Şimdi Ara

Honda Accord & Mercedes C180 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
0
Favori
5.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mazda da, servis sikintisi, parca sikintisi ve ikinci el piyasa sikinti cikabilir.
  • C180 hatri sayilir sure kullandim Accord kullanmadim. Arabalar Mercedes ve digerleri diye ayrilir. Kim hangi alanda tokatliyorsa tokatlasin herkes Mercedes'e binemez, herkese yakismaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • W203 hayallerimin arabası diyebilirim.
    w204 bile halt yemiş yanında.
    böyle bir kasa bir daha gelmez
    aynı şekilde benzer E serisi w211'inde tipi buna yakın.
    bence müthiş bir araç
    sonuçta o bir mercedes.
    inanın hocam kim ne derse desin insandaki imaj olayı çok etkilidir.
    ayrıca w203 hiç kötü bir araç degil bence çok çok iyi bir araç.
    ama bir mercedes'den indiginizdeki duygu ile accord'dan indiginizdeki duygu bir olmaz.
  • Parayı bulan herkes Mercedes'e biner. Hem de öyle kırolar biniyor ki, siz de biliyorsunuz. E serisi olsa değer diyeceğim de, C serisi için 2.4 Accord satılmaz...

• hocam naptin,

e serisi desen neyse dicem ama c icin degmez bence. c200 kompresor de kullandim ama 2.4 un rafine surusunden eser yok.

bence aracinin kiymetini bil, eskitme.

bu aractan sonrasi icin benim seceneklerim:
    merso w211, legend (elimizde patlar ama deli makine, hepsine takar), belki crv (cocuklarin rahati icin)

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Merhaba,

... Bildiğim kadarıyla, A.B.D.'de "Acura" adıyla satılıyor ve oldukça da tutulan bir model....

Ufak bir şeyi düzelteyim dedim. Geçende de aynı yanlış bilgiye forumda başka bir arkadaşta daha rastlamıştım.
    Accord ABD'de de Honda'nın bir modeli. Tıpkı Türkiye'de olduğu gibi.
    Acura ise Honda gibi bir araba markası. Ancak daha lüks. ABD'deki rakipleri Lexus ve İnfiniti.

Arkadaşa önerim ise Honca Accord...
  • 50-55 arası bulacağınız mercedes yorgun olur. Bende 2006 c180 k sport edition var, gümüş gri. 70 küsur binde. Damla hata boya yok. Araba dipdiri. Son baharda 4 lastik sıfır continental aldım artı prins lpg takıldı. Babam müşteri olsa 60 dan aşağı vermem. Satma niyetim yok, sadece diri ve temiz aracı o paraya bulmanız çok zor. Performans ve rahatlığa gelince ona laf yok zaten. Araç müthiş.

• Araç eskidikçe 2. elde riskler artıyor. Hele birde piyasasından daha düşükse ki sanırım öyle, başınıza iş açma ihtimali yüksek. Km düşürme vs göz önünde tutulduğunda accord yada c180 diyerek model ayırmak yerine düzgün olduğuna emin olduğunuz sahibinden olan aracı almanızı tavsiye ederim zira uzun yıllar kullanan birisiniz. Ayrıca yine uzun yıllar kullandığınızı düşünürsek accord almanız daha mantıklı olucaktır hem yeni olması hem sorunsuzluk hem güvenlik anlamında c classtan çok daha üstün bir araç. ( small overlapta accord full skor alırken c180 in jantı aracın tabanını delerek aracın içine girip mankenin ayaklarını parçaladı, mankeni elektirikli testereyle pedalları kesip zor çıkardılar ve en düşük skoru aldı ( poor) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exxcrea -- 15 Ağustos 2013; 6:14:48 >
  • Çok zor bir ikilemde kalmışsınız,c tork ve hp olarak çok önde ama güvenlik ve görüntü olarak da accorddan çok geride.ben ikisinin de avantajlarını birleştiren 159 jtd diyorum yoksa 2.4 e devam

• Lpg olacaksa düşünme lüksün yok mecbur honda.

• quote:

Orijinalden alıntı: informatiker

Cok dogru diyorsun hocam,
    Elimdekini satip Merso aldigimda aracin yasini 2 yas kücültmüs, premium markaya yükselmis, torku yükseltmis, vergiyi de düsürmüs olacagim.

Elimdekini satip Accord aldigimda aracin yasini 5 yas kücültmüs, kasayi yeniletmis, torku ve beygiri düsürmüs, vergiyi de arttirmis olacagim.

En iyisi dediginiz gibi ikisinede binip hangisi zevk veriyorsa onu almak ya da almamak lazim.

Vergiyi düşürüyorum derken, Mercedes 2.0 cc değil mi? Şu anda kullandığınız araç ile kasko bedelinden dolayı 2.0 vergisi ödeyebiliyorsunuz zaten 2.4 olmasına rağmen. Mercedes daha düşük hacimliyse bilemiyorum tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miraculous

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Merhaba,

... Bildiğim kadarıyla, A.B.D.'de "Acura" adıyla satılıyor ve oldukça da tutulan bir model....

