Şimdi Ara

HiMedia Q5II 3D (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
4
Favori
23.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Seko92

Bahsettiğim bazı denemeleri yaptım :

- Digiturkplay konum bilgisi istediği için çalışmadı. Prometheus'ta çalışıyor. Konum bilgisi falan açık.
    - Test videolarını tereddütsüz, takılmasız oynattı. Prometheus'taki önemsiz gördüğüm anlık bazı takılmalar bile olmadı. Samsung'un Oceanic Life videosunu hiç bu kadar akıcı izlemedim diyebilirim.
    - DVD-ISO dosyasına cihaz tepki vermedi. Basınca hiç basmamış gibi oluyor, sanırsam yazılım ile ilgili bir olay. İlk versiyon Q5 cihazında DVD-ISO çalışıyor muydu ? Birisi yazarsa sevinirim.
    - Görüntü kalitesinde Dune'dan çok az geride gibi geldi ama 20 dakika izlediğim YIFY sürüm 720P Elysium filmine 20. dakikadan sonra Dune'da devam ettim ama bir fark hissetmedim. Bunun renklerinde sanki biraz ton farkı var. Ayarlarını kurcalayıp tekrar bakacağım.
    - MK240 klavye çalışıyor demiştim ama "@" simgesi nedense çalışmıyor. Alet "Alt+q" basıldığında sadece "q" yazıyor. Bunun dışında tüm karakterler normal çalışıyor. İlginç doğrusu ama pek sorun etmiyorum çünkü zaten External Keyboard Helper Pro porgramı var, onunla hepsi normal çalışıyor. Cihazın üzerinde gelen yazılımda sanki çalışıyordu diye hatırlıyorum ama o yazılım varken ve Keyboard Helper kurulmamışken hiç denedim mi emin değilim.
    - Cihazı kablosuz bağlantı ile kullanıyorum. Yan odadaki modeme 135 Mbps ile bağlanıyor. Youtube'da HD videolar takılmasız izlenebiliyor.

En çok Digiturk konum bilgisi olayı canımı sıktı, onu mutlaka halletmem lazım. Bunun ilgili olarak Prometheus'la aradaki tek fark, internete Prometheus'u kablolu, bunu kablosuz bağlamış olmam. Akşama bir de kablolu bağlantı deneyeyim bakalım olacak mı ?

DigiturkPlay kolay ;

http://www.mediafire.com/download/mazkdpchzkvt206/fake_gps_location_spoofer_free_1_9_2_(Apk-Store.Com).apk

Yukarıdaki dosyayı indirin ve Himedia'da çalıştırın , daha sonra gelen ekranda bulunduğunuz konuma yakın bir konum seçin ve sağ alt köşedeki play'a tıklayın. Bu işlemden sonra Digiturkplay'i çalıştırınca konum bilgisi sormaz.

HiMedia Q5II 3D

Hepsi bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sancak Bilgisayar -- 29 Kasım 2013; 16:08:58 >

• Eline sağlık dostum. Ufak tefek yazılım sorunları hariç oldukça iyi bir cihaza benziyor. @ yazmak için bir de shift + 2 dener misin? ingilizce klavyede öyleydi sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 29 Kasım 2013; 18:32:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

quote:

Bahsettiğim bazı denemeleri yaptım :

