Şimdi Ara

Honda civic 96.000'de sattım :D , (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
8
Favori
15.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

quote:

quote:

Bu arabada benim de mazim var çok dik bir yokuşu inerken

Siyah civicin dili olsa da bir de benim anılarımdan bahsetse. :)

Ne bereketli arabaymış

Ben de neziroglu Hyundai'in onunde altini vurmustum. :D

Test aracını vurmamış mıydin Taymcim?

Onun hikayesi farkli abi. :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Güzel bir inceleme, honda hayranı olarak zevk aldım okurken, aracını bu derece seven insanlarla tanışmak buyuk keyif verici... Düzeltmek istediğim bir nokta var tuketim değerleri aracın hızına gaz pedalına zorlanmasına ve birçok değere göre bilgisayarın tahmin ettiği benzin değeridir yani ölçüm yaptığınızda lpg ile hiçbir alakası olmadığını göreceksiniz...

Bende Atiker kit var. ve daha önce 15bin km yol bilgisayarı LPG ortalamasını gösterdi. O zaman fakir karışım yani düşük basınç ile kullanıyordum. Daha sonra ayarlamalarda yüksek basınç ile zengin karışıma geçtim ve yeniden benzin ortalamasını gösterdi.

Demek istediğim marka/model değişmek üzere.. Yol bilgisayarının LPG'yi de ölçebildiği araçlar var.. Haa bi de Reno Megane gibi.. LPG kullanırken benzin göstergesinin düştüğü araçlar da var.. Onlar da küçük bi cihazla durumu kurtarıyor.

öyle bir araç yok, sizinki tamamen tesaduf eseri lpg nin ayarsızlığı yada aracınızın şaşması ile ortaya çıkmış bir durum. Bu durumun gerçekleşmesi için yüzlerce test yapılması ve aracın yazılımına mudahele edilerek kodların değiştirilmesi gerekir. lpg beynine atılan yazılım aracın gosterdiği yakıt tuketim tahmin verilerini asla etkilemez...

LPG beynine yazılım tabii ki aracın yol bilgisayarını etkilemez. Ama LPG enjektör basıncı düşürüldüğünde her Colt yol bilgisayarında LPG ortalamasını görür. Nitekim burada da Honda civic'de aynı şey söz konusu.. Yani öyle bir değil bir sürü araç var.

15bin km boyunca test edip gördüğüme ve mitsubishi forumundaki arkadaşların yaşadıklarına mı inanayım. Sizin afaki teorinize mi inanayım.

Belki japon araçlarında anlık tüketim ölçme yöntemiyle ilgilidir bilemiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Güzel bir inceleme, honda hayranı olarak zevk aldım okurken, aracını bu derece seven insanlarla tanışmak buyuk keyif verici... Düzeltmek istediğim bir nokta var tuketim değerleri aracın hızına gaz pedalına zorlanmasına ve birçok değere göre bilgisayarın tahmin ettiği benzin değeridir yani ölçüm yaptığınızda lpg ile hiçbir alakası olmadığını göreceksiniz...

Bende Atiker kit var. ve daha önce 15bin km yol bilgisayarı LPG ortalamasını gösterdi. O zaman fakir karışım yani düşük basınç ile kullanıyordum. Daha sonra ayarlamalarda yüksek basınç ile zengin karışıma geçtim ve yeniden benzin ortalamasını gösterdi.

Demek istediğim marka/model değişmek üzere.. Yol bilgisayarının LPG'yi de ölçebildiği araçlar var.. Haa bi de Reno Megane gibi.. LPG kullanırken benzin göstergesinin düştüğü araçlar da var.. Onlar da küçük bi cihazla durumu kurtarıyor.

öyle bir araç yok, sizinki tamamen tesaduf eseri lpg nin ayarsızlığı yada aracınızın şaşması ile ortaya çıkmış bir durum. Bu durumun gerçekleşmesi için yüzlerce test yapılması ve aracın yazılımına mudahele edilerek kodların değiştirilmesi gerekir. lpg beynine atılan yazılım aracın gosterdiği yakıt tuketim tahmin verilerini asla etkilemez...

LPG beynine yazılım tabii ki aracın yol bilgisayarını etkilemez. Ama LPG enjektör basıncı düşürüldüğünde her Colt yol bilgisayarında LPG ortalamasını görür. Nitekim burada da Honda civic'de aynı şey söz konusu.. Yani öyle bir değil bir sürü araç var.

15bin km boyunca test edip gördüğüme ve mitsubishi forumundaki arkadaşların yaşadıklarına mı inanayım. Sizin afaki teorinize mi inanayım.

