Şimdi Ara

Hocanın derste anlattığı hikaye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
6
Favori
2.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar hikaye uzun her 20 mesajda bir bölümünü daha yayınlayacağım :D hoca toplam 2 ders saatinde anca anlattı.

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde bir kasabada marangoz varmış.İşleri git gide kötüye gitmeye başlamışartık bu kasabadan iş çıkmayacağını anlamış başka bir kasabaya göç etmek için hazırlanmış.Ertesi gün sabah namazına camiye gitmiş ve ordakilere durumu anlatmış.Marangozu dinleyen imam ve terzide marangoz ile gelmek istemişler.Marangoz kabul etmiş ve öğleye doğru çıkmışlar yola.Akşam olana kadar yürümüşler ve karanlık basacağı zaman kamp kuralım demişler.Gece olduğunda orman tehlikeli olduğundan nöbet tutalım demişler birinci nöbeti marangoz almış ikinci nöbeti terzi ve üçüncü nöbetide imam almış.Marangoz başlamış nöbet tutmaya ancak zaman geçmek bilmemiş ve zaman geçsin diye bir kütüğü oymaya başlamış nöbetinin bitmesine yakın kütüğü çok güzel bir kadın haline getirmiş.Terziyi kaldırmış ve uyumaya gitmiş terzide zaman geçmeyince bu marangozun yaptığı kadına bir elbise dikeyim demiş ve çok güzel bir elbise dikmiş.Nöbet sırası imama gelmiş bir bakmış dünyalar güzeli bir kadın ancak odundan ellerini açmış başlamış dua etmeye Allahım demiş sen herşeye kadirsin ne olur şu cansız varlığa can ver.Kadın cana gelmiş ancak ne konuşuyormuş nede tepki veriyormuş.Bunu gören marangoz ile terzi kalkmışlar ve başlamışlar kavgaya Marangoz ben oymasaydım kadın olmazdı demiş.Terzi ben elbise dikmeseydim imam güzel bulmazdı dua etmezdi demiş.İmam ben dua etmesem canlanmazdı demiş.Ve herkes hak iddia etmişler .İmam demiş en yakın kasabada kadıya danışalım.Başlamışlar yürümeye yolda kuyumcu ile tanışmışlar kuyumcuda kadına aşık olmuş ve parmağına hemen bir yüzük takmış ve en değerli yüzüğümü ona taktım o artık benim demiş.Ve kadıya doğru yola çıkmışlar.Kadı’nın yanına varmışlar olayı anlatmışlar Kadı ben bir günn düşüneyim diyip izin istemiş.Ertesi gün Kadı gelmiş ve demiş kararımı verdim ancak anlamanız için ilk önce size bir hikaye anlatmam lazım demiş.

Günlerden bir gün Padişah veziri çağırmış demiş vezirim artık yaşlandım ölmem yakındır.Ben öldükten sonra oğullarım arasında kavga çıkmasın kralın kim olacağını şimdiden belirleyelim.Vezirde belirleyelim ancak büyük oğlunuz çok iyi yakın dövüş sanatını bilir ortanca oğlunuz çok iyi kılıç kullanır en küçük oğlunuz ise çok iyi yay kullanır seçimi nasıl yapacağız demiş.Padişahta sana bir hafta süre bu işi çöz demiş.Vezir bir hafta sonra gelmiş demiş çözümü buldum 3 oğlunuza da 1 ay süre verelim dünyadaki en değerli şeyi getirene tacı verelim demiş.Kralda olur diyip oğullarına anlatmış olayı üçüde aynı anda çıkmışlar bir hana varmışlar demişler aynı yöne gidersek aynı şeyi buluruz farklı yönlere gidelim 20. Günün sonunda burada birbirimizi bekleyelim ve eve hep beraber dönelim.Hepsi kabul etmiş ve dağılmışlar büyük prens gittiği her kasabada en değerli şeyi sormuş ancak herkes elmastan paradan bahsedip durmuş en sonunda biri çıkmış şurda bir halıcı var onda uçan halının olduğu söylenir git bir bak istersen demiş.Hemen halıcıya gitmiş 1000 altına almış tutmuş hanın yolunu.Ortanca prens her kasabayı dolaşmış ama istediğini bulamamış en sonunda girdiği bir pazarda adama rastlamış adam bir dürbün satıyormuş ancak diğerlerinden farklı bu dürbün istenilen yeri gösteriyormuş 1000 altın verip dürbünü almış hanın yolunu tutmuş.Küçük prens de her yeri dolaşmış durmuş ama bulamamış en sonunda bir dilenciden istediği şeyi duymuş.Dağın tepesindeki tapınakta bir elma var diye söylenir ama çok farklı bir elma yiyen kişinin hastalığı ne olursa olsun derdine şifa olurmuş demiş.Prens düşmüş yola tapınak keşişleri önünü kesmiş ne istersin yabancı diye sormuşlar.Derdini anlatmış ve yukarı baş keşişin önüne kadar gelmiş.Baş keşişte 40m ileriye hedef koymuş vur demiş .Prens çıkarmış yayını tek atışta vurmuş.Keşiş ,birinci adımı geçtin sıra geldi ikinci adıma demiş.60m ileri bir çocuk koymuşlar ve başınada bir hedef vur demişler.prens yayını çekmiş ama yapamam demiş çocuğu vurma ihtimalim var.Keşiş ikinci adımıda geçtin yabancı diyip şifalı elmayı vermiş. Küçük prenste tutmuş hanın yolunu ve handa buluştuklarında herkes bulduklarını çıkarmış.Büyük prens ben uçan halı buldum demiş inanmamışlar ama prens halıyla 2 tur atınca çok iyi bir hediye demişler küçük prenste ben elma buldum ama her hastalığı iyileştiriyor demiş.ortanca prenste ben bir dürbün buldum ancak normal bir dürbün değil her yeri gösterir demiş.Büyük prens dürbünü eline alıp incelemiş farklı farklı yerleri düşünmüş ve her seferindede istediği yeri görmüş en sonunda sarayı düşünmüş birde ne görsün babası yatakta hekimlerde başında bekliyor.Hemen halıya atlamışlar 1 günde varmışlar saraya hemen padişahın yanına gidip elmayı vermişler 2 saat sonra padişah iyileşmiş ve oğulları başlamış kavgaya küçük prens elma olmasa babam ölürdü demiş ortanca ben dürbünü bulmasaydım göremezdik demiş büyük prens benim halım olmasa yetişemezdik demiş.Padişah vezire dönüp hemen bir hal çare bul demiş.Vezirde 2 gün sonra gelip padişahı ve 3 prensi yanına alıp başlamış anlatmaya demiş bir karara vardım ancak kararı anlamanız için bir hikaye anlatmam lazım.

