Şimdi Ara

Honda Accord & Mercedes C180 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
5.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Değerli forumdaşım ve de arkadaşım.

W203 serisi direksiyonunun başına geçtiğim ana kadar sevdiğim bir araçtı.
    Bırak CU kasa Accord'u, CL kasa Accord'ta dahi C'den daha başarılı sürüş tepkileri var.

Eğer kısa sürelik bir yaz aşkıysa niyetin, C'yi alıp tadına bakabilirsin. Ama "alınca binerim"cilerdensen, Accord'un bu konuda bu sınıfta pek rakibi yok. 20 sene binsen dahi hep aynı rijitlikte kalacak hissi söz konusu.

Sorularına gelecek olursak:

Konfor: CU'ya binmedim ama W203'ün CL'den de bir artısı yoktu. Ayrıca daha dar, ferahlıktan yoksun bir araç.
    Donanım: CU kasa W203'ü döver.
    Yalıtım: Yorum yapamayacağım. Ama CU'nun "gereğinden fazla sessiz" olduğuna dair yorumlar okumuştum.
    Yakıt: Accord derim.
    Tasarım: Accord derim. W203 çok sıkıcı
    Görüntü: Accord
    İç Hacim Ferahlığı: Yorum yapamayacağım.
    Malzeme Kalitesi: W203'ün öyle ahım şahim bir iç mekan kalitesi yok. Burada da Accord diyorum.
    Kokpit Görüntüsü: Accord.
    Diz Mesafeleri: Mercedes.

Türkiye'de satılan Accord'lar Amerikan pazarının lüks araçlarından ACURA TSX'tir.
    Size yeni kasa C ile yeni kasa Accord karşılaştırması sunayım:

http://carsort.com/compare/Acura-TSX-vs-Mercedes-Benz-C-Class

Hangisi seçersen seç kazasız belasız sürüşler dilerim dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: informatiker

quote:

Orijinalden alıntı: Starhe

Sürüş deneyimi önemliyse arkadan itiş derim.

Sürüş deneyimi ile kastın nedir hocam?

Arkadan itiş aracın sürüş dinamikleri önden çekiş araçla bambaşka oluyor,onu kastediyorum.
  • 2010 accorda bindim ve sürdüm. Araba at arabası gibi 50 ile giderken bile hissettiriyor. Mercedese gelince sonuçta mercedes 2006 degil 1986 olsa yine değişmem bi japon arabasına
  • Accord tAbi ki.

C180 tam bir ticari kaygı, accord araba biliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: erdlbbr

2010 accorda bindim ve sürdüm. Araba at arabası gibi 50 ile giderken bile hissettiriyor. Mercedese gelince sonuçta mercedes 2006 degil 1986 olsa yine değişmem bi japon arabasına

Bu cevabınız üzerine Japonya'da resmi yas ilan edilmiş.

• Mazda6 (benim gözümde) accorddan daha kibar bir arac hem az da yakıyor mercedeste karar kilarsaniz bir sey diyemem ama accord derseniz mazdayi da inceleyin derim saygılar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabiki uzak ara honda accord.....ha tabiki mercedes çöp değil ama 2si arasında kesinlikle accord

belki iddalı olacak ama bahsettiğniz accord Türkiyedeki gelmiş geçmiş en iyi d sınıfı araçlardan biri defalarca kullandım. hatta almayı düşünüyordum ama d sınıfına geçmek için kendimi genç hissettiğim için almadım 40 yaşımdan önce d sınıfına geçmeyi düşünmüyorum.
  • sağlık olsun ne diyelim
  • Arkadaşlar,

Bir grup Mersoyu şiddetle övüyor, diğer kısmınız ise Acciyi şiddetle övüor.

Şuana kadar oy oranı:

Mercedes C180 Komp: 6 oy
    Honda Accord 2.0 Exe: 7 oy

Anlaşılan her iki arabayıda sürmem gerekecek.
    Ancak Performans yönünden Mersonun C180 dahi Acciden önde. C200 ve C230 hiç saymıyorum.

Accord d segmentin hakkını Mersoya göre daha çok veriyor hissi var ebat ve duruşu yüzünden.
    Ancak yalıtım konusunda Merso çok önde.

