Şimdi Ara

hizlial.com para iadesi alma yöntemi hk

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
870
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette alışveriş yaparken bazı siteler insanların parasına el koyabiliyor.
    Şikayetvar sitesinde birçok insan hizlial.com firmasından iptal ettiği siparişin parasını alamadığını söylüyordu.
    Kredi kartlarında bankaya yapılan harcama itirazı ile chargeback denilen işlem sonucu paranızı geri alabilirsiniz.
    Benim başıma gelen olay hakkında insanları bilgilendirmek istedim.

hizlial.com sitesinden iphone sipariş etme gafletinde bulundum. Ürünü göndermedikleri gibi müşteri hizmetleriyle görüşmelerimde sürekli yalan söylerek para iadesini yapmıyorlardı. Bankama giderek kredi kartı harcama itirazında bulundum ve 1 ay içinde param banka tarafından kredi kartıma geri yatırıldı.

www.sikayetvar.com sitesindeki 9844304 nolu şikayette başından geçenleri yazdım ve benimle aynı durumda olan insanlara faydalı olsun diye bilgi vermek için internette gördüğüm yerlere yazıyorum.

https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/9844304

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcetintr -- 5 Ocak 2018; 16:43:21 >

• Çok sayıda şikayet var. Böyle firmaların halen nasıl çalışmaya devam edebildiğini anlayamıyorum.
    https://www.sikayetvar.com/hizlialcom

Genelde şikayetlerin hepsi benzer özellikte.
    Elinde stoğu olmayan ürünü satışa çıkarıyor.
    Kargo yola çıkmayınca insanlar müşteri hizmetlerini arıyor.
    Müşteri hizmetlerindeki görevliler çeşitli bahanelerle insanları sürekli oyalıyor.
    İş çıkmaza girip sipariş iptali istendiği zaman iptali yaparız ama paranız 1-2 ay içinde geri ödenir deniyor.
    2 ay sonra para hesaba yatmayınca yine müşteri hizmetleri aranıyor.
    Müşteri hizmetleri yine çeşitli bahanelerle müşteriyi oyalamaya çalışıyor.
    Müşteri hizmetlerine artık güven kalmadığı için Tüketici Hakem Heyetine başvuruluyor.
    Tüketici hakem heyeti sonucu müşteri haklı bulunuyor.
    Buna rağmen para yine yatırılmıyor.
    Savcılığa gidilip suç duyurusunda bulunuluyor ama yine bir şey olmuyor.
    Devlet bunlara izin veriyor.

Halbuki şikayetlerin bir kısmı incelense yukarıdaki durumun oluşacağı zaten belli.
    Hemen sipariş iptali yapılıp bankaya giderek usulüne göre harcama itirazı yapılması lazım.
    VISA ve MASTERCARD firmalarının bankalar üzerinde koyduğu ve tüketiciyi koruduğu kesin kurallar var.
    Banka sizin itirazınızı almak ve inceleyip 120 gün içinde sonlandırmak zorunda.
    Size gelen bir kargo veya fatura yoksa banka parayı size yatırmakla yükümlü.
    Devletin ilgili makamlarına da başvuru yapılabilir ama banka harcama itirazı hemen yapılmalı.
    Ortalama 1-1,5 ay içinde sonuçlanıyor.

• Konu yanlış yerde! , lütfen forum düzenine uyun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SevilenAdam

Konu yanlış yerde! , lütfen forum düzenine uyun.

Konunun nerede açılması gerekiyor? Eğer taşımak mümkünse oraya taşıyalım. Değilse konuyu baştan açabilirim.
  • mcetintr M kullanıcısına yanıt
    Konu dışına taşırsanız daha hızlı cevap alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: SevilenAdam

Konu dışına taşırsanız daha hızlı cevap alırsınız.

Menüleri epey bir karıştırdım ama taşımaya ilgili bir şey göremedim.
    Taşımayı biz kendimiz yapabiliyor muyuz yoksa admin kullanıcılar mı yapması lazım?
  • mcetintr M kullanıcısına yanıt
    Yeni konu açın. Siz taşıyamazsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hepsiburada dan tv alım-iade
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir kullanıcı özel mesajdan sormuştu. Herkesin haberi olsun diye yazma ihtiyacı hissettim.
    Bankaya yapılan kredi kartı harcama itirazında sizin 3D secure veya sms şifresi ile giriş yapmanız bir şeyi değiştirmez.
    Sonuçta internetten kredi kartınızı kullanarak bir ürün almak istediniz.
    Eğer firmadan size gönderilen bir kargo veya fatura gibi resmi bir evrak yoksa harcama itirazı sonucu kesin olarak paranızı geri alabilirsiniz.
    Bu hakkı VISA, MASTERCARD gibi kredi kartı firmaları sağlıyor ve bankalarda bu işleri takip eden departmanlar var.

hizlial.com sitesinden örnek vererek söylemek gerekirse eğer firma ürünü göndermiyor ve teslim tarihini öteliyorsa hiç beklemeden müşteri hizmetleri ile görüşüp siparişin iptal edilmesini isteyebilir ve para iadesinin hemen yapılmasını talep edebilirsiniz.
    Eğer firma talebinizi reddediyor veya firmaya güveniniz kalmadıysa kredi kartınızın bankasıyla iletişime geçerek aynı gün harcama itirazı sürecini başlatabilirsiniz.
    Normalde 10 günde inceleme sonuçlanıyormuş ama bankaya yapılan itirazın şekli, sunulan belgeler etkili oluyor sanırım.
    Bir kaç gün arayla bankayı arayıp işlemin güncel durumunu sorgulamanız da süreci hızlandırabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.