Şimdi Ara

HiMedia Q5II 3D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
4
Favori
23.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

-İşlemci değişmiş. 1ghz tek çekirdek yerine, 1.6ghz çift çekirdek Hisilicon 3718 işlemci koyulmuş. Performans yaklaşık 3 kat artmış.
    -3D blu-ray desteği gelmiş.
    -Android sürümü 4.2 olmuş ve muhtemlen arayüz ve yanındaki yazılımlar da güncellenmiştir.
    -Kumanda değişmiş.

Zaten iyi olan cihaz ufak tefek eksiklerin kapatılması ve performansın artırılmasıyla çok iyi olmuş.

Fiyat fena değil ama dolar yüksek olduğundan biraz yüksek kalıyor tabi

Android 4.2
    Google Browser and HTML5 Support
    Google play support
    DLNA Support
    HiControl , HisHARE , Airplay , Miracast Support
    2D/3D Games Support
    3D BDISO Support
    Built-in 802.11N WIFI
    New designed remote control makes operation simple and confortable
    DTS-HDMA and TRUEHD 7.1 PassThrough Support
    External SATA Interface
    XBMC , Netflix , Flash Support

Hardware :
    CPU : ARM Cortex A9 1.6G Dual-core CPU+Mali-400 GPU
    RAM : 1GB DDR3
    Flash : 4GB NAND Flash
    Wired LAN : 10/100 Base-T Ethernet
    Wireless LAN : Built-in 802.11N WIFI
    USB: USB2.0 Host*3( connect to USB devices)
    SATA : External Hot sWAP sata + Power Interface
    AV output : Composite , HDMI , L/R Stereo , Optical SPDIF
    Card Reader : MMC/SD 2-in-1 card reader
    MCU : MCU power on/off remote controller

Video Format : ts, m2ts, tp , trp , mkv, mp4, avi , rm , rmvb , wmv, asf , flv, vob, dal , mpg, mpeg

3D Video : side-by-side , up-and-down , Blu-ray 3D

Video Codec : MPEG1/2/4, H.264/AVC, MVC,VC1, XVID, DIvx , rEALVIDEO8/9/10, vp6

Video System : PAL/NTSC/720P/1080i 50Hz/1080I 60hZ/1080P 50hZ/1080P 60Hz

Audio Format : mp3, wma, aac, ape, flac, mka

Picture format : JPEG, GIF, BMP , PNG

Subtitle Format : SRT, SMI , SUB , SSA, IDX+SUB , PGS

File System : NTFS, FAT32, EXT3, EXT2

Text Subtile Option : Font Color , outline color , Position , Size , Timeline , Encoding

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 29 Ağustos 2013; 13:17:04 >

• Donanım zayıf özellikle bu cihazdan internet performansı beklememek lazım.
  • Antutu skoru çok düşük hala. 5700 civarında. Media player olarak çok iyi bir cihaz. Ancak android özelliği ve internet için yavaş kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turnasuyu

Antutu skoru çok düşük hala. 5700 civarında. Media player olarak çok iyi bir cihaz. Ancak android özelliği ve internet için yavaş kalıyor.

Oyun dışında kalan çoğu şey için yeterli. Zaten bunda yapacağın online içerik izlemek. (Digiturk, tvyo, youtube, vimeo, ....)çubuk şeklinde olanlar adam gibi full hd video bile oynatamıyor ama bunu bırak tek çekirdekli eski versiyonu bile oynatıyor. Resim kalitesine bakmak lazım iyiyse alınabilir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 27 Ağustos 2013; 14:16:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Antutu skoru çok düşük hala. 5700 civarında. Media player olarak çok iyi bir cihaz. Ancak android özelliği ve internet için yavaş kalıyor.

Oyun dışında kalan çoğu şey için yeterli. Zaten bunda yapacağın online içerik izlemek. (Digiturk, tvyo, youtube, vimeo, ....)çubuk şeklinde olanlar adam gibi full hd video bile oynatamıyor ama bunu bırak tek çekirdekli eski versiyonu bile oynatıyor. Resim kalitesine bakmak lazım iyiyse alınabilir bence.

