Şimdi Ara

Honda Civic kaza ve pert olma durumu (Pert oldu)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
2
Favori
29.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

11.07.2008 tarihinde park halindeki 2007 model honda civic o.v. aracıma megane marka bir araç süratle çarpıyor ve çarmpanın şiddetiyle aracımın sol ön kapısı direksiyona kadar giriyor, ve sağ tekerlek önce kaldırıma sonra da kaldırımın kenarındaki duvara çarparak kırılıyor. Megane, benim araca çarptıktan sonra spin atarak aracın arka tarafı yine park halindeki bir servis aracına çarpıyor. Tutanak trafik polisi tarafından tutuldu ve megane'ın sürücüsü %100 suçlu olarak gösterildi. Megane'ın sürücüsünün kasko şirketi İsviçre Sigorta, benim kaskom Anadolu Sigorta.

Şimdi size sormak istediğim, aracı servise götürdüğümde büyük bir olasılıkla pert dediler. Fakat aracım 2007 model ve hala 15000km'de. Pert olma durumunda sigorta firmasının bana önereceği rakam benim zararıma olacaktır. Dolayısıyla aracın pert olmasına itiraz edip, tamir edilmesini isteme hakkım var mı?

Şu an için motor çalışıyor, radyatör'de sağlam görünüyor. Tabi otomatik vitesli olduğu için P modunda iken çarpmanın etkisiyle araç biraz sürükleniyor, dolayısıyla şanzımana zarar gelmiş olabilir mi?

Tamir edilirse araçtan verim alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pixelcik -- 18 Temmuz 2008; 14:00:23 >

• Selamlar

Bu arabayı tamir ettirmen doğru olmaz. Bu resmi gören adam bu arabayı tamirden sonra almaz alırsada çok düşük rakama alır. İnan çok zarar edersin. Bence kaskodan paranı al. Araban için kaskon bir değer biçecek ister satarsın o değere istemezsen de başka birine daha yüksege pertli halini satarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avukatyusuf

Selamlar

Bu arabayı tamir ettirmen doğru olmaz. Bu resmi gören adam bu arabayı tamirden sonra almaz alırsada çok düşük rakama alır. İnan çok zarar edersin. Bence kaskodan paranı al. Araban için kaskon bir değer biçecek ister satarsın o değere istemezsen de başka birine daha yüksege pertli halini satarsın.
    öncelikle çok geçmiş olsun.
    sanırım tarihi yanlış yazdınız.
    eğer aracınız 1 yaşını geçmediyse,ve poliçede varsa, pert anında anahtar teslim fiyatını öder.
    bence bu aracın perte çıkması sizin lehinize olur.
    çok düzgün tamir edilse bile satarken sorun olabilir.
    pert olunca pek bi zarara girmesiniz.araç piyasası ne kadarsa o fiyatı alırsınız.sıfırını alamasanızda ikinci elini alırsınız.
    tekrar geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: stilll

öncelikle çok geçmiş olsun.
    sanırım tarihi yanlış yazdınız.
    eğer aracınız 1 yaşını geçmediyse,ve poliçede varsa, pert anında anahtar teslim fiyatını öder.
    bence bu aracın perte çıkması sizin lehinize olur.
    çok düzgün tamir edilse bile satarken sorun olabilir.
    pert olunca pek bi zarara girmesiniz.araç piyasası ne kadarsa o fiyatı alırsınız.sıfırını alamasanızda ikinci elini alırsınız.
    tekrar geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Sayın avukatyusuf, verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

Sayın stilll, aracım malesef 1.5 yaşında, yani. İlk 1 yıl içerisinde olsayıdı, üzülmez, tam tersine sevinirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: pixelcik

Sayın avukatyusuf, verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

Sayın stilll, aracım malesef 1.5 yaşında, yani. İlk 1 yıl içerisinde olsayıdı, üzülmez, tam tersine sevinirdim.

Alıntıları Göster
    Büyük geçmiş olsun inşallah perte ayrılır aracınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: heLLWeapon

Büyük geçmiş olsun inşallah perte ayrılır aracınız

Alıntıları Göster
    Öncelikle geçmiş olsun.