Kasabanın birinde çok zengin bir tüccar varmış.Evlenme zamanı geldiğinde tüccarı çok güzel bir kadın ile evlendirmişler.Tüccar çoğu zaman başka diyarlara ürün almaya gidermiş bir gezisindede bir papağan bulmuş ancak bu papağan çok zekiymiş normal insanlardan daha iyi konuşur düşünürmüş.Tüccar çoğu zaman takıldığı yerleri papağana sorar tavsiye alırmış.Ve her zaman tavsiyeler doğru çıkarmış.yine bir iş gezisine çıkacağı zaman papağana demiş karım sana emanet ona iyi tavsiyeler ver karısınada gidip ne zaman kafasına bişi takılsa papağana danışmasını söylemiş ve geziye gitmiş.Tüccarın karısı pazara çıktığında bir adamı görmüş ve ona aşık olmuş.Adamda kadına karşı aynı hisleri beslemekteymiş ve bir gün kadına bu akşam bizim eve gel demiş.Kadın ne yapacağını şaşırmış ve papağana danışmaya gitmiş durumu anlatmış.Papağan düşünmüş git desem sahibime ayıp olucak gitme desem beni dinlemicek ve aklına bir fikir gelmiş.Kadına gel karşıma otur cevabımı vermeden önce sana bir hikaye anlatmam gerek demiş. Kadın uyuyana kadar birbiri ile bağlantılı hikayeler anlatmış sabah kaklında anlatmaya devam etmiş.

Derlerki o papağan 1001 gece boyunca kadına hikaye içinde hikaye anlatmış ve kadının kocasını aldatmasını engellemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdulkrm -- 9 Ekim 2013; 20:19:28 >

• devam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya yaz iste hepsni ugrastirma milleti
  • mow_ kullanıcısına yanıt
    siz okurken ben kalanı yazıyorum :D
  • Bremen Mızıkacıları

• Yazsana la köylü

• yaz knk
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: caissabugra

devam

quote:

Orijinalden alıntı: mow_

ya yaz iste hepsni ugrastirma milleti

quote:

Orijinalden alıntı: SarımsaklıSamırsak

Bremen Mızıkacıları

quote:

Orijinalden alıntı: Byvagabond

Yazsana la köylü

quote:

Orijinalden alıntı: Taxi-Driver

yaz knk

Evet beyler Devamı geldi yumulun. :D

• mobilde olsam okurdum ama pc de olunca hiç uzun yazı okuyamıyorum
  • hadi bakalım takkipteyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer25

mobilde olsam okurdum ama pc de olunca hiç uzun yazı okuyamıyorum

sen bilin :D
  • sonunda zebani cikarsa kulaklarini cinlatirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Nape

sonunda zebani cikarsa kulaklarini cinlatirim

Zebani yok reyiz :D
  • Hepsini okuyan varmı

• devamı?
  • ne oldugunu anlamadim fakt ilk hikayenin sonunu merak ettim

• ilk baştaki tahtadan kadına papağan gömecek heralde
  • hikaye içinde hikaye sanki hikayecaption
  • okumayin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.