Belki japon araçlarında anlık tüketim ölçme yöntemiyle ilgilidir bilemiyorum.

allah aşkına güzel kardeşim ben bilgiye dayalı konuşuyorum sen ise duyduguna ve tesaduflere gore konusuyorsun, böyle birşey olması için aracı fabrikaya vermen ve fabrikanında uzerindeki lpg sistemi ile ortaklaşa çalışarak aracın beynindeki yazılımla oynaması gerekir. madem aracın sizin belirttiğiniz mucizevi bir şekilde yaktığı yakıtın cinsi ne olursa olsun bunu ölçebilme yeteneği var o zaman basınç yuksekken niye ölçemiyor, bu arada basıncın düşürülmesini ve nasıl çalıştığınada aklım sırrım ermedi.... size söyleyecek başka sözüm yok haklısınız diyorum konuyu kapatıyorum şimdiden...

• o ses normal hoca okadar takılmamalısın sonucta belli bir ivme kazanmışsın ve rüzgar 2 katına katlıyor o hızlarda ,ses gelen yerlerde kapının açılıp kapandıgı yerler olsa gerek . oraya yapabilecegin birşey yok.
  • bu kasa civic için sessiz, güvenli, ekonomik lastik önerileriniz nelerdir acaba?
  • güzel ve tarafsız bir inceleme olmuş, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

quote:

quote:

Bu arabada benim de mazim var çok dik bir yokuşu inerken

Siyah civicin dili olsa da bir de benim anılarımdan bahsetse. :)

Ne bereketli arabaymış

Ben de neziroglu Hyundai'in onunde altini vurmustum. :D

En son en detaylı işlemi konya yolundaki doğuş otoda yaptım. Sağ arka taraf epey bi sürtündü. Haluk abi ve arda hariç hepinizden bi hatıra var arabada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

Benim merak ettiğim bir, iki nokta var. Araç yol bilgisayarı ölçüm yaparken yakıt borusundan geçen yalıtımı ölçüyor? Yoksa yanma odasına püskürütülen yakıtımı ölçüyor? Yakıt borusundan geçen yakıtı ölçse lpg sisteminin yakıt borusu ve enjektörleri farklı. Yanma odasına püskürtülen yakıtı ölçse gaz halinde zaten. Bence bilgisayarının gösterdiği değerler aracın ilk çalışmada ki benzin değerleri diye düşünüyorum. Yanlışım varsa biri açıklarsa sevinirim.

Araç motora giren havayı ölçüyor. Ona göre enjekte edilen yakıtı hesaplıyor.

LPG ile 3 aşağı 5 yukarı aynı değeri alıyorsunuz. Benim eski Meganeda ekranda yazan tüketim değeri gerçek LPG tüketimine çok yakındı. Bir de uzun yolda Toyota Avensis 1.6 kullanmıştım. Onda ekranda yazandan 2 litre fazla LPG tüketiyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

Su kite bir jant ayarlamadin kac zamandir:)

Ayarlamadım değil ayarlamak için uğraşmadım. Jantlar için gereksiz para isteniyor açıkcası şuan için o kadar para vereceğimi sanmıyorum. Zaten jant alırsam lastikleride büyütürüm 17-18' yaparım buda daha fazla maliyet demek.

Bide ben orjinal jant dışında , başka jantları pek beğenemiyorum. Markaların kendi jantları benim gözüme daha çok hitap ediyor.

Eğer jant alırsam alacağım tek bi jant var oda A5 jantı.

Mükemmel bi jant ve daha önce siyah civic'de de görmüştüm. Kesinlikle bu jantdan başka janta bakmam heralde.

Honda civic 96.000'de sattım :D ,

• quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: ex_silver

Su kite bir jant ayarlamadin kac zamandir:)

Ayarlamadım değil ayarlamak için uğraşmadım. Jantlar için gereksiz para isteniyor açıkcası şuan için o kadar para vereceğimi sanmıyorum. Zaten jant alırsam lastikleride büyütürüm 17-18' yaparım buda daha fazla maliyet demek.

Bide ben orjinal jant dışında , başka jantları pek beğenemiyorum. Markaların kendi jantları benim gözüme daha çok hitap ediyor.

Eğer jant alırsam alacağım tek bi jant var oda A5 jantı.

Mükemmel bi jant ve daha önce siyah civic'de de görmüştüm. Kesinlikle bu jantdan başka janta bakmam heralde.

18" lik jant ile Ankara'nın hangi yollarında gezeceksin tartışılır tabi.

• ikinci el araç arayışındayım ve civic te tercihlerim arasında. Civic in takıldığım ilk nokta ses. kullanıcılar rüzgar sesini çok aldığını söylüyor. Focus için de ses problemi var derler ben 1 yıl tdci kullandım beni rahatsız etmese de tol sesi vardı. civic focus tanda mı daha sesli kullanan arkadaşlar söyleyebilir mi.bir de focusla 6 kişi sorunsuz 500 km yol yaptık performans kaybı ve yol tutuş kaybı yaşamadım. acaba civic 6 kişi binince performans ve yol tutuşta sıkıntı yaratır mı? Cevaplara göre civic i ya birinci tercihim yapacağım ya da eleyeceğim.
  •  Honda civic 96.000'de sattım :D ,

• quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Öncelikle Selamlar... Arabanızı Çok sağlam gerçekten Bende Beyaz'ının hayalini kuruyorum her zaman ama biraz zor. Çok süper bir araç
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Hocam iyi güzelde kocaman alıntı yapmışsınız olmamış.
  • Muazzam inceleme olmuş. Lastiklerin fren performansı nasıl acaba bilgi verebilir misin ?

