Şimdi Ara

Honda Civic Hybrid ilk 1000km tüketim sonuçları. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
492
Cevap
7
Favori
254.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar teşvik derken üreticileri teşvikten bahsediyorum evet benimki biraz ütopik bir düşünce ama öyle olması lazım. iş noktaya gelirse bizimkiler yine bi ayar çekerler gerçi.
  • En çok tutulan neyse ona vergi bindirilir.
    Sevgiler kemal abiniz
  • Arkadaşlar akünün garantisi 10 yıl, ömrüdemi 10 yıldır acaba? Eğer 10 yıl sonra değiştirmek gerekiyorsa yeni akü 8000 ytl olduğuna göre aracı hurdayamı ayırıcaz?
  • Bu mantığa göre; garantisi 1-2 yıl olan ürünlerin de ömürlerinin 1-2 yıl olması mı gerekiyor? O akü en az 20 yıl akülük eder kuralına göre kullanırsan.
  • Arkadaşlar ben pamukkale üniversitesi makina mühendisliği öğrencisiyim. Hibrit motorlu araçlar ile ilgili araştırma projem var. Hibrit motorlarla ilgili bana verebileceğiniz döküman arşiv resim video gibi bilgilendirici notlarınız varsa mail aracılığıyla bana ulaştırabılırsenız cok minnettar olurum.
  • Arkadaşlar ne oldu hibrit kullananlar yorumlar kesildi
  • hibritçiler yorum yapmaktan kaçınır oldular neden acaba oysa hergün bekliyorum bi yorum yokmu diye
  • Elektriğe zam geldi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

Elektriğe zam geldi

Çok iyiydi yaa
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasan12532

hayırlı olsun kazasız belasız şu anda Türkiye'de alt yapısı olmayan bir araç olduğu için bu sorunlar var yabancı ülkelerde hybrid yeni çıkmış bir ürün değil ve taksiciler bile hybrid civic kullanıyor eğerki bu zamana kadar bir sorun olsaydı heralde ekmek parasını çıkaran otomobilden çıkaran bir kişi böyle bir aracı seçmezdi değilmi?

bluesahin bey aracın size göre artı ve eksilerini belirtirseniz seviniriz hiç şüphesiz otomatik ve benzinli araçlara göre az yaktığı kesin :)

Epey zamandır foruma girmiyodum Teşekkür ederim hasan bey sağolun,

Aracı 13.03.2008 de aldım aracı epeydir kullanıyorum şu anda 25 bin km de , (21.10.2008)

* Öncelikle şunu belirteyim 50 km nin altında elektrikle gidiyor diye biliyor herkes hayır öyle değil tamamen elektrikle gittiğide oluyor ama herzaman değil elektrik desteğiyle gidiyor genelde araç buna kendi karar veriyor mesela hafif bi yokuş veya yolda bozukluk varsa hemen benzine geçiyor .

* Aracın yakıt tüketimi katalog değerlerinde 4.2 şehirler arası , 5.2 şehir içi yazıyor bu değerlerin altınada indim mesela 4 litre şehirler arası , fakat yavaş giderseniz böyle yakıyor hız sabitleyiciyi 70 km hız a ayarladım bazen yokuş çıkarken düz yolda giderken hız sabitleyici 70 km de yokuş aşağı inerken hız sabitleyiciyi devre dışı bırakıp gaza basmıyorum pil tam doluysa frenleme yapmıyor sanki araç boştaymış gibi yokuşuna göre 100-110 a kadar çıkıyor tabi daha fazla olunca frenleyip frenlememek size kalmış aracı bu şekilde kullanırsanız şu anda benzin ortalama 3.3 YTL buda demek oluyor ki 100 km de 4 litre ise 4X3.3 =13.2 YTL km de 13,2 kuruş yakıyor yani bu herzaman 4 litre olmuyor 4-4.2 civarı siz söyleyin 14 kuruş yakıyor.

* Performans olarak araştıranlar bilir bu araç 1.4 motordur fakat 1.6 yı aratmıyor (Şarjı doluyken) 115 bg dir otomatik vites olduğundan dolayı ve Elektrik motorunun torku yüksek olduğundan kalkışları gayet iyi şarjınız doluysa istediğiniz araçla kapışabilirsiniz fakat şarj boşsa uzak durun yani demek istediğim şarjı boşken araba gayet hantallaşıyor.

