Şimdi Ara

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.186
Cevap
30
Favori
128.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Navitect bt 8500 olması lazım bakar dönerim
    Bu mesaja eklenen görseller:

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sağ kenardaki eğimin orası Nasıl kapatıldı ki orjinal teypinin köşesi kavisli. Bide ortalama nekadar verilmelidir bu cihazlara

• Arkadaşlar herkese merhabalar.
    Kısmetse ben de ilk arabamı alacağım. bütçek en fazla 24-25000 tl.

sorum şu her yönüyle düşünürsek, Honda jazz elite mi yoksa Honda civic yani HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 mi?

Biraz değerlendirme yaparsanız sevinirim
  • jethoca kullanıcısına yanıt
    hocam kızmayın ama o fiyata ikisininde düzgününü bulamazsınız.
  • Onu biliyorum
    Yani uzun uzun takip sonunda bu fiyata olmayacağını anlamış bulunuyorum.
    Benim sorun bu iki modeli kıyaslarsak hangisi daha ağır basar. Birazda açıklama istiyorum. BU işi bilmeyen birisi olarak.
  • jethoca kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı neyse o olsun,bana sunroof lazım değil olmasa da olur derseniz,görüntü,performans ,genişlik,ferahlık olarak 1.6 HB İES 2004-2006.PİŞMAN OLMAZSINIZ
  • Teşekkür ederim.
    ELimde şimdilik net 21000 tl param vardı. Bu gün Bursa oto pazarına bakmak için gittik.
    18 gün sonra elimdeki para 24500 tl olacaktı.
    Benim amacım honca civic hp 5 kapı modelleri incelemekti.
    Oto pazarında hiç denk gelmedim.
    Belki oradan Manisa Akhisara gider

bu arabaya müşteri olmaktı.
    Ancak kısmet farklı gelişti
    21000 tl ye 2003 model Citroen c3 otomatik vites bir araba aldık.

GÖzüm hala honda larda

• Euro civic hocam, bir jazz sahibi olarak😀

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben de 2004 model eu8 alarak aranıza katıldım. Arabamın sol ön sis far çerçevesi kırık ve sol arka stop çatlak. Değiştirmek istiyorum ama nette çok bişey bulamadım. Bizim arabalar çok bilinmediği için pek parça bulamadım. Ama bilinmemesi daha güzel bu arabalar bize özel bi de arkadaşlar krem paspas takımı ve krom kapı çıtası istiyorum, bunları bulabileceğim bi yer tavsiyeniz var mı? Haftaya da triger ve ön takım bakımı yaptırıcam İzmir de Honda masters ve Honda performans tavsiye ediyorlar sizin de görüşlerinizi almak isterim

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL

• caucass(kemal) abinin de dediği gibi" hayırlı Cumalar" Bir daha sadece ismim geçerse birşeyler yazarım,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayazoglu35 -- 2 Mart 2016; 10:24:59 >
  • Herkese merhaba ,

Daha önce muayene ve xenon , lpg markaları gibi konularda bilgi aldım , yardımcı olanlara teşekkürü bir borç bilirim.

Bu seferki konum iç aydınlatma ile ilgili ve amacım fikir almak.

Bir ilan sayfasında bizim araçlar ile aynı model bir arabanın iç ayak kısmına ışıklandırma konduğunu gördüm fakat nasıl yapıldığı veya yapılabileceği ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım.

Alt kısımdan geçen bir kabloya / fişe bağlantı yapıldığını düşünüyorum.

Herhangi bir fikri olan var mı ?

ilgili aracın resmi eklenmiştir.

• servis yapıyor
  • Merhaba arkadaslar bende 2006 model eu8 kasa kullanicisiyim.aracimi yeni aldim.fakat bir konuda yardimoniza ihtiyacim var.aracin cam citalarinda problem var zedelenmis.degistirmek istiyorum fakat serviste tanesine 250 civari para diyorlar.cikma veya sifir bu model icin alabilecegim cam citasi satan yer varmidit.nette cok baktim ama bulamadim.

• Ben de bugün 2006 model 1.6 VTEC 5 KAPI OV sahibi oldum. Tanıdık oto ustası bir abimin tavsiyesi ile aldım. Araç henüz 90 bin km de ve büyük bir kazası yok. Ufak tefek masraflarıyla 34 bine geldi, sizce çok mu fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

Ben de bugün 2006 model 1.6 VTEC 5 KAPI OV sahibi oldum. Tanıdık oto ustası bir abimin tavsiyesi ile aldım. Araç henüz 90 bin km de ve büyük bir kazası yok. Ufak tefek masraflarıyla 34 bine geldi, sizce çok mu fazla.

hayırlı olsun,fiyata çok takılma. ucuz pahalı, araba içine sinmesi önemli bence.
    Bana göre aracın 2 sıkıntısı var,biri Türkiye yolları için şehir içi,altı çok alçak. Diğeri de yedek parçasının pahalı olması ve yan sanayisinin zor bulunması.

Onun dışında otomatiği sorunsuz,içi gerçekten ferah,malzeme kalitesi gayet iyi, olması gereken ideal temel fonksiyonlara sahip bir araç.
    Bazen değiştirmeyi düşünüyorum ama yerine direk bir araç koyamıyorum, aynısının sıfırı çıksa, cruise control lü, güvenlik paketi genişletilmiş, güncel multimedia sistemleriyle gidip onu alırım ama yok malesef.

