Şimdi Ara

Hız Cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    13.09.2010 tarihinde Sandıklı-Dinar bölünmüş yolunun 7 nci km'sinde 104 km/h hızla radara girdiğim tespit edildi ve 130 TL para cezası kesildi.
    Bölünmüş yol için son değişikliklerle beraber hız sınırları şu şekildedir: Otomobil (M1) için 110 km/h ve Kamyonet (N1) için 85 km/h. Memura itiraz etmedim ve ceza karar tutanağını alıp yoluma devam ettim.
    Aracım hakkında bilgiler şu şekildedir: 2010 Model Fiat Doblo Yeni Combi 1.6 Premio 105 HP
    Araç tescil belgemde şu bilgiler yazmaktadır;
    Cinsi: Kamyonet (Kapalı Kasa)
    Araç sınıfı: N1
    Kullanım amacı: Yolcu nakli - hususi

Her ne kadar Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 100 üncü maddesinde N1 tipi için 85 km/h (%10 fazlası ile 93,5 km/h) limiti konulmuş ise de, araç tescil belgemde kullanım amacının yolcu nakli olduğu belirtilmektedir. Ben bu bilgilere dayanarak bu aracın kamyonet olmadığını savunarak cezaya itiraz edebilir miyim? Ve eğer cezaya itiraz edebilirsem, araç tescil belgemde araç cinsi olan kamyonet ibaresini otomobil olarak değiştirilmesi için müracat edebilir miyim?

Lütfen konu hakkında bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?

İyi günler.

• çok tartışılan ve sonuçta "HAYIR" cevabı alınan bir konu bu.
    Doblonu alırken %30küsür (37mi?) ötv ödeyip otomobil yazdırıyordun ama artık geçtiğine göre...
    Yine bu forumda arkadaşların trafiğe sorup sonradan yapılamadığı cevabını aldıklarını da gözönüne alırsak kasmamak lazım, 92ye sabitleyip yürümek lazım.
    Hele ki yollarda radarların "kombi" yolu gözlediği bu günlerde sakın ha limiti aşmamak lazım. (malum hız değerleri değişince limitlerini 110 sanan kombiciler sayesinde ekiplere makbuz ciltlerini hızla eritebilecekleri fırsat doğdu. özellikle ilk akınla ağları dolduracaklardır, uyanık olmalı.)

ha yine de ben bu işi yaparım arkadaş diyebiliyorsan tüm türkiyedeki N1 lere emsal teşkil eder, ne sevap işlersin, ne hayırlara vesile olursun bir düşün, seni doğrudan cennete uçurur aldığın dualar alimallah.

• bu konuyu bir muameleciye sormak lazım aslında bu işi yaparsa onlar yapar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    trafik cezası hakkında
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.