağmen sinema ve stereo için kompakt bir sistem kurarak hem maliyeti azaltmak hem de yerden tasarruf etmek istiyordum. Ama tüm çabalarıma rağmen istediğim stereo performansını alamadığım için apar topar elden çıkarttım. Yani son seri bir anfiye sırf elimdekinin iki-üç katı para ödediğim için daha iyi bir ses aldığım algısına çok istememe rağmen bir türlü kapılamadım ve zarar etme pahasına sattım. Kablo için de durumun çok farklı olduğunu düşünmüyorum ki fiyatı 3-4 katı olduğu halde bazı sistemlerle eşleşmediğini düşünen ve daha alt modellerle daha iyi sonuçlar alabilen insan sayısı oldukça fazla. Görüldüğü üzere forumda da "mutlaka daha pahalı olanı alın" diye bir tavsiyede kimse bulunmuyor. Sisteminizle eşleştirdiğinizde kulağınıza iyi geleni alın denilir genelde. Fiyatlar üzerinde marka etkisi de büyüktür. Bu da daha çok kombinasyonla daha çok deneme sayısından geçer ki "iyi" kavramı zaten kişiden kişiye değişebilen nispeten göreceli bir kavramdır. Kişisel müzik tercihlerine göre de değişkenlik gösterebilir. Ağırlıklı olarak alt frekans yoğun techno parçalar dinleyen biri sadece alt frekansların dolgun ve kontrollü çaldığını hissedebilirken klasik müzik dinleyen başka biri envai çeşit enstrümanın ayrışımına şahit olabilir. Tahminimce bu konu başlığı, kabloların seste bir etki yaratıp yaratmadığının tartışılmasından ziyade fark yarattığına gönülden inanan ve bunu duyabilen insanların marka ve model konusunda fikir alışverişinde bulunması için açılmıştır. O yüzden konunun tartışmadan ziyade sistem/kablo/müzik tarzı/kişisel zevkler uygunluklarıyla ilgili fikir alışverişi şeklinde geçmesi daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde kendi mütevazi sistemimde, alacağım Supra Ply 3.4S uçları banana ile sonlandırılmış kabloyu deneyeceğim. Fiyatına takılmadan düşüncelerimi yazarım. Hiç bir fark hissedemiyorsam onu da tüm samimiyetimle yazarım ama bunu derken belki kendi kulağımın yeterince eğitimli olmayışını, dinleme ortamının akustiğini, sistemin diğer bileşenlerini, kayıt kalitesini de göz ardı ederek "bir halta yaramıyor, gidin 10 TL lik kablo kullanın, ben ettim siz etmeyin" demem. Organlarmnız ne kadar sağlıklı olursa olsun vücudumuzdaki damarlar olması gereken kalınlıkta olmazsa beslenemezler. Olması gerekenden daha uzun olurlarsa kan gereken sürede ulaşamaz ve beslenemezler, olması gereken dayanıklılıkta olmazlarsa o basınca dayanamazlar ve yine beslenemezler. Kalite önemlidir. Herkese iyi forumlar.

• quote:

