Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ### (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
30
Favori
86.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlık hifi sistemlerde kabloların sese olan etkileri fakat başlık hifi sistemlerde kullanılan kablo sese etki edermiye dönmüş.

Bende dahil bu başlıkta birçok insan olumlu veya olumsuz her kablonun sistemde bir fark yarattığını kulaklarıyla duyduğunu tecrübe etmiş ve söylüyor. hayır biz firmalarla bir anlaşma içinde de değiliz bir fark olmasa yok der satar veya iade eded paramızı geri alırız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fox90 kullanıcısına yanıt
    "Selective Attention Test" diye bir deney var, şu videoda görebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=vJG698U2Mvo

Deneklerden, beyaz tişort giymiş oyuncuların birbirlerine kaç pas attığını saymaları isteniyor. Videonun ortalarına doğru, goril kostümü giymiş biri paslaşan insanların arasından geçiyor.

Deneklerin %80'ine yakını, goril kostümü giymiş kişiyi farketmediğini söylüyor zira o an tamamen paslaşan oyunculara odaklanmış durumdalar.

Bir şeyi görmeye, duymaya (veya tam tersi, yukarıdaki testte olduğu gibi görmemeye veya duymamaya) kendiniz şartlarsanız o şeyi görür veya duyarsınız; daha doğrusu öyle olduğunu zannedersiniz. Bu tamamen algı yönetimiyle alakalı. Eğer daha iyi ses elde edeceğiniz, daha önceden duymadığınız detayları duyacağınız şeklinde kendinizi şartlandırırsanız o şeyi muhtemelen duyacaksınızdır.

Hangi ekipmanın hangi sırayla test edildiğinden tamamen habersiz olacağınız şekilde bir kör test şarttır bu gibi durumlarda.

Neden böyle olduğu konusunda ilgili bilim dalları yol gösterici; sebeplerini ve sonuçlarını açıklıyor. Bu açıklamalara itibar edip etmemek sizin takdirinizde tabii. Sonuçta cinlere, perilere de inanan milyonlarca insan var.

• Cinleri karıştırmasak iyiydi.

Not: İmla yanlışı düzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***radyo*** -- 19 Kasım 2016; 17:47:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok belgesel izlemiş bizim fizik hocası atilla bey

• Benim giriş seviyesi sistemde bile (onkyo 626, magnat 802 hop.) market işi ses kablosundan dikmen müzik in sattığı metresi 10 tl lik. Audioguest kabloya geçtiğimde bile sesteki değişimi hissetmiştim bunu 18 yaşındaki oğlum bile haberi olmadığı halde farketti.

Hdmi olayında bile orta kalite ttaf kablo kullanıyordum sırf merak için forumdan Serkan bey den 2 ad. İsmini şimdi hatırlamadığım çok bilinen bir marka değil kablo aldım. Birini amfi ile tv arasında oteki himedia Q3 İLE amfi arasında goruntude belirgin bir kontras ve netlik oluştu. Acaba yanılıyor muyum diye ttaf kabloyuda başka girişe takıp ikisi arasında gidip geldim. Evdekilere de sordum hangisi daha iyi gösteriyor diye hepsi de sonradan aldığım kabloyla bağlı şekilde olanı söylediler.

Bende inanmazdım öyle bir fark olacağına ama işin gerçeği bu. Bu kadar kişi bişey biliyorki soyluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: bitsede gitsek mi

Benim giriş seviyesi sistemde bile (onkyo 626, magnat 802 hop.) market işi ses kablosundan dikmen müzik in sattığı metresi 10 tl lik. Audioguest kabloya geçtiğimde bile sesteki değişimi hissetmiştim bunu 18 yaşındaki oğlum bile haberi olmadığı halde farketti.

Hdmi olayında bile orta kalite ttaf kablo kullanıyordum sırf merak için forumdan Serkan bey den 2 ad. İsmini şimdi hatırlamadığım çok bilinen bir marka değil kablo aldım. Birini amfi ile tv arasında oteki himedia Q3 İLE amfi arasında goruntude belirgin bir kontras ve netlik oluştu. Acaba yanılıyor muyum diye ttaf kabloyuda başka girişe takıp ikisi arasında gidip geldim. Evdekilere de sordum hangisi daha iyi gösteriyor diye hepsi de sonradan aldığım kabloyla bağlı şekilde olanı söylediler.

