Şimdi Ara

Honda civic 96.000'de sattım :D , (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
8
Favori
15.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vipmail123

Bir de buna ses yalıtımı kötü demeyelim. Şehir içinde düşük devirde de gidince, gürültü seviyesi çok iyiydi. Civic'ten inip, kendi aracıma binince; motoru kulağımın içinde hissediyorum.

Hatta ilk kullandığımda, gaz pedalınında çok yumuşak olması ve araca alışamam nedeniyle gaz pedalına basıyormuşum da fark etmemişim. Koltuğu, aynaları ayarlarken, kim bu yüksek devirde gelen diye arkamı dönüp bakmıştım. Halbuki sesin kaynağı benmişim.

Motorun çok çok sessiz olması yalıtımı biraz telafi ediyoru şehir içinde. Ama hocam uzun yolda yüksek hızlarda rüzgar sesi rahatsız edici boyulara ulaşıyor. 110 km hıza kadar sıkıntı yok. Yani hız sınırlarında seyreden biri için çok büyük sıkıntı değil. Ama 120 km hızdan sonra ciddi yol sesi ve rüzgar sesi alıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Gerçek bir Honda kullanıcısı gibi inceleme olmuş Anıl eline sağlık

Teşekkür ederim hocam. Öbür tarafıda ihmal etmedik.
  • Yeni kasası çıkıpta eski kasasının değer kaybetmediği belki tek araçtır. Kazasız belasız sürüşler diyeceğim ama maşallah araç çarpışan otolara dönmüş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketimlere inanamadım ben daha fazlasını bekliyordum Elantra ile 8 civarı şuan ama 4300 km de araç
  • Bizimkiler yeni Civic'i begenmedi ama Amerika'da 2012 yılında en cok satılan C segmenti arac su anda yeni Civic.

http://online.wsj.com/mdc/public/page/2_3022-autosales.html

En İyi C segmenti araclar listesinde de baslarda bulunuyor:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=59281305
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Kazandibi

Tüketimlere inanamadım ben daha fazlasını bekliyordum Elantra ile 8 civarı şuan ama 4300 km de araç

Tüketimler uzun yol. Eğer benzin tüketimleri olsaydı daha da aşşağıda olacağına eminim uzun yolda gerçekten ekonomik araç.
  • Çok güzel bir inceleme. İnsan arabasını sevince ona karşı daha objektif oluyor bence. Bu incelemede bunu gördüm :)

Honda Civic'lerin en sevdiğim kısmı gösterge tasarımı ve renkleri. Ben genel olarak iç tasarım, kullanışlılık ve genişliğe önem veririm.
    Kısmen genişlik hariç Civic bu konuda oldukça başarılı.

Bu arada anladığım kadarıyla hızlı kullaıp arabayı sıkıştırmayı seviyorsunuz. Buna rağmen benzinli atmosferik bir araç için güzel değerler.

Nice 50 bin kilometrelere :)
  • 2007 Civic ve 2003 Accord Hondanın en çok sevdiğim iki modeli. Objektif bir incele olmuş teşekkürler.
  • Güzel bir inceleme, honda hayranı olarak zevk aldım okurken, aracını bu derece seven insanlarla tanışmak buyuk keyif verici... Düzeltmek istediğim bir nokta var tuketim değerleri aracın hızına gaz pedalına zorlanmasına ve birçok değere göre bilgisayarın tahmin ettiği benzin değeridir yani ölçüm yaptığınızda lpg ile hiçbir alakası olmadığını göreceksiniz...
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi one man one engine -- 24 Nisan 2012; 14:17:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

Orijinalden alıntı: can_dmr

anıl bilmediğim için soruyorum yol bilgisayarında gördüğün değerler lpg mi benzin mi çünki bizim araçta benzin değerlerini gösteriyor sanırım.

lpg yi ölçemez gibime geliyor

Benzindir herhalde o degerler.

Şimdi araç benzin tüketmediği için bu tüketim değerleri zaten benzin olamaz. Ben lpg takılırken bunu servisede , honda Türkiye'yede sorduğumda lpg tüketimini göstereceğini ama benzine göre hata oranı'nın biraz daha fazla olacağını söylediler. Yani 3 aşşağı 5 yukarı tüketimler bu seviyede.

Benim merak ettiğim bir, iki nokta var. Araç yol bilgisayarı ölçüm yaparken yakıt borusundan geçen yalıtımı ölçüyor? Yoksa yanma odasına püskürütülen yakıtımı ölçüyor? Yakıt borusundan geçen yakıtı ölçse lpg sisteminin yakıt borusu ve enjektörleri farklı. Yanma odasına püskürtülen yakıtı ölçse gaz halinde zaten. Bence bilgisayarının gösterdiği değerler aracın ilk çalışmada ki benzin değerleri diye düşünüyorum. Yanlışım varsa biri açıklarsa sevinirim.

