Arkadaşlar hitman ve call of duty ghost kurduğumdan beri sistem sapıttı. Oyunlarda anlık donma oluyor ve ekran kapanıp açılıyordu. Hitman oyununda ekran kapanıp açıldıktan sonra fatal directx error hatasını alıyordum, diğer oyunlarda ise 15 20 saniye sonra oyun devam ediyordu. Yapmadığım şey denemediğim drıver kalmadı format attım,farklı ramler denedim, termal macunları yeniledim,kasayı fan delisi yaptım nafile. En son çözümü gpu clock settingdeki hızı düşürerek buldum. Kartım hd 6870 900 mhz default ayarı 775 e çekince tüm sorun kayboldu bu şekilde hitmani bitirdim. Denemek amaclı oyuna tekrar girip gpu clok default ayara aldım. Birkaç dakika geçmeden aynı hatayı aldım. Emin olmak içinde diğer oyunlarda denedim hata devam etti.Tekrar 775 e aldığımda sorunlar tekrar kayboldu. Acaba ekran kartımı bozuldu yoksa bu oyunlardan dolayımı bu sıkıntı oluyor. Formattan sonra ilk kurup denediğim oyun hitman. Bu hata yüzünden oynayamayanlar varsa deneyip burada sonucu paylaşabilirlermi?
abi ben oyunu steamden satın aldım ilk önce biraz oynadım sonra çıktım sonra tekrar girdim oyundan fatal directx hatası çıktı sen burda demişsinki gpu clock benim pc bilgim pek yok bana yardım edermisin
quote:
Orijinalden alıntı: Send
abi ben oyunu steamden satın aldım ilk önce biraz oynadım sonra çıktım sonra tekrar girdim oyundan fatal directx hatası çıktı sen burda demişsinki gpu clock benim pc bilgim pek yok bana yardım edermisin
Üzüldüm la şimdi adam bana sormak için üye olmuş bir mesaj atmış başkada uğramamış foruma göreydim yardım edeydim gitme forumda takıl diyeydimmm donanımhaberin delisi edeydimmm:(((