Şimdi Ara

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ### (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
30
Favori
86.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Vs

tami hakkinen
  • Daha önce Jordan, Lowther, Tang band kullandım. Fakat hiçbirinden öyle dolgun alt frekans alamadım. Bende büyük çaplı fullrangelere yöneldim.
    Fostex FF225K kullandım ve sonunda aradığımı bulmuştum. Yıllardır çok severek kullanıyorum. Referans kabininden farklı ve büyük bir kabin yaptım.
    Şimdi öylesine alt frekanslara iniyor ki müzik dinlerken bazen insanın tüyleri diken diken oluyor.

İmalat aşamasında sunta mdf veya playwood kullanmadım saf ahşap kullandım. Özellikle hoparlörün titreşimini kesmeye çalışmadım. Kabin gövdesinden çıkan ses özellikle yaylı enstrumanlarda çok farklı bir renk katıyor. Kayıt esnasında kaybolan o enstruman gövdesindeki tınıyı resmen geri getiriyor. Canlı müzik dinleyenler ne demek istediğimi anlayacaktır.
     ### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogen -- 2 Ocak 2017; 14:6:12 >

• ogen kullanıcısına yanıt
    Bayağı özenmişsiniz, sistemin fotosunu atmanız mümkün mü merak ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hoparlörleri bitmiş halini de gönderebilir misiniz? Merak ettim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Güzel sürücü ... kutlarım.
    Ancak bugüne kadar dinlediğim birkaç fullrange hoparlörde özellikle de lowther de bass frekans eksikliği değişde üst frekanslarda bir dağınıklık hissetmiştim. Ayrıca benzer durum fostex in beyaz konili fullrange sürücüsünde de oluşuyordu. Yani iki yollu bir hoparlör ile arka arkaya dinlediğinizde klasik müzik haricinde özellikle zillerin çeviriminde büyük fark olmuştu. Sizdeki durum nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında kullandığım sürücü öylesine gövdeli ve derin çalıyor ki üst frekansları bastırıyor. Üst frekanslarda pek dağınıklık olmuyor fakat müziğin geri kalanına oranla yetersiz kalıyordu. Bir süre bu şekilde kullandıktan sonra sisteme horn tweeter eklemeyi uygun gördüm. Pek çok kişi horn tweterların kulak tırmalayıcı olduğunu bilir. Fakat benim başka çarem kalmadı çünkü kullandığım tüm tweeterlerı bastırıyordu. Sonunda 108 dB SPL değeri olan bir horn tweeter kullandım. Frekans kesimini 10kHz yaptığım için o kulak tırmalayan frekanslardan uzak tutmuş oldum zaten yaptığım ölçümlerde 10kHz den sonra hoparlör düşüşe geçiyordu.
    Horn tweeter sisteme eklendikten sonra frekans response ölçümü yaptığımda yüksek frekanslardaki o eksikliğin düzgün bir biçimde giderildiğini gördüm.

### HI-FI SİSTEMLERDE KULLANILAN KABLOLAR VE SESE OLAN ETKİLERİ, KULLANICI YORUMLARI ###

• su kontrasını denemiş miydiniz? benimde aklımda olan malzeme su kontrası.. bu arada elinize sağlık güzel çalışma.
    horn tizlerin markası nedir? beyma mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

su kontrasını denemiş miydiniz? benimde aklımda olan malzeme su kontrası.. bu arada elinize sağlık güzel çalışma.
    horn tizlerin markası nedir? beyma mı?

Evet su kontrasınıda kullandım. Diğer plawoodlardan hiç bi farkı yoktu. Kontra adı üstünde bir birine zıt yönlerde ahşap malzemelerin tutkal ile yapıştırılmasından oluşuyor. 12mm kalınlığından sonra titreşimlere karşı büyük direnç gösteriyor. Kaldı ki 18mm olunca hoparlörün kabin ile rezonansa girmesi çok zorlaşıyor. En kayda değer sesi saf masif plakalardan elde ettim.
    Tweeter markasını pek hatırlamıyorum fakat öyle ahım şahım bi marka değildi. Fakat alırken pek çok markayı beraberinde test ederek aldım. Dediğiniz gibi Beyma vardı aralarında B&C vardı bir kaç marka daha vardı. Fakat karşılaştırmalarda en yüksek ses seviyesini bu tweeterda elde etmiştim.