Bende inanmazdım öyle bir fark olacağına ama işin gerçeği bu. Bu kadar kişi bişey biliyorki soyluyor.

Elinde olmayıp denemeden yorum yapanı degil kendini dinle

• Doğru soyluyorsunuz.
    Forumdaki yazılarınızda hep insanları tecrubelerinize göre sonuca ulaşabilecekleri şekilde yonlendirmeye çalışıyorsunuz.
    Ama bunu anlayamayanlar biraz daha fazla zaman ve para kaybediyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Çok belgesel izlemiş bizim fizik hocası atilla bey

Cinlerin varlığı Kuranı Kerim'deki ayetlerle sabittir. Peri hayal mahsulü masal kahramanıdır da cin öyle değildir. Zaten arkadaş da peri anlamında kullanmıştır muhtemelen de yanlış anlamaya sebep olabilir. Kablo hoparlor önemli değil zaten ,Allah korusun görüntüyü ,sesi kaybedelimn de dinimiz sağlam kalsın.

• sayın hobidaş doğru söylüyor kablolar arasında fark olamaz.

fark olması için önce sisteme takmanız lazım :)

ben kablo konusunda tasarımdan daha ziyade ölçümlere değer veriyorum,

rezistans, endüktans, kapsitans, skin effect, eye pattern test, kare dalga testi

maalesef çoğu üretici bunları açıklamıyor, bir eye pattern test bir kare dalga testi aslında o kadar çok şeyi gösteriyorki, kare dalganın nasıl yamulduğunu rise fall karakterine etkilerini görmek lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 19 Kasım 2016; 19:51:57 >
  • Çok bilen değil, çok gezen bilir ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: siyau

"Selective Attention Test" diye bir deney var, şu videoda görebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=vJG698U2Mvo

Deneklerden, beyaz tişort giymiş oyuncuların birbirlerine kaç pas attığını saymaları isteniyor. Videonun ortalarına doğru, goril kostümü giymiş biri paslaşan insanların arasından geçiyor.

Deneklerin %80'ine yakını, goril kostümü giymiş kişiyi farketmediğini söylüyor zira o an tamamen paslaşan oyunculara odaklanmış durumdalar.

Bir şeyi görmeye, duymaya (veya tam tersi, yukarıdaki testte olduğu gibi görmemeye veya duymamaya) kendiniz şartlarsanız o şeyi görür veya duyarsınız; daha doğrusu öyle olduğunu zannedersiniz. Bu tamamen algı yönetimiyle alakalı. Eğer daha iyi ses elde edeceğiniz, daha önceden duymadığınız detayları duyacağınız şeklinde kendinizi şartlandırırsanız o şeyi muhtemelen duyacaksınızdır.

Hangi ekipmanın hangi sırayla test edildiğinden tamamen habersiz olacağınız şekilde bir kör test şarttır bu gibi durumlarda.

Neden böyle olduğu konusunda ilgili bilim dalları yol gösterici; sebeplerini ve sonuçlarını açıklıyor. Bu açıklamalara itibar edip etmemek sizin takdirinizde tabii. Sonuçta cinlere, perilere de inanan milyonlarca insan var.

Ortada bir beklenti algı yoktu benim tafafımda. Olumlu yönlerini gördüm kablo değişiminde ama olumsuz yönleri de oldu mesela kötü kayıtlarda (360p video gibi) çok fazla tiz ses varsa eğer cızırtı duymaya başladım hoparlörden. Ama iyi kayıtta da tam tersi çok daha detay sahne oluştu ilk defa bağzı sesleri duyarken gülümsediğimi hatırlıyorum.

Sizin ne demek istediğinizi çok iyi anlıyorum verdiğiniz örnekte. Bende bu şekilde bir beklenti yoktu. Hoparlörlerim kalitesiz kablo değişimi benim sistemde bir fark yaratmaz ama ileride alacağımız hoparlörlere de şart şimdiden alayım dedm. Böyle bi düşünceyle taktım sisteme takar takmaz şaşırdım.