Bak bu tüyoyu kimse vermez sana:

1. Arabayı pert ettirip paranı al önce. A
    2. Daha sonra sigorta şirketinden arabayı hurda olarak satın al (çok ucuza) B
    3. Arabayı tamir ettirip sat. C
    4. (A-B)+C= sıfır araba parası eder.

Bu kıyağımı da unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 13 Temmuz 2008; 10:23:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Öncelikle geçmiş olsun.

Bu kıyağımı da unutma

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

Öncelikle geçmiş olsun.

Bu kıyağımı da unutma

bu denklemde tamire giden para nerde?
    ona da e dersek

(a-b-e)+c = sıfır araba parası (mı acaba)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 13 Temmuz 2008; 11:34:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: okyaypay

quote:

Öncelikle geçmiş olsun.

Bu kıyağımı da unutma

ona da e dersek

Alıntıları Göster
    OOooo günaydın Bodrum Paşası

Haklısın, tamir parası da var ama 2-3bin YTL'ye halledilebilir diye düşündüğüm için yazmamıştım.
    sırayı bozmamak için d diyebiliriz e yerine

O zaman: [A - (B+D)] + C= Sıfır araç parası olapilur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABABA2307 -- 13 Temmuz 2008; 11:41:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: okyaypay

quote:

Öncelikle geçmiş olsun.

Bu kıyağımı da unutma

ona da e dersek

Alıntıları Göster
    çok geçmiş olsun . cana gelmemiş ona sevindim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

Öncelikle geçmiş olsun.

Bu kıyağımı da unutma

Alıntıları Göster
    quote:

Öncelikle geçmiş olsun.

Bu kıyağımı da unutma

tanıdık olmadıktan sonra o hasarlı aracı normal bir kullanıcıya bırakmazlar kolay kolay

• quote:

Orijinalden alıntı: night_33

çok geçmiş olsun . cana gelmemiş ona sevindim.

Alıntıları Göster
    öncelikle çok geçmiş olsun bu olayın aynısı yıllar önce benim başıma da gelmişti. ilk aracım evin önünde park halindeydi ki yarım saat önce park etmiştim. 300 promil alkollü bir genç benim araş ile birlikte 5 araca çarpmıştı kendi aracı dahil 3 araç pert oldu. neyseki içinde değildim diye sevinmiştim zarar etsende içinde olmadığın için mutlu ol bence. bu tür bir kazayı ya alkollü biri yada yeni araba kullanmayı öğrenen biri yapabilir. birde çarpan araç kaç km ile çarpmış ön kapı çok içeri girmiş de?
    tekrar geçmiş olsun aracınızın pert olması en iyisi fakat zararın aracın fiyatının belli bir oranını geçmesi gerekiyordu sanırım.o yüzden pert olur umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: epsilon2

öncelikle çok geçmiş olsun bu olayın aynısı yıllar önce benim başıma da gelmişti. ilk aracım evin önünde park halindeydi ki yarım saat önce park etmiştim. 300 promil alkollü bir genç benim araş ile birlikte 5 araca çarpmıştı kendi aracı dahil 3 araç pert oldu. neyseki içinde değildim diye sevinmiştim zarar etsende içinde olmadığın için mutlu ol bence. bu tür bir kazayı ya alkollü biri yada yeni araba kullanmayı öğrenen biri yapabilir. birde çarpan araç kaç km ile çarpmış ön kapı çok içeri girmiş de?
    tekrar geçmiş olsun aracınızın pert olması en iyisi fakat zararın aracın fiyatının belli bir oranını geçmesi gerekiyordu sanırım.o yüzden pert olur umarım.

Alıntıları Göster
    Aracınız pert olduğunda sigorta şirketi hasarlı aracınıza bir değer biçecek. Siz o değerden aracı satmak zorunda değilsiniz eminim ki daha iyi bedelle satarsınız. Zira sigorta şirketinden hasarlı araçları satın alanlar çok ucuza araç almaya çalışır.

