Şimdi Ara

hidrojen yakıt tasarruf sistemi (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.199
Cevap
51
Favori
516.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Test sonunda çektiğim resimde, kullanılan hortumlarda oluşan buhar görülmektedir. Bu sistemin elektroliz için harcanan gücün neredeyse yarısının ısınmaya harcandığını gösteriyor. Bu nedenle de elektroliz veriminin yarısı ısınmaya harcanmış oluyor.

hidrojen yakıt tasarruf sistemi
  • Gelelim sonuç kısmına, bu tür tasarruf sistemleri tüm dünyada uygulanılarak denenmektedir. Önceki mesajlarımla belirttiğim gibi, ben konuya tamamen bilimsel yaklaşmaya gayret ediyorum. Kendi yaptığım sistemde de verimliliği esas alarak harcadığım enerjiyi ısı oluşturmadan direkt elektrolize yönlendiriyorum. Aynı zamanda benzin buharını da elektroliz sistemi ile birlikte kullanarak, buna ilave ekonomik sürüş tekniklerini de kullanarak en az %20 tasarruf ediyorum.
  • Sayın Betelguz, bu sistem büyük bir merak ve araştırma konusudur. Ben size bu sistemin bileşenlerini her hangi bir iddiada bulunmadan opsiyonel olarak satmanızı tavsiye ediyorum. Mesela elektrolizde kullanılan plaka adet olarak opsiyonel, bubler adet olarak, ampermetre, hazne, koh, pwm, chip vb. Bu şekilde hem kendinizi sorumluluk altına sokmazsınız hem de meraklı insanların ihtiyacını karşılamış olursunuz.

Böylelikle ben de üzerimdeki sorumluluğu atlatmış olmanın rahatlığı ile bir süre ara vermek istiyorum. Çalışmalarım vakit buldukça devam edecektir. Hepinize sağlıklı ve başarılı günler diliyorum.
  • sevgili jumel, teşekkür ediyorum.
    çalışmalarını merakla takip ediyorum.
    betelguz'un sistemiyle ilgili yaptığın deneyler için de
    sonsuz teşekkür. iyi çalışmalar dilerim üstad...
  • sayın jumel adresini yollarsan sana bendeki yüzey etkinliği arttırılmış hücreyi yolluyayım 10 amper 10 gram asitle daha fazla hidrojen üreten sistemdende tasarruf alamassan zaten uğraşmayada değmez birde üretilen gaz neden suyun içinden geçiriliyor su tutucu filtreden geçirilip sıkıştırılmadan direk yollansa daha faydalı olmazmı sayın betülgaz sana sormadım aracının üzerinde kullanan gerçekten tasarruf yapabilen varsa kullandığı hücrenin verimini yüzdeyüz arttırıcamı garanti ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumel

Gelelim sonuç kısmına, bu tür tasarruf sistemleri tüm dünyada uygulanılarak denenmektedir. Önceki mesajlarımla belirttiğim gibi, ben konuya tamamen bilimsel yaklaşmaya gayret ediyorum. Kendi yaptığım sistemde de verimliliği esas alarak harcadığım enerjiyi ısı oluşturmadan direkt elektrolize yönlendiriyorum. Aynı zamanda benzin buharını da elektroliz sistemi ile birlikte kullanarak, buna ilave ekonomik sürüş tekniklerini de kullanarak en az %20 tasarruf ediyorum.

sayın jumel,
    bence gerçek bir laboratuvar ortamı olmadan yapılabilecek en uygun testlerden birini gerçekleştirdiniz.Objektif değerlendirmeleriniz ve bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.emeğinize sağlık.
    bu sonuçlardan sonra bir müddet daha teorik araştırmaya ve uygulama sonuçlarını da incelemeye,değerlendirmeye devam edeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mhmtabi

quote:

Gelelim sonuç kısmına, bu tür tasarruf sistemleri tüm dünyada uygulanılarak denenmektedir. Önceki mesajlarımla belirttiğim gibi, ben konuya tamamen bilimsel yaklaşmaya gayret ediyorum. Kendi yaptığım sistemde de verimliliği esas alarak harcadığım enerjiyi ısı oluşturmadan direkt elektrolize yönlendiriyorum. Aynı zamanda benzin buharını da elektroliz sistemi ile birlikte kullanarak, buna ilave ekonomik sürüş tekniklerini de kullanarak en az %20 tasarruf ediyorum.

sayın jumel,
    bence gerçek bir laboratuvar ortamı olmadan yapılabilecek en uygun testlerden birini gerçekleştirdiniz.Objektif değerlendirmeleriniz ve bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.emeğinize sağlık.
    bu sonuçlardan sonra bir müddet daha teorik araştırmaya ve uygulama sonuçlarını da incelemeye,değerlendirmeye devam edeceğim.

