Şimdi Ara

HiMedia Q5II 3D (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
4
Favori
23.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    english firmware için,http://www.futeko.com/navpage/support.php#hiq5ii linkte sol tarafta bulunan downloads (dosyalar) kısmından
    china firmware için,http://pan.baidu.com/s/1kTIox#dir/path=%2FQ5%E5%8F%8C%E6%A0%B8%2F201310-1.0.3

ayrıca, güncel yazılımı bu linkten takip edebilirsiniz. http://bbs.himedia-tech.cn/forum-12-1.html

• Tamam, ben de oradan 1.03'ü indirdim ama umarım cihaz Çince versiyonla gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 7 Kasım 2013; 0:27:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem.kolu

quote:

Orijinalden alıntı: Rheorcyn

Merhaba Bende Q5 II var öncelikle ürün gerçekten çok başarılı Q5 i de kullandım çünkü işlemci hızları baya iyi 3d desteği gayet başarılı 45 GB Bluray ISO açıyorum takılma donma söz konusu değil.Bir tek sorunum var Q5IIEN diye bir yazılım ile birlikte geldi ürün 1.0.2 25.09.2013 tarihli şimdi Ekim yazılımı çıktı fakat yükleyemiyorum. Doysa adı olarak update_dualcore_Q5.zip olarak usb nin kök dosyasına ekleyin diyor fakat no update package diye hata alıyorum sürekli denenini bilen varmı çözüm için yardımcı olmanızı rica ederim.Q5 de update.zip diye dosya vardı her seferinde rahatlıkla yükleniyordu.....

Teşekkürler

selamlar her iki cihazı kullanmış biri olarak internette gezmek hız olarak iyimi ?

evet 2 modelide kullandım q5 daha stabil çalışıyor çünkü yazılımı gayet düzgün q5II de ise donanım olarak güçlü ama yazılımsal eksikleri çok fazla daha zamana ihtiyacı var 2-3 ay içinde düzgün bir yazılım çıkar diye tahmin ediyorum sonuç olarak Q5II almak şu an için mantıklı olmasada sonuçta daha iyi güçlü bir cıhaz... bu güne kadar kullandığım cıhazlar içinde himedia en iyisiydi q5 ve q5II kesinlikle tavsiye ederim.

• İki yazılımda Himedia cihazı toparlar. Adamlar yazılım çıkarmaya başladılar mı gerisi çorap söküğü gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seydibaba

quote:

Orijinalden alıntı: Rheorcyn

Merhaba Bende Q5 II var öncelikle ürün gerçekten çok başarılı Q5 i de kullandım çünkü işlemci hızları baya iyi 3d desteği gayet başarılı 45 GB Bluray ISO açıyorum takılma donma söz konusu değil.Bir tek sorunum var Q5IIEN diye bir yazılım ile birlikte geldi ürün 1.0.2 25.09.2013 tarihli şimdi Ekim yazılımı çıktı fakat yükleyemiyorum. Doysa adı olarak update_dualcore_Q5.zip olarak usb nin kök dosyasına ekleyin diyor fakat no update package diye hata alıyorum sürekli denenini bilen varmı çözüm için yardımcı olmanızı rica ederim.Q5 de update.zip diye dosya vardı her seferinde rahatlıkla yükleniyordu.....

Teşekkürler

en son yazılım dört gün önce çıktı. ben de aynı sorunla karşılaştım daha önce. çözüm olarak, cihazda hangi yazılım yüklü ise inidrdiğin dosya adını ona göre değiştirmen gerekiyor. en(english versiyon) yazılım yüklü ise indirdiğin dosyaya .zip uzantısından önce _en şeklinde ekleme yap, aksi halde diskten yazılımı görmüyor. update_dualcore_Q5_en.zip şeklinde olacak. ya da cihazda çin versiyonu kurulu ise indirdiğin dosyada _en kısmını silmen gerekiyor. sen büyük ihtimalle çin versiyonunu indirmişsin. eski yazılım da english(en) versiyon olduğu için kurulum gerçekleşmemiş. english ve çin versiyonu arasında pek fark yok. aynı yazılımlar. sadece arayüz farkı var. english versiyonunda bazı menüleri silmişler.

Ben tekrar birşey sorayım, EN olsun veya olmasın her yazılım her cihaza kurulabiliyor değil mi ? Değişen sadece yazılımın EN uzatısı oluyor. Dünkü indiridiğim gelmedi o yüzden şimdi Futeko'dan 28/10 tarihli yazılımı indiriyorum. Yazılım notunda hala XBMC yok demiş, demek ki ilerki zamanlarda bunu bekliyorlar. Zaten ürün açıklamasında Futeko, Himedia ile Hisilicon için böyle bir çalışma yapıldığını söylemiş.

• Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Evet, her iki yazılım her iki cihaza da kuruluyor. Cihazlar aynı zaten, hiçbir farklılık yok. Yazılımlar da aynı, arayüz farkı var. Bir de english versiyonda bazı çince uygulamalar, widgetler falan kaldırılmış. Dosya isimleri sadece yükelemeden kaynaklı bir problemden dolayı değiştirilmesi gerekiyor. Cihazda hangi yazılım yüklü ise dosya adını ona göre ayarlıyorsun. Örneğin china versiyon yazılımın üstüne english firmware kurmak istersen, _en karakterlerini silmen gerekiyor. Ya da tam tersi, english versiyon yazılım yüklü cihaza china versiyon firmware kurmak istersen _en ekini dosya adının sonuna eklemen gerekiyor. Bu sadece yazılımın kurulum aşamasında dosyanın görülüp görülmemesi ile alakalı bir şey. Yoksa yazılım içeriğinde bir değişiklik olmuyor, sadece klasör adında bir değişiklik oluyor. Cihazın yazılım bilgisi ayarlara girdikten sonra alttaki cihaz hakkında kısmından görülebilir. Model Number yazısının altında, english versiyon Q5IIEN.XXXX şeklinde görünür. China versiyon Q5II.XXXX şeklinde görünür.

Ayrıca xbmc yi beklemeye gerek yok. Yazılımın içinde gelmesine de gerek yok. Sitesinden indirilip kurulabilir. İlgili link:http://xbmc.org/download/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seydibaba -- 8 Kasım 2013; 1:07:39 >

• Kendi koyacakları yazılım donanımsal video oynatma yapacakmş. XBMC sitesindeki yazılımda bu işlmeci için donanımsal video oynatma desteği yok.
  • Bu videoda adam XBMC donanımsal hızlandırma ile çalıştırıyor :

http://www.youtube.com/watch?v=aYvG_yHpM1A

Sanırım cihaza yeni yazılım gelecek, video 31 Ekim'de yayınlanmış.
  • Bunun gibi hem internet flash player falan açabilen hem de 3D Bluray iso oynatabilen bir player daha var mı? Bu torrent de çalıştırıyor mu acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Andoid cihazlar içinde yok. Diğer cihazlarda zaten doğru dürüst flash, internet, torrent falan yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

Ben de sipariş ettim artık şuradan:

http://www.ebay.com/itm/Himedia-Q5-II-2-Dual-Core-Blu-ray-3D-BD-ISO-HD-Media-Player-Android-4-2-TV-Box-/181264497430?pt=US_Internet_Media_Streamers&hash=item2a3434bb16

Fiyat biraz sakat gibi. Geldiğinde kutuyu açarken video çekin.

• Ben de özellikle sordum orijinal mi diye ama satıcı iyi görünüyordu (Top rated seller falan). Bilmiyorum artık videoya kaydederim.

• Benim sipariş adamın verdiği izleme koduyla halen izlenemiyor. Ben de bugün "dispute" açıp para iadesi istedim. Bu iş kapanınca W2Comp'tan tekrar sipariş vermeyi düşünüyorum. Bir daha da zaten güvenilir bulmadığım Aliexpress'ten alışveriş yapmam herhalde...
  • Dispute açınca sorun çözüldü. Meğerse adam izleme kodunu yanlış girmiş. Kargo geçen perşembe buraya kadar gelmiş. PTT Kargo çok sallanmazsa bu hafta elime geçer.
  • Cihazla benden başka ilgilenen yok sanırım ama ben yine de yazmaya devam edeyim, elbet birilerine faydası olur. Benimki hala PTT'de duruyor, gidip alacak fırsatım da olmadığından öyle bekliyorum. Bu arada cihaz ile ilgili araştırma yapmaya devam ettim. İşlemci olarak Hisilicon 3716C VS200 kullanıyor. İşlemci herkesin malumu çift çekirdekli, GPU ise Hisilicon sitesinden indirdiğim teknik özellikler sayfasında yazdığına göre 4 çekirdekliymiş. MVC dahil her türlü kodek için desteği var. MVC ise Bluray ISO oynatabilmesini sağlıyor. Ses desteğinde ise yok yok. DTSHD ve Dolby Digital Plus da var tabi. Özetle yazılımı oturdukyan sonra müthiş bir chaz olacağını düşünüyorum. Önceden GPU konusunda bazı tereddütlerim vardı çünkü tek çekirdekli zannediyordum ama şimdi kalmadı.

Geldiğinde Tronsmart Prometheus gibi bir inceleme yapmayı düşünüyorum.
  • Seko92 S kullanıcısına yanıt
    Bende bu cihazı çok merak ediyorum inceleme yapmanı bekliyip ona göre bende almak istiyorum.