Bu arada unutmamak gerek;
    2006 Merso'nun 2014 yılının vergisi 670 civarı olacakken,
    2009 Acci'nin 2014 yılının vergisi 1770 TL olacak.

Bu rakamlar 2013 MTVsi ancak biraz artışla bu civarı olacak.
    Yani Accord için yıllık 1100 TL daha fazla vergi ödemem gerekecek. Bu da ciddi bir rakam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi informatiker -- 14 Ağustos 2013; 17:00:35 >
  • Şahsen kendi fikrim olmakla beraber, hondanın görünüşü hoşuma gitmiyor. Mercedesin de yeni kasa c serisi hoşuma gitmiyor. Sanki mercedes değilmiş gibi duruyor. Ama o yıllardaki kasası tam bir mercedes bence. Sana kalmış tabi ama bence adıyla bile bir adım önde mercedes.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

quote:

Orijinalden alıntı: erdlbbr

2010 accorda bindim ve sürdüm. Araba at arabası gibi 50 ile giderken bile hissettiriyor. Mercedese gelince sonuçta mercedes 2006 degil 1986 olsa yine değişmem bi japon arabasına

Bu cevabınız üzerine Japonya'da resmi yas ilan edilmiş.

Honda Accord & Mercedes C180

• Arkadaşlar düşündümde,

Accord için fazladan 1100 TL vermeye gerek var mı diye kendi kendime soruyorum.
    Mantığım gerek yok diyor.
    Sizin mantığınız nedir?

Aylık 55 TL vergi ödemek varken niye 150 TL vergi ödeyim?

• tek veya 2 kişi bineceksen c180 yok aile aracı olacaksa bulaşma ... arka oturma yerleri çok kötü
  • İlla bu iki araçtan birini alıcaksanız 2009 Honda'yı tercih ederim. Ama 55 bin tl limitle bir araba alacak olsam ikisinide tercih etmem.
  • Mantık accord desede gönül merso dan yana
  • quote:

Orijinalden alıntı: informatiker

Arkadaşlar düşündümde,

Accord için fazladan 1100 TL vermeye gerek var mı diye kendi kendime soruyorum.
    Mantığım gerek yok diyor.
    Sizin mantığınız nedir?

Aylık 55 TL vergi ödemek varken niye 150 TL vergi ödeyim?

Arkadaşım merhaba,

Accord'u 2008 model alırsan ödenecek yıllık MTV 1040 TL oluyor.

Ya da ille de 2009 olsun dersen araç alım işini 1 yıl sonra yapman durumunda da benzer bir tablo ortaya çıkacaktır.

Accord'u 2008 model alarak yıllık 700 küsur TL daha az MTV ödemek mümkün yani.:)

Ki 2008 ile 2009 arasında yanlış hatırlamıyorsam teknik ve donanım olarak hiç bir fark yok.

Mantığımı sormuş olduğun için bunları yazdım.

Selamlar. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

5. Arkadan itiş.

Öyle bir şey yok. Arkadan veya önden çekiş var. Çekişin karşılığı "tahrik"tir. İtmek-çekmek değil.
  • Hocam alternatif olarak şöyle bir şey önersek ne dersiniz ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-derindere-den-2009-camry-3.5-v6-at-55.000-km-134294910/detay

2.4 motorlu olanları da mevcut...
  • Maalesef bu kıyasta mersonun yıldızı yetmez.

w203ün karoseri çoktan demode oldu. Belki bir nebze yalıtım dışında güncel kasa accord'a karsı hicbir sansı olamaz bence.

Ayrıca markası modeli farketmez 7 yaşındaki bir otomobille sanayiye yolunun düşme olasılığı kuvvetle muhtemel.

Diğer tarafta ise daha genç ve sorunsuzluk abidesi bir otomobil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: greencher

Hocam alternatif olarak şöyle bir şey önersek ne dersiniz ?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-toyota-derindere-den-2009-camry-3.5-v6-at-55.000-km-134294910/detay

2.4 motorlu olanları da mevcut...

Hocam güzel araclar ancak cok agir abi duruyor. Genc olan ve genc hissedene gitmez bu arac.
    Bende 30 yasinda bir gencim :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.