Şimdi Ara

HİÇ 512 MB EDO RAM GÖRDÜNÜZMÜ! BUYRUN İÇERİDE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Ankara
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    (MERAKLISINA)

MODEL KTV-Z6000512
    FİYATI--50 YTL

PARİTELİ RAM DİR SERVER BORDLAR İÇİN KULLANILIR DİĞER BORDLARDA 128 GÖREBİLİR.

ÇOK NADİR BULUNAN BU RAM DEN
    1 ADET SATILIKTIR
    ELİMDE 4 ADET DAHA MEVCUT İSTEYENLERE TAKIM OLARAKTA VERİLİR
    LÜTFEN İRTİBATA GEÇİNİZ.

SERVERDAN SÖKÜLMÜŞTÜR ÇALIŞIR DURUMDA. SORUNSUZ

P.P-MSN-229 19 68
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

HİÇ 512 MB EDO RAM GÖRDÜNÜZMÜ! BUYRUN İÇERİDE

• edo rame 50 milyon verecek adam o paraya 2x1gb ram alabiliyor bu zamanda
  • KÖR MALIN TOPAL ALICISI OLUR

BUYRUN FİYATI
    http://www.memory4less.com/m4l_itemdetail.asp?itemid=116226
  • benim bildiğim edo ram tek başına çalışmaz çiftli olarak çalışır Yanlışsam düzeltin eski HP vectra 166mhz bilgisayarımdan biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: rEaDy_for_aCtion

benim bildiğim edo ram tek başına çalışmaz çiftli olarak çalışır Yanlışsam düzeltin eski HP vectra 166mhz bilgisayarımdan biliyorum

edo ramde dual olayı yoktur.. tek te çalışır çift te..
  • bu remi büyük firmalar mumla arar.özellikle server kasalarda kullanılır..
  • KESİNLİKLE EDO RAM DİR(RD DEĞİL)BİLDİĞİMİZ P1 PC LERİN REMİNDEN.
    EVET EDO REM LER ÇİFT ÇALIŞIR FAKAT PARİTELİ RAM LER BORDUNA BAĞLI OLARAK TEK TE ÇALIŞIR.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kaç mb ram kullanıyorsunuz?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

EDO (EXTENDED DATA OUTPUT) DRAM

EDO DRAM’e aynı zamanda EDO RAM de denilmektedir. EDO (extended data output), adından da anlaşılacağı gibi, data-out zamanını genişleterek kendisi bir sonraki kelimenin adresini ayarlarken CPU’nun data’yı okumasını sağlar. Böylelikle CPU’nun arka arkaya bilgi okuma yaparken bekleme süresi azaltılmış olur. Bu ise genel performansı %10-%15 oranında arttırır.

EDO RAM’lerin hızı, bir Pentium 66 CPU için hiç cache bellek gerektirmeyecek kadar yüksektir. Ancak günümüzde Pentium 66’ların tamamen ortadan kalktığını düşündüğümüzde, cache bellek kullanımının yine de vazgeçilmez olduğunu söyleyebiliriz.

EDO RAM kullanılabilmesi için, sistem anakartının EDO RAM desteği olması gerekir. EDO RAM desteği olmayan bir anakartı olan bilgisayarlar, EDO RAM ile çalışmazlar. Intel Triton veya üzeri yonga setine sahip anakartlarda EDO RAM desteği bulunmaktadır. EDO RAM’lerin erişim süreleri 50 nanosaniyeye kadar düşebilmektedir.

EDO RAM’lerin özellikleri:

1) Sağdan ve soldan olmak üzere toplam 72 pinliktirler.
    2) Pentium tabanlı makinelerde çift kullanılmak zorundadırlar.
    3) EDO RAM’ lar 66 Mhz ‘ de çalışırlar.
    4) Anakart üzerindeki slotları beyaz renktedirler.
    5) 50-60 ns’ dirler.
    6) Ayarları ise Setup’ da Chipset Features Setup ‘ dan ayarlanır

alıntıdır. DUAL dediniz güldürdünüz beni P1 makinada DUAL channel desteği olmasını kimse beklemez

DUAL channel ve çift olarak çalışma birbirinden farklı. (Her ikiz tek yumurta değildir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rEaDy_for_aCtion -- 9 Ocak 2008; 12:44:52 >

• 32 edo için p.m atıldı
  • bundan 10 sene önce olsaydı onları satıp kendinize araba alırdınız.yıllar önce tenik serviste çalışırken 2*256 olan bir server kasayı sağlam bir fiyata satmıştık bi firmaya.Neydi o günler.A0 boyunda anakartlar A4 boyutunda işlemciler çanta gibi SCSI(1GB) HDD ler.
  • Evet eskiden EDO ramlar için çift çalışır denirdi, ama genelde hangi anakartta denediysem tek başına çalışırdı. DESKTOP PC'lerde pek sorun çıkarmazdı. Ama SERVER-WORKSTATION larda bulunan pariteli EDO RAM lar, ECC EDO RAM lar tek başına kesinlikle çalışmazdı.