* Bagajı normale göre küçük Elektrik motorunun bataryası bayağı yer kaplamış koltuğun arka hizası kadar boşluk var,

* Trafikte kırmızı ışıkta vs. durduğunuzda Motor tamamen duruyor bazı durumlar hariç.

* Full diye söyleniyor ama honda kendine göre full yapmış bazı markalara göre veya bana göre standart düzeyde artık yani full u tekrar kontrol etmeliler yeniliklere ayak uydurarak.

* Bazı arkadaşlarımız batarya doluyken kaç km götürür diye sormuşlar elektrik motoru her zaman çalışmıyor hatta 10 20 30 km de bile bazen çalışmayabiliyor yani çalışsada destek olarak çalışıyor bu gibi soruları bende almadan sormuştum ama cevap veren kimse yoktu :) şarj 5-10 km arasında yaptığınız frene ve yolun durumuna göre çabuk şarj olabiliyor eğer yokuş aşağı iniyosanız hatta daha kısa mesafelerde bile Full şarj olabiliyor Elazığ da Harput var bizim burada ( Harput u görmeyenlerde . Harputun yokuşuna Fıratın Akışına şarkısından bilen bilir :) ) yokuşu biraz fazladır merkeze uzaklık 3 km civarı. çıkarken şarjı tam bitiyor inerken tam doluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluesahin -- 21 Ekim 2008; 12:50:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zeynocan

Arkadaşlar akünün garantisi 10 yıl, ömrüdemi 10 yıldır acaba? Eğer 10 yıl sonra değiştirmek gerekiyorsa yeni akü 8000 ytl olduğuna göre aracı hurdayamı ayırıcaz?

Akü ve Elektrik motoruna bağlı aksamların garantisi 10 yıl
  • fuardan sonra toyota priusu tr de satmaya başlayacakmış, hemde yeni tipi fena değil, honda hybrit i bayya zorlayacaktır sanırım
  • esesboston teşekkür ederim...

Sanırım ben Priusu beklicem... Çünkü hem tecrübeli Prius sanırım civic ten daha tasarruflu ve tutulur olacaktır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluesahin

quote:

Orjinalden alıntı: hasan12532

hayırlı olsun kazasız belasız şu anda Türkiye'de alt yapısı olmayan bir araç olduğu için bu sorunlar var yabancı ülkelerde hybrid yeni çıkmış bir ürün değil ve taksiciler bile hybrid civic kullanıyor eğerki bu zamana kadar bir sorun olsaydı heralde ekmek parasını çıkaran otomobilden çıkaran bir kişi böyle bir aracı seçmezdi değilmi?

bluesahin bey aracın size göre artı ve eksilerini belirtirseniz seviniriz hiç şüphesiz otomatik ve benzinli araçlara göre az yaktığı kesin :)

Epey zamandır foruma girmiyodum Teşekkür ederim hasan bey sağolun,

Aracı 13.03.2008 de aldım aracı epeydir kullanıyorum şu anda 25 bin km de , (21.10.2008)

* Öncelikle şunu belirteyim 50 km nin altında elektrikle gidiyor diye biliyor herkes hayır öyle değil tamamen elektrikle gittiğide oluyor ama herzaman değil elektrik desteğiyle gidiyor genelde araç buna kendi karar veriyor mesela hafif bi yokuş veya yolda bozukluk varsa hemen benzine geçiyor .

* Aracın yakıt tüketimi katalog değerlerinde 4.2 şehirler arası , 5.2 şehir içi yazıyor bu değerlerin altınada indim mesela 4 litre şehirler arası , fakat yavaş giderseniz böyle yakıyor hız sabitleyiciyi 70 km hız a ayarladım bazen yokuş çıkarken düz yolda giderken hız sabitleyici 70 km de yokuş aşağı inerken hız sabitleyiciyi devre dışı bırakıp gaza basmıyorum pil tam doluysa frenleme yapmıyor sanki araç boştaymış gibi yokuşuna göre 100-110 a kadar çıkıyor tabi daha fazla olunca frenleyip frenlememek size kalmış aracı bu şekilde kullanırsanız şu anda benzin ortalama 3.3 YTL buda demek oluyor ki 100 km de 4 litre ise 4X3.3 =13.2 YTL km de 13,2 kuruş yakıyor yani bu herzaman 4 litre olmuyor 4-4.2 civarı siz söyleyin 14 kuruş yakıyor.

