Şimdi Ara

Hizmet Muhafızı ne yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
23.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar van il jandarmada hizmet muhafızı olmuşum... Ne iş yapar bu askerler kolaymıdır zormudur öneriniz nedir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hizmet Muhafızının Görevleri

Hizmet muhafızı, askeriyede veya jandarma teşkilatında önemli bir rol üstlenir. Görevleri arasında şunlar yer alır:

• Nöbet tutmak ve tesisleri korumak
    • Kişisel güvenliği sağlamak
    • Askeri veya yasal düzenlemeleri uygulamaya yardımcı olmak
    • Tutuklu veya mahkumların emniyetini sağlamak
    • Acil durumlara müdahale etmek

Askere Muhafız Ne Demek?

Askeriyede muhafız, askeri tesislere ve malzemelere koruma sağlayan kişidir. Nöbet tutarlar, devriyeler yaparlar ve gerektiğinde müdahale ederler.

Jandarma Hizmet Muhafızı Ne İş Yapar?

Jandarma hizmet muhafızı, kolluk kuvvetlerinde görev yapar. Görevleri arasında kamu düzenini sağlamak, suçları önlemek ve soruşturmak yer alır. Ayrıca muhafızlık ve güvenlik görevleri de üstlenirler.

Hizmet Muhafız Elemanı

Hizmet muhafız elemanı, yukarıda belirtilen görevleri yerine getiren kişidir. Askeri veya jandarma teşkilatında görev alabilirler.

Askeriyede Muhafız Ne Demek?

Askeriyede muhafız, askeri tesisleri, malzemeleri ve personeli koruyan kişidir. Görevleri arasında nöbet tutmak, devriye gezmek, tehditleri tespit etmek ve müdahale etmek yer alır.

Jandarma Muhafız Ne İş Yapar?

Jandarma muhafızı, jandarma teşkilatında görev yapan ve kamu düzenini sağlamaktan sorumlu kişidir. Kolluk kuvvetleri olarak suçları önler, soruşturur ve gerektiğinde gözaltına alır veya tutuklar. Ayrıca muhafızlık ve güvenlik görevleri de üstlenirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • angarya ne varsa onu yaparsın..:=)
  • Geçmiş olsun üsteki arkadaşın dediği gibi bol bol nöbet tutmaya nerede saçma iş varsa yapmaya hazır ol. Ne kadar gereksiz adam varsa senin bölüğünde olacak. Jiletci, esrarcı, cahil, çok okumaktan conta çatlatmış bi alay adam işte. Kötü olmuş. Hayırlı teskereler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turn table

Geçmiş olsun üsteki arkadaşın dediği gibi bol bol nöbet tutmaya nerede saçma iş varsa yapmaya hazır ol. Ne kadar gereksiz adam varsa senin bölüğünde olacak. Jiletci, esrarcı, cahil, çok okumaktan conta çatlatmış bi alay adam işte. Kötü olmuş. Hayırlı teskereler.

Öylemi diyosunuz sıçtık o zaman bizdeki bu şans olsa zatenn van gitmeyiz
  • hem calisirsin (7.30 ,17.00 )hemde 2. 4 saat nobet tutarsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güneydoğuda askerlik yaptım bir çok kez vanada gittim.Askerliği her türlü tattım.Muhafızın asıl görevi korumadır.Atıyorum herhangi bir birliğe sizin birlikten bir malzeme gidecek muhafızlar araca biner o aracın sağ sağlim gitmesini sağlar.Yani ama aracın kasada elinde silahlarla oluşabilecek tehlikelerde müdehale etmek.Birde hizmet takımı vardır.Adı üstünde hizmet etmek.Bunlarda bağlı olduğu birlikten ayrılmazlar.Birliğe hizmet ederler.Genelde vasfı olmayanlar hizmet takımında olur çoğunlukla temizlik yaparlar.
    Ama şunu sakın unutma izin kağıdında ne yazdığı hiç önemli değil.Gideceğin birlikte bam başka işler yapabilirsin.Askeriyenin işi belli olmaz.Elektrikçi gidersin ahçı olursun :) Ne okuduysan veya mesleğin neyse daha doğrusu bildiklerini yapmak istiyorsan gidince orada onları belirt.Zaten tek tek sorarlar mesleğin ne diye.Hizmet muhafızıymış topçuymuş tankçıymış hiç fark etmez.Jiletçilerin koğuşuymuş piskopatlar varmış ahmet varmış mehmet varmış saçmalıktan başka bişey değil uzun dönem askerlik yaptım 6 yere sürgün yedim her yerde 3-5 tane dengesiz çıkar.Herkes işini yapar kimse kimseye bir halt yapamaz.
    sizi bilgilendirmişlerdir önceden terör yoğunken o tarafa KTM ile gidilirdi.Vanda zaten ktm vardı.Bu hususa dikkat et ktm ile gitmezsen bölük komutanın gıcık birisi olur ceza veya mahkemeye verebilir.

• Hizmet muhafız=amele
  • hizmet ve muhafız bölük komutanlığı 2 takımdan oluşur.
    1- Hizmet Takımı : Hizmet takımı adı üzerinde hizmet işlerine bakar. Bina küçük onarımları(kapı-pencere ufak onarımı, binaların boyanması, çim biçme, peyzaj işleri vb.) çevre temizliği, berber, marangoz, terzi, garaj, yemekhaneler vb iş ocaklarının işlerinin yürütülmesi işlerini yapar. kısacası bulunulan kışla ile alakalı olarak neredeyse bütün işleri hizmet takımı yapar.
    2- muhafız takımı : Muhafız takımı genel anlamda kışla ve lojmanlar ile kışla dışına çıkan araçların güvenliğini sağlamak ve tören mangalarını icra etmekle sorumlu takımdır. Muhafız askerleri genel anlamda lojmanlarda ve bulunulan kışlada nöbet tutan askerlerin bulunduğu takımdır.
    Her iki takımda da görev yapan askerler genelde sivilde bir mesleği olan ( duvar ustası, boyacı, elektrikçi, peyzajcı, şoför, terzi, berber, garson, ahçı ... vb.) kişilerden ve bunların dışında kalan kısmın çoğunluğu kısa dönem Erlerden oluşur ki bunlar da nöbet faaliyetlerini icra ederler.
    Hizmet ve Muhafız Bölüğünde askerlik yapmak güzeldir, hem merkezlerde olurlar hem de genelde zamanları da hızlı geçer. Bu söylediklerim sadece gözlemlerime dayalıdır, kesin bilgilere ilgili mercilerden ulaşabileceğinizi düşünüyorum.

• kısaca amelesin :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.