Şimdi Ara

HIS 4850 512MB NE YAPMALI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ekran kartlarıyla içli dışlı olanlardan bir tavsiyeye ihtiyacım var.

2yıl önce başlıktaki ekran kartını aldım, cihaz stok soğutmalı mod fan falan yok yani anlıyacağınız,
    aslında kartın performansından memnunum 19" 940bw ile kullanıyorum ama kartın idle ısısı 80 dercelerde geziyor ve oyun oynarken haliyle çok fazla ses çıkarıyor.
    kısa süre içinde 24" full hd monitor almayı planlıyorum ve kartın yetersiz kalacağını düşünüyorum.

çok fazla masrafa girmeden sizce ne yapmalıyım?

aynı ayarda yeni bir kartı mı?
    ekran kartı soğutucusu mu?
    şu anki kartı satıp aynısının fanlı falan bir modelini mi?

tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mofo -- 23 Eylül 2010; 13:04:09 >

• Yüksek çözünürlük için 512mb bellek yeterli gelmeyebilir.Daha iyi ve 1gb bellekli bir model almalısınız.(5770-gts450-gtx460)
  • şuanki kartınızı satın bütçeniz yeterli ise 5770-gts450-----gtx460-5850 falan alın
  • 50-100 tl den fazla bir masraf yapmak istemiyorum. bu bahsettiğiniz kartların fiyatları ne seviyededir?

galiba bize 2.el bölmünün yolları göründü :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mofo

50-100 tl den fazla bir masraf yapmak istemiyorum. bu bahsettiğiniz kartların fiyatları ne seviyededir?

galiba bize 2.el bölmünün yolları göründü :)

galiba
  • benim ekran kartının ortalama ederi nedir sizce arkadaşlar? 2.el de çok dengesiz fiyatlar var, herkesin malı kendine kıymetli anlaşılan
  • quote:

Orijinalden alıntı: mofo

selam arkadaşlar

ekran kartlarıyla içli dışlı olanlardan bir tavsiyeye ihtiyacım var.

2yıl önce başlıktaki ekran kartını aldım, cihaz stok soğutmalı mod fan falan yok yani anlıyacağınız,
    aslında kartın performansından memnunum 19" 940bw ile kullanıyorum ama kartın idle ısısı 80 dercelerde geziyor ve oyun oynarken haliyle çok fazla ses çıkarıyor.
    kısa süre içinde 24" full hd monitor almayı planlıyorum ve kartın yetersiz kalacağını düşünüyorum.

çok fazla masrafa girmeden sizce ne yapmalıyım?

aynı ayarda yeni bir kartı mı?
    ekran kartı soğutucusu mu?
    şu anki kartı satıp aynısının fanlı falan bir modelini mi?

tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Birşey alma dostum şu an için önce monitörü al. Emin ol korktuğun kadar fark olmayacak

Ben 17" ten 23" e geçtim ve adeta kart kendine geldi. Ben de hd5850 falan alırım en azından diyorum ama dokunmadığım iyi oldu. AA AF olayını biraz kısınca full hd için oldukça yeterli hd4850 512mb

Mafia2yi mesela phsyx medium geri kalan full ayarda rahatlıkla oynuyorum
    metro2033 de aynı şekilde
    bfbc2 de aa ve afyi biraz kıstım 4x 8ssa falan olması lazımdı yanlış hatırlamıyorsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 23 Eylül 2010; 13:16:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Radeon Hd 3850 Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 130-140'a gider heralde.
  • evet önce monitörü alıp durumu görmek daha faydalı olur. aslında bende iceq4 almak istiyodum ama kartı hiçbiyerde bulamamıştım ve bu kartı almak zorunda kalmıştım.
  • aralarında performans olarak farkı çok fazla hissetmezsiniz sadece yük altındaki sıcaklıkta iceq daha iyidir.

GTA 4 gibi abuk subuk oyunlara meraklı değilseniz normal oyunlar için yeterli gelecektir.

Ben bir ara satacaktım ilan verdim daha sonradan iptal ettirdim. Çünkü kart bana yetiyor. Oyunu akıcı şekilde oynatması kafi benim için. AA AF olayları olmasa da olur yani benim için

Sizin de takıntınız yoksa bu türden size de yeterli geleceğini düşünüyorum
  • daha çok yarış oyunları oynuyorum. gta aslında abuk subuk değildir en sevdiğim oyun serilerden biri ama pc de herkes sorun yaşadı optimizasyon yüzünden. gerçi o halde de düşe kalka bitirdim gta4 ü.
  • GTA 4e optimizasyon özürlü olduğu için öylesine bir benzetmede bulundum

Yarış oyunlarında da yeterli olacaktır en iyisi monitörü aldığınızda full hd çözünürlükte oyunları açıp birebir yaşayarak anlayabilirsiniz. Bana göre yeterli gelen size yetersiz gelebilir. Bazı arkadaşlar fps olayın çok takmış durumdalar mesela ama bana akıcı olması yeterli kağnı gibi hareketleri görmedim mafia2 nin çok yoğun phsyx kullandığı yerden hariç onu da iptal ederek çözdüm
  • Arkadaşların dediği gibi fazla abartı grafiklere kaçmadığınız sürece kartınızı gittiği yere kadar kullanın. Zaten ATI nin bellek yönetiminin iyi olduğu ve kolay kolay tıkanmadığı söylenir hep.
  • evet mafia II yide sorunsuz bitirdim. benim içinde akıcılık yeterlidir dediğiniz gibi. benchmarklar fpsler frapslar bencede takıntıdan fazlası değil
  • DX11'i çok önemsemiyorsanız GTX460 1 GB birazcık da oc ile FullHD için gayet tatminkar bir performans verir. Ancak DX11 için yetersiz kalır. Kısa süre içerisinde 24" monitöre geçeceğinizi söylemişsiniz. Eğer bu süre AMD'nin HD6000 serisi kartları görmeniz için yeterli ise biraz bekleyin. Olmayacak bir şey değil, belki AMD'den ilginizi çekecek bir kart gelir. Yahut GTX460'a rakip olacak bir kart çıkarır AMD ve fiyatlarda ufak bir düşüş olur ki GTX460 sizin için daha cazip bir hale gelir. Nasıl olsa elinizde halihazırda çalışan bir kart var ve performansı da oldukça iyi.

Ancak 24" monitör ile HD4850 kullanılmaz artık. Cidden yetersiz gelir. Yani monitörü aldıktan sonra o kartın değişmesi kaçınılmaz olur.

Not: Benim grafik anlayışım biraz uç noktadadır. Mesela AA'yı kapatma zorunluluğu başlamış ise benim için yetersiz olmaya başlamıştır kart. Yani mesajımı ona göre okuyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 23 Eylül 2010; 15:22:59 >

• Kesinlikle 6000 serisini bekleyin zaten elinizde şuan ki bütün oyunları oynayabiliceğiniz bir kart var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.