Şimdi Ara

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.186
Cevap
30
Favori
128.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coming soon:)))))))
    Sanırım bu yakıt konusuna yarın noktayı koyacam.
  • Arkadaşlar merhaba,
    Hepinizin bildiği gibi aracımda z.voli kit takılı ve ilk günden beri ayar bile yapılmadı. (gerek görülmedi)
    Geçen pazar Silivri dönüşü depoyu fullemiştim ve karma kullanım yakıt tüketimini sizinle paylaşmıştım.
    O günden bu yana bugün tekrar (sürekli aynı istasyondan) depomu fulledim.
    Tamamı şehiriçinde orta yoğunlukta trafikte(50km/h civarı) tek kişi ile (sadece sürücü) aşağıdaki değerlere ulaşılmıştır.
    248,3 Km'lik seyirin tamamı sakin kullanımla gerçekleştirilmiş olup, neredeyse hiç vtec açılmamıştır. (gaza yüklenilmemiş, sakince hızlanması beklenmiştir.)
    Şimdi değerler ve fotoğraflar.

Katedilen mesafe= 248,3 km.
    alınan yakıt birim fiyatı=2,39 tl/lt.
    toplam alınan lt.=23,65 lt.
    Yakıtın para karşılığı=56,52 tl
    Ortalama değerler:
    100 km'de ort. tüketim=9,5 lt
    km başı yakıt bedeli=0,227 tl/km
    Fyi, sevgi ve saygılarımla

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL

• Bu hızla bu km bence de çok güzel lakin her gün işe gidiş ve dönüşte ne bu hızla seyir edebilirim ne de bu km yi vitec açmadan gidebilirim.Zor iş vesselam..
  • Tamamı şehir içi LPG'de 9,5 litre çok çok iyi bir değer.
    Ben genelde ortalamada 9-10 litre ile geziyordum (genelde sakin kullanım nadiren basarak).
    Şehir dışı 6-8 litre(hız, yük, klima gibi faktörler) şehir içi 10-11 litre tüketiyordu.
    Ama hiçbir zaman 10 litre ortalamayı geçmedim. %70 şehir içi %30 şehir dışı ortalama kullanım diyebilirim.

Gaz pedalı çok önemli gazdan ayağını çekip aracın yürümesini bekleyip tekrar hafif gaz verip minimum gaz konumunu bulacaksın böylece gereksiz yere Vtec açık kalmayacak. Vtec bir kere açılınca kapanması için 2000 devir altına düşmek gerekiyor diye biliyorum.
  • Merhaba,
    Ayazoğlu sen yanlış anladın, saatte 50k. ile ''tın tın'' gitmiyoruz. 110-130'a bile çıktığımız zamanlar olsa bile 1 saatte maximum 50 km. gidebiliyoruz demek istemiştim.
    Kaldı ki; 3 dakika 130'la gidebileceğin (sabah ve akşam trafiğinde, ana arterlerde) bir yol yok İstanbul'da. Velevki olsa bile; Alper kardeşimizin başına gelen türde bir trafik cezası ile 1 km'yi 100 tl'ye katetme riski var. Bana göre 1-2 km depar için yüksek bir ''tüketim'' Denizli'de kamera yok galiba?
    70-80 km/h hızla gidiyorsun, küt trafik duruyor 3 dakika yerinden kımıldıyamıyorsun, sonra ağır ağır 50-60'la devam ediyosun yine duruyorsun......... saatte en fazla yapabildiğin yol 50-60 km. Ev ile iş yeri arası 10 km. 15 dakikadan önce (her iki yönü de ) katedemiyorum. Nerde vtec açtıracan?
    Bu arada; kullanmakta olduğumuz araçlar 8-10 yaş arasında olduğu için, birtakım ince bakımlar işe yarıyor.
    Geçenlerde yağ değişimi yaptırırken gaz telini (içini) ve hava giriş kelebeğinin bulunduğu bölümü wd-40 yağ ile güzelce yağladık. Gaz pedalımız yarı yarıya yumuşadı, gaz basış hassaslaştığı için gereksiz fazla gaz yapılmıyor. Gaz pedalına daha kolay ve ölçülü basıyorsunuz. (önce gaz verip sonra ayağınızı kaldırmak yerine, gerektiği kadar gaz verip sürmek manasında).
    Öte yandan;
    Ani hızlanmalar, yakıt tüketimini, fren ve lastik aşınmalarını, motor aksamları aşınmalarını (kayışlar vb) en önemlisi çevre etkilerini ve gürültü kirliliğini artırdığı için ''gaza dip basmadan önce'' kendimiz ve çevremiz için ''bir kere daha düşünmeliyiz.'' Agresif araç kullanmakla, sakin kullanım arasında 0,235-,227=0,08 tl oynuyor. Gaza basarsanız 100 km'de 23,50 tl yakarsınız, basmazsanız 100 km.'de 22,70 tl yakarsınız. 80 kuruşluk (kavga etmeyelim:))) 1 tl nin tasarrufu olmaz noktasında anlaşalım)
    karşılanamaması değil, yukarda belirttiğim ''en yüksek bedel olan kaza riski de dahil olmak üzere'' diğer parametreleri de düşünmek gerekmekte.
    Sevgi ve saygılarımla,