Değerler benim gaz tepkilerime göre değişiyor. Basarsam tüketim artıyor , dikkat edersem düşüyor. E bu aralıktada benzin tüketmiyor. Ben ters bi durum göremiyorum.

anıl aynı şey bizim arabada da var gaza bastığında anlık yakacak olan benzinin lt sini gösteriyor ancak orda gördüğün değere %20 gibi bir arttırma yaparak gaz değerini aşşağı yukarı görmüş olursun

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer
    ...Düzeltmek istediğim bir nokta var tuketim değerleri aracın hızına gaz pedalına zorlanmasına ve birçok değere göre bilgisayarın tahmin ettiği benzin değeridir yani ölçüm yaptığınızda lpg ile hiçbir alakası olmadığını göreceksiniz...

Benim kendi aracımdaki gözlemlerime göre, LPG tüketimi hep daha yüksek çıkıyor. LPG tüketimi esnasında bu faktörler yakıt tüketimini artıracak şekilde değişiklik gösteriyor olabilir...
  • Baya güzel ve faydalı bir inceleme olmuş, emeğinize sağlık teşekkürler.

Bir sorum olacak; otomatik vites civic 5. vites 3000 devirde 150 km yapıyor. Peki düz vites ???

Yoksa farketmiyormu, düz ve otomatik aynı devirde aynı hıza ulaşıyormu?

Siz veya düz vites civic kullanıcıları cevap verirler umarım. Kısmet olursa ilerleyen süreçte bu kasadan düz vites bir civic almayı düşünüyorum. Civic alınca zeibart vb. ses yalıtımı yaptırmak farzoluyor heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: h_öztuna06

Baya güzel ve faydalı bir inceleme olmuş, emeğinize sağlık teşekkürler.

Bir sorum olacak; otomatik vites civic 5. vites 3000 devirde 150 km yapıyor. Peki düz vites ???

Siz veya düz vites civic kullanıcıları cevap verirler umarım. Kısmet olursa ilerleyen süreçte bu kasadan düz vites bir civic almayı düşünüyorum. Civic alınca zeibart vb. ses yalıtımı yaptırmak farzoluyor heralde

Hatırladığım kadarıyla düz vites Civic 5. viteste 3000 devirde 105 (yüzbeş) km. yapıyor arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: h_öztuna06

Baya güzel ve faydalı bir inceleme olmuş, emeğinize sağlık teşekkürler.

DÜZ VİTES ŞANZIMAN ORANLARI FARKLI OLUR. TAHMININ 2900 DEVİRDE 5. VİTES DİŞLİSİ ANCAK 100 KM HIZ YAPAR. YANİ 4000 DEVİRLERDE 150 KM HIZA ULAŞIR.

• anil hersey guzel de arabanin disini okadar anlattin birazda disindan foto. koyda gozumuz senlensin
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Hatırladığım kadarıyla düz vites Civic 5. viteste 3000 devirde 105 (yüzbeş) km. yapıyor arkadaşım.

quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

DÜZ VİTES ŞANZIMAN ORANLARI FARKLI OLUR. TAHMININ 2900 DEVİRDE 5. VİTES DİŞLİSİ ANCAK 100 KM HIZ YAPAR. YANİ 4000 DEVİRLERDE 150 KM HIZA ULAŞIR.

Tşk ederim verdiğiniz bilgiler için. Ben sanki başka bir konuda ve yorumda düz vites civic 5. vites 3000 devir 120 km/h yapıyor diye okumuştum.

Haluk hocam, bir ara denk gelirde (eski-yeni kasa farketmez) düz vites civic sürer/test ederseniz bu noktaya değinirsiniz umarım.

Benim düz vites astra da aynı koşullarda 105(yüzbeş) yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: un momento

anil hersey guzel de arabanin disini okadar anlattin birazda disindan foto. koyda gozumuz senlensin

Araba pek temiz degil yikatayim oyle koyacagim :))
  • 4kişi + bagaj varken süspansiyon konforundan da bahsedelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atlas06

Yeni kasası çıkıpta eski kasasının değer kaybetmediği belki tek araçtır. Kazasız belasız sürüşler diyeceğim ama maşallah araç çarpışan otolara dönmüş.

Haklısınız bence değer kaybetmeyen ender modellerden biri ama bende Opel'in de çoğu modeli eskimiyor. Astra G-H gibi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.