< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 16 Ağustos 2021; 11:40:4 > |
HK AVR-145de; Pure Acoustics Dream 77 önleri yerine B&W 683 nasıl olur?
-
-
veya "ÖNCELİKLE daha kaliteli bir çift STEREO hoparlör al" mı dersiniz ?
Dali Oberon 7
veya
Triangle ANTAL 902 Cognac gibi ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 22 Temmuz 2021; 13:1:10 > -
3 yıl geçmiş amfi değişti mi
-
polk audio ve q acoustics de incele derim
-
Amfi aynı. Harman Kardon AVR 145, ev sinema amfisi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
EDIT: Konuyu (sorumu) yeniden düzenledim
10 yıl önce ev sinema sistemi için o zamanki bütçeme uygun
[b]Harman Kardon AVR-145[/b]
[img]https://store.donanimhaber.com/02/94/97/029497e2c3d4b425dce5581d444447c6.jpg[/img]
ve
[b]PURE ACOUSTICS DREAM77 Surround Hoparlör Setini[/b] almıştım.
[img]https://store.donanimhaber.com/4a/6c/c7/4a6cc72ce7bd54229c4a895e3f7973bd.jpg[/img]
[b]Dream Fronts:[/b]
Power Handling (Rms) : [b]250 Watts[/b]
Frequency Response : 36 Hz - 22.0 Khz
Sensitivity (+/- 3db): 92 Db
Nominal İmpedance: 8 Ohms
Driver Complement [b]3 Ways, 4 Drivers[/b]
Woofer 1, 8 "
Woofer 2 - 5 "
Tweeter 1, 1 "
Crossover Frequency: 2.5-3.5 Khz
Doğrusu kulaklarıyla her notayı ayırdeden biri değilim. Ama müzik dinlerken kristal berraklığında net ve dolgun ses beklentisindeyim.
STEREO MÜZİK için (şimdilik) mevcut Harman Kardon AVR145'de kullanmak üzere; yukarıda özellikleri yazan Pure Acoustics Dream 77 (surround setin) ÖN kule hoparlörleri yerine Aşağıdaki) Bower & Wilkins 683 (S1) almayı düşünüyorum.
Specifications
[b]B&W 683 4-driver, 3-way vented-box speaker:[/b]
Drivers: 1" aluminum dome tweeter, 6" woven Kevlar cone FST midrange, 2 x 6.5" aluminum/paper/Kevlar cone bass
Frequency range: -6dB at 30Hz and 50kHz
Frequency response: 38Hz-22kHz +/-3dB on reference axis
Harmonic distortion: 2nd and 3rd harmonics (90dB, 1 meter) <1% 90Hz-20kHz; <0.5% 120Hz-20kHz
Nominal impedance: 8Ω (minimum 3Ω)
Crossover frequencies: 350Hz, 4kHz
Recommended amplifier power: 25W-200W into 8Ω, unclipped
Sensitivity: 90dB (2.83V, 1 meter)
Bu hoparlör değişimi (Pure Acoustics Dream77 yerine B&W 683 S1) farkedilir düzeyde ses kalitesini artırır mı?
-
dream acoustics çöpü yerine B&W 683 S1 tabii ki çok iyi olur, iyi bir stereo amfi de gerekli
-
Sayın livelift, cevabınız için teşekkürler.
Hali hazırda kullandığım Pure Acoustics Dream 77 (ÖN kuleleri) "çöp" olarak tanımlanacak kadar kötü mü
-
quote:
Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11Sayın livelift, cevabınız için teşekkürler.
Hali hazırda kullandığım Pure Acoustics Dream 77 (ÖN kuleleri) "çöp" olarak tanımlanacak kadar kötü mü
Pure Acoustics Dream 77'yi dinlemedim ama çöp demek abartı olur.
Mantıklı bir tasarıma benziyor.
Marka meraklısı olmamak lazım.
Belki Sony, Samsung, LG gibi firmaların yaptığı ince kulelere çöp denilebilir.
B&W elbette farklı bir kulvar.
Neticede ne kadar ekmek, o kadar köfte meselesi...
Bazı firmaların hoparlörleri vardır, pahalıdır ama beklentilerinizi karşılamaz...
B&W ise ekmeğin hakkını verir.
-
arkadaşlar uzun uzadıya tartışma niyetim yok, yıllardır birçok marka model hoparlör kullandım, merak halen devam ediyor, ilk başlarda kullandığım yukardaki pure acousticsin qx setiydi, ses çıkarıyordu evet ama o kadar, bir de yukarda bi wire imajı verilmiş bağlantının aslında sahte olduğunu deneyerek öğrenmiştim, normal bir markada böyle bir üç kağıt olmaz, normalde kolaylıkla çıkması gereken jumperları zorla çıkartınca üst bağlantıların hiçbir fonksiyonu olmadığını yaptığım denemelerle öğrenmiştim, yani tüm sürücüler alt terminale bağlıydı ve üst terminalin hoparlörün hiçbir sürücüsüyle bağlantısı yoktu, vasat markalarla vakit ve para kaybetmektense kendini ispatlamış markalara yönelmekte fayda var
-
"Pure Acoustics Dream 77'yi dinlemedim ama çöp demek abartı olur." derken ben de sizinle tartışmaya girmeyi düşünmemiştim.
