Nema17 aldım, bir deneme yapacağım. Bendeki vanaları elimle çok kolayca açıp kapatabiliyorum, peteğin üstündeki vanalardan daha rahat dönüyorlar. Planetar dişli sistemi ile deneyeceğim. Petg filament var şuan elimde, 1 hafta içinde denememi yapıp döndürüp döndüremediğine bakmış olurum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OmerTrh -- 14 Kasım 2024; 19:16:27 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (131. sayfa)
-
-
5 adet Çin işi Smart trv , kontrol edilecek odalara sıcaklık sensörü ve Home asistan. Trv veya kollektörden açma kapama şeklinde kontrolde peteklerden biri mutlaka açık kalmalı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: aRsen_lupEn5 adet Çin işi Smart trv , kontrol edilecek odalara sıcaklık sensörü ve Home asistan. Trv veya kollektörden açma kapama şeklinde kontrolde peteklerden biri mutlaka açık kalmalı.
Petekleri tamamen kapatırsam pompa zarar görür diye düşünüyorum, doğru mudur? Yazılım ile en az 1 pompa açık kalacak şekilde ayar yaparım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pompa zarar görmesin diye 1 petek daima açık kalmalı, peteklerin hepsi eşit ısınmadığı için muhakkak az veya geç ısınınan odaya takmaya gerek olmadığını düşünüyorum ,yazılım ile 1 peteği açık bırakmak teoride rahatlıklar uygulanır ama pratikte yazılım, iletişim hatalarına karşı risk oluşturuyor.
-
Bataryalı akıllı kamera önerisi olan var mı arkadaşlar? Homekit desteği olursa iyi olur ama olmasa da en azından home asistant veya homebridge desteği olması lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mow_ -- 16 Kasım 2024; 14:26:9 > -
Hocam motorları test ettim. A4988 step motor sürücüsü ile 40 N.cm torklu olan Nema17 motoru kullandım. Vanaların kimisi daha sert kimisi daha yumuşak ama gearbox kullanmadan hepsini açıp kapatabiliyor Nema17. Yalnız elimle çok sıkıştırırsam motorun gücü yetmiyor. Tamamen sıkıştırmakla motorun sıkıştırması arasında bir kaç mmlik dönüş var, o yüzden tamamen sıkıştırmak önemli değil bence.
1/16lık modda kullandım A4988'i, full step moda göre daha sessiz çalıştı. ESP32 üzerinden de dakikada 60 RPM dönecek şekilde ayarladım, bir kaç saniyede vanayı kapatıp açabiliyor böylece. Ayrıca A4988 üzerinden akım ayarını yapmak gerekiyor, bana akım ayarı çok düşük olarak geldiler. 1-1.5A arası bir akıma ayarlı şuanda.
Projeyi bitirip kullanmaya başlamam 1 haftayı bulur, 1 ay kadar da kullanıp sorun var mı diye bakarım. Sorun çıkmazsa STL dosyaları ile birlikte her şeyi burada yayınlarım.
-
özellikle mekanik üretim montaj kullanım aşama videoları eklemeniz mümkün mü?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 19 Kasım 2024; 20:46:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mehmet_alp
özellikle mekanik üretim montaj kullanım aşama videoları eklemeniz mümkün mü?Çok detaylı bir video için kesin söz vermeyeyim ama elimden geldiğince bir video çekmeye çalışırım.
-
Amazon'dan "SONOFF Zigbee Gateway, ZBDongle-E" sipariş ettim. Az önce teslim aldım ve birkaç deneme yaparken lsusb çıktısındaki "identifier"ın ZHA dokümantasyonuna göre yanlış olduğunu gördüm.
Öncelikle ürün şu:
https://www.amazon.com.tr/dp/B0B6P22YJC
Doküman şu:
https://www.home-assistant.io/integrations/zha/#discovery-via-usb-or-zeroconf
Aldığım ürün "-E" model. "-P" değil. "-E" olan v2 diye geçiyor normalde. Doküman'a göre "-E" olanın çıktısı şöyle:
Ben -E model diye teslim aldığım ve raspberry'ye bağladığım cihaz için lsusb çıktısında şu sonucu alıyorum.
10C4 ile başlayan dokümana göre -P model oluyor.
Eğer aynı ürüne sahip birisi varsa rica etsem aynı kontrolü yapabilir mi? lsusb çıktısı sizde nedir?
Birisi "-E" sipariş edip kendisindeki "-P"yi kutuya koyup bana iade etti ve amazon da onu mu gönderdi acaba diye şüphelendim de.
Duruma göre ürünü iade edeceğim. Hatalı bir kontrol yapıyorsam boşuna iade etmeyeyim.
