Bende iki rainbird cihazı var, network bağlantı özellikleri yok ama üzerlerinden detaylı proğramlama yapılıyor. Normal bahçe sulamasına bağlanan modeli, rainbird wp 6, ayarlamaları karışık gibi olsa da alışınca kolay geliyor. Türkiye'den youtube incelemesi de var. Zirai Sulamayoutube Rain Bird WP serisi pilli kontrol ünitelerinde ABC programlarını kullanarak farklı bitki türleri için farklı günlerde farklı başlangıç zamanları ile sulama yapabilirsiniz. Otomatik sulamada pilli kontrol ünitelerinin az bilinen bu özelliği sayesinde daha fazla su tasarrufu sağlayabilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?si=XBQsY9MfcYdVzDUS&v=toVkJI6xCY4&feature=youtu.beBu sa musluğa takılan cinsten. Bunu zaten kullanma kılavuzunu okumadan da ayarlarsınız. Rainbird'ün internete bağlı modelleri de var ama en çok tuya destekli modeller aliexpress'de |
Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (129. sayfa)
-
-
tşk ederim. Üzerinden ayarlanan ve network olan daha iyi olabilirmiş. Network gerek yok ama akıllı eve ekleyeceğım için orda görünmesi güzel olurdu.
-
Arkadaşlar hepsiburada üzerinde sonoff ürünlerinde indirim mevcut. Ben bir kaç akıllı ev ürünü aldım. İhtiyacınız varsa bakabilirsiniz.
Sadece R4 ün zigbee li versiyonunu göremedim.
Birkaç da sorum olacak;
-Dış mekan için önereceğiniz akıllı kamera var mıdır? AI destekli olursa çok memnun olurum. Plaka okuma cisim tanıma vb özellikli birşey arıyorum.
-Evimin etrafında bahçeyi aydınlatan projektörler var bunları uzaktan kontrol etmek istiyorum zigbee hub ile arasında ki mesafe 30-35 metre. Bu kadar mesafeden röleleri çalıştırır mı?
-Otomatik kapıyı tetikleyen duvar anahtarım mevcut. Buna röle bağlayıp tetiklemek istiyorum. Hangi röleyi kullanmalıyım. Bu anahtarlar kuru kontak mantığı ile mi çalışıyor?
-Akıllı ev ile ilgilenenlerin bulunduğu bir telegram grubu var mı?
-
aliexpress.Aubess Tuya Zigbee veya WiFi anahtarı enerji monitörü 16A 2 yönlü modül Alice Alexa Google ev akıllı yaşam uygulaması güç izleme - AliExpress 44https://tr.aliexpress.com/item/1005004767405912.html
şunlardan yeni aldım 4 tane. fiyat baya uyguna geliyor.
SNZb Mini L2 den 2 adet var birisi 10 metrede birisi ters cephe 15 metre civarında sinyal seviyesi full gösteriyor. açık alanda 30 m sorun olacağını sanmıyorum.
kamera önerisi bende alabilirim .
aliexpress.8MP 4K Wifi kamera çift Lens güvenlik koruma su geçirmez güvenlik CCTV Video gözetim kamera polis lambası Alarm IP kamerasecurity protection securiy camera wireless outdoor home audio video digital cameras smart home c - AliExpress 30https://tr.aliexpress.com/item/1005005317036069.htmlbu kamerayı kullanıyorum h.a entegre ettim belirli bi alanda uyarı verince saate göre dış ışıkları açıp sireni çalıyor . ama plaka tanıma vs yok. varsa bende merak ettim :)
bu arada otomatik kapınız rf kumanda ile çalışıyorsa
aliexpress.Tuya WiFi RF IR uzaktan kumanda 433MHz/315MHz için akıllı ev klima için SmartLife üzerinden tüm TV desteği Alexa,Google ev - AliExpress 44https://tr.aliexpress.com/item/1005005940671116.htmlböyle bir ürün ile kumanda kopyalayıp uzaktan açabilirsiniz. ayrıyetten daha sonra alacağınız diğer aksesuarlara da uyumlu olur (perde vs)
Bu arada kapı açıp kapama muhabbetinde eğer tek sinyal gidiyorsa 1 kere bas aç 1 kere bas kapa gibi
aliexpress.Sonoff Zigbee SNZB-04p pencere/kapı sensörü Esp32 akıllı ev otomasyon kitleri için Ewelink ZBBridge Alexa Alexa bee2mqtt ev yardımcısı - AliExpress 44https://tr.aliexpress.com/item/1005005858216604.htmlkapının bitişine şöyle bi cihaz bağlarsanız kapının kapalı olup olmadığınında bilgisini alırsınız.