Eskisinin de video kalitesi iyiydi. Ben kullanmıştım. Bu daha da iyidir.
  • İstanbula ne zaman gelir bu cihaz.
  • q10 II de çıkacak mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: taharci

İstanbula ne zaman gelir bu cihaz.

Şu an doğrudan aliexpressden sipariş edilebilir görünüyor. @Sancak Bilgisayar da getirir muhtemelen önümüzdeki ay içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

quote:

Yinede dandik bir donanımla çıkmasını açıklamaz bunlar çünkü istenilen para çok fazla donanım ise en az 2 yıl önceden geliyor. 350tl para vereceğim 5700 antutu puanı olan cihaz alacağım.Oyun değil bu cihaz internet performansı olarakta rezil olacaktır bu kaçınılmaz.Eğer 350-400tl para isteyeceksen çok daha iyi donanımla gelmelisin.60 dolara en az 15.000 puan çeken cihazlar var tamam film performansı bunun gibi değil ama istenilince daha iyisi olabilirmiş yani 10 dolar fazla verip çok daha iyi bir çipset fiyatları kullanabilirlermiş. 5-10 dolarlık çipset ile önümüze gelmesinler lütfen. samsung octa bile şuan en iyisi desek 25 dolar çipset fiyatı.

• Bir kere Antutu puanı tamamen hikaye, bunu 3188 cihazlarda gördük. Puanları Odroid'den çok daha yüksek ama performansları Odroid'in yanına yaklaşamıyor. Önemli olan stabilite ve adam gibi film performansı. Internet tabi ki önemli ama yeni model düzgün yazılımla kabul edilebilir performans sunacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Bende Q5 II var öncelikle ürün gerçekten çok başarılı Q5 i de kullandım çünkü işlemci hızları baya iyi 3d desteği gayet başarılı 45 GB Bluray ISO açıyorum takılma donma söz konusu değil.Bir tek sorunum var Q5IIEN diye bir yazılım ile birlikte geldi ürün 1.0.2 25.09.2013 tarihli şimdi Ekim yazılımı çıktı fakat yükleyemiyorum. Doysa adı olarak update_dualcore_Q5.zip olarak usb nin kök dosyasına ekleyin diyor fakat no update package diye hata alıyorum sürekli denenini bilen varmı çözüm için yardımcı olmanızı rica ederim.Q5 de update.zip diye dosya vardı her seferinde rahatlıkla yükleniyordu.....

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rheorcyn

Merhaba Bende Q5 II var öncelikle ürün gerçekten çok başarılı Q5 i de kullandım çünkü işlemci hızları baya iyi 3d desteği gayet başarılı 45 GB Bluray ISO açıyorum takılma donma söz konusu değil.Bir tek sorunum var Q5IIEN diye bir yazılım ile birlikte geldi ürün 1.0.2 25.09.2013 tarihli şimdi Ekim yazılımı çıktı fakat yükleyemiyorum. Doysa adı olarak update_dualcore_Q5.zip olarak usb nin kök dosyasına ekleyin diyor fakat no update package diye hata alıyorum sürekli denenini bilen varmı çözüm için yardımcı olmanızı rica ederim.Q5 de update.zip diye dosya vardı her seferinde rahatlıkla yükleniyordu.....

Teşekkürler

en son yazılım dört gün önce çıktı. ben de aynı sorunla karşılaştım daha önce. çözüm olarak, cihazda hangi yazılım yüklü ise inidrdiğin dosya adını ona göre değiştirmen gerekiyor. en(english versiyon) yazılım yüklü ise indirdiğin dosyaya .zip uzantısından önce _en şeklinde ekleme yap, aksi halde diskten yazılımı görmüyor. update_dualcore_Q5_en.zip şeklinde olacak. ya da cihazda çin versiyonu kurulu ise indirdiğin dosyada _en kısmını silmen gerekiyor. sen büyük ihtimalle çin versiyonunu indirmişsin. eski yazılım da english(en) versiyon olduğu için kurulum gerçekleşmemiş. english ve çin versiyonu arasında pek fark yok. aynı yazılımlar. sadece arayüz farkı var. english versiyonunda bazı menüleri silmişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: seydibaba

quote:

