Şimdi Ara

Honda Civic kaza ve pert olma durumu (Pert oldu) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
2
Favori
29.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle geçmiş olsun, faydası olurmu bilmem ama yaşanmış iki olaydan örnek vermek isterim.
    Birincisi sizin kazanıza benzer yüksek şiddete bir kazayı arkadaşım kendi özel aracı ile yaşadı. maalesef kaskosu yoktu ve aracı yaptırma yoluna gitti. Yaptırdıda; aracın şasi sinde eğrilme olmuştu ve inanılmaz dengesiz bir araç haline geldiği için kısa sürede sattı. İkincisi sizin kazanıza çok benziyordu şirket arabasıydı sigorta önce pert dedi sonrada vaz geçti ve yaptırmaya karar verdi. Sonucunda yaptırılan araç kullanılmaya başlandı ama kelimenin tam anlamı ile iflah olmadı, habire sevis. Bana sorarsan aracın pert olması senin hayrına derim
  • Fotoğrafa bakarak pert olup olmayacağına karar verebilenlere helal olsun!

Göğüs yerinden oynamış diyo arkadaş, şase eğilmemiş olabilir mi ki?
  • Öncelikle geçmiş olsun.Sigorta şirketi perte çıkarırsa senin o aracı yaptırmak istiyorum gibi birşey deme hakkın yok bildiğim kadarıyla. Aracın sanırım dream otm. kaskonu 37000 gibi yaptırdığını düşünürsek (ki 2007 diyorsun o zaman yanlış hatırlamıyorsam 36500 falandı araç neyse) şirketin sana yapacağı teklif 33-34 falandır.pazarlık yapabilirsen yap. belki bir parça altı...kapı tampon neysede alt ön takımlar kırılmasa şansın olurdu pert olmaması için...

kasko şirketi aracını ihaleye çıkarır..eğer tanıdığın usta varsa işinin ehli,ve çıkma parçalarıda bulabiliyorsan al aracı ihaleden.yaptırır binersin.bazı parçaları değişecek diye yazarlar ama anlayan usta bazen tamirde edebiliyor. oradan kurtarırsın. ama tabi şanzuman baya para tutar değişirse..yaptırmaya çalışırsan verimli olurmu Allah bilir
  • Öncelikle çok büyük geçmiş olsun,daha önce yazdığımı sanıyordum kusura bakma umarım herşey yoluna girer,ne mutlu ki sizde birşey yok.

Aracınızın şasesi sadece resme bakarak söyleyebileceğim kadarıyla pek hasarlı değil gibi,kaporta ve şase son derece farklı sağlamlıktadırlar ve şaseniz neredeyse hiç kasar almamış gibi görünüyor,çarpan aracın şase seviyesinde temas sağlamadığı görülüyor..

Tekrar geçmiş olsun.
  • pixelcik büyük geçmiş olsun iyi ki içinde siz yoktunuz.
    2 yıl kadar once bende 2003 corolla vardı ve yaptığım kaza sonrası gelişen olayları aktarayım:aracımı yetkili servise çektirip servis müdürüyle görüşüp aracın perte çıkartılması için ricada bulundum. eleman da allah ne verdiyse ekspere dayanmış ve arabada 29 000ytl civarında hasar çıkartmış araç kasko değerim 19 500ytli di. sigorta şirketi pert işlemleri için bana 19 500 ytl lik mutabakat formu göndermişti. eğer gönderilen mutabakat metninde sizin kasko bedelinizin değeri altında bir teklif geldiyse metni imzalamayıp kasko değerinize kadar pazarlık şansınız var.bilginize...

• quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Öncelikle çok büyük geçmiş olsun,daha önce yazdığımı sanıyordum kusura bakma umarım herşey yoluna girer,ne mutlu ki sizde birşey yok.

Aracınızın şasesi sadece resme bakarak söyleyebileceğim kadarıyla pek hasarlı değil gibi,kaporta ve şase son derece farklı sağlamlıktadırlar ve şaseniz neredeyse hiç kasar almamış gibi görünüyor,çarpan aracın şase seviyesinde temas sağlamadığı görülüyor..

