Şimdi Ara

Hocaların ödevlere göre vizeyi puanlaması ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aklıma takılan bir şeyi sizinle paylaşmak istedim...

Bu sene üniversitede bir dersimizin hocası derslerde ara ara ödevler vererek, bunları yaptığımız takdirde bize sınavda ek puan olarak geri döneceğini söyledi.Ben de açıkcası o derste kendime güvendiğimden dolayı ek puana ihtiyaç duymayacağımı düşünerek ödevlerin hiçbirini yapmadım.

Neyse sınava girdik, oldukça düzgün bir şekilde kendi başıma sınavı tamamladım, hani en aşağı 80-90 alırım diye bekliyordum.
    Neyse sınav sonuçları açıklandı ve 40 almışım, sınıf ortalaması ise 50.
    Tabi bir sıkıntı olduğunu düşünerek hocamıza mail attım, gayet saygılı bir şekilde beklediğim notu almadığımı ve bana bu kadar düşük bir notu aldıracak hataları nerde yaptığımı öğrenerek bunları düzeltmek istediğimi belirttim.
    2 gün cevap gelmedi ertesi gün derste hoca sınavla ilgili sorulara, kopya falan çekilmiş ondan çoğu kişi düşük aldı dedi.

Bende cevap gelmeyince bunun üstüne bir mail daha attım, işte hiç kopya çekmediğimi falan belirttim.
    Hoca bu sefer dönüş yaptı, kağıdıma tekrar baktığını ve bir kopya görmediğini ama ufak tefek 1-2 yazım hatası olduğunu belirtti, ve senin kağıdın 100 üzerinde değerlendirilmedi dedi !!!

İşte benim asıl takıldığım nokta bu, bu tarz ödevlerin kendisinin de başta belirttiği gibi ek puan olması gerekmiyor mu ? Yani ödevi yapanların sınavını bir nevi 120 üzerinden falan değerlendirip benimkini de gene 100 üzerinden değerlendirmek zorunda değil mi ? Çünkü bu durumda benim sınavda sunduğum ve hak etmem gereken puanı, sınav dışında olan etmenlerden dolayı düşürerek değerlendirmiş oluyor ve bu bence çok büyük bir haksızlık.
    Bu düşüncemi de belirttim ama 1 hafta geçmesine rağmen kendisi lütfedip de yazmadığı için maalesef gene bir dönüş alamadım.

Sizin bu konuda düşüncelereniz nedir acaba sizce böyle bir şey normal mi ? Bu duruma nasıl itiraz falan edebilirim ?

—————————————————————————

EDİT:
    Evet finalde 60, bütde de 65 alarak dersten kalmış bulunmaktayım.Vizeden sonra fakültenin dekanına mail atmıştım, hocayla konuşacağım demişti ama hiçbir geri dönüşü olmadı.Ve ben 11 ders arasından sadece bu dersten kalıyorum.

Bütün ardından hocaya mail attım, yüzyüze konuşmak istediğimi bu notları hak ettiğimi düşünmediğimi ve neden bu kadar düşük aldığımı bilmek istediğimi söyledim ama kendisi lütfedip dönüş bile yapmadı, bir de bütün hocalar notları girdikten sonra olabilecek itirazlar için 4-5 gün sonuçlandırma yapmazken bu gelecek itirazları bildiği için notları girer girmez sonuçlandırmış şaka gibi.Ek puan dediği ve sisteme falan yüklemediği bir şey için not kırıyor ve sonra olan bize oluyor.

Finallerde bütün hocalar en kötü 1 ay öncesinden sisteme final ödevi yüklerken, bu ise finallerden 2 gün önce tam 3 ödev yükledi ama sırf ilki gibi bahane bulmasın diye finallere çalışmak yerine bir de bir sürü ödev yaptık, siz düşünün artık...

Asıl sormak istediğim bu saatden sonra yapılabilecek birşey var mı sizce ? Bu hocayı daha nereye şikayet edebilirim ne yapabilirim, hazır elimde boşken uğraşmak istiyorum açıkcası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felurian -- 17 Şubat 2021; 0:46:27 >

• Felurian kullanıcısına yanıt
    Bu arada kendisi bir de alttan aldığım farklı bir derse daha giriyor.
    Ve ne gariptir ki onda da aldığım not 40 ve sınıf ortalaması da 50.
    Sanırım hiç kağıtları bile okumadan herkes kopya çekmiştir ilk sınavdan bi gözlerini korkutayım diyip 40’ı basıyor, ödevleri yapanlara da bi 10 puan falan ekliyor işte...
  • Hocanın "ek puan" demiş olması vize puanının haricinde eklenecek puan anlamına geliyor. Hocanın haklı olması için ödevleriniz vizeye dahil demesi lazımdı. Eğer o derste iyisem ben de olsam sizin gibi yapardım.
  • hocanın notları şu şekilde yazması lazım

%30 vize

%40 final

%30 ödev

tarzında. diğer türlü öyle kafasına göre 100 üzerinden değerlendirmedim diye şey mi olur. ek puan diye de belirtmiş zaten.

bence bölüm başkanı dekan mekan ne varsa hepsine yaz

• deliratio kullanıcısına yanıt
    Ek puan demese bile hocaların sınav kağıdından ayrı olarak yapılan ödevleri de işin içine katıp, sanki onları da bir sınav sorusu olarak görüp sınavı 100 üzerinden değerlendirmeme gibi bir şansı olabilir mi ya ?

Her açıdan saçma geliyor bana, vize ayrı olur final ayrı olur ödev ayrı olur, ki dedi de söylediğim gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felurian -- 25 Aralık 2020; 15:17:6 >
  • Türkiye'ye hoşgeldiniz bi bok bilmeyen hocalarin egolarini tatmin etme yöntemlerinden biridir.

Bilenler zaten kendini belli ediyor.
  • Felurian kullanıcısına yanıt
    Yaz rektörlüğe gerekirse YÖK'e sonuna kadar ara hakkını susarsan hocalara cesaret verirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • takma kafana diploma artık kağıt parçası bile değil e-devlette dijtal
  • Üniversitedeki adamlara hala ders aralarında ödev veriyorlar sanki ilkokul.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkını ara yok efendim ödevler vizeyi etkileyecekmiş ek puan adı üstünde,bir de çoğunluk kopya çekti diye 40 vermek nedir ?
  • Kime yazsam ona karar veremedim, bölüm başkanına falan desem bir faydası olur mı ki...
  • Dekana mail attım bakalım ne sonuç çıkacak, takipte kalın :)
  • Asıl senin yaptığın saçmalık, ödev yapanların suçu ne. Kendime güvendim ödev yapmadım bir bahane değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlliedSL A kullanıcısına yanıt

Adam ödev yapanların ek puan almasına bir şey dememişki. Sadece 100 puanının ödevleri de içermesine anlam verememiş. Dediği gibi eğer ödev yapanlara ek bir puan söz konuysa 100 puanının üzerine eklemeli. 100 puan içinde oynama yapmamalı hoca.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.