Şimdi Ara

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.186
Cevap
31
Favori
128.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mburakyuce

geçen hafta fulledim 35 litre aldı galiba yanlış hatırlamıyosam, 295 km gitti. Bana göre bu rakamın 340 hadi zorladın 350 olması gerekir. Uzun yolda da 400-410 km gitmesi lazım. Bir seferde 94 liraya fullendi km sıfırladım ondan sonra bitmeden km 220 falandı 20 liralık daha koydum içine o zamanda 370kmde bitti gaz. 114 liraya 370 km gitmiş oldum. Hafif şehir dışına gittiğimdeyse totalde 120 liralık gaz ile 395 km gitti :) beni rahatsız eden düzensizliği abi :) çoğu zaman shellden alıyorum ama shell 2.80 total 2.67 :)

Bir de 47 litrelik simit tank var arabada ama hiç alamıyor o kadar 35-36 litre alıyor neden acaba?

Tankın %80'i dolduğu için 35-36 litre normal sayılabilir, 37-38 litre alır maksimum.
    Eğer tank, göstergeye doğru eğimli duruyorsa (bagaj zemini yüzünden) olması gerekenden az alıyor.

Benimkinde 31 litrelik tank var 22-23 litre gaz alıyor :(
    Bunu düzelttirmek zor çünkü uğraşmak istemiyorlar.

Senin araç biraz fazla yakıyor gerçekten ama öyle çok değil yani 26-27 kuruş yerine 30 kuruş yakıyor diyelim.
    Filtreler değişti mi (LPG'nin ve motorun), Sibop ayarı yapıldı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperd82 -- 7 Mayıs 2014; 16:25:17 >

• Bende ikaz sesinden sonra epey yol alıyorum kardeşim ama 35 lik var bende de genelde 30-31 lt alıyor..Yani full diyelim..Uzun yolda 300 km yapıyorum 30 lt ile.
  • Arkadaşlar merhaba,
    LPG tankları, takılırken söylenilen ''LT'' yakıtı asla almazlar. Dökme değil, basınçlı dolum yapıldığı için örneğin 42 LT'lik bir tankın alacağı yakıt 32-33 LT'dir.
    Akaryakıtların TAMAMI ama, özellikle LPG ''en fazla genleşen'' ürünler olduğu için; araçlara yakıt alırken, günün olabilecek en serin saatini seçmekte yarar var.
    Öğle sıcağının tam tepenizde yumurta pişirdiği bir havada aldığınız yakıt ile, sabah serin saatte aldığınız yakıt (gerek pompada gerekse yolda yakıt hesabınızda sizi yanıltacak bilgiler verecektir) birbirini tutmaz.
    Yani bir örnek verecek olursak;
    Sabah saat :06:00'da İstanbul'dan deponuzu fulleyip yola çıkarsanız, Sakarya'daki halamları da ziyaret edip yola devam ederim derseniz, Öğleden sonra Bilecik'i geçip Bozüyük'te yakıt aldığınızda; İstanbul'dan yola çıktığınızdan daha az yakıt alırsınız. (Yolüstü akaryakıt istasyonunun pompası hileli değilse!!!) Çünkü günün en sıcak saatleri başlamıştır ve siz o mesafeyi 300 km/25 lt diye hesap ederseniz YANILABİLİRSİNİZ.
    Akaryakıt hesabı, aynı tarz (yük-yol-hava durumu vb.vb) kullanımla AYNI İSTASYONDAN TEKRAR FULLEYEREK en doğru sonucu verir.
    Burak'ın sorununa gelecek olursak; ''nerden bakacak olursanız olun, nasıl bir yöntemle hesaplamış olursanız olun. KESİNLİKLE ÇOK YAKIYOR.
    Ben yukarda sözettiğim (aynı istasyon ve sürekli fullemek ve serin saatlerde (iş gereği) ) şartlarla aldığım (Aygaz 2,46 TL/LT) her hesaplamada 0,25 i geçmedi, İstanbul'un en ağır trafiğinde ya da yüklü şartlarda bile 0,26 'yı görmedim.
    LPG kiti Z..avolli,
    Ve hatta ilk 1.000 km bakımına gerek bile görülmedi.
    Selam ve saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentalya -- 7 Mayıs 2014; 21:50:20 >

• erentalya E kullanıcısına yanıt
    Abi 25-26 kuruş diyorsun ya kıskanıyorum istemsiz nazarım değecek, tü tü tü maşallah :)
  • Bende maşallah diyorum..
  • LPG 2,60 TL ise 25-26 kurus yakardi benimki de...
    En büyük şüpheli sibop ayari arkadaşlar yaptirdiniz miydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar sağolun yahu,
    Maşallah dediğiniz ''3'' gün yaşıyor.):)))))
    181.1 km yapmışım fulledim 49,5 Tl aldı=0,2733
    Şaka şaka, boşta birhayli çalışmıştı.:):): normaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentalya -- 8 Mayıs 2014; 22:51:34 >
  • Abim biz gönülden dedik vallah,,
    Şüpheli dediğin sibop'da bakıldı Alper ne edelim bir daha ayar işine başvurmak gerek galiba..Bir km hesabı daha başlattım hayırlara vesile olsun Sonuna bakacağız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayazoglu35 -- 8 Mayıs 2014; 20:28:26 >
  • Arkadaşın yanına uğramıştım,
    Bu arada birkaç foto, (hazır yeni yıkanmışken):):))
     HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL

• Temiz olduğunda daha bir hoş duruyor abim değilmi?Maşallah güzel araban tekrar güle güle kullan.Yanlız ben senin sağ sise talibim burak bilesin:))bende de sağ sis kırık ya sen denk et ya ben:)))
  • Bugün honda servise gittim sibop ayarına 80 lira fiyat çektiler. sol çamurluktaki göcük içinde benim ustam boyasız hallederim 100 liraya yaparım dedi. bu hondaların 40binde bir sibop ayarının yapılması gerekiyormuş. arabayı aldığım adam ne zaman yaptırdı bilmiyorum 1 ay önce 115250de aldım şunda 117650 de araba. Hafta içi sibop ayarını yaptırıcam. Araba işi masraf işi abi :)
    LPG 1750 TL BRC
    LPG işletmesinde de yaklaşık 270-300 arası para harcıyıcam pazartesi günü
    Lastik 700 TL Goodyear
    Ön Takım Direksiyon Tamir 750 TL
    Sibop ayarı 80 TL

vs vs vs :) Allah büyük sonumuz hayırlı olsun arabayı temizledik sapa sağlam oldu 1-2 ay sonrada fren balatalarını değiştircem ondan sonra Allah izin verirse 1-1.5 sene masrafsız binicem :)
  • Araba sahipleri dünyasına hoşgeldiniz Burak bey.):))))
    Araba sahibi olmaMAK BİR dert, araba sahibi olMAK BİN dert,,,,, mişşşş diii miiii?
    Yaşınız ilerledikçe, içinizdeki ''beklentiler, umut ve arzularınız törpülendikçe, sorumluluklarınız artıp yaşamla ilgili yeni bakış açılarına sahip olduğunuzda''
    otomobilin bir ''AMAÇ'' değil sadece bir ''ARAÇ'' olduğunu, ''A'' noktasından ''B'' noktasına sorunsuz ve en kabullenilebilir maliyetle sizi taşımasını istediğiniz bir vasıta olduğunu ''siz de'' benim ve herkes gibi yaşayarak öğreneceksiniz. Bazen E-5 'de (İstanbul'un ana arteri) siz trafikte 1 saate yakın 1 km. bile gidememişken yanınızdan dakikada bir geçen metrobuslara ''acaba ondamı olmalıydım'' diye bakacaksınız.
    Tabiki söylediklerimin hepsini ben yaşadığım ve hissettiğim için söylüyorum.
    Arabanızın markası Tofaş şahin ya da Mercedes veya Bentley (doğrumu yazıyorum bilemedim, hiç sahip olmadım ki?:))) olabilir. Maliyetlerini karşıladığınız sürece sıkıntı olmazlar, siz arabaya binersiniz, aksi durumda araba size biner.:)))))) Kilosuna göre ağırlıkları arttıkça yükleri de artar ve taşıması zorlaşır, taşımaya gücünüz yetse, gönlünüz yetmez, gönlünüz yetse, mantığınız kabul etmez.
    Velhasıl zordur araba sahibi olmak, içi seni dışı beni yakar dedirtir bazen:))) Herkesten uzak olsun:))))
    Sevgi ve saygılarımla;

• Babam arabaya "Kuma" derdi gerçekten haklıymış :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dedelerimiz ne demiş abi "AT,AVRAT,SİLAH" :) AT'imizi aldık. avrata daha var, silahıda Allah uzak etsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mburakyuce -- 11 Mayıs 2014; 10:55:44 >
  • 'AT' günümüzde aracı temsil ediyorsa,
    'AVRAT' aileyi, düzeni temsil ediyorsa,
    'SİLAH' neden tabancayı temsil etsin ki?
    ''GÜCÜ'' , ''varlığı, bilgiyi, rekabet üstünlüğünü, tecrübeyi...vb.vb.'' temsil ediyor olmasın?:))))))
  • quote:

Orijinalden alıntı: erentalya

Bu da iiimiş; 25'e alınır:)))))
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-tertemiz-piril-piril-tam-otomatik-orijinal-civic-hb-163514212/detay

üstadım bu arabayı araştırırken burda buldum kendimi kısmetse bu araca talip olcam aradan çıkın :)
  • Al kardeşim arada değiliz zaten:))..Bu arada konu açmışsınhttp://forum.donanimhaber.com/m_91713645/f_//tm.htm#91728881 takip edelim oradan buradan..
    Araç demek evde bir aile bireyi demek,masrafı her zaman olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayazoglu35

Al kardeşim arada değiliz zaten:))..Bu arada konu açmışsınhttp://forum.donanimhaber.com/m_91713645/f_//tm.htm#91728881 takip edelim oradan buradan..
    Araç demek evde bir aile bireyi demek,masrafı her zaman olur..

teşekkür ederim ilginiz için. kısmet diyelim bakalım. pazartesi çarşamba kredi işiyle uğraşcam. perşembeye durursa arıcaz :)
  • Görüş anlaş kredi işini nasıl olsa halledersin..Son dakika,son gün olayı farklıdır,eğer gerçekten almaya karar verdiysen keşke diyeceğin olasılıkları bertaraf et KEŞKE deme..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayazoglu35

Görüş anlaş kredi işini nasıl olsa halledersin..Son dakika,son gün olayı farklıdır,eğer gerçekten almaya karar verdiysen keşke diyeceğin olasılıkları bertaraf et KEŞKE deme..

bugün sabah aradım anlaşmış birisiyle 26500 e. bakacakmış adam. büyük ihtimalle kaçtı :(
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.