Arkadaşlar ben bu işte uzman falan değilim. Müziğe olan ilgim daha küçücük yaşlarda babamın simsiyah ITT müzik seti ve ona bağlı dört adet yine ITT marka hoparlörleriyle başladı. Çocukluğum o sete bağlı kafam kadar kulaklıkla geçti. Ben de burada elimden geldiğince doğru soruları sorarak doğru sonuçlara ulaşmaya çalışıyorum. Tecrübelerim kendi deneyimlerimle sınırlı ve bu forumda bu konuda konuşacak insanlar varken elbette bana laf düşmez ancak ben bu işin "daha fazla para verdim o halde mutlaka daha iyi bir ses alacağım" şeklinde beyinde gerçekleşen bir placebo etkisi olduğunu hiç düşünmüyorum. Yamaha receiverların RX-A serisi çıktığında hemen bir tane edindim. Sinema tarafım çok çok düşük olmasına rağmen sinema ve stereo için kompakt bir sistem kurarak hem maliyeti azaltmak hem de yerden tasarruf etmek istiyordum. Ama tüm çabalarıma rağmen istediğim stereo performansını alamadığım için apar topar elden çıkarttım. Yani son seri bir anfiye sırf elimdekinin iki-üç katı para ödediğim için daha iyi bir ses aldığım algısına çok istememe rağmen bir türlü kapılamadım ve zarar etme pahasına sattım. Kablo için de durumun çok farklı olduğunu düşünmüyorum ki fiyatı 3-4 katı olduğu halde bazı sistemlerle eşleşmediğini düşünen ve daha alt modellerle daha iyi sonuçlar alabilen insan sayısı oldukça fazla. Görüldüğü üzere forumda da "mutlaka daha pahalı olanı alın" diye bir tavsiyede kimse bulunmuyor. Sisteminizle eşleştirdiğinizde kulağınıza iyi geleni alın denilir genelde. Fiyatlar üzerinde marka etkisi de büyüktür. Bu da daha çok kombinasyonla daha çok deneme sayısından geçer ki "iyi" kavramı zaten kişiden kişiye değişebilen nispeten göreceli bir kavramdır. Kişisel müzik tercihlerine göre de değişkenlik gösterebilir. Ağırlıklı olarak alt frekans yoğun techno parçalar dinleyen biri sadece alt frekansların dolgun ve kontrollü çaldığını hissedebilirken klasik müzik dinleyen başka biri envai çeşit enstrümanın ayrışımına şahit olabilir. Tahminimce bu konu başlığı, kabloların seste bir etki yaratıp yaratmadığının tartışılmasından ziyade fark yarattığına gönülden inanan ve bunu duyabilen insanların marka ve model konusunda fikir alışverişinde bulunması için açılmıştır. O yüzden konunun tartışmadan ziyade sistem/kablo/müzik tarzı/kişisel zevkler uygunluklarıyla ilgili fikir alışverişi şeklinde geçmesi daha doğru olacaktır diye düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde kendi mütevazi sistemimde, alacağım Supra Ply 3.4S uçları banana ile sonlandırılmış kabloyu deneyeceğim. Fiyatına takılmadan düşüncelerimi yazarım. Hiç bir fark hissedemiyorsam onu da tüm samimiyetimle yazarım ama bunu derken belki kendi kulağımın yeterince eğitimli olmayışını, dinleme ortamının akustiğini, sistemin diğer bileşenlerini, kayıt kalitesini de göz ardı ederek "bir halta yaramıyor, gidin 10 TL lik kablo kullanın, ben ettim siz etmeyin" demem. Organlarmnız ne kadar sağlıklı olursa olsun vücudumuzdaki damarlar olması gereken kalınlıkta olmazsa beslenemezler. Olması gerekenden daha uzun olurlarsa kan gereken sürede ulaşamaz ve beslenemezler, olması gereken dayanıklılıkta olmazlarsa o basınca dayanamazlar ve yine beslenemezler. Kalite önemlidir. Herkese iyi forumlar.

Doğru söylemişsiniz. Ben bahsettiiiniz kabloyu bir ay önce aldm ve standart bakır kablolardan geçtim. Hoparlörlerim de sıfırı 650 tl olan magnat supreme 202.

İlk defa sahne hissettim , üst frekanslar daha belirgin ve güzel oldu , detaylandı.

Daha üst seviye bir hoparlörüm olsaydı aradaki fark daha belirgin olucaktı. Beni şimdi kablonun sese etkisi olmadığına kimse inandıramaz çünkü farkı kulaklarımla rahat bir şekilde algılayabildim.

Supra çok kalın bir kablo eğilip bükülmeyen sert bir yapısı var işçiliği çok iyi. kablo üzerinde yön belirten oklarda mevcut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• En iyi kablo sistemde değişiklik yapmayan etki etmeyen kablodur bana göre. Sistemime uymadı söylemi ise sistemin başka bir yerindeki sıkıntıyı kabloyla giderme çabası yada sistemdeki dengeyi kablonun bozması nedeniyle ortaya çıkıyor, yine bana göre.

Kabloların yaptığı etkileri illa bilimsel olarak kanıtlayalım deniliyor evet kanıtlayalım ama bunu hangi testle hangi ölçü birimiyle yapacağız? En basitinden bakır kablo, bakır kaplı kablo, gümüş kablo vs. bunların iletimdeki etkisi zaten bilimsel olarak da biliniyor. Aynı şekilde kablolarda kullanılan yalıtım malzemeleri ve tasarımları sonucu dışarıdan etkilenme konusu da ölçülebiliyor...
    Subjektiflikten maksimum arınmışlık istiyorsak kör test yapmak en doğrusu olur sanırım.

Noname kullandığım bir hoparlör kablosundan markalı bir kabloya geçtiğimde yada markalı bir kablodan kendi yaptığım bir kabloya geçtiğimde yada çeşitli power kablolar denediğimde, yine kullandığım rca kablolarını değiştirdiğimde bir fark duyuyorum. Ki kör test olarak kabul edilebilecek değişiklik yaptığımı söylemeden dinletiler yaptırdığım kişilerden de teyit alıyorum ki placebo etkisi olmasın diye.

Pahalı olanın doğru olacağına yada ucuz olandan daha iyi olduğu görüşüne de katılmıyorum açıkçası. Bu tarz konular ve bilinmezlikler ticari olarak hep kullanılıyor hele bir de butik markalara girdiğiniz zaman uçuk kaçık fiyat etiketleri çıkıyor.