Tekrar geçmiş olsun.

sorun alt kısımda zaten...şanzıman akslar herneyse kırılmış arızalanmışsa onlar para tutar...
  • geçmiş olsun dostum, durduk yere bi münasebetsizin yüzünden başınıza neler gelmiş. Allah daha beterlerinden sizi ve hepimizi korusun.
    umarım istediğiniz gibi sonuçlanır herşey..
  • Geçmiş olsun, iyi ki aracın içinde değilmişsiniz.
    her zaman dediğim gibi sürat felakettir...
  • çok geçmiş olsun..
  • Geçmiş olsun, kaza yapan neden çarpmış peki? Hızlı mı girmiş, alkol mü var, ehliyet mi yeni acaba, önemli değil gerçide ben merak ettim, insanın nasıl canını yakıyorlar durduk yere, hayret bişey gerçekten.
  • Kaza yapan kişi orta yaş üstü, arkadaşlarından duyduğum kadarı ile direksiyonu biraz zayıfmış. Anlattığına göre karşısından minibüs geliyor ve minibüsü sollayan bir araçla karşı karşıya kalıyor. Dolayısıyla panikliyor ve sonra ne yaptığını bilmiyor. Ortada herhangi bir lastik izi de yok. Muhtemelen yolun ortasından gittiği için panikliyor ve frene basacağına gaza basıyor. Aslında yolun o kısmı çok geniş, 5 araç bile yan yana geçebilecek durumda.
  • Peki kazaya sebep olan şahısa tazminat davası açmak gibi bir şansı yok mu mağdurun?

Adam yüzünden arabası pert. Ve sigorta şirketi aracın değerini vermeyecek. Ama mağdur olan arkadaşımız daha aracın kredi borcunu ödüyor...
  • Bencede bişeyler yapılabilir hukuki olarak, adam vurdu, bitti, bütün iş bu arkadaşımızn başına kalmış, hem daha parasını ödüyor hem arabası pert mi olucak olmazsa normal şekilde çalışırmı diye düşünücek, ciddi stres sinir bozukluğu bunlar.

Bence bi avukatla görüşün bu konuyu.
  • çok geçmiş olsun cana gelmesin unutulur gider
  • hocam çok büyük gemiş olsun. allah kimseye yaşatmasın kaza olayını. başından geçenler bilir kazanın nasıl bir şey olduğunu kelimelerle ifade edilmez bu gerçekten. hep derdimki bu insanlar nasıl kaza yapıyor 2004 de yapınca anladım onun için allah korusun diyorum. kazasız belasız araçlarımıza binebilmeyi allah hepimize nasip etsin.
    kaza ile ilgili olarak da iyiki içinde değilmişsiniz aracın. tekrar geçmiş olsun hoş kalınn...
  • Bugün exper aracımı perte çıkardı. 20.000 YTL masraf varmış.
    Bakalım sigorta şirketi şimdi ne kadar teklif verecek?

Allah herkesi görünmez kazalardan korusun.
  • sigorta şirketi kaskoda belirtilen araç bedelinin tamamını ödemiyormu, pert aracına ne kadar vereceğinimi merak ediyorsun
  • , (bu oha 20bin için)

arabanın ötv+kdv+tescil masrafları hariç fabrika çıkış fiyatı 20bin zaten. Uçurumdan yuvarlanmış muamelesi mi yapmışlar?
  • Aracın 2. el değerinin piyasa araştırmasını yapıyorlar.
    Sonra aldıkları fiyatların ortalamasını alıp, kafalarına göre kesintiler yaptıktan sonra sana teklif ediyorlar.

quote:

Orjinalden alıntı: caucass

sigorta şirketi kaskoda belirtilen araç bedelinin tamamını ödemiyormu, pert aracına ne kadar vereceğinimi merak ediyorsun
  • O zaman sana da ortalama 25.000 falan teklif ederler. Kendileri 30.000'e satarlar.

Kasko bedeli ne ise onu ödemesi gerekiyor diye biliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.