• incelemeden sonra toplu alım yapabiliriz.
  • Benimki elime ulaştı. Akşama biraz kurcalama fırsatı bulurum.

Ekleme :

İlk izlenimim cihaz çok çok iyi. Üzerinde gelen 1.02 yazılımıyla bile çok güzel çalışıyor. Wifi çekimi gayet güçlü, internet bağlantısı da güzel. Bu açılardan Tronsmart Prometheus'tan eksiği yok, hatta kullanımı daha akıcı diyebilirim. Kumandası harika çalışıyor. Menüleri kumanda ile kontrol etmek çok kolay ve hızlı. Ayrıca uzaktan kumanda ile tam olarak kapanıyor ve açılıyor. Logitech MK 240 seti de sorunsuz çalıştırdı. Denediğim filmlerin tümünü oynattı, DTS bir filmden de ev sinemasından DTS ses alabildim. Antutu testinden 9150 puan aldı.

Üzerinde gelen ilk yazılım rengarenk ve Çin uygulamaları ağırlıklıydı. Film oynatırken bile tüm ayarlar Çince çıkıyordu. En son kapatmadan önce Futeko sitesinden indirdiğim 1.03 yazılımını kurunca herşey normale döndü, menü arayüzü değişti ve hemen herşey ingilizce oldu. Cihazda bazı değişik uygulamalar var. Mesela denemedim ama bazı emülatörler ve eski oyunlar yüklü olarak geliyor. Basınca 7 - 8 tane emülatör yazılımını otomatik kuruyor. Himedia'nın bazı kendine özgü uygulamaları yüklenmiş.

Şu ana kadar eksik olarak gördüğüm tek şey, arka plandaki uygulamaları kapatma sayfasının çıkmaması. Cihazda alt Android menüsü yok. Bunu ya uygulamalar sayfasından yapmak gerekecek ya da belki bu iş için bir uygulama kurmak lazım bilemiyorum. Bunların dışında deneyeceklerim şunlar :

- Digiturkplay
    - Test videoları (kuş videosu, Samsung videosu vs)
    - DVD ISO (Aslında Bluray ISO denemek istiyorum ama elimde hiç yok. Kendi Bluray filmlerimi ISO yapacak okuyucu da yok. 3D ISO da yok.)
    - Bazı bu cihaza özgü uygulamalar (Hicontrol vs)
    - Birkaç oyun
    - XBMC
    - Cihazın çalışmasını gösteren düzgün bir video çekmeye çalışacağım
    - Dune ile görüntü kalitesini kıyaslamaya çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 28 Kasım 2013; 10:27:38 >

• Bahsettiğim bazı denemeleri yaptım :

- Digiturkplay konum bilgisi istediği için çalışmadı. Prometheus'ta çalışıyor. Konum bilgisi falan açık.
    - Test videolarını tereddütsüz, takılmasız oynattı. Prometheus'taki önemsiz gördüğüm anlık bazı takılmalar bile olmadı. Samsung'un Oceanic Life videosunu hiç bu kadar akıcı izlemedim diyebilirim.
    - DVD-ISO dosyasına cihaz tepki vermedi. Basınca hiç basmamış gibi oluyor, sanırsam yazılım ile ilgili bir olay. İlk versiyon Q5 cihazında DVD-ISO çalışıyor muydu ? Birisi yazarsa sevinirim.
    - Görüntü kalitesinde Dune'dan çok az geride gibi geldi ama 20 dakika izlediğim YIFY sürüm 720P Elysium filmine 20. dakikadan sonra Dune'da devam ettim ama bir fark hissetmedim. Bunun renklerinde sanki biraz ton farkı var. Ayarlarını kurcalayıp tekrar bakacağım.
    - MK240 klavye çalışıyor demiştim ama "@" simgesi nedense çalışmıyor. Alet "Alt+q" basıldığında sadece "q" yazıyor. Bunun dışında tüm karakterler normal çalışıyor. İlginç doğrusu ama pek sorun etmiyorum çünkü zaten External Keyboard Helper Pro porgramı var, onunla hepsi normal çalışıyor. Cihazın üzerinde gelen yazılımda sanki çalışıyordu diye hatırlıyorum ama o yazılım varken ve Keyboard Helper kurulmamışken hiç denedim mi emin değilim.
    - Cihazı kablosuz bağlantı ile kullanıyorum. Yan odadaki modeme 135 Mbps ile bağlanıyor. Youtube'da HD videolar takılmasız izlenebiliyor.

En çok Digiturk konum bilgisi olayı canımı sıktı, onu mutlaka halletmem lazım. Bunun ilgili olarak Prometheus'la aradaki tek fark, internete Prometheus'u kablolu, bunu kablosuz bağlamış olmam. Akşama bir de kablolu bağlantı deneyeyim bakalım olacak mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 29 Kasım 2013; 10:20:49 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.