Şimdi Ara

Hocaların Öğrenciye Uyguladığı Şiddeti Nasıl Karşılıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
2.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _Commando_

Apaçi tarzı çocukların kısırlaştırılması falan iyi bir şey olurdu. Apaçiler dayak yesin. Haydi apaçiler okul dayağına! Ama durduk yere bir öğrencinin dövülmesi yanlış. Kim ki o bana vuruyor. Anlatsın dersini rahatsız olursa kovsun dersten. Ama dövme gibi bir şey olursa gerekli yerlere şikayet ederim. (Bana olursa) Apaçileri dövsünler hatta ben de arada dalarım.

abi apacilikle alakasi yok olayin ya, ben daha cok bazi zengin zibidileri olurya onlari kast etmistim
  • Ben genelde sol düz- sağ düz - sol kroşe kombinasyonu ile karşılarım
  • yinemi dayak yedin
  • quote:

Orijinalden alıntı: treabacks

Eskiden dayak vardı, öğrenci öğrenci olduğunu bilirdi. Şimdikiler zibidi. Kendilerini bi bok zannediyorlar.

aynen katılıyorum dostum terbiyeli ve yerinde durmasını bilen hiç bi gence hocalar gıkını bile çıkarmaz ama gel gelelim özellikle günümüzün gençleri çok şımarık bazıları dayağı hakediyo
  • özlüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hvkk.Org. Muhsin Batur

bu durum öğrenciye göre değişir,şimdi sen öğretmensin sınıfta bir öğrenci sınıfın düzenini bozuyor durduk yerde arkadaşlarına sataşıyor bir iki defa uyarırsın baktın olmadı illa ki basacan tokadı.. bizde az zamanında yemedik ama hocalarımız haklıydı. haksız yere atılan dayağa karşıyım ama öğrenci hakediyorsa dayak kaçınılmazdır

bazı hocalar işi abartıyolar çocuk gıkını çıkarsa hemen dövüyolar oda iyi değil ama baktın saygısızlık ediyo başka çare kalmadı o zaman haddini bildirmen görevdir
  • Gayet mantıklı buluyorum.Her okulda bi dayakçı hoca olsa apaçiler doğmuş olmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hektorSTK

Siz hiç uğultu şeklinde konuşan 40 kişilik bir sınıfı öğretmen masasından dinlediniz mi? Emin olun bu bile normal bir insanı dayağa sürüklemeye yeter.

Genç arkadaşım meslek yaşantında sana kolaylıklar dilerim, yukarıda yazdığın cümle herşeyi açıklamaya yeterli zaten

yeni nesil terbiyesiz, ahlaksız , vurdumduymaz ve ukala ise bunun sebeplerini iyice oturup düşünmek lazım,

dayak çözüm değildir doğru , dayak çağ dışıdır doğru peki yanlış nerede de yeni nesil kötüye gidiyor !!!!

Empati yoksunu gençlerle uğraşmak çok zor

• quote:

Orijinalden alıntı: SeWD@Li

quote:

Siz hiç uğultu şeklinde konuşan 40 kişilik bir sınıfı öğretmen masasından dinlediniz mi? Emin olun bu bile normal bir insanı dayağa sürüklemeye yeter.

Genç arkadaşım meslek yaşantında sana kolaylıklar dilerim, yukarıda yazdığın cümle herşeyi açıklamaya yeterli zaten

yeni nesil terbiyesiz, ahlaksız , vurdumduymaz ve ukala ise bunun sebeplerini iyice oturup düşünmek lazım,

dayak çözüm değildir doğru , dayak çağ dışıdır doğru peki yanlış nerede de yeni nesil kötüye gidiyor !!!!

Empati yoksunu gençlerle uğraşmak çok zor

SeWD@Li ve hektorSTK

Cümlelerinize söyleyecek söz bulamıyorum. Çok mantıklı yazılar, elinize sağlık

• Ben ona vuruyor muyum ? Hayır
    O zaman o da bana vuramaz bu kadar basit =)
  • Kendinizi biraz öğretmen yerine koyarsanız, eğitimde dayağı sonuna kadar desteklersiniz.

Öğrenciyim henüz, öğretmenlik de tercih edeceğimi pek sanmıyorum. Ama eğitimde şiddeti, dayağı bardak taştığı vakit doğru buluyor, destekliyorum.

Çocuk psikolojisiymiş, eğitim ahlâkıymış, şuymuş, buymuş... Hepsi hikaye. Öğretmenlerin hepsi sırf formaliteden (diploma elde edebilmek) pedagoji gibi eğitim bilimi dersleri alıyor. İşe yarıyor mu? Sağlıklı bir şekilde uygulayan bir öğretmen pek gördünüz mü?

