Elimizde Hitachi EH CPU316A model PLC var. Bu PLCnin kontrol ettiği Hitachi L300P sürücüler var. RS485 portu üzerinden bağlılar.
Sorum ise şu; bu sürücüleri söküp yerlerine Siemens Micromaster 430 model sürücü taksam, RS485 üzerinden çalıştırabilir miyim? PLC'ye müdahale şansım yok. sadece takacağım sürücünün parametrelerini değiştirebileceğim.
şimdiden teşekkür ederim.
neticede inverterler plc giriş sinyalini alarak çıkış veriyorlar giriş isimlendirmeleri farklı olabilir. inverter parametre ayarlarını yaptıktan sonra sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.
Merhaba,
PLC ile driver arasında sadece RS485 bağlantısı mı var yoksa start, stop, reset gibi işlemler için ayrıca bağlantı var mı? Böyle bir bağlantı varsa, mevcut bağlantıları Siemens driver'a uyarlama şansın olabilir.
Tüm kontrol sadece RS485 üzerinden yapılıyorsa, Hitachi yerine Siemens kullanabileceğini pek sanmıyorum. Sanırım Hitachi RS485 üzerinden kendine has bir protokol kullanıyor. PLC'ye müdahale şansın yoksa eğer bu bilmediğimiz protokol ile Siemens'i kullanma şansın yok.
Siemens driver'larda Profibus haberleşmesi var. RS485 üzerinden Modbus tarzı açık protokoller ile kontrol edilebilen modelleri var mı bilmiyorum. Ben yaptığım uygulamalarda hep Profibus kullandım.
arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. komple sistemi yeniliyerek hitachiden kurtulma kararı aldık:)