Ben bahsettiğiniz algıyı olumsuz yönde oluşturdum ve iyi yönlerini farkettiğim gibi daha önce duymadğım cızırtı sesler de duydum. Ama sizin yerinizde olmak isterdim en azından kablo masrafınız yok :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dünya kadar para verip satın aldığınız hop ların içindeki bağlantı kablolarını bir görseniz biri bizi fena aldatıyor dersiniz . Unutmayın Hop girişi ile son speaker arasındaki kablo sonunda sesin kalitesini belirler ve o kablolar maalesef elektrik kablosundan biraz daha hallice selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunhun34

Dünya kadar para verip satın aldığınız hop ların içindeki bağlantı kablolarını bir görseniz biri bizi fena aldatıyor dersiniz . Unutmayın Hop girişi ile son speaker arasındaki kablo sonunda sesin kalitesini belirler ve o kablolar maalesef elektrik kablosundan biraz daha hallice selamlar

kac marka model Hoparlor un içini açıp baktınız

• ben bu konuda heps söyledim 10-20 liralık kablodan 200 liralık 500 liralık kabloya geçince fark hissedeceğiniz kesin ama 500 liralık kablodan 5000 liralık kabloya geçişte hissettiğin plesebo etkisi.yani bi yerden sonra kulağın bunu hissetmesi bence zor.hiseden varsa da helal olsun maksimum 5-10 sene daha hisseder ondan sonra kulak gidiyor zaten.bu anatomi ile insan fizyolojisi ile alakalı birşey dert etmeyin sizin kişiliğinizle falan alakası yok süper insan veya loser değilsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 20 Kasım 2016; 1:54:21 >
  • Erayla eski muhabbete döndük ama ben kendisine geçmişte Magnat Shadow ürün incelemesindeki görüntüleri bir daha hatırlatırım not resimleri kaldırmışlar bu da İlker kardeşimizin yorumuhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110586892

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 20 Kasım 2016; 10:56:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunhun34

Erayla eski muhabbete döndük ama ben kendisine geçmişte Magnat Shadow ürün incelemesindeki görüntüleri bir daha hatırlatırım not resimleri kaldırmışlar bu da İlker kardeşimizin yorumuhttp://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110586892

Dostum muhabbet edelim sorun yok ki ne guZel iste

Ama magnat dedigin neki kablo ne olsun dostum ac bi hi end hop içimi de kablo gör

Zaten kimse gidip magnata 1000 lik kablo takmaz ki

Dediğimiz hep bu dengi dengine

• hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Ben 8871'in içindeki kablolamayı dahi upgrade ettim , kukağı olan anlar ve değişir zaten. Sonradan evime gelen herkez bublara ne oldu çalamaya başlamılar diyordu bilmemelerine rağmen. Yani onlarda değişiyor. Bir antelion yada stradivari'nin içi zaten açılmaz.

• http://www.sonusfaber.com/en-us/products/amati-futura
    Sonus faber Amati futura içindeki kablolar ve yapımındaki aşamalar , Not : bence dizayn ve hop masif malzemesi daha önemli çünkü akustik her şeydir,http://www.sonusfaber.com/ContentsFiles/1(62).jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 20 Kasım 2016; 14:31:32 >
  • magnat neymişki ne olsunmuşmuş. 2500-3500 lira arası satılan bir hoparlor serisinden bahsediyoruz.10 dolarlık kablo kullanacağına 100 dolarlığını kullanabilir (o da kullanıcı olarak senin alışın 100 dolar ona gelişi belki 30-40 dolar belki o kadar yok bile),eğer o kadar önemli ise.performansı 2 kat artar belki herkesin dediği,iddia ettiği gibiyse.ama niye koymuyor?o da biliyor birşey değişmeyeceğini.hep aynı muhabbetleri yapıyoruz baymadı mı artık bu ısrarınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 20 Kasım 2016; 14:56:17 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.