benim şuanki homeasistan şu şekilde.
bu arada hepsiburada indirimi baya iyimiş aliexpressle nerdeyse aynı ürünler gördüğünüz gibi seçmek size kalmış :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 4 Kasım 2024; 21:35:43 >
-
Türkiye'de ONVIF destekli önerebileceğiniz kaliteli ev için indoor outdoor kameralar var mı?
-
selamlar,
evimde sonoff zigbee ürünleriyle yavaş yavaş sistem kuruyorum. önce kombi aç kapa ile başladım. sonra kapıya sensör taktım. elimde henüz montajını yapmadığım akıllı termostatik vanalar ve perde motorları var. hepsini türkiyeden aldım. ama aydınlatma için kullanmak istediğim zb mini l2 TR'de stokta yok. aliexpress üzerinden alsam adetli gümrüğe takılır mı? en az 4-5 tane almayı planlıyorum. o da 30 euroyu geçiyor. yakın zamanda 30 eur üzeri laışveriş yapan var mı? bir de güvenilir satıcı tavsiye eder misiniz?
-
Arkadaşlar matter desteği olan priz tavsiyeniz var mı? 16A olursa daha iyi olur. Meross alacaktım ama matter ile kullanınca bazı fonksiyonları çalışmıyormuş.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kargo ile yurtdışından 30 eur üzeri alışveriş yapmayın. İthalat işlemlerine tabii olur ve müşavir ile çekmek zorunda kalırsınız. Bu da ürünlerin fiyatından daha fazla maliyet çıkarır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engineerofshit -- 6 Kasım 2024; 21:17:45 >
Arkadaşlar akıllı ev sistemine yeni giriş yaptım, farklı markalardan aldığım akıllı ürünleri raspberry üzerine home assistant kurarak eklemeyi başardım. Şuanda philips hue, sonoff, tapo ve tplink ürünleri var. Tüm ürünleri paralelde Apple Home Kit’e de aktardım home asisstant ile. Evdeyken kullanımda hiç bir sorun yok ama problem şu ki, wifi’dan çıktığım gibi tüm cihazlar “no response” diyor.
Benim istediğim evde değilken de hem home kit hem de home asisstant üzerinden cihazlarımın durumunu görmek ve onları yönetebilmek. Bunu en güvenli ve en az maliyetle nasıl sağlarım?
Buradan okuduğum kadarıyla keenetic marka modem veya homepod mini ile sorun aşılabiliyormuş ama keenetic modemler oldukça pahalı, homepod mini de bana hem home assistant ve homekit kullanımını sağlar mı uzaktan bu cihazlara emin olmadığımdan boşuna cihazı almak istemiyorum, tecrübeli arkadaşlarım aydınlatırda çok memnun olurum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bilgilendirme için teşekürler.
Bir sorum da şu olacak. Raspberryi tavan arasına koymak istiyorum. Cihaza sık sık erişmem gerekir mi? Hue bridge de tavan arasında duruyor. Evin içinde kablo kargaşası olsun istemiyorum.
-
benim rasperry hala takıldığı gibi duruyor hiç erişmem gerekmedi şimdiye kadar.