- Digiturkplay konum bilgisi istediği için çalışmadı. Prometheus'ta çalışıyor. Konum bilgisi falan açık.
    - Test videolarını tereddütsüz, takılmasız oynattı. Prometheus'taki önemsiz gördüğüm anlık bazı takılmalar bile olmadı. Samsung'un Oceanic Life videosunu hiç bu kadar akıcı izlemedim diyebilirim.
    - DVD-ISO dosyasına cihaz tepki vermedi. Basınca hiç basmamış gibi oluyor, sanırsam yazılım ile ilgili bir olay. İlk versiyon Q5 cihazında DVD-ISO çalışıyor muydu ? Birisi yazarsa sevinirim.
    - Görüntü kalitesinde Dune'dan çok az geride gibi geldi ama 20 dakika izlediğim YIFY sürüm 720P Elysium filmine 20. dakikadan sonra Dune'da devam ettim ama bir fark hissetmedim. Bunun renklerinde sanki biraz ton farkı var. Ayarlarını kurcalayıp tekrar bakacağım.
    - MK240 klavye çalışıyor demiştim ama "@" simgesi nedense çalışmıyor. Alet "Alt+q" basıldığında sadece "q" yazıyor. Bunun dışında tüm karakterler normal çalışıyor. İlginç doğrusu ama pek sorun etmiyorum çünkü zaten External Keyboard Helper Pro porgramı var, onunla hepsi normal çalışıyor. Cihazın üzerinde gelen yazılımda sanki çalışıyordu diye hatırlıyorum ama o yazılım varken ve Keyboard Helper kurulmamışken hiç denedim mi emin değilim.
    - Cihazı kablosuz bağlantı ile kullanıyorum. Yan odadaki modeme 135 Mbps ile bağlanıyor. Youtube'da HD videolar takılmasız izlenebiliyor.

En çok Digiturk konum bilgisi olayı canımı sıktı, onu mutlaka halletmem lazım. Bunun ilgili olarak Prometheus'la aradaki tek fark, internete Prometheus'u kablolu, bunu kablosuz bağlamış olmam. Akşama bir de kablolu bağlantı deneyeyim bakalım olacak mı ?

DigiturkPlay kolay ;

http://www.mediafire.com/download/mazkdpchzkvt206/fake_gps_location_spoofer_free_1_9_2_(Apk-Store.Com).apk

Yukarıdaki dosyayı indirin ve Himedia'da çalıştırın , daha sonra gelen ekranda bulunduğunuz konuma yakın bir konum seçin ve sağ alt köşedeki play'a tıklayın. Bu işlemden sonra Digiturkplay'i çalıştırınca konum bilgisi sormaz.

HiMedia Q5II 3D

Hepsi bu

Çok teşekkürler, çalıştı. Peki nasıl oluyor da Tronsmart'ta çalışıyor bu Digiturkplay ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Eline sağlık dostum. Ufak tefek yazılım sorunları hariç oldukça iyi bir cihaza benziyor. @ yazmak için bir de shift + 2 dener misin? ingilizce klavyede öyleydi sanırım.

Denedim çalişmadi. Basinca ' yaziyor olmasi gerektiği gibi. Bu önemli bir sorun olduğundan muhtemelen yazilim ile düzelteceklerdir.
  • Az evvel bir sorun daha keşfettim. Cihazon üzerinde gelen yazılımın içinde biraz değişik, Çin usulü bir Youtube uygulaması vardı ve gayet iyi çalışıyordu. Yeni yazılımı kurduktan sonra bu uygulamanın kalktığını gördüm ve markettten Youtube uygulamasını kendim kurdum. Şu anda Youtube uygulaması çalışıyor ancak ekrana sadece siyah bir fon ve videonun sesi geliyor. Kısacası görüntü yok. Sanırım bu da bir yazılım hatası...
  • @ sorununu tesadüfen çözdüm. Meğer Alt + q yaparken capslock'in aktif olmasi veya shift+alt+q basili olmasi gerekiyormuş. Digiturkplay'i bugün Tronsmart'ta bir kez daha denedim, gerçekten Tronsmart Prometheus hiçbir yazilim kullanmadan marketten indirilmil Digiturkplay'i çaliştirabiliyor. Ayarlarda konum bilgisinin açik olmasi yeterli. Aslında nedenini az çok tahmin ediyorum. Himedia'nın ayarlarrındaki google hesabına girince orada senkronizasyon hattası veriyor ve senkronizasyon işareti kırmızı renkle gösteriliyor. Aynı ayara Prrometheus'ta girince orada hesap yeşil renkte ve sorun yok. Bence Himedia bu yüzden konum bilgisini alamıyor ve Digiturkplay sürekli hata veriyor. Bu arada Himedia Q5 II'ye mutlaka root yapmak gerekiyor ama şu anda buna imkan yok. Ben de yapmasini bilmiyorum. Root yapinca içinde yüklü gelen ivir zivir Çin uygulamlarini sileceğim.

