Şimdi Ara

Honda civic 96.000'de sattım :D , (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
8
Favori
15.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu eski kasalar da güzel maşallah.Nazar değmesin.
    Benimki daha dün 3000 km oldu.
  • tüketim değerleri lpg dir demişsiniz de. şimdi aracın yol bilgisayarı lpg tüketimini de gösteriyor mu ben mi yanlış anladım. böyle bir yazılım atılabiliyor mu aracın beynine
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_dmr

anıl bilmediğim için soruyorum yol bilgisayarında gördüğün değerler lpg mi benzin mi çünki bizim araçta benzin değerlerini gösteriyor sanırım.

lpg yi ölçemez gibime geliyor

Benzindir herhalde o degerler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

anıl bilmediğim için soruyorum yol bilgisayarında gördüğün değerler lpg mi benzin mi çünki bizim araçta benzin değerlerini gösteriyor sanırım.

Şimdi araç benzin tüketmediği için bu tüketim değerleri zaten benzin olamaz. Ben lpg takılırken bunu servisede , honda Türkiye'yede sorduğumda lpg tüketimini göstereceğini ama benzine göre hata oranı'nın biraz daha fazla olacağını söylediler. Yani 3 aşşağı 5 yukarı tüketimler bu seviyede.

• quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Anıl sunroof'un neresini yağlıyorsun ve neden yağlıyorsun ?
    Ben şöyle bir bakındım neden yağlanmalı sorusuna bir cevap bulamadım,kimi yağlanmalı kimi gerek yok diyor.

Sunroof hareket ettikçe sonuçta bi kızak üzerinde hareket ediyor. Bu kızak ne kadar az aşınırsa ve o kızak üzerinde ne kadar rahat hareket ederse sesi bi o kadar engellemiş olurum.

Hiçbi zararı yok. Sadece 1-2 fıs sıkıyorum. Etrafa akma derdi şu bu yok.

Honda civic 96.000'de sattım :D ,

• Tamamdır sağol.Ben de alayım bulunsun.
    O kızakların olduğu yerde çok toz birikiyor onu ne yapıyorsun peki ?
    Konunu biraz dağıttım kusura bakma .
  • quote:

Orijinalden alıntı: sapultra

Tamamdır sağol.Ben de alayım bulunsun.
    O kızakların olduğu yerde çok toz birikiyor onu ne yapıyorsun peki ?
    Konunu biraz dağıttım kusura bakma .

Dediğim gibi 2-3 ayda bi bu gresi sıkıyorum. Bazen hatta ay'da bi sıktıgımda oluyor. Bunu sıkmadan önce bi bez parçasına çok çok az bi tiner döküyorum. Kızaklarını onunla temizliyorum. Eski yağını alıyorum komple. Diğer kalan taraflarıda normal ıslak bezle temizliyorum. Sonra yağlayıp yoluma bakıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

quote:

Şimdi araç benzin tüketmediği için bu tüketim değerleri zaten benzin olamaz. Ben lpg takılırken bunu servisede , honda Türkiye'yede sorduğumda lpg tüketimini göstereceğini ama benzine göre hata oranı'nın biraz daha fazla olacağını söylediler. Yani 3 aşşağı 5 yukarı tüketimler bu seviyede.

Benim merak ettiğim bir, iki nokta var. Araç yol bilgisayarı ölçüm yaparken yakıt borusundan geçen yalıtımı ölçüyor? Yoksa yanma odasına püskürütülen yakıtımı ölçüyor? Yakıt borusundan geçen yakıtı ölçse lpg sisteminin yakıt borusu ve enjektörleri farklı. Yanma odasına püskürtülen yakıtı ölçse gaz halinde zaten. Bence bilgisayarının gösterdiği değerler aracın ilk çalışmada ki benzin değerleri diye düşünüyorum. Yanlışım varsa biri açıklarsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

quote:

quote:

quote:

Benim merak ettiğim bir, iki nokta var. Araç yol bilgisayarı ölçüm yaparken yakıt borusundan geçen yalıtımı ölçüyor? Yoksa yanma odasına püskürütülen yakıtımı ölçüyor? Yakıt borusundan geçen yakıtı ölçse lpg sisteminin yakıt borusu ve enjektörleri farklı. Yanma odasına püskürtülen yakıtı ölçse gaz halinde zaten. Bence bilgisayarının gösterdiği değerler aracın ilk çalışmada ki benzin değerleri diye düşünüyorum. Yanlışım varsa biri açıklarsa sevinirim.

Değerler benim gaz tepkilerime göre değişiyor. Basarsam tüketim artıyor , dikkat edersem düşüyor. E bu aralıktada benzin tüketmiyor. Ben ters bi durum göremiyorum.

• anil bey bende yeni aldim civic. size özelden bir soru sordum ilgilenibilirmisiniz.

ben bu trip a ve trip b nin tüketiminden ve sağındaki km ile alakasını anlayamadım da
  • quote:

aanil
    Acaba senin araç cila niyetine arada bir benzinmi hüpletiyor senden habersiz.

• Bir petlas kullanıcısı daha görmek güzel
  • quote:

quote:

Değerler benim gaz tepkilerime göre değişiyor. Basarsam tüketim artıyor , dikkat edersem düşüyor. E bu aralıktada benzin tüketmiyor. Ben ters bi durum göremiyorum.

LPG tüketimini ayarlar düzgünse, küçük sapmalarla ölçer.

Enjektörlerin açık kalma süresi, gaz pedal pozisyonu, gaz kelebek pozisyonu, devir... vs. gibi pek çok faktör sayesinde bir sonuç çıkıyor.

• quote:

quote:

aanil
    Acaba senin araç cila niyetine arada bir benzinmi hüpletiyor senden habersiz.

. Onuda düşündüm şuan ama arada bi hüpleteceği benzinin 5-6 lt'de olması çok fazla. Bunu benzin göstergesinde mutlaka görürüm. Yani en azından git gel 1000 km yol yaptım benzin deposundan bi çeyrek depodan fazla benzin giderdi diye düşünüyorum.

• Nice 50 bin km lere anıl çok güzel olmuş fotograf albümün ve şaşırtıcı
  • Gerçek bir Honda kullanıcısı gibi inceleme olmuş Anıl eline sağlık
  • Bir de buna ses yalıtımı kötü demeyelim. Şehir içinde düşük devirde de gidince, gürültü seviyesi çok iyiydi. Civic'ten inip, kendi aracıma binince; motoru kulağımın içinde hissediyorum.

Hatta ilk kullandığımda, gaz pedalınında çok yumuşak olması ve araca alışamam nedeniyle gaz pedalına basıyormuşum da fark etmemişim. Koltuğu, aynaları ayarlarken, kim bu yüksek devirde gelen diye arkamı dönüp bakmıştım. Halbuki sesin kaynağı benmişim.
  • quote:

vipmail123
    Forumda sürekli yol bilgisayarı lpg tüketimini ölçmez deniyordu.

• quote:

quote:

vipmail123

%100 doğru olarak ölçmeyeceğinden, bahsetmiş olabilirler...

Ek olarak: LPG taktırınca, zaman içinde yol bilgisayarınızın hata yüzdesini kendi ölçümlerinizle bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 24 Nisan 2012; 12:34:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

quote:

quote:

vipmail123

%100 doğru olarak ölçmeyeceğinden, bahsetmiş olabilirler...

Ek olarak: LPG taktırınca, zaman içinde yol bilgisayarınızın hata yüzdesini kendi ölçümlerinizle bulabilirsiniz.

Belki ben yanlış hatırlıyor olabilirim. En azından doğrusunu öğrenmiş olduk.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.