Sevgili kalamba ve sayın mhmtabi, kesinlikle objektif olarak yaptığım değerlendirmenin, sizlerinde çalışmalarına katkıda bulunması dileğiyle yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Çalışmalarım sürüyor ve bunları herkesin bilgilenmesi açısından paylaşacağım, sizlerinde değerli katkıları ve değerlendirmeleri ile ilerleme yolunda bir adım daha atabilirsek, hepimizin kazancına olacaktır. Saygı ve sevgilerimle.

• quote:

Orijinalden alıntı: ggner34

sayın jumel adresini yollarsan sana bendeki yüzey etkinliği arttırılmış hücreyi yolluyayım 10 amper 10 gram asitle daha fazla hidrojen üreten sistemdende tasarruf alamassan zaten uğraşmayada değmez birde üretilen gaz neden suyun içinden geçiriliyor su tutucu filtreden geçirilip sıkıştırılmadan direk yollansa daha faydalı olmazmı sayın betülgaz sana sormadım aracının üzerinde kullanan gerçekten tasarruf yapabilen varsa kullandığı hücrenin verimini yüzdeyüz arttırıcamı garanti ediyorum

Sayın ggner34, yollamanıza gerek yok. Daha önceki mesajlarımda gerekli hesaplamaları da yaparak verimli bir cihaz yapmanın püf noktalarına değindik. Ne kadar güç uygulamak istiyorsanız, yapacağınız sistemin yüzey alanını ona göre ayarlayabilirsiniz. Ayrıca üretilen gazın neden su içinden geçirildiğine gelince bu tamamen güvenlik içindir. Herhangi bir geri yanmaya karşı sistemi korumak içindir. Lütfen bazı iddialarda bulunmak için önce buna kendiniz inanın ve inandırmak için bunu destekleyecek görsel ve bilimsel destekler sağlayın. Biz burada bazı gerçekleri, ancak bilimsel metodlar ve hesaplamalar yoluyla garantileyebilir ve paylaşımcılara inandırıcı olabiliriz. Gerçekliği matematiksel ve fiziksel olarak kanıtlanmamış her varsayım maalesef değersizdir.
    Biz zaten daha önce hesaplanmış ve ortaya konulmuş verimlilik yasalarına göre en verimli cihazı yapmaya çalışıyoruz. İcat ettiğimiz birşey yok. Size iyi niyetiniz için teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar diliyorum.

• şimdi bu sistemin doğru çalıştığında verimli olduğu kesinleştimi aküden deneme yapmak lazım arabayı dinamo ile çalıştırıp araca yük bindirmeden yapabildiği tasarruf miktarı hesaplanmalı çünki tasarruf kesin gerçekleştiğinde enerji mevzusu için birçok çözüm bulunabilir örneğin aracın kendi aküsü dolduktan sonra şarjı diğer aküye yönledirecek bir devre ile bagaja bir akü pekala günlük kullanımda arabaya yeter yanlız tasarruf garanti olmalı
  • Herkese merhaba,
    arabamda su haznesi ile kuru hücreyi altlı üstlü arada 30 cm mesafe kalacak şekilde yerleştirmeye imkan yok.
    ikisini aynı seviyede sırt sırta monte edebilirim.
    Bu konuda bir pompa tavsiye edeceğinizi biliyorum ama artık bu sisteme para harcamadan denemeye geçmek istiyorum. pompa olmadan bu şekilde çalıştırırsam ne olur ? yada ne olmaz?
  • "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 12 Mart 2012; 14:12:52 >
  • Arkadaşlar jumel arkadaşın yaptığı deneyle ilgili çok ilginç bir şey tesbit ettim.

