Şimdi Ara

hidrolik frenli bisikletimin ön freni tutmuyor .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • salcano ng 650 29 jant hd li bisikletimin ön freninde sorun oluştu. frene aniden yuklendikten sonra frenim tutmamaya başladı. ne yapmam gerekiyor. yokus asagi inişte yavaslatiyor gibi oluyor ama etkili fren yapmiyor. frenin markasi avid elx1 . sorunu nasil çözebilirim. balata ile ilgili bir sorun değil. 2 ay oldu değiştireli ve arka fren cok guzel tutuyor. balatalari yer degistirmeme rağmen yibe ön fren tutmuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hidroliğin yağı ile ilgili bir sorun olabilir yağını bi kontrol et
  • DemirAtlıAdam kullanıcısına yanıt
    nasil kontrol edicem hic bilmiyorum. yag takviyesi nerden yapılıyor bilmiyorum. sağına soluna baktim ama bulamadim. yardimci olursaniz sevinirim

• gösterebileceğiniz bir bisiklet tamircisi yok mu diyecem de bisikletçilerin %90'ı hidrolikten anlamayankkişiler oldukları için çok bişey değişmez.

freni sıkarken balatalar diske dokunduktan sonra fren kolu halen sıkılmaya devam ediyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    ewet ne yazık ki hic kimse bisikletten anlamıyor. cahil insanlarla dolu her yer.

freni sıkıyorum ama fren kolu bir yerde durmuyor gidona kadar sıkıyorum ve gidona değiyor. ve fren tutmuyor. yokuş asagi inerken yavaslatir gibi oluyor ama bisiklet gitmeye devam ediyor.

• diego10ribas D kullanıcısına yanıt
    anladım ama siz sıkarken balatalar diske yapışmış oluyor değil mi?

yani sıkıyorsunuz, balata diske yaklaşıyor, sonra diske dokunuyor, ama balata diske yapışıp daha fazla içe doğru hareket edemediği halde fren kolu sıkılmaya devam ediyor ve en sonunda gidona değecek kadar sıkılıyor sanırım değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 11 Temmuz 2015; 23:00:09 >
  • Hidrolik yağı eksilmiş olabilir ya da sistem hava yapmıştır. Bu tür işlerden anlamıyorsan bu konuda bilgisi olan bir bisikletçiye git. Bunlardan hiçbiri mümkün değilse hidrolik yağı al genelde dot 4 ya da 5.1 olur (benim juicy 3 te öyle) frenin üzerinde yazması lazım. Bunları hallettikten sonra anlatırım sen de uygularsın

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    ewet balata diske dokunuyor sonra frenin kitlemesi gerekirken kol sıkılmaya devam ediyor. ben sıkarken balata sıkmayı bırakıyor. ama tamda bırakmıyor . yine hizimi çok azda olsa keser gibi oluyor

• hidrolik yag alirim hic sorun degil ama bu sorun şu sekilde meydana geldi. ben ön frene aniden bastım. sonra bu sorun oluştu. yağ eksilmesi bir yerden yagin akmasi degil mi baska bir sekilde de yağ eksilir mi. sanki hava yapmış gibi. ama nasıl çözücez.

• ben hidrolik işinin zannedildiği kadar zor olduğunu düşünmüyorum. bu bisikletçiler yapabiliyorsa ben kralını yaparım. ben de yağ aparatlarını alıp kendim bu işle uğraşacağım. bisikletçiler zaten bu işlere hiç el sürmezler, parasıyla bile. el sürseler de çoğu acemi zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 12 Temmuz 2015; 17:05:25 >
  • Eğer kaliper ya da fren üzerinde bulunan yağ ekleme vidaları gevşemişse abiden basınca ordan yağ çıkmış ve freni bırakınca içine hava almış olabilir. Ayrıca fren kablolarının bağlantı yerlerine de bak bi gevşeklik falan var mı diye

• Bisikletçiler bu işi çok zor ve karmaşık gösteriyor. Mesela benim frenler 8 aydır hiç çalışmamıştı bisikletçi bunlar ölü dedi tamir için de balatalarla birlikte 120 lira istedi. Eve Gelip biraz bakım yaptım ve yağ doldurdum. Şu anda çalışıyor

• Oldukça basit yağ değişimi birkaç aparat ve uygun yağ gerekiyor. YouTube da birçok rehber video var.

• ön balatalara yağ bulaşmıştır başka bi sıkıntı değil
  • Bir tane bleed kit alacaksın. Sonra videodaki gibi sistemdeki havayı boşaltacaksın.

aliexpress.com
    US $13.48 |Hot sale!!!Bleed Kit For Avid Disc Brake Juicy 1 3 5 7 9 Elixir Code RX R CR XO XX WORLDCUP CARBON TRAIL|sales kit sample|kit generatorkit dewalt - AliExpress
    http://www.aliexpress.com/item/Hot-sale-Bleed-Kit-For-Avid-Disc-Brake-Juicy-1-3-5-7-9-Elixir-Code/1827831761.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.