Bir de özel olcak ama kaç defa radara yakalandın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

Muazzam inceleme olmuş. Lastiklerin fren performansı nasıl acaba bilgi verebilir misin ?

Bir de özel olcak ama kaç defa radara yakalandın ?

Lastiklerin fren mesafesi , lastik ısındıktan sonra çok daha başarılı ama soğuk halide fena değil. Islak zeminde ise zayıf gibi geldi.

Bundan önceki aracımla 3 senede 1 kez radara girmiştim. Bu aracımla 2 senede 6 defa radara girdim.
  • Güzel bir paylaşım olmuş ellerine sağlık :) Civic leri çok seviyorum fakat fiyat olarak bana çok yüksek geliyor 2010 modeller 35-40 Bin TL arası :)

Bu arada kafama takılan bir kaç soru oldu sizin 5. vites çok uzun top speed'i 4 vitestemi yapıyorsunuz ? :)))
    Birde ekranda yazan ortalama yakıt litresi LPG için mi ? yani LPG yi aracın kadranına işletebiliyor musunuz? Kalan yakıtı vesaire..

Bu arada lastiklerler ilgili güzel noktalara değinmişsiniz Tamam bir michline ,bristone kadar kaliteli olmasada Türk malı kendi malımıza destek verelim olduki oldukça kaliteliler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yek_ka -- 5 Mayıs 2012; 11:08:05 >
  • Aracın donanımlarından bahsetmeniz de iyi olur. Gördüğüm kadarı ile deri koltuklu herhalde en üst paket, o pakette neler veriyor? Sıkışık ölü trafikte benzinde ne kadar yakıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yek_ka

Güzel bir paylaşım olmuş ellerine sağlık :) Civic leri çok seviyorum fakat fiyat olarak bana çok yüksek geliyor 2010 modeller 35-40 Bin TL arası :)

Bu arada kafama takılan bir kaç soru oldu sizin 5. vites çok uzun top speed'i 4 vitestemi yapıyorsunuz ? :)))
    Birde ekranda yazan ortalama yakıt litresi LPG için mi ? yani LPG yi aracın kadranına işletebiliyor musunuz? Kalan yakıtı vesaire..

Bu arada lastiklerler ilgili güzel noktalara değinmişsiniz Tamam bir michline ,bristone kadar kaliteli olmasada Türk malı kendi malımıza destek verelim olduki oldukça kaliteliler ...

Evet Top speed 4. vitesde son. Oda tahmini 242 'lere falan denk geliyor redline'a kadar deneyemedim. Ekrandaki yazan ortalama lpg değil galiba arkadaşlarda tam bi karar veremediler zaten ama tahmini benzin tüketimini gösteriyor. Gaz kelebeğinin pozisyonu ve motor devrine ve başka ne kriterleri varsa tam bi bilgim yok. Ama tahmini benzin tüketimini gösterdiğini söyluyor arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Aracın donanımlarından bahsetmeniz de iyi olur. Gördüğüm kadarı ile deri koltuklu herhalde en üst paket, o pakette neler veriyor? Sıkışık ölü trafikte benzinde ne kadar yakıyor?

Aracın standart özellikleri

güvenlik donanımları olarak

- 8 hava yastığı
    - Abs
    - brake asist
    - Vsa (esp)
    - EBD ( Elektronik fren gücü dağıtımı )
    - Immobilizer ve alarm gibi güvenlik donanımları mevcut emniyet kemeri , isofix alan yazmama gerek yok onlar zaten olağan şeyler.

Dış donanım

- 16' jant
    - cama entegre anten
    - çift eksoz çıkısı
    - sunroof
    - Xenon farlar (Far yıkamalı ve otomatik yükseklik ayarlı)
    - Ön ve arka sis farları

İç donanım

- Çok fonksiyonlu ve Derinlik ve yükseklik ayarlı direksiyon deri direksiyon
    - Aux girişi
    - Hız sabitleyici
    - Işıklı Kapı nikelajları
    - Ön ve arka kol dayama
    - Dİgital klima
    - 6'lı cd changer radyo- mp3 çalar.
    - Düz arka zemin
    - Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu

gibi aklıma gelen donanımlar standart.

Ekstra olarak benim yaptırdığım

- Deri koltuk
    - Kapı eşik nikelajları normalde 2 tane standart ben 4 kapıyada aldım.
    - Cam filmi
    - Cam çıtaları
    - Body kit

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.