Dün ilk kez HHO sistemimi kurdum ve çalıştırdım. Gaz çıkışını görebilmek için 1 kova su içine 1 lt pet şişeyi tesr çevirip horutumu içine koyup bekleyeme başladım.
    kuru hücreden hemen gaz çıkmaya başladı. ama pet şişe hiç yükselmiyordu.

Şimdi pet şişe hiç yükselmeyince insan heralde HHO gazı üretilmiyor diye düşünür ama gözümün önünde hücre çıkışındaki gazı görebiliyorum.
    Neyse yaklaşık 5-6 dakika sonra şişe yükselmeye başladı ve henen saati tutmaya başladım 1 dk sonra şişe tamamen yüzeye çıktı. Yani 1 lt/dk hızla üretim yapabiliyorum.
    Düzenekte su hazenesinden sonra bubler kullanmadım ve pet şişeye kadar yaklaşık 2mt hortum vardı. Bublera ihtiyaç duyacak hiç bir köpüklenme olmadı.

Geleceğim sonuç şu ki 5-6 dk sonra üretilen gaz motora varır

benimle aynı sonucu bulan var mı? yada tersini idda eden?

Beteguzden aldığım KOH'u bir arkadaşımın kimya laboraturarında çözelti haline getirdik, azar azar ekleyerek iletkenlikteki artışı ölçtük, en optimum değerin 1 lt suya 40 gr KOH olduğuna karar verdik ve öyle uyguladım. Bu konuda görüşü olan var mı?

• quote:

quote:

sayın jumel contayı kalınlaştırıp incelterek yada delikler büyültüp ufaltıldığında gaz üretiminde bir değişme oluyormu kendim şimdi birtane topluycam 2500 motoriçin hangi ölçülerde kaç plaka kullanmamı tavsiye edersin asit olarak bana gelen pul pul kırık parçalar halinde sabun gibi suya atınca ısınarak eriyen birşey Potasyum Hidroksit olarak internete bakınca şişe içinde sıvı halde bi asit gözüküyor ve kendi içindede çeşitleri var hangi asiti kullanmamı tavsiye edersin tavsiyelerin için teşekkürler herhangi bir malzemeye ihtiyacın olursa burdan alıp yolluya bilirim kullandığı plastikleride değiştirmem gerekicek sert mukavemetli malzeme olmadığı için dışarıdan dört köşeden sıkıldığından sıcaktan ortadan bel verip deforme olmuş fiberglas yada kestamiti düşünüyorum hangini tavsiye edersin

Sayın ggner34; plakalar arası mesafe azaldığında elektrolitin iletkenliği artar, yani 2mm yerine 4mm conta kullandığınızda daha fazla miktarda KOH kullanmanız gerekir. 2mm conta sizin için yeterlidir. Plakanın içinde elektrolitin devirdaimini sağlayan delikler çapı büyük tutulduğunda akım kaçağını artırabilir. 5mm çaptan fazla yapmazsanız iyi olur. Size 4. sayfada Sayın akustika'nın çizimdeki ölçülerde 13 adet plaka yeterli olacaktır. (4. sayfadaki mesajları okuyun lütfen.) -nnnnn+nnnnn- olarak dizayn etmelisiniz. Böylece 6 hücreden oluşan 2 kat bir cihazınız olacak. Ayrıca ısınma sınırlı olacağı için, radyatör kullanmanıza gerek kalmayacak. Sertifikalı 316L paslanmaz kullanmanızı öneririm. Güvenilir bir yerden almanız iyi olur. Malum ortalık Çin malı kaynıyor. Sac kalınlığı 1mm. iyi olur. %98 Potasyum hidroksit oranına sahip iletkenlik artırıcı ve saf su kullanın. Böyle bir sistem 40Ampere kadar kullanılabilir. 20 Amper size yetecektir. Yalnız 6 hücre olduğu için potasyum hidroksiti biraz fazla kullanmanız gerekecek. Dış malzeme için 15mm kalınlığında plexiglass öneririm. Fiyatı diğerlerine göre uygun olur. Kolay gelsin.

s.a. potasyum oranı kaç olmalı...

