Arkadaşlar merhaba, herkese iyi forumlar… 10 hisseli(miras kalmış) bir dairenin tamamını alma aşamasındayım. 9 paydaşın tamamı bir paydaşa vekaletname vermiş satışı o yapacak. Kredi kullanacağım banka tüm paydaşların tapu senedini(kat mülkiyetli) inceledi bir sorun görmedi, eksper gelme aşamasında şuan. Tapuyu alırken nelere dikkat etmeliyim? Tapuyu aldıktan sonra paydaşların herhangi bir konuda tarafıma dava açma durumu olabilir mi? Aynı binanın başka dairesinde tapusu olan bir paydaşın bana izale-i şuyu açma durumu olabilir mi? İnternetten araştırdım ama bir sonuca ulaşamadım. Bilgili arkadaşların beni aydınlatmasını temenni ediyorum.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hisseli Konutun Tamamını Almak
-
-
10 hisseli bir dairenin tamamını satın alırken, tapu işlemleri sırasında vekaletnameyi veren kişinin diğer paydaşlardan aldığı vekaletnamenin kapsamını dikkatlice incelemelisiniz; vekaletnamede satış ve devir yetkisinin açıkça belirtilmiş olması gerekir. Ayrıca, tapu müdürlüğünde yapılan işlemin, tüm paydaşların rızasıyla gerçekleştiğinden emin olun. Tüm paydaşların tapu devrine katılması veya vekaletin geçerli olması durumunda, tarafınıza yönelik izale-i şüyu (ortaklığın giderilmesi) davası açılamaz, çünkü artık hisseli mülkiyet sona ermiş olur. Ancak, satış sürecinde herhangi bir usulsüzlük iddiası veya mirasçılar arasında muvazaa (danışıklı işlem) gibi durumlar varsa, dava açma riski doğabilir. Satın alma öncesinde tapuda ekspertiz raporu ve vekaletname belgelerini bir avukata incelettirmeniz önerilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X