Şimdi Ara

Honda CBR250R Rodajı nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2013 model yeni motoruma kavuştum.. motorun rodajını en iyi şekilde nasıl yapabilirim? bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

• Kitapçığında yazdığı gibi yapılır.
    Burda kulaktan dolma bilgilerle her şey yazan olacak. Her motorun rodajı farklıdır. Aç kitapçığı rodaj bölümüne bak.
    Her motorda değişmeyen en temel şey yüksek devirlere çıkma, yüksek vites düşük devir git, sabit hızda gitme.
  • yazdıklarınızın yanında bir de ani fren yapılmaması var.. peki rodajı bittikten hemen sonra redline'da kullanabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: killikli

yazdıklarınızın yanında bir de ani fren yapılmaması var.. peki rodajı bittikten hemen sonra redline'da kullanabilir miyim?

Ani fren rodajla alakalı değil diye biliyorum. Fren balatalarında yada başka bir yerde balmumu vardı. Balmumu erimeden fren gerçek performansını gösteremez. Bu yüzden hızlı gitmemek lazım.

Rodaj bittikten sonra redline kullanmamalısın. Rodajda 1000 km'ye kadar 7000 devir yazıyorsa 1000km'ye kadar 7000 kullan sonra kademe kademe arttır. Mesela 1100 km'de 8000 devir 1200 km'de 9000 gibi
  • bu forumu işte bu yüzden seviyorum.. çok teşekkürler
  • Başka bi forumdaki arkadaştan alıntı yapıyorum, işine yarar

''Merhaba Rodaj ile ilgili bir iki şey söylemek istiyorum.

ben 1000 rodajını şu şekilde yaptım.
    -ilk 300km'ye kadar hiç 6000 deviri geçmedim.
    -300km den sonra her 100km de bir yokuş aşağı 10.000 devire kadar çıkıp gazı bıraktım ve kendi kendine devirin düşmesini bekledim.
    -800km'lere geldiğimde son hız denemesi yapıp 165km hıza kadar çıkıp bir süre kalıp bıraktım.
    -1000km den sonra da olması gerektiği gibi kullandım.

Şu sonucu gördüm
    -Motosikletim'de 180km hızı görebildim.
    -Kalkışları ve gaza tepkisi çok çok iyi.
    -160km ye kadar her türlü yol şartında hemen geliyor.
    -Honda yetkili servisindeki usta motorumu test ettikten sonra "-Bugüne kadar gördüğüm en iyi açılmış cbr250 bu, çok iyi bir rodaj yapmışsın dedi."

Bende motorumdan çok memnunum.

Bilgilerinize.''

• quote:

bu forumu işte bu yüzden seviyorum.. çok teşekkürler

Önemli değil dostum. Burda benim verdiğim bilgiler örnekti kitapçıkla hangi devirde kullanman gerektiği yazıyor. Eğer kitapçık yoksa googleden pdf olarak bulabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynısını denemeye başlıyorum bu günden itibaren.. teşekkürler
  • quote:

aynısını denemeye başlıyorum bu günden itibaren.. teşekkürler

Ne demek hocam kolay gelsin
  • quote:

yazdıklarınızın yanında bir de ani fren yapılmaması var.. peki rodajı bittikten hemen sonra redline'da kullanabilir miyim?

reis hiç açıklama yapmana gerenk yoktu, kitapçıkta yazdığı gibi yapılır yorumu tam oturmuş zaten
  • sevilesi adam kullanıcısına yanıt
    aslında kiştapçığa bakıp trafiğe çıkmadan arka tekeri matkapa takıp kılavuzdaki devire ve hıza göre matkaba bağlamak lazım,bunalım şekilde yolda ilerlemekten iyidir,1-2 gün matkapa bağla rodaj bitsin çık bas
  • quote:

Orijinalden alıntı: aknbrn

aslında kiştapçığa bakıp trafiğe çıkmadan arka tekeri matkapa takıp kılavuzdaki devire ve hıza göre matkaba bağlamak lazım,bunalım şekilde yolda ilerlemekten iyidir,1-2 gün matkapa bağla rodaj bitsin çık bas

Düşünmedim değil boyle bi olayı ama matkap hep ayni hizda doner buda rodaj için kötü bir olay
    Bunun icin makinalar vardır eminim. pulsar200ns' nin kitapciginda rodaja gerek yok yazıyormuş. Ne kadar doğru bilemem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadara aldınız acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cumadangeldim

Başka bi forumdaki arkadaştan alıntı yapıyorum, işine yarar

-300km den sonra her 100km de bir yokuş aşağı 10.000 devire kadar çıkıp gazı bıraktım ve kendi kendine devirin düşmesini bekledim.
    -800km'lere geldiğimde son hız denemesi yapıp 165km hıza kadar çıkıp bir süre kalıp bıraktım.

Şu sonucu gördüm
    -Honda yetkili servisindeki usta motorumu test ettikten sonra "-Bugüne kadar gördüğüm en iyi açılmış cbr250 bu, çok iyi bir rodaj yapmışsın dedi."

Bilgilerinize.''

kesme

• Konuya gelince, kitapçıkta zaten yazıyordur kaç kilometreye kadar max yapacağın devir. Ona mutlaka uy, bide sakın sabit devirlerde kullanma motoru sürekli oynasın o ibre, vites düşür yükselt sürekli oyna viteslerle. Sakın yukarıda alıntıladığım arkadaşın yazdıklarınıda dikkate alma. Motor açma diye birşey yoktur.
  • abi kimseyi dinleme kitapçıkta ne yazıyosa onu yap sonuçta bu forumda şehiriçinde kask takmayın arabaların sesini duyamazsınız yazan bile var
  • sevilesi adam kullanıcısına yanıt
    ayarlı matkaplar var sıkıntı yok,tabi yapabilmek önemli,ben şahsen kitapçıktaki devirlere bakar ona göre hız ayarlı matkapla sehpaya kaldırıp yaparım,yolda uğraşılmaz kardeşim :)
  • sayokhan kullanıcısına yanıt
    onu hangi dangoz diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keomaa

Ne kadara aldınız acaba ?

kredi kartına 9 taksit 12 bin lira..

• quote:

Orijinalden alıntı: Cumadangeldim

Başka bi forumdaki arkadaştan alıntı yapıyorum, işine yarar

Şu sonucu gördüm

Bilgilerinize.''

Cbr ile 180 mi gördün
    Çift silindir mi senin cbr
    Benim çift silindir hyosung o kadar basmıyo be kardeş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.