* Performans olarak araştıranlar bilir bu araç 1.4 motordur fakat 1.6 yı aratmıyor (Şarjı doluyken) 115 bg dir otomatik vites olduğundan dolayı ve Elektrik motorunun torku yüksek olduğundan kalkışları gayet iyi şarjınız doluysa istediğiniz araçla kapışabilirsiniz fakat şarj boşsa uzak durun yani demek istediğim şarjı boşken araba gayet hantallaşıyor.

* Bagajı normale göre küçük Elektrik motorunun bataryası bayağı yer kaplamış koltuğun arka hizası kadar boşluk var,

* Trafikte kırmızı ışıkta vs. durduğunuzda Motor tamamen duruyor bazı durumlar hariç.

* Full diye söyleniyor ama honda kendine göre full yapmış bazı markalara göre veya bana göre standart düzeyde artık yani full u tekrar kontrol etmeliler yeniliklere ayak uydurarak.

* Bazı arkadaşlarımız batarya doluyken kaç km götürür diye sormuşlar elektrik motoru her zaman çalışmıyor hatta 10 20 30 km de bile bazen çalışmayabiliyor yani çalışsada destek olarak çalışıyor bu gibi soruları bende almadan sormuştum ama cevap veren kimse yoktu :) şarj 5-10 km arasında yaptığınız frene ve yolun durumuna göre çabuk şarj olabiliyor eğer yokuş aşağı iniyosanız hatta daha kısa mesafelerde bile Full şarj olabiliyor Elazığ da Harput var bizim burada ( Harput u görmeyenlerde . Harputun yokuşuna Fıratın Akışına şarkısından bilen bilir :) ) yokuşu biraz fazladır merkeze uzaklık 3 km civarı. çıkarken şarjı tam bitiyor inerken tam doluyor

Arayıpta bulamadıgım soruların bazılarını cevaplamışsınız çok teşekkür ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: eMiTa

esesboston teşekkür ederim...

Sanırım ben Priusu beklicem... Çünkü hem tecrübeli Prius sanırım civic ten daha tasarruflu ve tutulur olacaktır...

ayrıca onun elektrik motoru 40 hp yani civictekinin iki katı
  • Prisu un elektrik motoru 67 hp olması lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LTBA_36R

Prisu un elektrik motoru 67 hp olması lazım.

eskisinde , hani o minivan gibi tipsiz olanında 40 hp idi (civicin 20) ama bu yeni çıkanın tipide düzelmiş , donanımlarıda artmış, zaten gelirse buraya o gelir, ben hiç düşünmeden alırım, eleştirilecek hiç bir noktası yok priusun, fiyatıda uçuk olamaz , rakibi civic hybrit var
  • rakip olabilir ancak;

hybrit zaten türkiye şartlarında çok çok ucuk fiyatlara satılıyor.
    kaç kişi alacaktırki hybrit leri bu satış politikası durumunda????

ticaeri araç olarak kullanmak mantıklı mı? dizel düşünüyor.
    çok km yapmayan zaten o farkı ödemeye deymez diyor. istediğimaraca binme keyfim bende kalır diyor yine düşünmüyor.

fiyatları aşırı cazip olmalı ki kullanıcılar yönelebilmeli???
    haksız mıyım???

quote:

Orjinalden alıntı: caucass

quote:

Orjinalden alıntı: LTBA_36R

Prisu un elektrik motoru 67 hp olması lazım.

eskisinde , hani o minivan gibi tipsiz olanında 40 hp idi (civicin 20) ama bu yeni çıkanın tipide düzelmiş , donanımlarıda artmış, zaten gelirse buraya o gelir, ben hiç düşünmeden alırım, eleştirilecek hiç bir noktası yok priusun, fiyatıda uçuk olamaz , rakibi civic hybrit var

• quote:

Arayıpta bulamadıgım soruların bazılarını cevaplamışsınız çok teşekkür ederim.

Rica ederim, ayrıca Hybridde Kickdown olayıda gayet iyi fakat şarj doluyken gaza ard arda ikikere basınca araba uçuyor Mersinde Honda Accord la kalabalık trafikte kapışmıştım o araç 190 bg ama Hybrid Kadar çevik olamadı otomatik vites Kickdown farkı
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.