• Çok güzel bir projeye benziyor , iç tasarım hakkında bilgi ve baglantı komponantları hakkında bilgi verirseniz süper olur , bir arada kendi hopumuzu yapalım ekibi vardi forumda bu tip çalışmalar çok olumlu olur her halde tekrar tebrikler .
  • 8 AWG oxygenfree kablo kullandım. Kabloyu hoparlöre lehimledim ve hiç ek veya bağlantı kullanmadan direkt amfiye bağladım. Bunun dışında hiçbir ekipman kullanmadım. Fakat dediğim gibi buradaki en büyük ekipman masif plakadan imal edilmiş olan kabinin kendisi.
    Burada yanlış anlaşılma olmasın kabindeki titreşim sesleri kabinin dışından değil içinden geliyor. Bu çok önemli, yani tıpki yaylı enstrumanların ortasında bulunan delikten gelen ses gibi düşünün. Dışından da ses geliyor ama çok zayıf kalıyor sese pek etkisi olmuyor. Ahşap tınısı daha çok alt gözün içinden geliyor.

Hoparlörler o kadar transparan çalıyor ki artık bir zamanlar imrenerek baktığım o pahalı hoparlörler şimdi dinleyince bana çok buğulu geliyor.
    Ben uzun süredir dinlediğim için artık sese aşına oldum fakat ilk defa dinleyenler çok etkileniyorlar.
    Daha önceleri bir kaç kişiye dinletmiştim. Şimdi aralarında espiriyle karışık "sakın o odaya girmeyin, sisteminizden soğursunuz" diyorlar.

Üstad çalışmalarınız gerçekten takdir edilesi, elinize sağlık, fırsat olsa dinlemeyi çok isterdim.
  • takip

• Bu kablo hakkında ne düşünüyorsunuz? Hosa kablolara göre nasıldır?

http://www.akalinmuzik.com/PA-02-TXM-V2-10-mt,PR-7057.html
    http://www.compel.com.tr/P/29-52-3793
  • Bir dönem burda yazılanları okumaktan çok zevk alırdım. Hevesde vardı yani ama bir ses sistemine 5 aylık asgari ücret vereni duyduktan sonra nefret ettim. İsraftan başka bir şey değilmiş. Şimdi gece konu aklıma geldi bi bakım dedim. Heyecan bitmiş konuda da iyiki takipi birakmisim. Kablo yu amerikan dan getirip vay efendim söyle ses böyle ses diyenlere şimdi baya bi gülüyorum. Nedense konuya yazmak istedim bi anda. Hdmi kabloya 200 dolar verenler sizlerde unutmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeeD

Bir dönem burda yazılanları okumaktan çok zevk alırdım. Hevesde vardı yani ama bir ses sistemine 5 aylık asgari ücret vereni duyduktan sonra nefret ettim. İsraftan başka bir şey değilmiş. Şimdi gece konu aklıma geldi bi bakım dedim. Heyecan bitmiş konuda da iyiki takipi birakmisim. Kablo yu amerikan dan getirip vay efendim söyle ses böyle ses diyenlere şimdi baya bi gülüyorum. Nedense konuya yazmak istedim bi anda. Hdmi kabloya 200 dolar verenler sizlerde unutmadım

5 aylık asgari ücret mi valla enteresan

Usta senede bir kez gelip yazıyorsun Hepside böyle garip bırak insanlar bildiği gibi yapsın

Bir önceki mesajin da anlamadım ben cidden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 8 Ocak 2017; 1:37:8 >

• DeeD kullanıcısına yanıt
    İnsanların paralarını nereye nasıl harcayacaklarına karısmak kimseye düşmez. Eger düşüyorsa bende şöyle söyleyeyim o zaman:

asgari ücretle çalışıp aldığı maaşın 2 katını el kadar telefona verenlere acıyorum. 200 tl ye aldigin telefonda ayni seyleri yapıyor sonucta.

Dersem iyimi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 8 Ocak 2017; 1:02:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Fena kapak
  • Kabloların fiatlarını tartışmak artık baydı , isteyen istediği fiata satın alsın ancak bu konuda çok hassas arkadaşlarımız var ve onlarda hazırda bekliyor cevap için
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunhun34

Kabloların fiatlarını tartışmak artık baydı , isteyen istediği fiata satın alsın ancak bu konuda çok hassas arkadaşlarımız var ve onlarda hazırda bekliyor cevap için

Ben çok hassastım kabloları satıp clio aldım hassasiyet bitti

Artık yazmayacağım
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.