Demek aldığınız Pure Acoustics hoparlörün bi-wire terminalleri olmasına rağmen bi-wire'ı desteklemediğini tespit ettiniz...
Daha önce dediğim gibi ne kadar ekmek, o kadar köfte meselesi...
Bu duruma çöp demek aşırı bir tepki.
Teneke sürücüler ve crossover'ında ucuz elektrolitik kondansatörler kullanan, yere göğe sığdırılamayan "böyük" markalar da gördük...
https://forum.donanimhaber.com/hoparlor-kabin-litresi-nedir-litre-hesabi--52513876#144261732
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 18 Ağustos 2021; 10:22:51 >
-
YANİ
(Şimdilik) mevcut olan Harman Kardon AVR-145'e de bağlasam "Bowers & Wilkins 683 (veya 604) hoparlörler ile ses kalitesi ve DETAYLARIndaki artış belirgin olarak hissedilir."
sonucuna vardık (mı ?)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Neticede bir Pure Acoustic hoparlör ile Bowers & Wilkins mukayese bile edilemez.
Ses kalitesinde artış kaynak cihazlarınıza, kaynak kayıtlarınıza, odanızın akustiğine ve nihayet kendi kulaklarınızın duyma yetisine bağlıdır.
İleride amfinizi de değiştirerek kaliteli bir sistem sahibi olursunuz.
-
Böyle arkadaşın belirttiği gibi tüketiciyi kandırma durumu varsa bence de gayet çöp bir marka imiş.quote:
Orijinalden alıntı: Kursun_"Pure Acoustics Dream 77'yi dinlemedim ama çöp demek abartı olur." derken ben de sizinle tartışmaya girmeyi düşünmemiştim.
Demek aldığınız Pure Acoustics hoparlörün bi-wire terminalleri olmasına rağmen bi-wire'ı desteklemediğini tespit ettiniz...
Daha önce dediğim gibi ne kadar ekmek, o kadar köfte meselesi...
Bu duruma çöp demek aşırı bir tepki.
Teneke sürücüler ve crossover'ında ucuz elektrolitik kondansatörler kullanan, yere göğe sığdırılamayan "böyük" markalar da gördük...
https://forum.donanimhaber.com/hoparlor-kabin-litresi-nedir-litre-hesabi--52513876#144261732
Bunun ne kadar ekmek o kadar köfte ile de pek bir ilgisini göremedim.
Gayet ucuz bir marka alırsınız sadece ses sistemi için demiyorum size öyle bir özelliğini belirtip o özelliği yapıyor olur, hiç yapmamak sahtekarlıktır. Çok iyi yapıyorsa evet o kadar ekmek o kadar köfte dersiniz. Bunun ise dolandırıcılıktan farkı yok.
Kimse zaten bu markanın herhangi bir materyaline kefil olmuyordur.
Zaten tercih yaparken belli başlı mecralarda yapılmış incelemeye değer görebilen markalara bakın.
Bu marka amatör küme malesef.
B&W ile tabiki kıyaslamak çok yanlış olur.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: General Daimos
Böyle arkadaşın belirttiği gibi tüketiciyi kandırma durumu varsa bence de gayet çöp bir marka imiş.
Bunun ne kadar ekmek o kadar köfte ile de pek bir ilgisini göremedim.
Gayet ucuz bir marka alırsınız sadece ses sistemi için demiyorum size öyle bir özelliğini belirtip o özelliği yapıyor olur, hiç yapmamak sahtekarlıktır. Çok iyi yapıyorsa evet o kadar ekmek o kadar köfte dersiniz. Bunun ise dolandırıcılıktan farkı yok.
Kimse zaten bu markanın herhangi bir materyaline kefil olmuyordur.
Zaten tercih yaparken belli başlı mecralarda yapılmış incelemeye değer görebilen markalara bakın.
Bu marka amatör küme malesef.
B&W ile tabiki kıyaslamak çok yanlış olur.
Alıntıları GösterNeticede verdiğiniz paranın karşılığını alıyorsunuz.
Verdiğiniz paranın karşılığını alamamak da söz konusu, daha önce verdiğim link'teki Tannoy örneğinde olduğu gibi...
O firmanın da dolandırıcı veya amatör kümede olduğunu düşünüyor musunuz?
Bir hoparlör sistemini bi-wire destekler hale getirmenin tek maliyeti bi-wire terminali koymaktır.
Pure Acoustics bunu koymuş ama anlaşılan bir işçilik hatası olmuş.
BU hoparlörü bi-wire destekler hale getirmek 15 dakikalık bir işçilik gerektirir.