Eski tüfek bazı network yazıcılar da EDO RAM kullanır. Şu an ASNET ten gidip 512 EDO Ram isteseniz 350-400$ dan aşağı fiyat vermezler
    Bu ramı ihtiyacı olan kaçırmaz zaten. Ya da meraklısı alır, bizim gibi 3DFX çipten yapılma anahtarlık taşımak isteyenler gibi
  • Görmeyi bırak duymamıstım bile :) way anasını
  • ibm aptiva 486dx2 66 mhz makinamda 2*2 mb edo ram vardı. 2*16 mb edo rame dünyanın parasını verip takmak istedim ama bu sefer de vga kart istedi, 8 mb s3trio aldım ama agp gibi bir teknoloji yoktu. o makina ile bir vcd izleyemedim bir türlü. dünyanın da parasını bayılmıştım o ramlere.

bu arada köklü hemen hemen her kurum ve kuruluşta mutlaka bunlara ihtiyaç vardır. onların server altyapılarını değiştirmeleri oldukça zordur ve modern olanları bile p2 p3 işlemci falan kullanır.

muhtemelen bu rami arayan dünya dolusu kuruluş vardır. ancak bu rami daha spesifik forumlarda ve sitelerde satma olasılığı daha yüksek. burası daha çok son tüketiciye yönelik genel bir forum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blur

Görmeyi bırak duymamıstım bile :) way anasını

+1
  • 166mmx pc'm de tek 32M edo ram kullanıyordum 96'da, daha sonra tek bi 64M SD almıştım, birlikte çalışmışlardı kardeş kardeş. herhalde anakart önemli...

quote:

Orjinalden alıntı: rEaDy_for_aCtion

quote:

EDO (EXTENDED DATA OUTPUT) DRAM

EDO DRAM’e aynı zamanda EDO RAM de denilmektedir. EDO (extended data output), adından da anlaşılacağı gibi, data-out zamanını genişleterek kendisi bir sonraki kelimenin adresini ayarlarken CPU’nun data’yı okumasını sağlar. Böylelikle CPU’nun arka arkaya bilgi okuma yaparken bekleme süresi azaltılmış olur. Bu ise genel performansı %10-%15 oranında arttırır.

EDO RAM’lerin hızı, bir Pentium 66 CPU için hiç cache bellek gerektirmeyecek kadar yüksektir. Ancak günümüzde Pentium 66’ların tamamen ortadan kalktığını düşündüğümüzde, cache bellek kullanımının yine de vazgeçilmez olduğunu söyleyebiliriz.

EDO RAM kullanılabilmesi için, sistem anakartının EDO RAM desteği olması gerekir. EDO RAM desteği olmayan bir anakartı olan bilgisayarlar, EDO RAM ile çalışmazlar. Intel Triton veya üzeri yonga setine sahip anakartlarda EDO RAM desteği bulunmaktadır. EDO RAM’lerin erişim süreleri 50 nanosaniyeye kadar düşebilmektedir.

EDO RAM’lerin özellikleri:

1) Sağdan ve soldan olmak üzere toplam 72 pinliktirler.
    2) Pentium tabanlı makinelerde çift kullanılmak zorundadırlar.
    3) EDO RAM’ lar 66 Mhz ‘ de çalışırlar.
    4) Anakart üzerindeki slotları beyaz renktedirler.
    5) 50-60 ns’ dirler.
    6) Ayarları ise Setup’ da Chipset Features Setup ‘ dan ayarlanır

alıntıdır. DUAL dediniz güldürdünüz beni P1 makinada DUAL channel desteği olmasını kimse beklemez

DUAL channel ve çift olarak çalışma birbirinden farklı. (Her ikiz tek yumurta değildir)

• 512mn edo ram olsa ne olur anakart görmedikten sonra eski anakartlar 256mb rami bile görmüyor çok eskiler zorlanarak bilede olsa 128 mb rami görebiliyor 512mb rami nasıl görsün
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blur

Görmeyi bırak duymamıstım bile :) way anasını

Aynen bende ilk kez duyuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

edo rame 50 milyon verecek adam o paraya 2x1gb ram alabiliyor bu zamanda

fiyatı GAYET ucuz ben en azından 150 ytl falan beklerdim.
  • bu rami alacak arkadaşlar. aşağıdaki sistemde bu rami çalıştırabilirler:

http://forum.donanimhaber.com/m_20012776/tm.htm
  • malesef o anakartta çalışmaz .ben en baba mmx son seri tx borda taktım onda bile 64 gördü.illede server bord.veya eski topraklar bilir pro işlemciler vardı onlara olur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.