• quote:

Orijinalden alıntı: hierol

quote:

quote:

sayın jumel contayı kalınlaştırıp incelterek yada delikler büyültüp ufaltıldığında gaz üretiminde bir değişme oluyormu kendim şimdi birtane topluycam 2500 motoriçin hangi ölçülerde kaç plaka kullanmamı tavsiye edersin asit olarak bana gelen pul pul kırık parçalar halinde sabun gibi suya atınca ısınarak eriyen birşey Potasyum Hidroksit olarak internete bakınca şişe içinde sıvı halde bi asit gözüküyor ve kendi içindede çeşitleri var hangi asiti kullanmamı tavsiye edersin tavsiyelerin için teşekkürler herhangi bir malzemeye ihtiyacın olursa burdan alıp yolluya bilirim kullandığı plastikleride değiştirmem gerekicek sert mukavemetli malzeme olmadığı için dışarıdan dört köşeden sıkıldığından sıcaktan ortadan bel verip deforme olmuş fiberglas yada kestamiti düşünüyorum hangini tavsiye edersin

Sayın ggner34; plakalar arası mesafe azaldığında elektrolitin iletkenliği artar, yani 2mm yerine 4mm conta kullandığınızda daha fazla miktarda KOH kullanmanız gerekir. 2mm conta sizin için yeterlidir. Plakanın içinde elektrolitin devirdaimini sağlayan delikler çapı büyük tutulduğunda akım kaçağını artırabilir. 5mm çaptan fazla yapmazsanız iyi olur. Size 4. sayfada Sayın akustika'nın çizimdeki ölçülerde 13 adet plaka yeterli olacaktır. (4. sayfadaki mesajları okuyun lütfen.) -nnnnn+nnnnn- olarak dizayn etmelisiniz. Böylece 6 hücreden oluşan 2 kat bir cihazınız olacak. Ayrıca ısınma sınırlı olacağı için, radyatör kullanmanıza gerek kalmayacak. Sertifikalı 316L paslanmaz kullanmanızı öneririm. Güvenilir bir yerden almanız iyi olur. Malum ortalık Çin malı kaynıyor. Sac kalınlığı 1mm. iyi olur. %98 Potasyum hidroksit oranına sahip iletkenlik artırıcı ve saf su kullanın. Böyle bir sistem 40Ampere kadar kullanılabilir. 20 Amper size yetecektir. Yalnız 6 hücre olduğu için potasyum hidroksiti biraz fazla kullanmanız gerekecek. Dış malzeme için 15mm kalınlığında plexiglass öneririm. Fiyatı diğerlerine göre uygun olur. Kolay gelsin.

s.a. potasyum oranı kaç olmalı...

KOH miktarı, kullanmayı düşündüğünüz sistemin özelliklerine göre değişir. Plaka yüzey alanı büyüdükçe koh miktarı azalır, hücre sayısı arttıkça artar, conta kalınlığı arttıkça bir miktar artar. En iyisi % 1'den başlayarak çekilen akım kontrol edilmeli ve gerekiyorsa artırılarak buna göre kullanılacak miktar belirlenmelidir. Sistemin sıcaklığı arttığında çekilen akımın arttığı da dikkate alınmalı ve KOH miktarı buna göre ayarlanmalıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: substation

Arkadaşlar jumel arkadaşın yaptığı deneyle ilgili çok ilginç bir şey tesbit ettim.

Dün ilk kez HHO sistemimi kurdum ve çalıştırdım. Gaz çıkışını görebilmek için 1 kova su içine 1 lt pet şişeyi tesr çevirip horutumu içine koyup bekleyeme başladım.
    kuru hücreden hemen gaz çıkmaya başladı. ama pet şişe hiç yükselmiyordu.

Şimdi pet şişe hiç yükselmeyince insan heralde HHO gazı üretilmiyor diye düşünür ama gözümün önünde hücre çıkışındaki gazı görebiliyorum.
    Neyse yaklaşık 5-6 dakika sonra şişe yükselmeye başladı ve henen saati tutmaya başladım 1 dk sonra şişe tamamen yüzeye çıktı. Yani 1 lt/dk hızla üretim yapabiliyorum.
    Düzenekte su hazenesinden sonra bubler kullanmadım ve pet şişeye kadar yaklaşık 2mt hortum vardı. Bublera ihtiyaç duyacak hiç bir köpüklenme olmadı.