Pure Acoustic ile B&W'yi mukayese etmek daha önce dediğim gibi mümkün değil.
Ama ödediğiniz para da mukayese edilemez durumda...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kursun_Neticede verdiğiniz paranın karşılığını alıyorsunuz.
Verdiğiniz paranın karşılığını alamamak da söz konusu, daha önce verdiğim link'teki Tannoy örneğinde olduğu gibi...
O firmanın da dolandırıcı veya amatör kümede olduğunu düşünüyor musunuz?
Bir hoparlör sistemini bi-wire destekler hale getirmenin tek maliyeti bi-wire terminali koymaktır.
Pure Acoustics bunu koymuş ama anlaşılan bir işçilik hatası olmuş.
BU hoparlörü bi-wire destekler hale getirmek 15 dakikalık bir işçilik gerektirir.
Pure Acoustic ile B&W'yi mukayese etmek daha önce dediğim gibi mümkün değil.
Ama ödediğiniz para da mukayese edilemez durumda...
Alıntıları Göster2008 yılında kendilerine yazdığım mail ve cevapları...işçilik hatası yok, bilinçli yapılan dekorasyon amaçlı seri üretim...yahoo mailimde hala duruyor :)
Sent: Sunday, March 09, 2008 9:44 AM
To: support@pure-acoustics.com
Subject: qx900f
i bought qx900f frontspeakers.i decided to make be-wire connection.i removed
the metal bars between HF and LF terminals and connected to reciver.
but i noticed that by only connection with HF terminals,no sound comes from
speakers.
by only connection LF terminals,the sound comes from all drivers.so i cant
make be-wire connection in that situation.
i want to know what the problem is with HF terminals.
thanx.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Customer Support <support@pure-acoustics.com> wrote:
Dear Customer,
Thank you for purchasing Pure Acoustics products. The QX900F currently does
not have a bi-wire dual crossover connection. I suggest for you to keep the
metal bars.
Please let us know if there is anything else we can assist with.
Thank you!
Customer Support
www.pure-acoustics.com
-
Hoparlörünüzün kullanma kılavuzunda ne şekilde bi-wire yapılabileceği anlatılmış.
http://www.pure-acoustics.com/design/manuals/manual_qx900.pdf
Size verilen cevapta ise halen bi-wire için crossover'a çift bağlantı olmadığı belirtilmiş.
Benim anladığım, bu modelde terminal ilk önce bi-wire için crossover'a çift bağlantılı yapılmış, sonra vazgeçilmiş ama çiftli terminal korunmuş.
Sizin için bi-wire çok önemli ise küçük bir müdahale ile sağlayabilirsiniz.
Esasında çift post'lu terminalin faydası var, zararı yok.
-
Malum sitede 2. el fiyatlarını karşılaştırınca; B&W 603, 604, 683 model bir çift hoparlör, Pure Acoustics Dream 77'nin ÖN hoparlörlerinin 6-8 katı fiyatına satılıyor. EN İYİSİ 1 yıl biraz para biriktirip, bütçe oluşturup, 2 el bir
Cambrdige CXA 81 (2x80 watt) veya 61 (2x60 watt)
ile bunun sürebileceği, max 150 watt'a kadar bir çift B&W (veya diğer kaliteli) hoparlör almak olacak, sanırım.
-
Müzik için sorduğunuz için
Öncelikli olarak stereo amfi (bunlarda çeşitli kategoriler içeriyor) tavsiye ederim. Sinema etkisi belirleyici değilse tabi ki.
İkinci olarak,
Kulağınızın ve dinleme zevkinizi tatmin eden her hoparlör iyi hoparlörlerdir. Özeldir. Sizden başkası duyamaz (kulaklar sizin). İster pure olsun ister minton olsun. Bu kıstas aslında kulağın pişme süresinin aşamalarından biri. Pure Acoustic ten sonra bir üst seviye hoparlörler(b&w, klipsch, jamo, dali, energy Canada vb) tercih edilebilir.
Avrden yana ağırlıklı bir zevkim olmasına rağmen, streo için en düşük modellerden biri olan pioneer a 204 r amfi bile denon marantz vb avr leri stereo da üstündü.
Bu nedenle stereo başka bir kulvar. Dinleti yapmadan da almayın derim. Başlangıç olarak pureden sonra dediğim markaların bookshelf hoparlör çifti(kule de sizin tercihiniz olabilir tabiki, bütçe meselesi) beklentinizi hayli hayli karşılamaya yeter diye düşünüyorum.
Hoparlör konusunda şöyle bir açıklama yapayım.
Adı sanı bilinmeyen enkor marka küp hoparlör buldum bir yerden, her biri bir kilogram. çiftini 10 tlye aldım 😅.
Surround olarak bağladım sisteme bookshelf (wharfedale, energy, polk, harman kardon hkts 5,jamo) hoparlörlerden hiç geri kalmadı.
Zevk meselesi bu.
Keyif veriyorsa iyidir.
Gerisi teferruattır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X