• Evet abi azcık öyle olmuş Araç denizli li ama ben izmirdeyim...He birde aracı uçak modunda hiç kullanmadım abisi..Gayet mülayim bir sürücüyüm.Sadece 1 defa paralı yolda denemek için yüklendim 180 gördü üstünü bilmem varmı yokmu..Alper 200 ü yokuş aşağı yapar demişti
    Yazdığın ince ayrıntıları dikkatle okuyorum ve "bu ne yaa" hiç demedim,aracın dilinden anlamak önemli o dil bizde de az senden faydalanıyoruz abi..
    selamlar
  • Benzin de düz yolda 200 gördüm ben :)

• quote:

Orijinalden alıntı: erentalya

Merhaba,
    Ayazoğlu sen yanlış anladın, saatte 50k. ile ''tın tın'' gitmiyoruz. 110-130'a bile çıktığımız zamanlar olsa bile 1 saatte maximum 50 km. gidebiliyoruz demek istemiştim.
    Kaldı ki; 3 dakika 130'la gidebileceğin (sabah ve akşam trafiğinde, ana arterlerde) bir yol yok İstanbul'da. Velevki olsa bile; Alper kardeşimizin başına gelen türde bir trafik cezası ile 1 km'yi 100 tl'ye katetme riski var. Bana göre 1-2 km depar için yüksek bir ''tüketim'' Denizli'de kamera yok galiba?
    70-80 km/h hızla gidiyorsun, küt trafik duruyor 3 dakika yerinden kımıldıyamıyorsun, sonra ağır ağır 50-60'la devam ediyosun yine duruyorsun......... saatte en fazla yapabildiğin yol 50-60 km. Ev ile iş yeri arası 10 km. 15 dakikadan önce (her iki yönü de ) katedemiyorum. Nerde vtec açtıracan?
    Bu arada; kullanmakta olduğumuz araçlar 8-10 yaş arasında olduğu için, birtakım ince bakımlar işe yarıyor.
    Geçenlerde yağ değişimi yaptırırken gaz telini (içini) ve hava giriş kelebeğinin bulunduğu bölümü wd-40 yağ ile güzelce yağladık. Gaz pedalımız yarı yarıya yumuşadı, gaz basış hassaslaştığı için gereksiz fazla gaz yapılmıyor. Gaz pedalına daha kolay ve ölçülü basıyorsunuz. (önce gaz verip sonra ayağınızı kaldırmak yerine, gerektiği kadar gaz verip sürmek manasında).
    Öte yandan;
    Ani hızlanmalar, yakıt tüketimini, fren ve lastik aşınmalarını, motor aksamları aşınmalarını (kayışlar vb) en önemlisi çevre etkilerini ve gürültü kirliliğini artırdığı için ''gaza dip basmadan önce'' kendimiz ve çevremiz için ''bir kere daha düşünmeliyiz.'' Agresif araç kullanmakla, sakin kullanım arasında 0,235-,227=0,08 tl oynuyor. Gaza basarsanız 100 km'de 23,50 tl yakarsınız, basmazsanız 100 km.'de 22,70 tl yakarsınız. 80 kuruşluk (kavga etmeyelim:))) 1 tl nin tasarrufu olmaz noktasında anlaşalım)
    karşılanamaması değil, yukarda belirttiğim ''en yüksek bedel olan kaza riski de dahil olmak üzere'' diğer parametreleri de düşünmek gerekmekte.
    Sevgi ve saygılarımla,

Abi otomatik şanzıman yağını da değiştirirseniz bir miktar daha tüketimde düşüş sağlarsın, benim kuzende senin arabadan var, yağ,filtre,şanzıman yağı falan filan bakımdan sonra İstanbul'da 8,6 litre ortalama yakalamış, benzinle, lpg yok araçta.

Ben salı günü değiştirdim benim Accord'un, işçilik dahil 150 TL serviste, kampanya bitmeden faydalanın abi.
    Ayrıca vites değişimlerinin müthiş yumuşadığını, hatta hissedilmediğini fark edeceksin.

• arabaları değişelim mi?
    Hazır yağı değişmişken?:))))

• Bizim modelin en güzel rengi :) bu renkten almak için çok kovaladım ama denk gelmedi :) bu araçta baya diri ve temiz

• Bizim modelin en güzel rengi :) bu renkten almak için çok kovaladım ama denk gelmedi :) bu araçta baya diri ve temiz
  • Ben en çok füme renklisini seviyorum :-)

• Plakayı kapatmış "Tek Fiyat" demiş bunlar eksileri yine de arayıp çok uzatmadan fiyat ne öğrenilebilir.
    Değişen yok km. çok düşük BRC yeni takılmış işlenmiş (2000 TL minimum) bunlar artıları, 27-29 verilebilir ama 30+ Psikolojik sınırı geçiyor bence.
  • alperd82 A kullanıcısına yanıt
    Ben de katılıyorum sana temiz araca masrafsız araca 28-29 verilir. Ben benzinli aldım sonsuz hale getirdim 27.500 a geldi araç :)
  • ben haftalardır araştırdıgımız ve kaçırdıgım 3 tane temiz arabadan aracın piyasasının 26500 oldugu kanaatına vardım. tabi tercih alacak arkadaşın bence fiyat çok yüksek. o fiyata çıkılacaksa bu araçta. daha güzel tercih var.
  • "Deli para"derler ya bence öyle.Tek iyi görünen km düşük ama bu araçlar da km de çok önemli değil..Alınmaz o fiyata..
    siyah renk hep bana cazip geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayazoglu35 -- 10 Haziran 2014; 13:56:26 >

• o siyahı gördüm abi. :)
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.