-
son derece stabil sorunsuz çalışıyor
-
tavsiye için teşekkür ederim. sizi dinleyerek beklemeye geçtim ve dün hb'de aradığım ürün satışa çıktı. hem de indirimli bir şekilde. 5 adet aldım hemen. kargo geldiği gibi kurulumu yapacağım.
-
Arkadaşlar arkadaşım sık sık Shanghai ve Guangzhou ya seyahet ediyor. Çin pazarında bu ürünlerin satıldığı bir avm yada market var mıdır? Bizim mediamarkt tarzı.
TR den almaya kalkınca ürünler 1 e 3 oynuyor. Tüm eve röle sensör alayım desek 70-80k lık olacağız
-
Cevabını bilen, yardımcı olabilecek biri var mı acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzaktan apple homekit ürünleri kontrol etmeniz için apple home hub sahibi olmanız lazım. Hub görevi gören cihazlar da Apple TV ve Homepod mini, bi de Homepod 2nd Gen var. En uygunu homepod mini olacaktır. Bu yöntemle evde değilken apple home uygulamasına girip cihazlarınızı kontrol edebilirsiniz, eğer bu cihazlar hali hazır da apple home uygulamasında varsa.
Onun dışında, evde değilken home assistant'a erişmek ve onu kullanmak ayrı bi konu. Özellikle evde değilken home assistant'ı kullanmak sizin için çok önemli değilse, sadece apple home dan kullanmak işinizi görüyorsa, hiç uzaktan home assistant işlerine girmeyin bence derim. Ama yok illa ben evde değilken home assistant'a ulaşmak istiyorum derseniz iki tane yöntem var. Biri paralı ve basit. Diğeri ise ücretsiz ama uğraştırıcı. Paralı yöntemin adı Nabu Casa yada Home Assistant Cloud diye geçiyor. Aylık yanlış hatırlamıyorsam 6.50 USD Amerikan doları ödeyerek sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca Google Home ve Alexa sesli asistanları da bu yöntem ile bağlayabiliyorsunuz. Home Assistant da ayarlar kısmına girip oradan en üsste Home Assistant Cloud kısmına tıklarsanız detaylı bilgilere ulaşırsınız. Ama yok ben illa uzaktan erişeceğim ve para da vermeyeceğim, yapmak için vaktim var diyorsanız bi kaç tane yöntem var. Genellikle VPN üzerinden yapan da var, router'ı ayarlayıp port forwarding yapan da var. Bence en hızlı yöntem Tailscale ile denemeye çalışmak. Dediğim gibi biraz vakit ayırıp araştırma yapmanızı öneririm. Kimileri bunun güvenlik açığına sebep olduğunu söylüyor. Nabu Casa aboneliği almakta fayda var, hem daha güvenli ve hem de home assistant topluluğuna da destek olmuş oluyorsunuz. Tercih sizin hocam
-
hocam öncelikle detaylı açıklamanız için çok teşekkürler. Tek sorum şu olacak; Homepod mini ile sadece homekit kullancağımızı varsayalım. Bu durumda evde direkt homekit desteklemeyen ürünlere de erişim sağlayabilir miyim? Dediğim gibi ben homekit desteklemeyen ürünleri home assistant aracılığıyla home kit'e bağladım. Eğer homepod bu şekilde onlara da erişmeme izin verecekse benim için en ideal çözüm olur.
-
Rica ederim hocam, eğer apple home uygulamasında o ürünü görüyorsanız kullanabilirsiniz. Home assistant dan homekite aktardiginiz her ürün artık homekit destekli olmuş olur ve ev dışında tüm homekit destekli ürünlere ulaşabilirsiniz eğer homepod mini ürününe sahipseniz
Hocam takip ettiğiniz sayfalar,kanallar,bloglar var mıdır? Her seferinde sizi yormayalım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X