Hocalar öğrencilere şiddet uygulayamaz. Kanunen suç. Bir öğrenci bunu bile bile hocasından hala şiddet görüyorsa, o öğrenci aptal demektir.
son derece olumlu sonra zibidi genclik doguyo
O kim oluyor ki bana vuruyor ? Ben ona vuruyor muyum ?
Ohuyom ben ya
Şiddete karşıyım her türlü.
quote:
Orijinalden alıntı: DeHsHeT
O kim oluyor ki bana vuruyor ? Ben ona vuruyor muyum ?
Ohuyom ben ya
Şiddete karşıyım her türlü.
Eskiden dayak vardı, öğrenci öğrenci olduğunu bilirdi. Şimdikiler zibidi. Kendilerini bi bok zannediyorlar.
ben açıkçası ilkokulda yediğim dayakları şu anda çok saygı değer buluyorum. ellerine sağlık hocamın diyorum
az cetvel yemedim ellerime, parmak uçlarıma. tokat ta yediğim zamanlar oldu. ama bu gerekliydi. ilkokul zamanında hocasından dayak yememiş tipleri görüyorum etrafta. söz meclisten dışarı ama almış bir terbiyessizlik, arsızlık gidiyor bu tür kişileri. hiç kimseye kendisine bile saygı duymuyor insan sağlam bir dayak yemeyince ailesinden ya da hocasından bu kadar basit olay
Böyle veliler oldukça okulda dayak olayı kolay kolay bitmez. Kendi açımdan görüşüm şöyle; okulda hiç dayak yemedim, kendi çocuğum olsada öğretmeninin böyle bir şey yapmasına asla izin vermem. Olay birazda velide bitiyor bence. Eti senin kemiği benim mantığı bitmeli artık.
"Şiddetle" karşıyım
quote:
Orijinalden alıntı: !XiR
quote:
Orijinalden alıntı: Prestor
son derece olumlu sonra zibidi genclik doguyo
zibidi gençlik öğretmenin tokadıyla değil aile tokadıyla akıllanır.
olumlu bulmuyorum
Aksine Zibidi Gençlik aile tokadıyla dahada artar. Daha da zibidi olur.
Okuldaki dayakla ise geçici bir suskunluğa bürünür.
Zibidi diye tasvir eidlen bu tipler yada serseri diye tabir ettiğim bu tipler önce ailesinden sonrada arkadaş çevresindeki yaşantısından dolayı o hale geliyorlar. Okuldaki dayak onları sadece geçici susturuyor. Fakat oda yasak olduğu için öğrenciler artık öğrenmenlerinide saymamaya ve sınıfın huzurunu ayaklar altına almaya devam ediyorlar.
Bizim zamanımızda hoca höyt dedimi çıt çıkmazdı şimdikiler höyt ne demek hocam deyip sırıtıyorlar
O kim ki atıyo bana tokat varsa o kadar yürekleri atarlar.
Disiplin iyidir bence vursunlar 1-2 tane.
bu durum öğrenciye göre değişir,şimdi sen öğretmensin sınıfta bir öğrenci sınıfın düzenini bozuyor durduk yerde arkadaşlarına sataşıyor bir iki defa uyarırsın baktın olmadı illa ki basacan tokadı.. bizde az zamanında yemedik ama hocalarımız haklıydı. haksız yere atılan dayağa karşıyım ama öğrenci hakediyorsa dayak kaçınılmazdır
Teknik eğitim fakültesi elektronik öğretmenliği 4.sınıf öğrencisiyim ilerideki hedefim öğretmenlik olmasa da Okul Deneyimi derslerini zorunlu olarak alıyorum dolayısıyla üniversitenin belirlediği meslek liselerine gidip haftada bir gün derslere katılıyor ve ders anlatıyorum. Ben de meslek lisesinden mezun oldum fakat şimdi gittiğim liselere bakıyorum disiplin konusu ya bitmiş tükenmiş ya da dayağa bağlanmış durumda. Örneğin yaşadığım bir olayı paylaşayım; fakülteden iki arkadaş bir sınıfa giriyoruz ben ders anlatırken diğer arkadaşım öğretmen masasında öğrencileri kontrol ediyordu önlerde oturan bir öğrenci sıranın altında telefonla uğraşıyormuş, arkadaşım "telefonu cebine koyar mısın" şeklinde uyardı öğrenci sallamadı arkadaşım tekrar aynı şekilde uyardı ve aldığı cevap; "koymuyorum ya!" şeklinde oldu. O tepkiyi duyunca önce bi arkadaşa dönüp baktım ne yapsın çocuk kızarmış bozarmış. Ya kalkıp bi tane patlatıcak ya da sesini çıkarmıcak etrafı kesmeye devam edicek. Ben öğrenciyi dışarı çıkarıp olayı öğretmenine anlat gel diyerek öğretmenlerinin yanına gönderdim. Çocuk geldiğinde sol yanakta bir kırmızılık vardı geçti yerine oturdu. Şimdi şöyle bir düşünelim; arkadaşımın yerinde olsaydınız siz ne yapardınız? Ki ben bu öğrencilere ilk haftalarda "Bakın arkadaşlar derste anlamadığınız bi kısım olursa mutlaka sorun sonuçta biz burda sizin için uğraşıyoruz, ders harici bir sıkıntınız olursa bile paylaşın yardımcı olmaya çalışırız" şeklinde uzayıp giden bir konuşma bile yaptık, gelin görün sonuç ortada... Dayağa kesinlikle karşıyım eğer vursaydım o öğrenciye kesinlikle vururdum sonuçta keyfimizden sabahın köründe orda olmuyoruz biz bu işten para almıyoruz. Gitmesek bile dersten kalmayız. Eee bizim zorumuz ne? Tabiki bu haytalara bişeyler katabilmek...
Siz hiç uğultu şeklinde konuşan 40 kişilik bir sınıfı öğretmen masasından dinlediniz mi? Emin olun bu bile normal bir insanı dayağa sürüklemeye yeter.
Bayat gelicek ama; iki taraflı saygı devam ettikçe sorun kalmıyor emin olun. Disiplin çoktan gitmiş bari saygıyı kaybetmesek...
Hocaların öğrenciye uyguladığı şiddeti karşılamayınız, siz o şiddete maruz kalmalısınız.
Ama ben karşılarım, gerekirse kaçarım dersen bu da suçtur. 2 tokatla kurtulmak varken, disiplin cezası alır, sicili bozarsın memur falan olamazsınız...
bize böyle söylediler inandık..
ama yinede atalarımız çok güzel söylemiş
"Lafla uslanmayanı etmeli tekdir, tekdirle uslanmayanın hakkı kötektir."
ben şiddete karşı değilim.kafası fazla çalışmayan öğretmenlerin,konuşacak lafı kalmadığında başvurduğu yöntemdir dayak.beni döverlerken hep sırıtırdım,öğretmen iyice sinir olurdu.o an yaşadıkları eziklik duygusu paha biçilemez.
Apaçi tarzı çocukların kısırlaştırılması falan iyi bir şey olurdu. Apaçiler dayak yesin. Haydi apaçiler okul dayağına! Ama durduk yere bir öğrencinin dövülmesi yanlış. Kim ki o bana vuruyor. Anlatsın dersini rahatsız olursa kovsun dersten. Ama dövme gibi bir şey olursa gerekli yerlere şikayet ederim. (Bana olursa) Apaçileri dövsünler hatta ben de arada dalarım.
Bizim hoca saçlardan tutup havaya kaldırıyor.Hocanın vurmasına gerek yok götürsün müdüre uzaklaştırma veya başka bi ceza versin.