Şimdi Ara

HİDROGRAFİK YAPI CEVAP (KANITLI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buyrun hocam Milli Eğitim Bakanlığı, Talim ve Terbiye Kurulunun 17.12.2010 gün ve 235 sayılı kararı ile ders kitabı olarak kabul edilmiş MEB 9.sınıf ders kitabının 147. sayfası:

https://store.donanimhaber.com/4d/a9/49/4da949a631e7abe11db76969f4be718f.png

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam nasıl şikayet edebiliriz, bence de higrografik yapı olmalıydı. Biri yağmur ormanlarında diğeri karasal iklimin ucundaydı. Etkili olan faktör kesinlikle higrografik yapıydı.
  • Sikayet icin;

http://www.osym.gov.tr/belge/1-20525/adaylar-tarafindan-dilekce-gonderilmesi-ve-islem-ucretl-.html

• quote:

Orijinalden alıntı: CimbomOldBoys

Sikayet icin;

http://www.osym.gov.tr/belge/1-20525/adaylar-tarafindan-dilekce-gonderilmesi-ve-islem-ucretl-.html
    Ben iklim yaptım bir yerde su olsa bile oranın yaşanılabilir oranı yani iklimsel özellikleri yeterli olmayabilir.İklim yapan yok mu?
  • Ben de iklim yaptım. Doğru cevabın da iklim olduğunu düşünüyorum.

• Ailuros kullanıcısına yanıt
    Hocam kanıtladık meb diyor bak

• Pek tabiki yerlesim icin iklim de belirleyicidir. Fakat belirtilen noktalar ozellikle su kaynagi ile ilgilidir diye biliyorum dolayisiyla hidro yapmistim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • itiraz icin birde para mi vericegiz? Koskoca yaziyor iste meb kitabinda oncelikle olarak su ...yeter ya yapicaginiz sinava sokayim haram zikkim olsun boyle sisteminde sinavinda.. Yazik cidden

• quote:

Orijinalden alıntı: in a nutshell

diğer doğal faktör de iklimdir diyor . yani sorunun iptal olması gerek iki cevaplı bir soru
  • quote:

evet siz iklim yaptınız diye iklim olacak
  • quote:

Hocam iklim yanlış cevap değil aslında ama bu soruda eğer sen oraya seçenek olarak hidrogrfyayı da koyarsan sorunun iki cevabı olur dolayısıyla iptal edilmesi gereke bir soru olduğunu düşünüyorum ayrıca MEB kitabında su kaynağını iklimden öncelikli yazmış. Doğru olduğunu iddia etmiyorum kitapta da eksik bilgi olabilir ancak YGS de kitapla uyuşmayan soru sormamalıydılar diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reverse_Flash

diğer doğal faktör de iklimdir diyor . yani sorunun iptal olması gerek iki cevaplı bir soru

Faktörlerin başında su geliyor diyor ama

• İptal edilmeli ama edilmez diye düşünüyorum

• Kardeş çölde su olur mu olmaz iklimin iyi olduğu yerde su olur genel duşun biraz ben baydım size demekten

• Hocam daha önce Sınav Yayınları'nın denemesinde aynı noktaları gösterip iklimle alakalı olduğunu vurgulayan bir soru çarpmıştı gözüme. Oradan aklımda kalmış olacak ki iklim demiştim. Bakalım artık iptal de edilebilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Reverse_Flash

Faktörlerin başında su geliyor diyor ama

tamam ama bu sizi haklı çıkarmıyor çünkü diğer faktör de iklim . iklimin etkisi de var yani iki şıkkın da doğruluk payı var . cevabın değişeceğini sanmıyorum olsa olsa soru iptal olur
  • Hidrografya (sular coğrafyası ), yeraltı ve yer üstü sularının oluşum ve dağılımlarını araştıran ve insan yaşamı üzerine etkilerini inceleyen bilim dalıdır.wikiden.

http://www.cografya.gen.tr/sozluk/hidrografya.htm

hadi hadi takma bu kadar bizim iyi değil sosyal hadi git uyu....
  • Hocam soruda yanlış hatırlamıyorsam temel faktörü soruyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi in a nutshell -- 14 Mart 2016; 21:08:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bayadm1n

Hidrografya (sular coğrafyası ), yeraltı ve yer üstü sularının oluşum ve dağılımlarını araştıran ve insan yaşamı üzerine etkilerini inceleyen bilim dalıdır.wikiden.

http://www.cografya.gen.tr/sozluk/hidrografya.htm

hadi hadi takma bu kadar bizim iyi değil sosyal hadi git uyu....
    Soru yanlış olsa bile iptal edilme ihtimali düşük
  • quote:

Orijinalden alıntı: zederino

Kardeş çölde su olur mu olmaz iklimin iyi olduğu yerde su olur genel duşun biraz ben baydım size demekten

Al işte. Arkadaşım git bi bak nil nehri nerdeymiş sonra gel buraya yorum yaz bir daha... Resmen çöle can veren su diyebilirsin nil nehrine...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.