• cranfan C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,
    İstanbul da her aracın yine bir şekilde parçası bulunuyor çok şükür. Ben ilk defa Honda aldım, kalite olarak kendini belli ediyor gerçekten.
  • Arkadaşlar herkese merhaba...

2011 yılında satmış olduğum 2004 model Civic Sedan LS Otm'ten sonra, geçen hafta satın aldığım 2004 Civic ES HB Otm ile Hondacılar kervanına geri döndüm. Şunu öğrendim ki bu aracın aksesuar niteliğindeki yedek parçalarını Türkiye'de bulmak epey zor. Bu konuyu baştan sona zevkle okudum, bilgilerini paylaşanlara teşekkür ederim. Ancak benim sıkıntımı giderecek cevaplara rastlayamadım.

1. Double din teyp çerçevesi: Bu konuyu dile getirenler olmuş. Ancak forumda nereden ve nasıl çözüm bulunduğunu ben göremedim. Satın alanlar linkini, veya özel yaptıranlar imalatçı bilgilerini paylaşır mı?

2. Sis farı: Sürücü tarafındaki sis farı camı kırık. Bunun tamiri var mıdır? Yapan yer biliyor musunuz? Yoksa yenisini mi almalıyız? Servis 500 TL fiyat ve 1 ay bekleme süresi veriyor. Yurt dışından getirtebilirim ancak tamiri mümkünse daha ekonomik ve hızlı olduğu için bu yolu tercih edebilirim.

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasinmisir

Bu orjinallik konusuna ben de takıntılıyım fakat ön kolçak olmazsa olmaz birsey, bu konudaki en buyuk problem aynı döşeme kumaşını bulmak sorun, ben araştırdım koltuğa takılan inip kaldırılabilen yumuşak yüzeyli bir kolçak buldum hemen hemen birçok yerde var direk koltuuğa döşemeci tarafından kaynaklanıyor ve oldukça kullanışlı,

Aynı değil fakat inanılmaz derece de yakın olan bir kumaş buldum ayırt etmek neredeyse imkansız, ustama iyi bir işçilikle kaplatıp ve montajını yaptırdım, gayette güzel oldu,
     HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL

Bu kolçağı yaptırdığınız yerin bilgilerini paylaşmanızda bir sakınca var mı?

• Arkadaşlar abiler selamlar.
    Ben arabama yıllardır 10-40 Castrol magnatec yarı sentetik yağ koyuyorum.
    Arabam malum 1,6 HB at ies. ..

Bu defa 0-40 mobil 1 tam sentetik yağ koyayım diyorum. Özellikle izmirdeki arkadaşların ve tüm forumdsşların bilgisine ihtiyaç duyuyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Akasey

Arkadaşlar abiler selamlar.
    Ben arabama yıllardır 10-40 Castrol magnatec yarı sentetik yağ koyuyorum.
    Arabam malum 1,6 HB at ies. ..

Bu defa 0-40 mobil 1 tam sentetik yağ koyayım diyorum. Özellikle izmirdeki arkadaşların ve tüm forumdsşların bilgisine ihtiyaç duyuyorum :)

Yağ değişim vakti geldiğinde ben de değişiklik yapmayı düşünüp araştırmıştım. Sonuç olarak aynı yağa devam etmeye karar verdim ama öğrendiklerimi paylaşayım kısaca.

* En önemli şey aracın kitapçığında belirtilen yağ tiplerinden birini kullanmanız, yağ çok eskimeden değişmeniz ve her yağ değişiminde filtreyi de değişmeniz.
    (Yarı sentetik için 7-8.000km/6 ay veya sentetik için 14-15.000km/1yıl gibi)

* API sınıflandırmasına göre sağdaki harf alfabede ne kadar ileride ise yağ o kadar kalitelidir. Yani SN>SM>SL gibi. Aracın kitapçığı 10-15 yıl öncesine ait olduğu için SL'den öncesi de yazıyor ama bence SL sınıfı yağı 60TL'ye alabiliyorken daha eski teknolojiyi almaya gerek yok.

* Castrol web sayfasında Edge 0w30, Mobil web sayfasında Mobil1 0w20 tavsiye ediyor bizim Civicler için. Servisler ise Mobil Super 2000 X1 10w40 veya Castrol Magnatec 10w40 koyuyor.

* Kafamın karıştığı nokta ise ACEA standardı oldu. Servislerin kullandığı yarı-sentetik 10w40lar A3/B3 standardı iken piyasadaki 5w30 kaliteli tam sentetik yağlar A5/B5 standardı. ACEA standardları açıklamalarında ilki için 150 derecede dinamik viskozite 3.5MPa.s üstü iken A5/B5 için 2.9-3.5MPa.s yazdığı için A5/B5 standardı yağ koymaktan vazgeçtim. (Bu arada koymayı düşündüğünüz yağ ACEA A3/B4 ise onu da koyabilirsiniz muhtemelen çünkü A3/B3 standardını kapsıyor diyor.)

* Neyse sonuç olarak uygun standartlarda sentetik yağ bulabiliyorsanız sentetik yağ iyidir tabiki. Ancak ustalar yağ türü değişiminin sık olmasını tavsiye etmiyorlar pek. Yani sentetik kullanmaya başlarsanız sentetik kullanmaya devam edin diyorlar. Ancak teknik olarak sebebini bilmiyorum.

Bu arada Mobil1 ESP'nin ACEA onayını bulamadım ama Mobil1 New Life 0w40 uygun gibi gözüküyor. Ben bir sorun olacağını zannetmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.