Sigorta bu şahısların teklifini düşerek size ödeme yapacak. Siz sonra aracın hasarlı halde satışını yapacaksınız vehasarlı araç bedelini alacaksınız. Tam bu noktada hasarlı aracınızı satmayın derim. Sigorta satmaya zorlayamaz. Siz alıcısını bulup satın. Zararınız çok az olur veya hiç olmaz.

Aynı durum başımdan geçti.

Tekrar geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: avukatyusuf

Aracınız pert olduğunda sigorta şirketi hasarlı aracınıza bir değer biçecek. Siz o değerden aracı satmak zorunda değilsiniz eminim ki daha iyi bedelle satarsınız. Zira sigorta şirketinden hasarlı araçları satın alanlar çok ucuza araç almaya çalışır.

Sigorta bu şahısların teklifini düşerek size ödeme yapacak. Siz sonra aracın hasarlı halde satışını yapacaksınız vehasarlı araç bedelini alacaksınız. Tam bu noktada hasarlı aracınızı satmayın derim. Sigorta satmaya zorlayamaz. Siz alıcısını bulup satın. Zararınız çok az olur veya hiç olmaz.

Aynı durum başımdan geçti.

Tekrar geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    YANLIŞ ANLAŞILMASIN ANCAK.
    BU ARACI PERTE ÇIKARMAZLA BANA GÖRE.
    ÇÜNKÜ ARAÇTAKİ HASAR SOL ÖN KAPI-SOL ÖN TEKER ÜSTÜ- ÖN TAMPON-SOL TEKER-DİKİZ AYNASI-İŞÇİLİK-SOL ÖN CAM GİBİ İŞLEMLER DIŞINDA BİRKAÇ ŞEY DAHA ÇIKABİLİR.
    HEPSİ BU KADAR.

ANCAK GELEN EKSPER ÖNCE ÇIKAN BU MASRAFLARI HESAP EDECEK FİYAT ALACAK.
    SONRA ARACIN SIFIR KENDİ FİYATI İLE KIYASLAYACAK.
    % LİK DİLİME VURACAK.
    SONRA ÇOK DÜŞÜK BİR RAKAM ÇIKACAĞI İÇİN YAPILABİLECEĞİNİ DİLE GETİRECEK.
    ARACIN PERTE ÇIKMASI OLAYI ARTIK SİGORTA ŞİRKETLERİNİN BİRAZ DAHA TİCARİ AMAÇLI BAKMAYA BAŞLAMALARINDAN DOLAYI KİŞİ İNSİYATİFİNDEN ÇIKMIŞTIR.
    ADAM ŞİMDİ PERTE ÇIKARMAMAK İÇİN OLUMSUZ DÜŞÜNMEYE BAŞLARSA MOTORDA BİRŞEY YOK DİYECEK,
    ÖN CAM SAPASAĞLAM DİYECEK...

UMARIM BİNBİR DEREDEN SU GETİRMEZLER.

SAYGILARIMLA...

• quote:

Orijinalden alıntı: emrehanci

ÇÜNKÜ ARAÇTAKİ HASAR SOL ÖN KAPI-SOL ÖN TEKER ÜSTÜ- ÖN TAMPON-SOL TEKER-DİKİZ AYNASI-İŞÇİLİK-SOL ÖN CAM GİBİ İŞLEMLER DIŞINDA BİRKAÇ ŞEY DAHA ÇIKABİLİR.
    HEPSİ BU KADAR.

% LİK DİLİME VURACAK.
    ARACIN PERTE ÇIKMASI OLAYI ARTIK SİGORTA ŞİRKETLERİNİN BİRAZ DAHA TİCARİ AMAÇLI BAKMAYA BAŞLAMALARINDAN DOLAYI KİŞİ İNSİYATİFİNDEN ÇIKMIŞTIR.
    ADAM ŞİMDİ PERTE ÇIKARMAMAK İÇİN OLUMSUZ DÜŞÜNMEYE BAŞLARSA MOTORDA BİRŞEY YOK DİYECEK,

SAYGILARIMLA...