Ekleme :

Dün önemli bir eksiklik daha buldum. Cihazın kendi medya oynatma yazılımı avi dosyalarını görmüyor, oynatmıyor. MX Player falan kurarsanız oynatıyor. Bir de XBMC'de nedense 1920x1080 çözünürlük seçilemiyor. Bu normal mi acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 1 Aralık 2013; 12:04:40 >

• quote:

@ sorununu tesadüfen çözdüm. Meğer Alt + q yaparken capslock'in aktif olmasi veya shift+alt+q basili olmasi gerekiyormuş. Digiturkplay'i bugün Tronsmart'ta bir kez daha denedim, gerçekten Tronsmart Prometheus hiçbir yazilim kullanmadan marketten indirilmil Digiturkplay'i çaliştirabiliyor. Ayarlarda konum bilgisinin açik olmasi yeterli. Aslında nedenini az çok tahmin ediyorum. Himedia'nın ayarlarrındaki google hesabına girince orada senkronizasyon hattası veriyor ve senkronizasyon işareti kırmızı renkle gösteriliyor. Aynı ayara Prrometheus'ta girince orada hesap yeşil renkte ve sorun yok. Bence Himedia bu yüzden konum bilgisini alamıyor ve Digiturkplay sürekli hata veriyor. Bu arada Himedia Q5 II'ye mutlaka root yapmak gerekiyor ama şu anda buna imkan yok. Ben de yapmasini bilmiyorum. Root yapinca içinde yüklü gelen ivir zivir Çin uygulamlarini sileceğim.

Ekleme :

Dün önemli bir eksiklik daha buldum. Cihazın kendi medya oynatma yazılımı avi dosyalarını görmüyor, oynatmıyor. MX Player falan kurarsanız oynatıyor. Bir de XBMC'de nedense 1920x1080 çözünürlük seçilemiyor. Bu normal mi acaba ?

Selamlar ürünü en uygun hangi linkten alabiliriz hocam ? gümrükte takılma riski varmıdır ?

• helsloot kullanıcısına yanıt
    +1
  • Ben şu satıcıdan aldım, üzerine 60 $ yaz dedim, yazdı. Gümrüğe de takılmadı.

http://www.aliexpress.com/snapshot/289230807.html
  • Cihazları aldınız sesiniz kesildi arkadaşlar:) Bizde bekliyoruz gelmesini.
    Biraz daha inceleme ve yorum bekliyoruz sizlerden heyecanımız artsın.
  • Alan arkadaşlar görüntü kalitesi pc ye göre nasıl?Görüşlerinizi bildirirmisiniz?Görüntü kalitesi iyiyse bana aliexpresden ürünü satın almama yardım edermisiniz?
  • Beyler digitürk play üyeliği olan varsa pc deki görüntü kalitesi ile androiddekini karşılaştırabilir mi? Her hafta maç yayınında bir odadan diğerine 10m hdmi kablo çekiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

Beyler digitürk play üyeliği olan varsa pc deki görüntü kalitesi ile androiddekini karşılaştırabilir mi? Her hafta maç yayınında bir odadan diğerine 10m hdmi kablo çekiyorum

• Cihazı aşağıdaki sitede #10 no'lu yazıda verilen yazılım ile root ettim. Bir sürü ıvır zıvırı kaldırdım.