Dayak makinesi gibi çalışan Beden Eğitimi hocamız vardı lisede, bu çok sinirlenmese bile dayak atardı, manyağın tekiydi. Fizikçimiz de çok sinirlendiği vakit tekme tokat döverdi. Disiplini sağlardı güzelce. Şimdi bu adamlar üniversite okumadı mı, eğitim fakültesi veya formasyonlu FEF mezunu değil mi, eğitim dersleri almadı mı? Hepsini yaptılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 30 Mart 2010; 16:35:14 >

• quote:

Teknik eğitim fakültesi elektronik öğretmenliği 4.sınıf öğrencisiyim ilerideki hedefim öğretmenlik olmasa da Okul Deneyimi derslerini zorunlu olarak alıyorum dolayısıyla üniversitenin belirlediği meslek liselerine gidip haftada bir gün derslere katılıyor ve ders anlatıyorum. Ben de meslek lisesinden mezun oldum fakat şimdi gittiğim liselere bakıyorum disiplin konusu ya bitmiş tükenmiş ya da dayağa bağlanmış durumda. Örneğin yaşadığım bir olayı paylaşayım; fakülteden iki arkadaş bir sınıfa giriyoruz ben ders anlatırken diğer arkadaşım öğretmen masasında öğrencileri kontrol ediyordu önlerde oturan bir öğrenci sıranın altında telefonla uğraşıyormuş, arkadaşım "telefonu cebine koyar mısın" şeklinde uyardı öğrenci sallamadı arkadaşım tekrar aynı şekilde uyardı ve aldığı cevap; "koymuyorum ya!" şeklinde oldu. O tepkiyi duyunca önce bi arkadaşa dönüp baktım ne yapsın çocuk kızarmış bozarmış. Ya kalkıp bi tane patlatıcak ya da sesini çıkarmıcak etrafı kesmeye devam edicek. Ben öğrenciyi dışarı çıkarıp olayı öğretmenine anlat gel diyerek öğretmenlerinin yanına gönderdim. Çocuk geldiğinde sol yanakta bir kırmızılık vardı geçti yerine oturdu.
    Şimdi şöyle bir düşünelim; arkadaşımın yerinde olsaydınız siz ne yapardınız? Ki ben bu öğrencilere ilk haftalarda "Bakın arkadaşlar derste anlamadığınız bi kısım olursa mutlaka sorun sonuçta biz burda sizin için uğraşıyoruz, ders harici bir sıkıntınız olursa bile paylaşın yardımcı olmaya çalışırız" şeklinde uzayıp giden bir konuşma bile yaptık, gelin görün sonuç ortada...
    Dayağa kesinlikle karşıyım eğer vursaydım o öğrenciye kesinlikle vururdum sonuçta keyfimizden sabahın köründe orda olmuyoruz biz bu işten para almıyoruz. Gitmesek bile dersten kalmayız. Eee bizim zorumuz ne? Tabiki bu haytalara bişeyler katabilmek...

Bayat gelicek ama; iki taraflı saygı devam ettikçe sorun kalmıyor emin olun. Disiplin çoktan gitmiş bari saygıyı kaybetmesek...

haklısın

• kanunen ne gibi yaptırımları var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Hocalar öğrencilere şiddet uygulayamaz. Kanunen suç. Bir öğrenci bunu bile bile hocasından hala şiddet görüyorsa, o öğrenci aptal demektir.

tekme tokat dalmayınca hiç birşey yapamazsın
  • Analarınız sizi öğretmenlerden dayak yiyin diye doğurmadı.
  • ben eskiden okulda dayak yiyip bizimkilere söyleyince "niye yaramazlık yaptın okulda o zaman" diye bi de bizimkilerden dayak yerdim...

hey gidi günler...

suçu varsa indirsin tabi bi tane...

çocuğu şımartmaya gerek yok...
  • Gançlik fena bozuldu,yozlaştı,dayak bile kesmez bunları

Öğretmenlere sabır diliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForYouKill

Analarınız sizi öğretmenlerden dayak yiyin diye doğurmadı.

öğretmenlere saygısızlık et diye de doğurmadı
  • Kötü kötü konuşup ceza alacam şimdi, beyni sulanmış şahıslar, neymiş analar dayak yesin diye doğurmuyomuş, peki ne için doğuruyor söyle de bilelim. Cafelerde, şurda burda kızlarla erkeklerle fink atmak için, har vurup harman savurmak için, öğretmenlerin yüzüne karşı sövüp sayması içinmi doğuruyor.

Biri de demişki,

Ben ona vuruyor muyum ? Hayır
    O zaman o da bana vuramaz bu kadar basit =)

E be terbiyesiz şahıs, öğretmen sana durduk yere hakaret ediyormu, dersi sabote ediyormu.

Öğretmen ders işlemese dersi kaynatsa, sınav zamanı demediğinizi bırakmazsınız, ders işlemeye çalışsa, dengesizlik yapan bikaçınızı paylasa gene demediğinizi bırakmazsınız, e birader ne yapsın, onlarda insan evladı, onlarında sabrının bir sınırı var.

Biraz ağır oldu ama kimse kusura bakmasın

• lisedeki müdür çok pis döverdi bende nasibimi aldım bir kere bir tokatta hem ağzıma hemde kulağıma vurup koltuğa oturtmuştu beni.çok döverdi ama asla disipline vermezdi.disipline gitmektense dayak yemek daha iyi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.