Şimdi Ara

Hızlı okumada kesin sonuç almak için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1)İsmail Mantıoğlu'nun anlayarak hızlı okuma kitabı'nın egzersizlerinin %90' nını yapıyorum.(bir tane egzersizi anlamadım ve beceremedim)
    2)heku it adlı Alman yazılımcıların geliştirdiği "hızlı okuma"android uygulamasını kullanıyorum(play storeda paralı)
    3) bilgisayar'da cd rom data adlı programı kullanıyorum.

Bunları yaparsam kesin sonuç alır mıyım?
    Ekstra bilmem gereken birşey var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bırakın bu hızlı okuma kişisel gelişim savsatalarını. Kitap okumak istefiğinde al eline sevdiğin bi kşrabı oku keyfine bak. Çok da kasma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wertymrt W kullanıcısına yanıt
    Ben kısa zamanda çok kitap bitirmek istiyorum.
    Ve hızlı okuyanlar yavaş okuyanlara göre daha iyi anlıyor.
    Okuduğumu anlama oranı artsın diye.

• MamiSTARKv2 M kullanıcısına yanıt
    Hızlı okuyanların daha iyi anladığını nerden çıkardınız? Kısa zamanda çok kitap okumak değil kaliteli kitapları anlayarak okumak hedef olmalı bence. Yaşınız 40-50 değilse gençseniz acele etmeyin okursunuz önemli kitapları

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wertymrt W kullanıcısına yanıt
    Tamam teşekkürler.

• Up

• Bahsettiğin kaynakları bilmiyorum,2011 yılında eğitim aldım.Normal bir insana göre yine hızlı okuyordum.Eğitime başlamadan önce hoca herkesin okuduğu kelimeyi hesaplayıp kaydetmişti.Benim 280 kelime/dakikaydı.Kurs bitiminde yapılan testte 1800 kelime/dakika %90 anlama kapasitesi, 1400 kelime/dakika ise %100 anlamaya sahip olduğum çıkmıştı.
    1)Öncelikle hızlı okuma egzersizlerini hayatın boyunca yapmadığın sürece gerilersin.Ben bunu öğrendim artık çalışmama gerek yok şeklinde düşünmek yanlış.Bunu bilerek yola çıkmanı tavsiye ederim.
    2)Bunu kanıtlayamam ama eğitimi aldığımız grupta bazı arkadaşlarda göz bozulması yaşandı buna ben de dahil.
    3)Okurken dudaklarını hareket ettiriyorsan öncelikle bunu engellemelisin eğer yapamıyorsan ağzında sakız, şeker veya su tut hangisi işine yarıyorsa.
    4)İç sesini bastırmalısın dudaklarını hareket ettirmek kadar etkiliyor.Bu iki sorunu duzeltirsen 4 kata kadar hız artışı yaşayabilirsin.
    5)Teknikleri ciddiye alıp bol bol tekrar yaparak düşünmeden uygulabilecek düzeye kadar pratik yapmalısın.
    6)Kendini kandırma ve dürüst ol ve rekabet edebileceğin birisiyle çalışırsan daha iyi olur.
    7)Pratik yaptığın kitaplar içinde telaffuzu zor kelime -buna yabancı kelimelerde dahil- bulunmasın veya mümkün olduğu kadar az olsun.
    8)Okurken bir kelimeye takılma, eksik veya hatalı telaffuz etsen bile ilerlemeye devam et.

Aklıma bir çırpıda gelenler bunlar.Egzersizleri tekrar etmezsen zamanla okuma hızın düşecek ancak teknikler kolay kolay unutulmuyor.O yüzden o tekniklere daha fazla önem vermeni tavsiye ederim,bol şans.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SimurgFC kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

Teşekkürler.
    Aynen iç sese dikkat ediyorum.
    Bu çizdiğim yol ile devam etsem başarıya ulaşır mıyım peki?

• Up,acaba cd rom data kaç dk günde kaç kere yapılacak.

• Söylediğin kaynakları bilmiyorum o yüzden yorum yapamam.Bizim eğitim programımız yanlış hatırlamıyorsam hafta da 2 gün 2'şer saatti.Hızlandırılmış eğitim aldık diyebilirim.Bu konuda diyebileceğim şey aşırı çalışmaktan ziyade az ve düzenli çalışmak.

Söylediğin kaynakları bilmiyorum.Bu konuda diyebileceğim şey Anlayarak Hızlı Okuma'nın kitaptan öğrenilebileceğini düşünmüyorum.Halk Eğitim merkezleri sanırım Kişisel Gelişim adı altında Anlayarak Hızlı Okuma eğitimi veriyor.Tavsiyem böyle bir eğitime katılman çünkü hem daha etkili olacaktır hem de sertifikayla bu yetini tescillemiş olursun.