Alıntıları Göster
    Hesaplama 0km. fiyatına göre mi yapılıyor yoksa kazalı aracın kasko değerine göre mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: emrehanci

HEPSİ BU KADAR.

% LİK DİLİME VURACAK.

SAYGILARIMLA...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: emrehanci
    HEPSİ BU KADAR.

% LİK DİLİME VURACAK.

SAYGILARIMLA...

Bana da öyle geldi aslında. Uyuz birine denk gelirsen bunun motoru sağlam birader der perte çıkarmaz.

• İYİDE BU ARAÇ SAĞLAM.

PERT DEMEK HURDA DEMEKTİR. BU ARAÇ UCUZA TAMİR EDİLİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanbaba62

İYİDE BU ARAÇ SAĞLAM.

Hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Dedeğiniz gibi cana gelmesin, mala gelsin. Ama ne var ki insan bütün birikimini arabaya verince ister istemez üzülüyor, ki hala borcu bitmiş değil.

Servisin bana söylediği aracın tamir masrafları mevcut olan değerinin %40'ını aşması durumunda aracın pert olacağını. İlk bakışta bile masrafların çok çok fazla olacağını dolayısıyla %99 durumu pert. Yarın gelişmelerden beni haberdar edecekler.

Şu an hala aracın borcunu ödemekteyim, o yüzden mümkünse tamir edilmesini istiyorum. Amacım kullanabildiğim kadar kullanmak, yani uzun bir süre satmayı düşünmüyorum. Yeni bir araç alabilecek durumda da değilim.

Zaten sigorta firması bildiğim kadarı ile bana teklif edeceği rakam ile aynı özellikte bir araba alamayacağım.

Dış taraftan bakınca sadece sol ön kapı ve sağ tekerlek gibi gözüküyor. Ama çarpma çok şiddetli, hatta ortada hiç fren izi bile yok. Çarpan kişi panik yapıp muhtemelen frene basacağına gaza da basmış olabilir. Ön konsol tamamen kaymış, sol ön kapının içeri kadar girmesi koltuğa da zarar vermiş. Sol ön çamurluk, ön tampon, sağ ön çamurluk, sağ tekerlek ve tekerleği tutan aksam kırılmış. Şoför tarafındaki kelebek camı üstündeki sütunda ezilme var. İnşallah şasiye birşey olmamıştır. Ama şiddetli çarpma nedeni ile esneme yapmış olabilir. Ayrıca aracım otomatik vites, dolayısıyla P konumunda iken sürüklenmiş, belki de şanzıman da zarar görmüş olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhanbaba62

İYİDE BU ARAÇ SAĞLAM.

quote:

Orjinalden alıntı: erhanbaba62

İYİDE BU ARAÇ SAĞLAM.

öyle değil işte.
    araç 30 bin ytl ise,hasarın yaklaşık 14-15 olması o aracın perte çıkması için bir neden.sigorta şirketi çoğu zaman aracı perte çıkarma taraftarıdır.çünkü pertini belli bir paraya satıor.çoğu zaman da bu para hasardan daha fazla oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: stilll

quote:

İYİDE BU ARAÇ SAĞLAM.

öyle değil işte.
    araç 30 bin ytl ise,hasarın yaklaşık 14-15 olması o aracın perte çıkması için bir neden.sigorta şirketi çoğu zaman aracı perte çıkarma taraftarıdır.çünkü pertini belli bir paraya satıor.çoğu zaman da bu para hasardan daha fazla oluyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: stilll

quote:

İYİDE BU ARAÇ SAĞLAM.

öyle değil işte.

Benimde bildiğim bi aracın perte çıkarılması için %85'ler civarında bir hasara sahip olması gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: heLLWeapon

quote:

quote:

İYİDE BU ARAÇ SAĞLAM.

öyle değil işte.

Benimde bildiğim bi aracın perte çıkarılması için %85'ler civarında bir hasara sahip olması gerekiyor

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: heLLWeapon

quote:

quote:

İYİDE BU ARAÇ SAĞLAM.

öyle değil işte.

belli bir oran yok.şirketten şirkete değişir.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.