Şimdi Ara

Hiphop Metal müziğini geride bıraktı? neden! (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
409
Cevap
0
Favori
11.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • !!!!!!!!!!!!!!!!ayrıca metal 50 senede yok olmadı hopop cular hıc yokedemez yokolsa bıle kalbımızde yasayacak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Ben yukarıya bakamdan onu direk dedim..

Ama metaL e girmio gende Her neyse...

quote:

Orjinalden alıntı: Galear

Ehehe sıkışınca nasılda lafı çeviriyorsunuz değil mi

Bak ne yazmışım yukarda;

kurban(istanbul/rock)

Sen bana sordun ki bu listedekilerden birinin biliyormusun diye bende cevap verdim hangilerini biliyorum.Kapiş?

• quote:

Orjinalden alıntı: ephexqse

formun tamamını okuma sansım olmadı bayaa uzun bı tartısma olmus anlasılan konuda sapmıs olabılır

Metal muzığın tarıhı baya uzun bır surectır, hıphop ıse en fazla bı 10 senesı vardır dunyada turkıyede yayılması da bı 6 senesını bulmustur sımdı televısyonalara cıkması heryerde hıphop calması yane pıyasa olması nın tek sebebebı vardır oda kanal sahıplerının produktorlerın daha cok para kazanması yane hıphop suanda en zırvede gorundugu ıcın tw lererde yayınlaması acayıp gelır elde edıolar ama metal muzık 40 sene ye yakın tarıhı olduu ıcın onun zaten tw lere varmesı gerekmez cunku hıphop dan para kazanıp ceplerını dolduruyolar metal kalıplasmıs bı tur dur ondan zaten uzun sure para kazanacakları ıcın tw lerde de cok gosterılmemıstır. ve yapamadıgınız anlamadıgınız bır muzıkle dalga gecmeyı de nefret edıyorum .

Suan sadece Bi açıkLama yapıyım dedim sana acıkLAma yapıcak Dermanım kaLmadı

Hiphop un basLangıc tarihi Zenci SoykırımıyLA aynı tarihe denk geLir biLmem anLata biLiomyum...

Zamanın ısen dusun bay 50 seneLik MetaL dinLeyicisi :)) yada her neyse :))))

Zaman kaybedioruz yaaa :)))

PeaCe...

• quote:

Orjinalden alıntı: aSiKaN

quote:

formun tamamını okuma sansım olmadı bayaa uzun bı tartısma olmus anlasılan konuda sapmıs olabılır

Metal muzığın tarıhı baya uzun bır surectır, hıphop ıse en fazla bı 10 senesı vardır dunyada turkıyede yayılması da bı 6 senesını bulmustur sımdı televısyonalara cıkması heryerde hıphop calması yane pıyasa olması nın tek sebebebı vardır oda kanal sahıplerının produktorlerın daha cok para kazanması yane hıphop suanda en zırvede gorundugu ıcın tw lererde yayınlaması acayıp gelır elde edıolar ama metal muzık 40 sene ye yakın tarıhı olduu ıcın onun zaten tw lere varmesı gerekmez cunku hıphop dan para kazanıp ceplerını dolduruyolar metal kalıplasmıs bı tur dur ondan zaten uzun sure para kazanacakları ıcın tw lerde de cok gosterılmemıstır. ve yapamadıgınız anlamadıgınız bır muzıkle dalga gecmeyı de nefret edıyorum .

Suan sadece Bi açıkLama yapıyım dedim sana acıkLAma yapıcak Dermanım kaLmadı

Hiphop un basLangıc tarihi Zenci SoykırımıyLA aynı tarihe denk geLir biLmem anLata biLiomyum...

Zamanın ısen dusun bay 50 seneLik MetaL dinLeyicisi :)) yada her neyse :))))

Zaman kaybedioruz yaaa :)))

PeaCe...

Yanlış bilmiyorsam zenci soykırımı yüzünden Blues müzik başlamıştır.

• Yok akrdeş Blues DeğiL Rap basLadı...