Özetle kablonun etkisini çok uçuk bir sistemim olmamasına rağmen duyabiliyorum ve keşke kabloların sisteme hiç bir etkisi olmasa da aldığını aynen iletse diyorum. :)

@-Vegass- Atlas kabloların iyi olduğunu okuyorum ama ne atlas ne de supra kabloları kullanmadım o yüzden bir şey söyleyemem. Sisteminiz şimdiden hayırlı olsun. Güzel ve mutlu dinletiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkal -- 18 Kasım 2016; 13:38:51 >

• Farki anlayabildim diye yazan arkadaslar, kablolari nasil test ettiklerini ve hangi kabloyla kiyasladiklarini da yazabilirler mi?

Kimseyi kirmak, rencide etmek gibi bir niyetim yok yanlis anlasilmasin. Lakim ortada basit bir matematik hesabi var: ureticinin kablolardaki kar marji, bir elektronik cihazdaki kar marjini 3e, 4e katliyor. Ve bu gibi yuksek kar marji sunan urunu satabilmek icin ortaya elle tutulur objektif veri sunmak yerine algi yaratmayi tercih ediyorlar. Bu algiyi desteklemeyen yayinlara reklam vermiyor, objektif kriterlere gore urun test edenlere urun gondermiyorlar. Bugun o yuzlerce dolarlik kablolara 5 yildiz, editorun secimi unvanini veren yayinlara bakin, tamaminin bu firmalarin reklamlarina boguldugunu goreceksiniz.

Gecenlerde bir "odyofil"le soyle bir diyalog yasandi aramizda. Kendisi evdeki elektirik tesisatini iyilestirmek adina odyofil sigortasindan tutun da odyofil prize, duvarici kablolari degistirmeye varincaya kadar masraf ettigini soyledi. Bunun yerine, cok cok daha az odeyerek online bir UPS alabilecegini, boylece cihazini surekli bataryadan, filtrelenmis, sehir sebekesinden cok daha kararli ve tam sinüs eğrisi sunan bir güc kaynagindan besleyebilecegini soyledigimdeyse aldigim cevap "o sekilde istedigim sicakligi elde edemiyorum" oldu. Elektirik akimindan bahsediyoruz arkadaslar, bunun sicagi sogugu, bayati tazesi, ekşisi tatlisi yok. Lakin bu yorum uzerine de soylenebilecek pek bir sey de yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: siyau

Farki anlayabildim diye yazan arkadaslar, kablolari nasil test ettiklerini ve hangi kabloyla kiyasladiklarini da yazabilirler mi?

Kimseyi kirmak, rencide etmek gibi bir niyetim yok yanlis anlasilmasin. Lakim ortada basit bir matematik hesabi var: ureticinin kablolardaki kar marji, bir elektronik cihazdaki kar marjini 3e, 4e katliyor. Ve bu gibi yuksek kar marji sunan urunu satabilmek icin ortaya elle tutulur objektif veri sunmak yerine algi yaratmayi tercih ediyorlar. Bu algiyi desteklemeyen yayinlara reklam vermiyor, objektif kriterlere gore urun test edenlere urun gondermiyorlar. Bugun o yuzlerce dolarlik kablolara 5 yildiz, editorun secimi unvanini veren yayinlara bakin, tamaminin bu firmalarin reklamlarina boguldugunu goreceksiniz.

Gecenlerde bir "odyofil"le soyle bir diyalog yasandi aramizda. Kendisi evdeki elektirik tesisatini iyilestirmek adina odyofil sigortasindan tutun da odyofil prize, duvarici kablolari degistirmeye varincaya kadar masraf ettigini soyledi. Bunun yerine, cok cok daha az odeyerek online bir UPS alabilecegini, boylece cihazini surekli bataryadan, filtrelenmis, sehir sebekesinden cok daha kararli ve tam sinüs eğrisi sunan bir güc kaynagindan besleyebilecegini soyledigimdeyse aldigim cevap "o sekilde istedigim sicakligi elde edemiyorum" oldu. Elektirik akimindan bahsediyoruz arkadaslar, bunun sicagi sogugu, bayati tazesi, ekşisi tatlisi yok. Lakin bu yorum uzerine de soylenebilecek pek bir sey de yok.

Ups almayı biz akıl edemedik mi dostum

O ups den geçen dalgaların ne hale geldiğini görsen stereo sisteme yaklaştırmas sin

• Bana ilginç gelen diğer konuda kullanan lar yanlış biliyor enayi gibi paralarını saçıyor

Kullanmayanlar doğru bilip kablo almıyor lar

Bunu anlamlandıra mi yorum

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    UPS lerin de türleri var. GERÇEK sinüs dalga üretenler, ürettiğini iddia edenler, Pulse With Modulation tekniği, kare dalga tekniği kullanan, offline, online v.s.
    Bunların iyileri ile kötülerini karıştırmamak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.