Geleceğim sonuç şu ki 5-6 dk sonra üretilen gaz motora varır

benimle aynı sonucu bulan var mı? yada tersini idda eden?

Beteguzden aldığım KOH'u bir arkadaşımın kimya laboraturarında çözelti haline getirdik, azar azar ekleyerek iletkenlikteki artışı ölçtük, en optimum değerin 1 lt suya 40 gr KOH olduğuna karar verdik ve öyle uyguladım. Bu konuda görüşü olan var mı?

Yaptığınız çalışmada, pet şişenin içinde ve hortumda bulunan su basınç oluşturarak gaz çıkışını geciktirmiştir. Sağlıklı bir ölçüm için hho gazının bu tür bir basınçla karşılaşmaması bence daha iyidir. Ayrıca dakikada 1 litre üreten bir sistem için, 5-6 dakikalık süre bana çok fazla geldi. Gaz çıkışı, kullandığınız bubler ve hortumda bulunan havayı attıktan sonra motora ulaşacaktır. Sisteminizdeki bublerda kalan havanın ve hortumların iç çapı ve uzunluğunu kullanarak toplam hacmini hesaplarsanız, birim zamanda ürettiğiniz gazın hacmini de biliyorsanız gazın motora ne kadar zamanda ulaşabileceğini hesaplarsınız. Ancak emme manifoltundan uygulandığında emişin oluşturduğu vakum sistemdeki havayı bir anda emerek hho gazını çok çabuk bir şekilde motora ulaştıracaktır. Kolay gelsin.

• "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 12 Mart 2012; 14:12:58 >
  • Amerika'dan aldığım HHO drycell hidrojen jenaratörünü aracıma monte edemediğim için satmaya karar verdim.
    ilgilenen olursa görüşelim. 11 hücreli. sadece deneme amaçlı monte ettim ve araç dışında çalıştırdım, çok güzel gaz üretiyor.
    Aracım 1.5 dizel megane otomatik. motor bölmesine sığar sanıyordum ama olmadı, yanyana koyayım arda pompa kullanayım dedim gene olmadı. Tamponu söktürüp oraya monte edeyim dedim, her seferinde tamponu indirmek gerekecek onunu da beceremem. Betelgüz'den aldığım KOH'u da vereceğim.

hidrojen yakıt tasarruf sistemi

• Sevgili Betelguz, Merhaba. İzmir de Mercan Oto nun ana bayiliğini yaptığı BOR YAKIT SİSTEMİ var. Muhtemelen biliyorsunuzdur. %20 civarında tasarruf sağlıyor, ve de vaadler nerdeyse aynı. Şu an busistem benim aracımda(98 Chrysler Stratus 2.5- 6 silindir) takılı ve işe yarıyor.Size sorularım şunlar:
    1- Bor yakıt sistemi, Hidrojen sistemiyle birlikte kullanılabilir mi?
    2- Vaadleriniz çok benzer, farkınız nedir? Üstelik Bor sisteminin maliyeti 250 tl.?
  • Şimdi son duruma göre betelguz'ün sistemi yalan mı oldu?

Peki yalan ise aynı sistemin ihraç edilmiş olanlarıyla ilgili sözü edilen tasarruflarda mı yalan?
    Eğer bu kadar yalan bir araya gelirse önde duran durum pek hoş olmasa gerek...
  • Arkadaşlar selam,

Sizinle bir gün New York Times'da okuduğum bir makaleyi paylaşacağım. Yukarıdaki konuyla alakasız gibi gelecektir başta ama biraz düşünürseniz ne kasdettiğimi anlayacaksınız.

Bilirsiniz erkeklerin en büyük problemlerinden biri saç dökülmesidir. Piyasaya neredeyse her ay yeni bir şampuan, krem ya da hap çıkar, saç dökülmesine engel olduğunu hatta yeni saçlar çıkarttığını iddia eden. Çoğumuz da bu pembe tabloya dayanamaz satın alırız. Bir gün New York Times'da bununla ilgili bir cümle vardı: ''..değerli okurlarımız, sizi temin ederiz ki, günün birinde gerçekten saç çıkartan bir ilaç icat edilirse, bilin ki o gün gazetemiz kapağında bu ürün manşet olacaktır!! ..''

Saygılarımla..
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.