Ufak bir şeyi düzelteyim dedim. Geçende de aynı yanlış bilgiye forumda başka bir arkadaşta daha rastlamıştım.
    Accord ABD'de de Honda'nın bir modeli. Tıpkı Türkiye'de olduğu gibi.
    Acura ise Honda gibi bir araba markası. Ancak daha lüks. ABD'deki rakipleri Lexus ve İnfiniti.

Arkadaşa önerim ise Honca Accord...

Hocam Honda Accord diye bir araç var ABD'de; doğrudur.
    Fakat bu araç Türkiye'de satılan Accord'larla aynı araç değildir. Biraz daha ucuzlatılmış bir modeldir.

Türkiye'de satılan Honda Accord (bu ve bir önceki kasalar) ABD'de Acura TSX olarak satılmaktadır.
    Bu bizim pazarımız için bir şanstır.

"...accordan inip c180-200e binilirde c180-200den inip accorda binilmez." kelamını ise pek kabul edemiyorum.
    Konsoldaki düğmelerden %80'ini tanımayan Mercedes sahiplerinin kabul edeceği bir yönermedir bence bu.

W211 olsa anlayacağım da, W203; ı ıhh.

@informatiker

Dostum W203 ile 5-10 kilometre yol yap; bana hak vereceksin. CL9 çoğu yönüyle daha iyi bir araç W203'ten.

Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: matematikcimm

50-55 arası bulacağınız mercedes yorgun olur. Bende 2006 c180 k sport edition var, gümüş gri. 70 küsur binde. Damla hata boya yok. Araba dipdiri. Son baharda 4 lastik sıfır continental aldım artı prins lpg takıldı. Babam müşteri olsa 60 dan aşağı vermem. Satma niyetim yok, sadece diri ve temiz aracı o paraya bulmanız çok zor. Performans ve rahatlığa gelince ona laf yok zaten. Araç müthiş.

Hocam 50-55 arası 180K'ler ve 230K'ler bulunulabilir 1-2 parça boyayla.
    Ancak 200K'ler biraz daha pahalı olabilir. Tabi piyasaya inip araştırmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Çok zor bir ikilemde kalmışsınız,c tork ve hp olarak çok önde ama güvenlik ve görüntü olarak da accorddan çok geride.ben ikisinin de avantajlarını birleştiren 159 jtd diyorum yoksa 2.4 e devam

Hocam Alfa Mazda bunlar güzel arabalar ama iste daha önce de dediğim gibi servis, parça ve 2. el piyasası sıkıntılı araçlar.

Evet, C200K ve C230K tork olarak önde. C230K ekstradan HP olarakta önde.
  • GreenHeart kullanıcısına yanıt
    Aslında C180K'yı bilerek sordum. Yani C180K olsa bile tercih edilir mi mantığıyla?

Ben C180 diye sordum, ama büyük ihtimal ya C200K ya da C230K'ye bakarım.
  • Hocam Mercedesin LPG ile bir uyumsuzluğu yokki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

Elimdekini satip Merso aldigimda aracin yasini 2 yas kücültmüs, premium markaya yükselmis, torku yükseltmis, vergiyi de düsürmüs olacagim.

Elimdekini satip Accord aldigimda aracin yasini 5 yas kücültmüs, kasayi yeniletmis, torku ve beygiri düsürmüs, vergiyi de arttirmis olacagim.

En iyisi dediginiz gibi ikisinede binip hangisi zevk veriyorsa onu almak ya da almamak lazim.

Vergiyi düşürüyorum derken, Mercedes 2.0 cc değil mi? Şu anda kullandığınız araç ile kasko bedelinden dolayı 2.0 vergisi ödeyebiliyorsunuz zaten 2.4 olmasına rağmen. Mercedes daha düşük hacimliyse bilemiyorum tabi.

Hocam,

C180K = 1.8cc, 143 Hp
    C200K = 1.8cc, 163 Hp
    C230K = 1.8cc, 192 Hp

Şuanki aracımla yıllık 1040 TL vergi ödüyorum.
    2009 Accord alırsam yıllık 1770 TL vergi ödeyeceğim.
    2006 Mercedes alırsam yıllık 670 TL vergi ödeyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

quote:

C180, C200, C230 hepsi 1.8 litre.

• Anladım. Şuna bak ya sadece motor hacmi yüzünden ne kadar farkediyor. Benim tenekenin gözünü seveim 6 ayda bir 50 TL. yolunuyorum sadece. Bu devlete çok bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

@informatiker

Dostum W203 ile 5-10 kilometre yol yap; bana hak vereceksin. CL9 çoğu yönüyle daha iyi bir araç W203'ten.

Selamlar

Hocam,

bul bana bir W203 o zaman hadi :)
    Şaka bir yana ama vergi farkı gerçekten çok yüksek, 2008 al diyorsun ama kendimi 2008 diye sınırlayamam. 1100 TL vergi farkını vermeye değmez diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.