daha onec bi eyrde bnun acıkLamaLarını ve

Break DAnce , Beatbox, Flow faLAm nerden geLdiğini

anLAtmıshtım...
  • Hip-hop:: Hiphop, 1970' li yıların sonunda Amerika' da gettolardan çıkan zencilerin oluşturduüu bir kültürdür. Bu kültür Rap müziği, Graffiti sanatı, Break Dance ve Dj' liği içerir.
    Rap:1970lerin sonuna doğru american gettolarının çıkardığı müzik türüdür rap. Sözcüklerin bir araya getirilerek karşıdaki kişinin ikna edilmesi amacıyla kullanılırdı o zamanlar. Ama özellikle genç bir erkeğin bir kadından cinsel çıkarlar çıkarmak için kullandığı kelime düzenlerine rap denirdi. Rap sözcüğü daima bu aktiviteyi açıklamak için kullanılmamıştır. Müziğin temposuna uygun olarak kafiyeli sözler söylemek Mc' lik olarak adlandırıldı. Rap terimi '79 yılında keşfedilen iki kayıt sayesinde hiphopla özdeşleşmiş gibi görünüyordu. Bunlardan ilki King Tim III (Personality Jock)' tu, ki bu şarkı hiphop' ın bilinen ilk kaydı olarak tarihe geçti. Bu eser Brooklyn asıllı Fatback Band tarafından ortaya konmuştur. Şarkının DJ Hollywood gibi tanınmış klüp Dj' leri ve Jocko Henderson, Jack The Rapper ve Daddy O gibi Black Radio dj' lerinin kafiye ve ritm stillerinden ilham alınarak yapıldığı söyleniyor. İkincisi ise Sugar Gang Hill' in Rappers Delight' ı idi. Aslında Sugar Gang Hill' in nasıl "rap" terimi ile bağdaştığından pek emin degilim. Bazıları bunun yeni fenomen tarafından medyaya yapılan bir gönderme olduğunu söyledi.
    Rap ismi ise "The dozens" adlı oyundan gelmektedir. Oyunun amacı rakibini sözcükleri kullanarak tamamiyle saf dışı bırakmaktı. Yaklaşık 50 erkek biraraya toplanır, herbiri diğeriyle sözcükler aracılığıyla meydan okurcasına yarışırlardı. Kazanan ise kalabalıktan gelen tepkiye göre belirlenirdi.

Her neyse bu kadar bilgi yeter. Şimdi araştırdığıma göre bu kadar bilgi edindim. Ama blues hakkında yanılmadığım kesin. 1900'lü yıllarda tarlalarda çalışan köe zencilerin çıkardığı müzik türüdür blues. Ve ismide hatta tarlada çalışan bir zencinin gökyüzüne bakarak özgürlüğünü hatırlayarak hüzünlenmesinden ve mavi göküyüzünden alır blues. Ve rock tarihini derinden etkilemiş olan müzik türüdür

• Nerdeyse dORu... Ama Tarih yanLış neyse :) Bunu kim yazdıysa biraz daha eskiELRe gitmesi Gerek....

Dr-ALban ın zaanında bosuna mı yapıLdı Bü müzik :) her neyse...
  • quote:

Kurban = MetaL

Ewet Sana katıLıyorum KArdeŞ hatta Manga da MetaL yapıor :)))

HeLE Athena En saLam metaLci :)))

bu kadarda olmaz ya.resmen adam kavga arıyo adam rahatsız gerçekten.içide kaldı herhalde...lütfen boyle seylere cevap vermeyelim.konu o kadar abzürt yerlere kaydı ki.artık neyee saldırcaklarını şaşırdılar.pes artık

• quote:

Orjinalden alıntı: metalized

quote:

Kurban = MetaL

Ewet Sana katıLıyorum KArdeŞ hatta Manga da MetaL yapıor :)))

HeLE Athena En saLam metaLci :)))

bu kadarda olmaz ya.resmen adam kavga arıyo adam rahatsız gerçekten.içide kaldı herhalde...lütfen boyle seylere cevap vermeyelim.konu o kadar abzürt yerlere kaydı ki.artık neyee saldırcaklarını şaşırdılar.pes artık

kavga aramıyorum sen biraz geriden geLiosun gaLipa:)))

onun aLtını okursan biraz daha o konunun kapandığını görüceksin :))

Kendini günceLLE :P

PeaCe...

• ha kapandı ha kapanmadı ne farkeder kapandığını bende goruyorum.sonuçta solenmış.
  • KEs bi be arkadaş......

başka bişe soEL tartısma isitosan :P
  • hımm arkadasLarımı yaLnız bırakırmıyım? HAYIR allahına kadar HİPHOP hade yavrum hade bakiyim gidin oyuncak gitarLarınızLa oynayın
  • SAGOPA KAJMER
  • quote:

!!!!!!!!!!!!!!!!ayrıca metal 50 senede yok olmadı hopop cular hıc yokedemez yokolsa bıle kalbımızde yasayacak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

uLan varya rap metal denen zırvıntaya takıyo diye hemen yok geçmişte metal varmış yok bol giyiniyolarmış hikaye bunların hepsi bundan elli sene önce yapılanlar beni ilgilendirmez müzikte bugün vardır gelecek vardır durum da ortada zaten rap şuan 1numara çok açık ve daha da ii olacak inşallah tüm metalcilere geçmiş ola ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nakata_nakmat -- 19 Ocak 2005, 18:17:39 >
  • NE HIP-HOP RAP NEDE METAL..... R&B SOUL DIYOSANIZ O AYRI

• GERISI GEREKSIZ ABARTILI IKISININ BI ORTAK YONU VARMIS BAKIN
  • Hip Hop dünyanın neresinde olursa olsun kesinlikle metal müziği geçemez öyle görünmesinin nedeni dünyada çok fazla özenti olması şu alemde hip hop ı herkes dinleyebiliyo ama metal müzikten herkes zevk alamaz herkes uzun süre dinleyemez anlama meselesi beni bağlasalar dinlemem
    METAL MUZIK EN IYI MODERN MUZIK

• rapin özentilikle ne alakası warya şunuda bi anlamış diilim hee bi açıklayan olursa sevinirim
  • saçmalamadan lütfen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.