-
-
ha donanım bölümünde
/dev/serial/by-id/usb-ITEAD_SONOFF_Zigbee_3.0_USB_Dongle_Plus_V2_20240420152347-if00Kod
Yığını:olarak gösteriyor direkt zaten e ve p nin boyutları biraz farklı
-
Teşekkürler. Bende by-id altında V2 yazmıyor.
pi@raspberrypi:~ $ ls /dev/serial/by-id/
usb-ITead_Sonoff_Zigbee_3.0_USB_Dongle_Plus_fe511e8d7bfded118a680565024206e6-if00-port0
Buraya yazdıktan sonra ember son sürüm (ncp-uart-hw-v7.4.4.0-zbdonglee-115200.gbl) flashlamayı denedim ve sonuç başarılı oldu.
https://github.com/darkxst/silabs-firmware-builder/tree/main/firmware_builds/zbdonglee
https://darkxst.github.io/silabs-firmware-builder/
Flash sonrası zigbe2mqtt kurulumunu da yaptım ve birkaç zigbee cihazı HA'ya bağlayıp kullanabildim. Sanıyorum -P olsaydı bu flash çalışmazdı.
Bir de yine buraya yazdıktan sonra Sonoff support'a e-posta gönderdim. Benden ürünün fotoğraflarını ve seri numarasını istediler, gönderdim. Gelen yanıt şöyle:
After we check with the technician, starting from the batch you purchased, the subsequent ZBDongle-E will be replaced with the same CP2102 serial port chip as the ZBDongle-P, but the coordinator chip is still Silicon Labs EFR32, which does not affect the use.
Sanıyorum üretim aşamasında belli bir seriden sonra -P ile aynı seri portu çipini (CP2102?) kullanmışlar ancak coordinator kısmı -E için hala EFR32'ymiş. Bu yüzden Silabs ember flash'ı da düzgün çalıştı demekki. Bir sorun yok demişler özetle.
Vidayı söküp içine bakarak kontrol etmek de aklıma gelmişti, sizin de yazdığınız gibi. Ancak iade edersem vidasını açmış olmayayım diye bekletiyordum. Üstteki gelişmelerden sonra da uğraşmadım artık.
Hala v2 yazmadığı için içime sinmedi ama artık kullanıyorum bu şekilde
İleride birisine lazım olursa diye de biraz detaylı yazmaya çalıştım. Tekrar teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 22 Kasım 2024; 11:28:7 >
-
Arkadaşlar bahçe girişine Tapo nun dış mekan kamerasından almayı düşünüyorum. Bu kameralarda insan algılama özelliği mevcut. Bu özelliği kullanarak kameraya yakın bir yere koyacağım led projektörü homeasistant üzerinden tetikleyebilir miyim?
Geceleri kameranın olduğu yer karanlık oluyor. Bu sorunu çözmek için aklıma bu tarz bir çözüm geldi. Yada bunu yapabileceğim dış mekanda kullanabileceğim pan ve tilt özelliği kamera önerilerine de açığım.
-
Homeassistant ve Homebridge'i raspberry üzerine kurmayı düşünüyordum ancak pi5+sd card+soğutucu alacağım paraya n100 işlemcili 16gb ramli mini pc alabiliyorum yurtdışından. Daha mantıklı geldi ama yine de sormak istedim. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
n100 işlemcili 16gb ramli mini pc
-
aliexpressten icsee nin 2li kamerası var bende. İnsan algılama sistemi ile Ha üzerinde alarm sistemi kurdum gayet iyi çalışıyor. 1-2 sayfa geride bahsetmiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 22 Kasım 2024; 15:12:57 > -
Apo'nun kameraları sd card'a kayıt yapıyor ve ayrıca ücretli bulut sistemi var bildiğim kadarıyla. Peki ben bu kameraların bir diske en azından geriye dönük 1 ay kayıt yapmasını sağlayabilir miyim?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
onvif desteği varsa kameranın nvr cihaz alarak ip kamera gibi kullanabilirsiniz.
-
Merhaba,
2 düğmeli lamba anahtarı için bir çözümünüz var mıdır? Tekliler için sonoff zbmini l2 aldım ve çözdüm. Ama çiftliler için ne yapmak lazım?
-
Bu işlere merak saldığımdan beri ülkemizin ne kadar acınası bir halde olduğunu yeniden anladım. Eğitim ve ekonomi anlamında o kadar geriyiz ki bu konularla ilgili Türkçe kaynak bulmak neredeyse imkansız.
Çünkü doğru düzgün bilen yok, insanların bu tip işlere harcayacak parası yok.
Server olarak mini pc aldım en basit versiyonu 150-200 euro. Avrupalı için çerez parası olan bu paralar bizde yarım asgari ücrete tekabül ediyor. Kendi bulut depolamamızı oluşturalım diye basit bir NAS cihazı ve 8tb hdd alayım dedim bunların da en basiti 400 euro. Bakın en basiti. Biraz iyi bir cihaz alayım çift 8tb ile raid yapayım falan derseniz 1.000 euro oluyor neredeyse meblağ. Akıllı ev cihazları zaten dünya para. Kimse kullanamıyor. Kimse öğrenenemiyor ve dolayısı ile kaynak da yok denecek kadar az.
Reddit'e bir giriyorum her konu hakkında sayfalarca bilgi var. Her cihazın kullanıcısı var. Bizim gereksiz pahalı bulduğumuz cihazların yüzüne adamlar düşük seviye diye bakmıyor.
İçerikten bağımsız bir metin oldu belki kusura bakmayın ama gerçekten üzüldüm ve yazmak istedim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X