Kendim çalışacağım dersen de Cd-rom data programı veya herhangi bir program yeterli olacaktır.Çünkü içerikleri üç aşağı beş yukarı aynıdır.
  • Up

• quote:

Orijinalden alıntı: SimurgFC

Bahsettiğin kaynakları bilmiyorum,2011 yılında eğitim aldım.Normal bir insana göre yine hızlı okuyordum.Eğitime başlamadan önce hoca herkesin okuduğu kelimeyi hesaplayıp kaydetmişti.Benim 280 kelime/dakikaydı.Kurs bitiminde yapılan testte 1800 kelime/dakika %90 anlama kapasitesi, 1400 kelime/dakika ise %100 anlamaya sahip olduğum çıkmıştı.
    1)Öncelikle hızlı okuma egzersizlerini hayatın boyunca yapmadığın sürece gerilersin.Ben bunu öğrendim artık çalışmama gerek yok şeklinde düşünmek yanlış.Bunu bilerek yola çıkmanı tavsiye ederim.
    2)Bunu kanıtlayamam ama eğitimi aldığımız grupta bazı arkadaşlarda göz bozulması yaşandı buna ben de dahil.
    3)Okurken dudaklarını hareket ettiriyorsan öncelikle bunu engellemelisin eğer yapamıyorsan ağzında sakız, şeker veya su tut hangisi işine yarıyorsa.
    4)İç sesini bastırmalısın dudaklarını hareket ettirmek kadar etkiliyor.Bu iki sorunu duzeltirsen 4 kata kadar hız artışı yaşayabilirsin.
    5)Teknikleri ciddiye alıp bol bol tekrar yaparak düşünmeden uygulabilecek düzeye kadar pratik yapmalısın.
    6)Kendini kandırma ve dürüst ol ve rekabet edebileceğin birisiyle çalışırsan daha iyi olur.
    7)Pratik yaptığın kitaplar içinde telaffuzu zor kelime -buna yabancı kelimelerde dahil- bulunmasın veya mümkün olduğu kadar az olsun.
    8)Okurken bir kelimeye takılma, eksik veya hatalı telaffuz etsen bile ilerlemeye devam et.

Aklıma bir çırpıda gelenler bunlar.Egzersizleri tekrar etmezsen zamanla okuma hızın düşecek ancak teknikler kolay kolay unutulmuyor.O yüzden o tekniklere daha fazla önem vermeni tavsiye ederim,bol şans.
    Bir paragraf,metin vs. okurken kafamızda başka bir şey varsa yavaş ta hızlı da okusak yine anlayamayız ki.

Eğitimi nerden aldınız?

• Lise 4'te sınava hazırlanırken okulda aldım.Konsantrasyon sorunum var bende işe yaradığını rahatlıkla söyleyebilirim.
    YGS'de Türkçe'nin paragraf uzunluklarını bilirsiniz.Bir sayfanın iki tarafında sadece 1'er soru oluyordu neredeyse,en azından bizdeki öyleydi.Türkçe bölümünü 25 dakikada bitirmiştim.Yanlış hatırlamıyorsam matematiğin 7.sorusuna geldiğimde çevrendekiler daha yeni sosyale geçiyordu.İşe yaradığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

• quote:

Lise 4'te sınava hazırlanırken okulda aldım.Konsantrasyon sorunum var bende işe yaradığını rahatlıkla söyleyebilirim.
    YGS'de Türkçe'nin paragraf uzunluklarını bilirsiniz.Bir sayfanın iki tarafında sadece 1'er soru oluyordu neredeyse,en azından bizdeki öyleydi.Türkçe bölümünü 25 dakikada bitirmiştim.Yanlış hatırlamıyorsam matematiğin 7.sorusuna geldiğimde çevrendekiler daha yeni sosyale geçiyordu.İşe yaradığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.
    İyimiş, normal kitap okurken de internetten herhangi bir şey okurken de şahane işe yarar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Worcestershire

İyimiş, normal kitap okurken de internetten herhangi bir şey okurken de şahane işe yarar.

Alıntıları Göster
    Okuma hızın ilerde yavaşlasa da teknik kalıyor.Mesela internette bir şey okurken ben burayı okudum hissine çok kapılıyorum.Görüş alanımda olduğu için bilinçli okumasam bile aslında okumuş oluyorum.Çünkü hızlı okumada satır satir takip etmek yerine önce kelimenin ortasına,sonra cümlenin,sonra paragrafın ve en sonunda da sayfanın ortasına bakmayı öğreterek gözün görüş alanını genişletiyor.Denemekten bir şey kaybetmezsin.İyi forumlar

• quote:

Okuma hızın ilerde yavaşlasa da teknik kalıyor.Mesela internette bir şey okurken ben burayı okudum hissine çok kapılıyorum.Görüş alanımda olduğu için bilinçli okumasam bile aslında okumuş oluyorum.Çünkü hızlı okumada satır satir takip etmek yerine önce kelimenin ortasına,sonra cümlenin,sonra paragrafın ve en sonunda da sayfanın ortasına bakmayı öğreterek gözün görüş alanını genişletiyor.Denemekten bir şey kaybetmezsin.İyi forumlar

Alıntıları Göster
    Bulayım eğitimi de deneyeyim teşekkürler.

• Up

Dakikada kaç kelimeye çıktınız(çıkarım)?
    Halk eğitim merkezinde.
    Tüm halk eğitim merkezlerinde var mıdır?(sincan/Ankarada var,burada hızlı okuma kursu var mıdır?)
    Hocaları nasıl kaliteli mi?
    Kaç gün kaç saat sürdü?

Dakikada kaç kelimeye çıktınız(çıkarım)?
    Halk eğitim merkezinde.
    Tüm halk eğitim merkezlerinde var mıdır?(sincan/Ankarada var,burada hızlı okuma kursu var mıdır?)
    Hocaları nasıl kaliteli mi?
    Kaç gün kaç saat sürdü?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.