Şimdi Ara

Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: cemil858585
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.393
Cevap
48
Favori
90.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sarı siyaha gönül vermiş Hufflepufflı arkadaşlar çınlatsın. Herkesin artist Gryffindorlu olduğuna inanmak istemiyorum 

• quote:

Orijinalden alıntı: Metz

Kaç yıl oldu o kadarda para kazanıyorlar hâla Türkçe alt yazı eklememişler oyuna insan sinirleniyor. Twitch'te bir kaç kişi gördüm türkçe alt yazılı oynuyordu, bu çeviriler güvenli mi kullanan var mı?

Ben kullanıyorum gayette anlaşılır ve güzel olmuş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    Oyunda bölüm puanı toplamak diye birşey olsa belki seçerlerdi 😅

• Ambarad kullanıcısına yanıt

Hocam Hufflepuff’lı değilim ama Hufflepuff seçenlere iyi bi haber vereyim. Oyunda hikaye gereği sadece Hufflepuff’ta olanların gidip görebileceği güzel bir mekan ve sekans var. İnternette gördüm ben de, spoiler olmasın diye söylemeyeyim  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • psycho90 kullanıcısına yanıt

Sağolasın hocam. Aklımda bulunsun. Oyuna daha başlamadım performans sorunlarından ötürü. 1-2 ay spoiler yemeden bekleyeceğim 

• Oyun çok güzel ve eğlenceli ama performansı o kadar berbat ki iyi yanlarından zevk almak zorlaşıyor. Denuvo, ram ve vram sıkıntıları çözülmedikçe sadece 4000 serisi kart sahipleri kısmen sıkıntısız oynar..

• # Ace # kullanıcısına yanıt

4000 serisinin de kendi sıkıntıları var. Özellikle Nvidia'nın ısrarla az vram vermesinden kaynaklanan. Nvidia'nın yaptığı hiç hoş değil. Eylül ayında rtx 3060 ti olan bilgisayar kasamı satmıştım. Bunları gördükçe iyi ki satmışım diyorum. PC platformunda shader stutterların düzeltilmesi (zor bir şey değil yapan birçok firma var. Alt tarafı oyunun ilk açılışında 5-10dk bekleyeceğiz.) ve 16 gb vram'lerin standartlaşması gerekiyor artık.

Hardware Unboxedtwitter
    “4070 Ti @ 4K Ultra RT, out of memory. 4090 plays at 90 fps!”
    https://twitter.com/HardwareUnboxed/status/1623147278293934081?cxt=HHwWgoDRzbH2yYYtAAAA

• Relinquished06 R kullanıcısına yanıt
    Rx 6900 xt ve 32 gb Ram var. İşlemci ryzen 5 5600
    Ne stutter var ne bir şey. 10 saate yakın oldu. Akıyor oyun. Ultrada. 120-170 fps arası

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bilgennyk kullanıcısına yanıt

Sistemde bu oyun özelinde sorun yaratacak hiçbir unsuru barındırmıyorsunuz. Neden akmasın ki? Eminim rx 6800 xt kullananlarda da oyun akıyordur. VRAM yeterli. Normal ram kullanımı da bu oyunda absürt seviyelerdeymiş o da yeterli. Akmaması için hiçbir sebep yok zaten. (Shader stutterlar genel bir isyan bu oyunda mevcut mu bilmiyorum oyunu konsolda oynuyorum.)

• Büyü haram olmasa. Bende alıp oynuyacaktım.

Hocam cok garip , 3080ti 5950x'ler yerlerde sürünüyor , Rezalet bir durum sanirim.

• Absnthe kullanıcısına yanıt

3080ti 12 gb vram'e sahip. Aşağıda oyunun vram kullanım miktarlarına bakabilirsiniz. En büyük problem vram. Kartlar çok güçlü ama yeterli vram yok.

https://www.techpowerup.com/review/hogwarts-legacy-benchmark-test-performance-analysis/6.html

• bu oyun olmuş ama kişilerin modellemesi görünüşü daha iyi olabilirmiş, gerçi o zaman optimizasyon daha kötü olurdu gibi

• PC de optimizasyon zaten facia grafikler çok güzel sesler oynanış oyun çok iyi ona lafım yok ancak optimizasyon da yok oyunda

• 32gb ram, 16gb vram (1080p için de en az 8) yoksa oyunu almayın-denemeyin gereksiz yere vaktinize yazık olur.

• Relinquished06 R kullanıcısına yanıt

Bas bas bağırdık nvidia alan arkadaşlara bu vramler çok dusuk diye. Şimdi sonuclar ortada..

Hâlâ daha 4000 serisiyle bile yetersiz vram veriyorlar. Sızıntılara göre rtx 4060 ti 8 gb 4070 ise 10 veya 12 gb geleceği konuşuluyor. Büyük fiyasko olacak. Evet Nvidia tarafında RT performansı çok daha iyi, DLSS FSR'ın çok önünde ama Vram sorunu çok büyük problem. Umarım 5000 serisiyle beraber 16 gb standart hâle gelir.

• Bu oyunun güncel gelecegine dair haber varmi ??

• Absnthe kullanıcısına yanıt

Yok hocam. Yeni çıkış yaptığından yapımcı ekip ilk 1 sene içinde kararlılık yamaları ve Valhalla da ki gibi kozmetik eklentileri ekleyebilirler. 2024 de ise oyuna Quidditch DLC'si gelmesi muhtemel çünkü Steam dahil pek çok yerde oyun baya rekorlar kırdı. İyi de satmıştır diye tahmin ediyorum. İlerleyen haftalarda oyunun geleceğine dair bilgilendirmelerde yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 13 Şubat 2023; 20:58:7 >
  • Oyunda 9 saati geride bıraktım. Oyunla ilgili bir kaç fikrim oldu onlardan bahsetmek istiyorum. Oyunda müthiş bir emek var. Oynarken hissettiriyor bu emek kendisini. Hikayesi yavaş ilerliyor ancak şu ana kadar beğendim. Sihirleri yavaş yavaş öğretiyor oyun size. Mekan tasarımları çok başarılı. Yan görevler fena değil. Karakter modellemeleri de başarılı. Grafik ve atmosferi beğendim. Optimizasyon kısmın da sorunlar mevcut. 2-3 update gerekli. Droplar can sıkıyor. Ek olarak ben Harry Potter filmlerini izlemedim evrene dair pek bilgim yok,ona rağmen beğendim oynadığım sürede. Bakalım bundan sonra neler olacak oyunda.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.