Merhaba Bende Q5 II var öncelikle ürün gerçekten çok başarılı Q5 i de kullandım çünkü işlemci hızları baya iyi 3d desteği gayet başarılı 45 GB Bluray ISO açıyorum takılma donma söz konusu değil.Bir tek sorunum var Q5IIEN diye bir yazılım ile birlikte geldi ürün 1.0.2 25.09.2013 tarihli şimdi Ekim yazılımı çıktı fakat yükleyemiyorum. Doysa adı olarak update_dualcore_Q5.zip olarak usb nin kök dosyasına ekleyin diyor fakat no update package diye hata alıyorum sürekli denenini bilen varmı çözüm için yardımcı olmanızı rica ederim.Q5 de update.zip diye dosya vardı her seferinde rahatlıkla yükleniyordu.....

Teşekkürler

en son yazılım dört gün önce çıktı. ben de aynı sorunla karşılaştım daha önce. çözüm olarak, cihazda hangi yazılım yüklü ise inidrdiğin dosya adını ona göre değiştirmen gerekiyor. en(english versiyon) yazılım yüklü ise indirdiğin dosyaya .zip uzantısından önce _en şeklinde ekleme yap, aksi halde diskten yazılımı görmüyor. update_dualcore_Q5_en.zip şeklinde olacak. ya da cihazda çin versiyonu kurulu ise indirdiğin dosyada _en kısmını silmen gerekiyor. sen büyük ihtimalle çin versiyonunu indirmişsin. eski yazılım da english(en) versiyon olduğu için kurulum gerçekleşmemiş. english ve çin versiyonu arasında pek fark yok. aynı yazılımlar. sadece arayüz farkı var. english versiyonunda bazı menüleri silmişler.

Çok teşekkür ederim dediğin gibi yaptım yükledim.Bir sorum daha olacak bilgin varsa aydınlatırsan çok sevinirim.Bu hi control ve hi share çalışmıyor qr code ile indirim gerekli programı ama bulmuyor neden olabilir? Teşekkürler.

• Rheorcyn R kullanıcısına yanıt
    hicontrol ve hishare uygulamasını ben de çalıştıramadım. yazılımsal bir sorun var galiba.

ya da vaktin olursa himedia forumdan araştır. ben, pek bakamadım. belki burada bir çözümü vardır. çözüm bulursan haberdar edersin.
    bbs.himedia-tech.cn
    系统发生错误
    http://bbs.himedia-tech.cn/forum-92-1.html
  • Ben de dayanamayıp Aliexpress'ten siparişi verdim. Hayırlısı bakalım nasıl olacak ?
  • quote:

Teşekkürler

selamlar her iki cihazı kullanmış biri olarak internette gezmek hız olarak iyimi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem.kolu -- 6 Kasım 2013; 0:08:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: seydibaba

hicontrol ve hishare uygulamasını ben de çalıştıramadım. yazılımsal bir sorun var galiba.

ya da vaktin olursa himedia forumdan araştır. ben, pek bakamadım. belki burada bir çözümü vardır. çözüm bulursan haberdar edersin.http://bbs.himedia-tech.cn/forum-92-1.html

Bunun güncel yazılımını nereden indiriyoruz ? Link verebilir misiniz ?
  • Arkadaşlar bu urunu aliexpress ten sipariş edersek gümrüğe takilma ihtimali var midir?.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben oradan aldım, adama da not düşerek 100 $'ın altında bir fiyat belirtmesini istedim (60 $ iyidir dedim). Herhalde dikkate alırlar. Yol parası bedava olmayan birini seçtim, böylece cihaz fiyatı daha düşük oldu. Şuradan aldım ben :

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.