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=175164

Digiturkplay'in Android sürümünün görüntü kalitesi bana sanki PC'dekinden düşük geldi. Ayrıca 5 dakikada bir uygulamadan atıyor, o yüzden izlemiyorum. Cihazın eksikliklerini liste halinde Himedia'ya gönderdim. Umarım bir sonraki yazılımda dikkate alırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 7 Aralık 2013; 12:47:25 >
  • Bunun Q3 II den bir farkı var mı? Yani teknik detaylara baktım da ikisi de aynı gibi Q3 II 20-30 dolar daha ucuz. Bir bilen var mı aralarında ne fark var? Ben en başta DTS desteği yok sandım ama şu linkte o da olduğu yazıyor:http://www.himediatech.com/article_84.html

Q3 II Buyincoins te 88 dolara var. Ona göre sipariş edeceğim. Gümrükte takılma riski daha düşük.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buzmavisi B kullanıcısına yanıt
    Q3 II de Coax çıkışı göremedim. Birde 2 usb var. Q5 II de 3 usb var. Başka bir fark bende göremedim.

Edit: Kendi sitesinde Q5II nin aynı özelliklerini Q3II ye kopyalamışlar. Ancak resimlere baktığımızda farklılıklar var. Örneğin sata girişleri de farklı biri sata diğeri esata. 3 usb yazmasına rağmen 2 usb görünüyor. Bu bakımdan görmediğimiz iç donanımda da farklılıklar olabilir. İyice öğrenip öyle sipariş verin isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartok -- 8 Aralık 2013; 2:57:51 >
  • quote:

Cihazı aşağıdaki sitede #10 no'lu yazıda verilen yazılım ile root ettim. Bir sürü ıvır zıvırı kaldırdım.

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=175164

Digiturkplay'in Android sürümünün görüntü kalitesi bana sanki PC'dekinden düşük geldi. Ayrıca 5 dakikada bir uygulamadan atıyor, o yüzden izlemiyorum. Cihazın eksikliklerini liste halinde Himedia'ya gönderdim. Umarım bir sonraki yazılımda dikkate alırlar.

XBMC kurdunuz mu hocam? Çokça görüyorum biraz araştırdım ama tam anlayamadım. Bizim anlayacağımız dilde anlatabilir misiniz nedir ne değildir?

• XBMC bir tür medya oynatma yazılımı. Arayüzü çok güzel, film afişlerini falan internetten indiriyor. Şu an tek eksiği bizim cihazın işlemcisinin XBMC'de film oynatırken donanımsal video hızlandırma yapamaması. Bu da 1080p filmlerde takılmalara sebep oluyor diyorlar ama ben denemedim. XBMC'de beni huylandıran nokta, ekran çözünülüğünün en çok 1280x720 seçilebilmesi oldu. Acaba bu standartta böyle mi yoksa bizim cihazda mı böyle oluyor bilmiyorum.
  • quote:

XBMC bir tür medya oynatma yazılımı. Arayüzü çok güzel, film afişlerini falan internetten indiriyor. Şu an tek eksiği bizim cihazın işlemcisinin XBMC'de film oynatırken donanımsal video hızlandırma yapamaması. Bu da 1080p filmlerde takılmalara sebep oluyor diyorlar ama ben denemedim. XBMC'de beni huylandıran nokta, ekran çözünülüğünün en çok 1280x720 seçilebilmesi oldu. Acaba bu standartta böyle mi yoksa bizim cihazda mı böyle oluyor bilmiyorum.

Tam tahmin ettiğim gibi , siz görüntü kalitesini kendi playerı ile deneyip görüntü kalitesini değerlendirirmisiniz ? XBMC ayrı bir şey donanım hızlandırmayı kullanmaması normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

Bunun Q3 II den bir farkı var mı? Yani teknik detaylara baktım da ikisi de aynı gibi Q3 II 20-30 dolar daha ucuz. Bir bilen var mı aralarında ne fark var? Ben en başta DTS desteği yok sandım ama şu linkte o da olduğu yazıyor:http://www.himediatech.com/article_84.html

Q3 II Buyincoins te 88 dolara var. Ona göre sipariş edeceğim. Gümrükte takılma riski daha düşük.

önemli eksiği yok gibi. normal satanın yerini e-sata almış. coax çıkış gitmiş. usb sayısı 2 ye inmiş. bir de öndeki gereksiz saat gitmiş. iyi de olmuş

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.